Şimdi Ara

Panik Atak ve Anksiyete (Genel Kaygı Bozuklugu) Yardımlaşma Konusu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
17
Favori
119.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı akşamlar hocam.Anksiyete bozukluğu var.Aslında sıçramalarla birlikte panik atakta var.Siz bu hastalıktan nasıl kurtuldunuz ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 aydır bendede var eczanede çalışıyorum ilaçla olacak iş deil varmı başka çözümü olan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaşım 34 ergenlik çağlarında bende müzdariptim bundan ama o zamanlar şimdiki gibi bilgi yoğunluğu yoktu dayadım saçma sapan antidepresan ilaçlarını şimdi o yaşlara dönsem nasıl hallederim diye sorarsanız

ilaçları kesinlikle bırakırdım ( kontrollü ve yavaş yavaş )günde bir kase kesinlikle köy sütünden yapılma gerçek yoğurt yiyilecek (bağırsaklar için) en az 20 dakika yürüyüş yapılacak neşet ertaş ve müslüm babayıda dinlemenizi tavsiye ederim müslüm babanın şarkılarındaki yaşanmışlıklar ne kadar ufak sorunları dert ettiğimizi gösterecektir sarı kantoron çayı içebilirsenizde için almanyada doktorlar ilaç yerine sarı kantoron çayını reçete ediyorlar gençliğinize yazıktır antidepresan ilaçları ilaç sanayinin bir tuzağıdır senelerce ilaçları kullanıp sonuç alamayan milyonlarca insan var ve şu anda tıp dünyasında psikiatri bilimi tartışmaya açıktırki bana göre alavere dalaveredir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşruhuum -- 3 Nisan 2019; 0:45:14 >

• Ilk mesajda yazilan belirtiler cogu ilacta yan etki olarak yazilan seyler
    psikayatri ilaclari pek ise yarayacak seyler degil tamamen plasebo etkisi
    cozum psikoterapi ilacla duzelmez panikatak anksiyete ama turkiyede psikoterapide basarili hekimde azdir belki.olay kendi kendine telkinle duzelebilir belki.sonucta hep olcez hergun olmeye gerek yok.

• Arkadaşlar bende aynı dertten yakınıyorum. Şöyle ki benim biraz daha değişik. Psikiyatriye gittim ve bana cipralex 10mg verdi. O ilaçtan sonra daha çok kötü oldum. Ilaci 15 gün kıllanıp bıraktım çünkü çok kötü etmişti beni ve 3 aydır da kullanmıyorum. Şöyle ki ilaçtan sonra; sanki iki ayağımın altında iki el beni kaldırıp indiriyor. Sanki yerimde yaylanıyorum ve en ufak ama en en ufak bir sallantıda sanki tüm vücudum sallanıyor ve midem bulanıyor. Hatta elimi ya da ayağımı bile hareket ettirdiğim zaman bile sanki tüm vücudum gidip geliyor. Kas segirmelerim, konusma güçlüğü, kendime ve çevreye yabancılaşma, hafıza problemi, cinsel bozukluklar, mide bağırsak sorunları, kulakta çınlama, yüzümde anı yanmalar ile seyreden nefes alamama ve ölecekmiş gibi olma gibi sorunlar yaşıyorum. 3 aydır bu haldeyim. Lütfen bir sey soyleyin ne yapmalıyım? Not: nöroloji, beyin ve sınır cerrahıaine gittim mr çektik bir şey yok.

