Şimdi Ara

Canlılığın Ortaya Çıkışı! Abiyogenez mi? Biyogenez mi? Genel Tartışma Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İçini fazlaca doldurmadan açmaktan utansamda , tartışma sirasinda içinin fazlaca dolacağını düşünüyorum .

Bu konu hakkinda tartışmaya girecek kadar bilgim olmasada taraflarin tartışmasindan yanayim. Ortaya sunulan bilgileri konunun en başına eklemekle bana düşen görevi icra etmeye çalışıcağım.

Abiyogenez:
    "Doğa bilimlerinde abiyogenez, yaşamın kökeni sorusu, yeryüzünde yaşamın canlı olmayandan nasıl gelişebildiğinin araştırılmasıdır."
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Abiyogenez

quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü
    Abiyogenez. Abiyogenez teorisi kisa ozeti:http://www.youtube.com/watch?v=UIeqhiaDbuI

Biyogenez:
    "Bir canlı maddenin sadece canlı bir maddeden üreyebileceğini iddia eden varsayım için de kullanılmaktadır."
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Biyogenez

Evet taraflar bilgilerini , belgelerini paylaşsın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Tabi ki sagdaki

Abiyogenez. Abiyogenez teorisi kisa ozeti:http://www.youtube.com/watch?v=UIeqhiaDbuI
  • quote:

Tabi ki sagdaki

Katkın için teşekkür ederim Yeni Türkü,

Biyogenez fanlari neden hala gelmedi merak içerisindeyim , Evrim Teorisi altinda tartışıp karmaşa çıkarmak ve karmaşada hakli gözükmek sanirim daha hoşlarina gidiyor. Konunun asil tartışılma noktasi burasidir , Evrim Teorisi değil .

Forumdaki karmaşayi artik daha azaltmak ve doğru bilgilere , sağlıklı bir şekilde ulaşmayi arttirmak için , konularin kendilerini ilgilendiren doğru başlıklarda tartışılması gerekmektedir , bunu okuyan bütün forum üyelerinden bu hassasiyeti bekliyorum , trafik kurallarina uyalim , uymayanlari uyaralim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 29 Ağustos 2011; 4:44:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LeVeL

quote:

Tabi ki sagdaki

Katkın için teşekkür ederim Yeni Türkü,

Biyogenez fanlari neden hala gelmedi merak içerisindeyim , Evrim Teorisi altinda tartışıp karmaşa çıkarmak ve karmaşada hakli gözükmek sanirim daha hoşlarina gidiyor. Konunun asil tartışılma noktasi burasidir , Evrim Teorisi değil .

Forumdaki karmaşayi artik daha azaltmak ve doğru bilgilere , sağlıklı bir şekilde ulaşmayi arttirmak için , konularin kendilerini ilgilendiren doğru başlıklarda tartışılması gerekmektedir , bunu okuyan bütün forum üyelerinden bu hassasiyeti bekliyorum , trafik kurallarina uyalim , uymayanlari uyaralim!

Alıntıları Göster
    Valla ben bilmiyom abi! Ve bende yapmadım!
    Şaka bir yana 3 ihtimal var şu anda benim bilebildiğim kadarıyla;
    1) Miller Urey deneyinde olduğu gibi olaylar gerçekleşse bile bunun ilk canlılığın başlaması için gereken organik aktiviteyi sağlamayacağını Bilim çevreleri kabul ediyorlar. Miktar çok düşük kalır yani.
    2) Geriye 2 yer kalıyor; a) Deniz derinliklerinde Volkanik bacalar, Fotosenteze bile gereksinimi olmayan bir ilk yaşamı başlatmış olabilirler b) Kıyılara yakın deniz ortamlarında ilk yaşam başlamış olabilir, bu bölgeler hücre zarları gibi özellikli aparatların oluşabilmesi şansı çok yüksek olan yerler.
    3) En büyük ihtimal olarakta Uzay. İlk organik moleküller uzaydan gelmiş olabilirler ve gerisini ihtiyar dünyamız tamamlamıştır, bu görüşün 1. ye üstünlüğü çok daha fazla miktarda organik madde sağlaması.
    Ve saçmalanmasın, ilk yaşamda cinlerin, perilerin birşeyler yaptığının bilimsel hiçbir kanıtı yoktur!
    Hangisinin daha olası olabileceği hakkında kesinleşmiş bir görüşümde, bilgimde yok benim.
    Ek: Yukardaki olasılıklardan bahsediyorum tabii ki!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 29 Ağustos 2011; 5:04:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Valla ben bilmiyom abi! Ve bende yapmadım!
    Şaka bir yana 3 ihtimal var şu anda benim bilebildiğim kadarıyla;
    1) Miller Urey deneyinde olduğu gibi olaylar gerçekleşse bile bunun ilk canlılığın başlaması için gereken organik aktiviteyi sağlamayacağını Bilim çevreleri kabul ediyorlar. Miktar çok düşük kalır yani.
    2) Geriye 2 yer kalıyor; a) Deniz derinliklerinde Volkanik bacalar, Fotosenteze bile gereksinimi olmayan bir ilk yaşamı başlatmış olabilirler b) Kıyılara yakın deniz ortamlarında ilk yaşam başlamış olabilir, bu bölgeler hücre zarları gibi özellikli aparatların oluşabilmesi şansı çok yüksek olan yerler.
    3) En büyük ihtimal olarakta Uzay. İlk organik moleküller uzaydan gelmiş olabilirler ve gerisini ihtiyar dünyamız tamamlamıştır, bu görüşün 1. ye üstünlüğü çok daha fazla miktarda organik madde sağlaması.
    Ve saçmalanmasın, ilk yaşamda cinlerin, perilerin birşeyler yaptığının bilimsel hiçbir kanıtı yoktur!
    Hangisinin daha olası olabileceği hakkında kesinleşmiş bir görüşümde, bilgimde yok benim.
    Ek: Yukardaki olasılıklardan bahsediyorum tabii ki!

Alıntıları Göster
    Bu teoriler zayıf teoriler bildiğim kadarıyla.En azından evrim teorisi kadar güçlü değiller.Bunları tartışabilecek bilgi birikimine sahip değilim buradaki birçok kişinin de böyle olduğunu düşünüyorum.O yüzden bu konudaki tartışma "din var mı? yok mu?" ya dönecektir.

Bombayı bırakıp kaçıyorum:

"İşte sizler böylesiniz; hakkında bilginiz olan şeyde tartıştınız, ama hiç bilginiz olmayan bir konuda ne diye tartışıp-duruyorsunuz?"

• quote:

Orijinalden alıntı: i miss you bro

Bu teoriler zayıf teoriler bildiğim kadarıyla.En azından evrim teorisi kadar güçlü değiller.Bunları tartışabilecek bilgi birikimine sahip değilim buradaki birçok kişinin de böyle olduğunu düşünüyorum.O yüzden bu konudaki tartışma "din var mı? yok mu?" ya dönecektir.

"İşte sizler böylesiniz; hakkında bilginiz olan şeyde tartıştınız, ama hiç bilginiz olmayan bir konuda ne diye tartışıp-duruyorsunuz?"

Alıntıları Göster
    Evrim Teorisinin altinda abiyogenez tartisip hedef saptiranlar , burada neden yoklar , amaçlari abiyogenezle kafalari karistirip Evrim Teorisinin anlasilmasini engellemek mi yoksa?

• quote:

Orijinalden alıntı: LeVeL

Evrim Teorisinin altinda abiyogenez tartisip hedef saptiranlar , burada neden yoklar , amaçlari abiyogenezle kafalari karistirip Evrim Teorisinin anlasilmasini engellemek mi yoksa?

Alıntıları Göster
    Bundan 3,5 milyar yıl kadar önce bir uzay aracı güneş sisteminden geçiyordu. O uzaylılar da bir canlı ve boşaltım sistemleri vardı. Gemide dışkılarının toplandığı da bir atık tankı bulunuyordu. Ara ara tankın içindekileri dondurup uzay boşluğuna salıyorlardı. İşte bu donmuş atık gezegenlerin ve güneşin de çekim gücü etkisiyle dünyaya düşüverdi. Bakteriler çoğaldı ve günümüze kadar çeşitli yaşam formlarını oluşturdular.

İmkansiz mı diyorsunuz?

Bence hiç de imkansız değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok
    Bundan 3,5 milyar yıl kadar önce bir uzay aracı güneş sisteminden geçiyordu. O uzaylılar da bir canlı ve boşaltım sistemleri vardı. Gemide dışkılarının toplandığı da bir atık tankı bulunuyordu. Ara ara tankın içindekileri dondurup uzay boşluğuna salıyorlardı. İşte bu donmuş atık gezegenlerin ve güneşin de çekim gücü etkisiyle dünyaya düşüverdi. Bakteriler çoğaldı ve günümüze kadar çeşitli yaşam formlarını oluşturdular.
    İmkansiz mı diyorsunuz?
    Hımm, bu bana bir filmi hatırlattı! Uzaylıların Coca Cola şişesi dışkılamak gibi bir alışkanlıkları olabilirmiydi acaba?