• Dostlar selam,

3 yıldır evliyim. Evlenmeye yakın yüklü bir miktar kredi çektiğim dönemde kalp krizi geçiriyorum diyerek evde bayılmışım. Gözümü açtıgımda ambulans görevlileri ekg mi çekiyordu evde. Sonra kardiyoloğa gittim, bir sürü test yaptılar bir şey çıkmadı. Psikayatriye gittim anksiyete tanısı koydu ama ilaçlarımı kullanmadım ben bunu yeneceğim dedim. Sonra evlendim 1 yıl geçti geçmedi, bir sürü borç var, kirada oturuyoruz, evin çatısı akınca taşınmak zorunda kaldık. Taşındıktan 1 ay sonra eşim annesinin yanına kalmaya gitti ve o donemde kayınpederim kalp krizi geçirmişti, evde tek kaldığım esnada kalp çarpıntısı hissettim her akşam acil'e gidiyordum en son kardiyolog'a gittim ve bildiğiniz tomografiye girdim. Tahmin ettiğiniz üzere hiçbir şey çıkmadı. 1 yıl sonra yine aynı zamanda belirtiler başladı. Yine doktorlara gittim her şey normal. Başımın arkasında ağrılar başladı Beyinden MR'a girdim hiç bir şey çıkmadı.

Bu aralarda sürekli durup dururken oturduğum yerde heyecanlanıyorum. Eşim içinde üzülüyorum, en son pskyatriye gideceğim galiba.

• Bundan 3 yil once gece uyurken nabzimin arttigi dikkatimi cekti,artik tik tik duyuyordum her atisi,telaslandim,kalp krizi geciriyorum sandim ama hicbirsey olmuyordu,sadece kalp atislarini duyuyordum ve daha once basima boyle bir sey gelmedigi icin telaslandim,terlemeye basladim ve bir sure sonra titremeye basladim,hemen acile gittim bi igne yaptilar,igneden korktugum icjn daha igne deger degmez titreme durdu.
    Son 3 gundur yine kalp atislarima kafayi ister istemez takiyorum,aklim hep kalpte,ben kaygilandikca nabiz da artiyor.Dikkatimi baska seye verince geciyor.Kalbimde bir sey olmadigindan eminim ama yine de yarin doktora gorunecegim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 aydır hayatım yerlerde resmen. 18 yaşındayım dershanedeyken fena bir bulantı ve ishalle başladı durum doktora gittim testler yapıldı hiçbir şey yok sınav stresi dedi doktor geldim eve 5 dk belki rahatladım sonra yine bulantı devam etti hatta buraya konu açtım sürekli midem bulanıyor diye. sınav stresi diyordu doktorlar ama ben sınavdan olmadığını biliyordum. neyse berbat midem bulanıyordu sürekli devam edince internette araştırma yapmaya başladım sonra gelsin tümörler bağırsak kanserleri aman aman okudukça daha beter oldum tekrar gastroentroloğa gittim anlattım durumu ultrasonla baktı hiçbir şeyin yok stres dedi bir mide ilacı verdi yolladı. yine 5 dk belki rahatladım bulantı devam etti sonra. üstüne bir de korkunç bir ishal eklenince enfeksiyon bölümüne gittim tekrar. tahlillerde bir şey yok ama ishal ağır bir şekilde var diye CİPRO diye bir antibiyotik verdi. işte asıl hikaye burda başlıyor. bu ilacı almadan bir bakayım diye internette okumaya başladım. ilaçla ilgili 1 tane iyi yorum varsa 50 tane kötü yorum var. kullanıp sakat kalan mı ararsın vücudu çökeni mi ararsın var da var. hele hele ekşi sözlükte bir entry var adam ne yaparsanız yapın bu ilacı almayın demiş yazmış da yazmış.

neyse doktor al bir şey olmaz diyince aldım ve o gün bugündür bitik durumdayım. okuduğum bütün belirtileri yaşadım nerdeyse. tendonlarla ilgili bir sürü şey yazıyodu onlar olmadı ama batma tarzında ağrılar , vücudu ateş basması , ağır uykusuzluk , mide bulantısı , kas seğirmeleri. psikiyatriste gittim cipralex 10 mg ve zestat verdi. 3 hafta oluyor gayet iyiydim ama dün yine başladı hepsi artık ne olucak bilmiyorum..

• iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Akışına birak internetten hastalık araştırma ben de bu hallerdeyim malesefki

• Sizlerde de göğüs ağrıları ve kalpte ağırlık hissi oluyor mu?

• Merhaba burdaki bazı etkiler bendede var ne kadar dontora gitsem birşey çıkmadı.Kalp atışımı hissediyorumSırtımı yasladığımda mesela sırtım atıyor veya göbeğim.Kalpte birşey yok çok baktılar.Bu anksiyete böylr birşeye sebeb nasıl olabilirki ben fizikrn bunu hissediyorum kalbimin atışını.Ayrıca nabzım 60 lardaydı artık yemekten sonra vehya zaman zaman 85 lere çıkabiliyor.Halsizlik var başta 2 aydır dönme ve elektrik çarpması var.Vertigo dendi bulunamıyor.Sonradanda kalp işi çıktı.

• VioLee kullanıcısına yanıt
    Aynı durum bende de mevcut allah yardımcımız olsun. Panik atak ile karşılaşma sürecim
    2014 de yatılı yurtta kalırken başladı. Lise 2 falan. Yurtta genel bir konuşma yapılacaktı. Konuşma sırasında ceketimim kapşonunun iplerinin oynadığını fark ettim ve tam o anda kalbimin çok hızlı attığını fark ettim ve daha da paniğe girdim. Öleceğimi zannettim. 1 saat boyunca kalbim yerinden fırlayacak gibi oldu. Sonra geçti ama etkisi hala devam etmeye başladı. Doktora gittim hiç birşeyimin olmadığını psikatriye gitmemi söyledi gittim ilaç verdi prozac hiç bir etkisini görmedim. Şuan panik atağın yanında birde anksiyete başladı ara ara yokluyor. Elimden geldiği kadar fazla takmamaya çalışıyorum. Allah herkesi bu belirtiden kurtarsın zor bir durum

Genel olarak yaşadığım sıkıntılar

1) Kalp çarpıntısı geceleri çok hissediyorum bazen gün içindede hissettiriyor

2) Bağırsak sorunları kabızlık ishal vs.

3) Beynimde sanki bir elektriklenmemi desem parıldamamı öyle bir durum

4) Yorgunluk isteksizlik

5) Vücudumun çeşitli bölgelerinde damarlarım seyiriyor gibi oluyor kaslarımda aynı şekilde

Benimde aklıma gelenler bunlar.
    Bu durumu atlatanlar varsa tavsiyelerini bekliyorum.

• İstanbul da yaşayan arkadaşlar için psikiyatrist Burak Berber hocayı tavsiye ederim. Emin olun pişman olmazsınız. Zamanında beni resmen hayata döndürmüştü.

• Anksiyete atağı sırasında ne yapmalıyız acile gitsek ya da ambulans çağırsak sakinleştirici vururlar mı 18den küçük olsak bile

• ben 3 yıldır dönem dönem bu illeti yaşıyorum.3 sene önce ilk olduğunda kalbime bir ağrı saplanmıştı nefesim kesilir gibi oldu. allah allah ne oluyor lan derken çarpıntılar başladı.biraz stresliydim 3 gün boyunca 7/24 çarpıntı sürdü. daha sonra çarpıntıdan daha yemeği çiğnerken bile nefesim kesiliyordu çarpntı artıyordu. ne olduğunu anlayamadığım için iyice panik yaptım bu sefer sabah bir uyandım. bir terslik var ama ne bilmiyorum kalbim deli gibi atıyor cep telefonu programıyla ölçüyorum 105 çıkıyor oha diyorum lan durup dururken ne oluyor. çıkıyorum arkadaşla dışarı bi ara yürürken nabız iyice artıyor sanırım nefesim kesilmeye başlıyor göğsümde tuhaf bir his yürüyemiyorum dinleniyorum sonra yürüyorum felan. baktım bi kaç gün hiç düşmedi nabız ben kalp krizi geçiyorum kesin dedim. damarlar falan bitik diye düşündüm. sonra nabız düşmeyince midem bulanmaya başım dönmeye başladı ulan geberiyorum resmen hemen acile gittik oraya gidincede iyice panik yaptım göğsüm iyice sıkışıyor.hemen ekg çekiliyor hemşire bizimkilere şey diyor nabzı çok yüksek ama ritim düzgün.doktor görsün diyor.doktorda yemekteymiş apar topar çağrıyorlar. geliyor ekg ve ultrasonla bakıyor uzunca bir süre hiç bişey yok bu panik bozukluğu diyor.diderale başlıyoruz yarım tablet alıyorum nabız düşüyor ama şikayetler geçmiyor çaprıntı tam 2 ay aralıksız sürüyor merdiven çıkarken göğsümün ortasında garip bişey oluyor.antidepresanda kullanmaya başlıyorum. 2.5 ay sonra tamamen düzeliyor.hiç olmamış gibi devam ediyorum. 6 ay sonra kontrole gidiyorum ekg temiz.ilaçları 1 yıla tamamla diyor.tamamlıyorum ilacı bıraktıktan sonra hop tekrar başlıyor.oturduğum yerden ayağa kalkınca göğsümün ortasına ağrı giriyor.gene doktora gidiyorum ekg ultrason bu sefer bide efor testi yapalım diyor. oda temiz çıkıyor onun verdiği rahatlıkla bi kaç gün sonra tekrar düzeliyor.5-6 ay sonra tekrar başlıyor nabız yükseliğiyle beraber.bu sefer extrasistolde oluyor göğsümde gene sıkıntılar var.extrasistol 3 kere ardarda olunca kalp tekliyor geberiyorum diye acile gidiyorum kan değeri ekg derken monitorede bağlıyorlar hiç bir şey yok.40 dakika monitorden takip ediyorlar eve gidiyorum gene geçiyor.bu sefer nefes darlığı başlıyor aralıksız 5 ay nefs darlığı gene gidiyorum gene bişey yok.en son durup dururken başım dönmeye miden bulanmaya başladı beynimde bişey var sanıp panik yaptım özel hastanede hemen beyin MR çektirdim temiz.şimdi soğukta yürürken göğsümün ortası delinecek gibi oluyordu gittim gene ekg eko holter normal.ayakta duramıyorum efor istedi kalbim atıyo gümgüm.dedim heralde 10 saniye bile zor dayanırım.bugun girdim efor testine şaşırtıcı bir şekilde 185 maximum hıza ulaştım(%98)ve hiç bir sorun yok tamamen panik bozukluğu ve çarpıntılar yüzünden oluyormuş.otonom sinir sistemi sürekli uyarılınca bu tarz sıkıntılar ortaya çıkıyor. tam xanax aldığımda tamamen geçiyor sıkıntılarım ama oda uyuşturucu gibi bişeymiş sürekli alınamıyormuş. ızdırap çemberi içindeyim ama dikkati nekadar başka şeylere verirseniz okadar çabuk iyileşiyor. not: 2 kerede akciğer grafisi 1 kere solunum testinede girdim onlarda temiz. tüm batın ultrason yaptım onlarda temiz.(pankreas,dalak,böbrekler,safra,karaciğer,prostat,mesane)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 12 Aralık 2019; 23:13:2 >

• Anksiyete ile boğuşanlardanım.225 mglık Sulinex kullanıyorum ve biraz etki etti.Tek sıkıntı sigorta yok şu ara 75 Tl bir paketi

• endişe edeceğinden bile endişe etmek. yıllarca bu hastalığı çektim ve buna uygun en temiz tanım budur belki de,
    göğüs ağrıları, kalp çarpıntıları, nefes darlıkları, acaba beyin kanaması mı geçiriyorum, acaba kanser mi oldum. bi grip oldum 1 hafta iyileşmeyince acaba aids mi kaptım böyle artar gider...