• quote:

quote:

İmkansiz mı diyorsunuz?
    Hımm, bu bana bir filmi hatırlattı! Uzaylıların Coca Cola şişesi dışkılamak gibi bir alışkanlıkları olabilirmiydi acaba?

Alıntıları Göster
    Tanrılar Çıldırmış Olmalı filmi mi?

• quote:

Tanrılar Çıldırmış Olmalı filmi mi?

Tabii aynen o! Bilmeyenlere hemen tanıtayım; Afrika üzerinde uçan Amerikalı pilotun kafaya dikip, güzelce geğirdikten sonra aşağı attığı Kola şişesini, 4-5 yıl sonra o bölgeye bu defa karadan gittiğinde Kola Şişesi Tanrı olarak bulduğu film işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i miss you bro

Alıntıları Göster
    Herhalde ikisi arasında bir seçim yapılabilmesi pek mümkün değil. Ama abiyogenez şahsen daha yakın davrandığım bir konu. En azından bir kanıtlanabilirliği olduğunu düşünüyorum. Miller-Urey deneyi ve benzeri işler abiyogenezin bir ölçüde mümkün olacağını iddia ediyor ama tabi ki tam olarak canlılık için kanıt değil bu deney.

Umarım konuya yazacak arkadaşlar ne biyogenezin ne de abiyogenezin tanrı ile alakalı olmadığını unutmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Herhalde ikisi arasında bir seçim yapılabilmesi pek mümkün değil. Ama abiyogenez şahsen daha yakın davrandığım bir konu. En azından bir kanıtlanabilirliği olduğunu düşünüyorum. Miller-Urey deneyi ve benzeri işler abiyogenezin bir ölçüde mümkün olacağını iddia ediyor ama tabi ki tam olarak canlılık için kanıt değil bu deney.

Umarım konuya yazacak arkadaşlar ne biyogenezin ne de abiyogenezin tanrı ile alakalı olmadığını unutmaz.

Alıntıları Göster
    Ben tezimde ciddiyim ve arkasındayım.

• quote:

Bende zaten ciddi bulmadığımdan veya alay için değil, yalnızca benzerliğe dikkat çekmek için hatırlattım o filmi.
  • quote:

quote:

Bende zaten ciddi bulmadığımdan veya alay için değil, yalnızca benzerliğe dikkat çekmek için hatırlattım o filmi.

Alıntıları Göster
    Aradaki tek benzerlik sadece cisimlerin serbest düşüşüdür :)
  • quote:

Aradaki tek benzerlik sadece cisimlerin serbest düşüşüdür :)

Alıntıları Göster
    Yaşamın uzaydan geldiği fikri zaten uzun zamandır var olan bir fikir. Bu bilinçli bir aşılama da olabilir, tesadüfi bir transfer de olabilir. Yakın zamanda hepimizin Mars kökenli olduğu da ileri sürülmüştü. Yukarıdaki abiyogenez videosu kalıtım materyalinin nasıl meydana geldiğini kafamda iyice oturttu.
  • quote:

İmkansiz mı diyorsunuz?

O zaman o uzaylıların nasıl oluştuğuna dair bi soru belirdi kafamda Aydınlatırsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Koray.

quote:

İmkansiz mı diyorsunuz?

O zaman o uzaylıların nasıl oluştuğuna dair bi soru belirdi kafamda Aydınlatırsanız sevinirim.

iste o deneyi yapilan abiyogenezle olabilir

Evet carpitmacilari bekliyoruz Yeni Turku hayati uzaylilarin baslattigina iniyormus!

Iste dawkinsin basina gelen olay aynen bu. Oda bir olasiliktir derken adam hayati uzaylilarin baslattigina inaniyor olarak ilan edildi.

• dünyaya hayat uzaydan gelmiş olabilir, ama ilk hayatın nasıl oluştuğu halen bir muammadır
    açıkcası uzaylı dışkısından hayatın ortaya çıkması bana mantıklı gelmedi
    hayat oluşsa bile mikrop gibi canlılar oluşur, mikroplardan kendi kendine bu kadar canlı çeşitliliğine geçilmesi biraz zor
  • 3. sik olarak Allah yaratti desek olmaz mi?

Tamam vurmayin, konudan cekiliyorum. elimden geldigince konuyu belli bir duzen icinde tutmaya calisacagim.

Saygilarimla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koray.

quote:

İmkansiz mı diyorsunuz?

Önce canlılığın dünya'da nasıl ortaya çıktığını tartışalım yol katedersek evren'de nasıl ortaya çıkmış aşamasına geçeriz. Emeklemeden yürümek olmaz :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.