kardiyolojiye git bilmem kaç kere, çarpıntılardan dolayı kalp krizi geçirdiğin sanıılsın üstüne tahliller vb. değerler normal gelsin, ekokardiyografi elektrokardiyografi vs. vs. hiç bir sıkıntı olmasın. göğüscüye git akciğer filmi solunum testi e onlarda temiz gelsin, eee peki neden oluyor bunlar acaba şizofren miyim diye düşünmeden edemezsin... hemogramlar hiv testleri normal gelir anlam veremezsin... çok garip bi hastalık bu ya gerçekten... babamında dediği gibi ayağını sıcak tut başını serin yaşamak istiyorsan düşünme derin! e tabi başarabilirsek :)
  • psikolojik rahatsızlara neden olan tıbben göz ardı edilen hatta yok sayılan bir sebebi daha var ama bunu insanlara söyleyince hadi ordan yada delisin derler o yüzden bende burada bunu açıklamaktan yana olmuyorum , tıbben en ağır vaka olan şizofreni en ağır ilaçları bi ömür hastaya dayatır bi ömür uyuşuk şekilde bi kenarda ölümü beklersin aslında tümden iyileşmek ve ilaçlardan kurtulmak mümkünken !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 17 Ocak 2020; 20:19:59 >
  • Herkese merhaba.Umarım çogu kişinin şikayeti gecmistir fakat cok zor bir rahatsızlık.Ölüceginizi sanıyorsunuz ama ölmeyip sürünüyorsunuz.kısacası boyle.hayatımın en güzel günlerini internetten hastalık arastırıp belirtilerini kendimde bulup moralimi bozarak ve kendimde kesinlikle bir hastalık olduguna inanarak gecirdim en kotusu de ardından hep kendi dusuncelerimi curutmek icin belirtilerimi daha kolay rahatsızlara baglamak icin yaptıgım arastırmalar oldu,kendime karsı cıkmak icin.Kısır döngü yani.Yaklaşık 3 sene panik atak krizleri yaşadım.Kalp çarpıntısı ile onlarca kere acile gittim,hicbirZaman cıkan sonuclardan tatmin olmadım.Hep ya bu kez gercekse ve hep insanlardan duydugumuz gibi teshis edilemiyorsa yada gec kalınırsa diye hep tekrar etti icimdeki suphe.hep kontrol istegi vardı hala oyle.panik atak krizlerimden sonra yavas yavas kronik hale gelen bazı belirtiler yasamaya basladım.Yine cok stresli bir donemden sonra agır bir enfeksiyon gecirdikten sonra ki agır bir hastalıgım olduguunu dusunmustum.Çarpıntı,ekstasistol( kalbim ek atım yapıyor 2 saniye kadar atmıyormus gibi hissedip kanınız donuyor) yaygın kas segirmeleri çene kası gözler,karın,sırt,kol ve cok alakasız kaslar,aftlar,parmak atması segirmesi oyleki 1 ay boyunca uykumdan uyandıracak kadar şiddetli,ani sıcramalar,aşırı refleksler,baş dönmesi ve dengesizlik tarzı hissiyat sanki yer ayagınızın altından kayıyormus hissi,ara ara tansiyon yukselmeleri,baş ağrıları,iştahsızlık,bulantı,karın agrısı,mide bagırsak problemleri (her idrar ve dışkılamadan sonra kontrol ediyordum kanama vs degisiklik varmı diye) auralı migren(gözde yarı görme kaybı olusuyor),2 sene oncesinde yasadıgım tibia da stres kırıgı.ben yogun strese baglıyorum hernekadar agır spor yapıyor olsam da ve daha sonra beni en korkutanı yüzümde herhangi bir bolgesinde baslayan parıldama benzeri his,yanma ve donma arasında tarifi zor olan bazen elektrik carpmasına kacan hisler.aynı zamanda vucudumda da oluyor su damlası hissi yada donma hissi kucuk bolumlerinde.Başımda saçlı deride birsey yuruyormus hissi.Son gunlerde de artan vucudumun her yerinde titresim hissi sanki icerde birsey titriyormus gibi ve karıncalanma tarzı hissiyatlar.Ozellikle el parmak uclarında karıncalanmalar ve kalp atıslarını aşırı hissetmekten dolayı ordaki kan akışını hissetme hissi gibi birsey tam adlandıramıyorum ve tende ürperme yada üstünde birsey yuruyor hissi.3 senede gitmedigim bölüm kalmadı bir ara en büyük hobim her doktora gidip hepsinden saglıklı oldugumu duymaktı.Ama bitmiyordu.Hergun vucudumu kontrol ediyordum,en kucuk şişlik vs hemen tespit edip panik atak krizleri yaşadım.cogu da bedenimin olagan durumuydu fakat beynim bunu yanlıs adlandırıyordu.birkac kere psikiyatriye gittim prozac verdi kullanmadım kendim yendim panik atagı.Bilimsel olarak bakarak yendim.Fakat anksiyete malesef kaldı kronik bir hal aldı.Atak gecirmesem de yukarda saydıgım belirtiler korku anında degil gunluk hayatımda normal olarak yasadıgım belirtiler bunun altını cizmeliyim.Oyuzden anksiyete atak yasamaksızın bu belirtilere sebep oluyormu bilmiyorum ama beyin ve sinir sistemi malesef herseyi yaşatıyor bedeninizde.Bu yaz nörolojiye gidip bu belirtilerimi soyledim fakat antidepresan kullanmamı onerdi mr da istemedi.Simdi bu belirtiler 1 senedir devam ettigi icin kafayı MS ve beyin hastalıklarına taktım MR mı cekilse acaba diye.Ama kendime söz vermistim o gunden sonra gitmicegime dair cünkü en guzel gunlerimi belkide bedenimde var olmayan birseye inanarak yada bu durumu kendim yaratıp bu girdaba kendimi sokarak gecirdim.Oyuzden artık doktora gitmek,endise duymaktan korkmak istemiyorum.B12 ler,magnezyumlar,omega3 ler aldım ama malesef devam ediyor.cunku problem beyinde bunu biliyorum ve kafaya taktıkca artarak devam ediyor belirtiler.bu kez de surekli savas kac sisteminde oldugum icin vucudumun surekli serbest radikal urettigini dusunup bundan dolayı kanser olucagıma inanıyorum.sonu yok.İnsanın kendine yapabilecegi en buyuk kotuluk.Hastalıksız bir sekilde hastalıkla bogusmak gibi birsey.bana hicbirsey fayda etmiyor,bilgi edindikce daha cok boguluyorsunuz.oyuzden bıraktım ne olucaksa olsun kafasındayım

• Babamın vefatından sonra başlamıştı panik atak bende. Birkaç yıl yukarıda bahsedilenlere benzer şeyler yaşadım acillere gittim vs. Psikiyatri doktoruna gittim. Bana CİTOLES adında bir ilaç verdi. Hemen kullanmadım kullanmak istemedim başta ama aynı şeyleri yaşamaya devam edince kullanmaya başladım 10 mg ikiye bölerek günde bir defada kullandım. Bir iki hafta içinde acayip bir rahatlama gerçekleşti. Artık herşeyi kafaya takmamaya başladım. Bir süre 1 yıla yakın kullandım bu ilacı şu an gelinen noktada hiçbir sıkıntım kalmadı. İlacı kullanmayı bıraktım. Bir yıl içinde bir kaç hafta bıraktım ancak kafa bölgesinde elektriklenmeler gibi yan etkileri oldu. Sonra yine devam ettim. Uzun süredir kullanmıyorum ama sıkıntılarım kalmadı çok şükür. CİTOLES ilacın adı tekrar yazmış olayım.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.