Şimdi Ara

Panik Atak ve Anksiyete (Genel Kaygı Bozuklugu) Yardımlaşma Konusu (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
17
Favori
115.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende aynı durmdayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim. Bende baş dönmesi denge sorunu yapıyor nasl yendin bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sanırım kurtuldum. Hep tansiyonum acaba yüksek mi diye düşünüyordum. Çünkü ne zaman doktorlar, hemşireler ölçse yüksek çıkıyordu. Tomografiler, ekgler efor testleri vs. hepsi temiz çıkmıştı. 1 yıldır ilaç tedavisi görüyordum. İlaçlar işe yaradı sanırım. Acaba yüksek mi yükseldi mi diye düşünürken kalbim hızlı hızlı çarpar ve soluğu acilde alırdım. Kan tahlilleri ekg temiz çıkınca sakinleştirici yapıp gönderirlerdi.

    Son 1 kaç aydır fark ettim ki, önceki oturdugum evde kiracıydım, evimiz çok karanlıktı ve camlardan dışarısı gözükmüyordu binalar vardı ve dipdibeydi. Şimdi satın aldıgım ev cok ferah ve sosyal imkanları mevcut. Canım sıkıldıkça basket oynuyorum yüzüyorum spor yapmaya çalışıyorum. İlaçları da cok cok azalttım.

    Ancak, 3-4 gün içmemiştim ilaçlarımı baş dönmesi oldu ben de. Ben ilaçtan kaynaklı oldugunu düşünüp tekrar içmeye başlayınca baş dönmem geçti. İlaçtan mı yoksa anksiyete mi tetikliyor anlamadım.




  • BR9 kullanıcısına yanıt
    1sene olmus yazali ama cevapliyim.bende cok agir anksiyete hastasiyim 9senedir ara vermeden farkli ilaclar kullaniyorum.eskiden ayda 1 2 olan atak artik hergun carpinti ve surejli kaygiya donustu.hep gergin vucudum gevseyemiyorum her turlu sesten irkiliyorum uykudan nefessiz kalarak uyanmalar basladi .1senedir lustrale basladim ama tam olarak duzelmiyorum.bu sekilde yarim yamalak yasiyorum berbat biseyy kurtulan varmi tamamen cok iyiyim diyen ve bukdar agir yasayan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diddys D kullanıcısına yanıt
    Anlattigin sey tam olarak benim drumum.ataj aninda degil hergun gunluk hayatimda yasiyorum bas donmeleri ozeliikle arabalara bindigimde ve evden disari ciktigim zamanlarda mide bulantisi hergece,surekli kaygi asla gevseyemiyorum vucudum hep gergin nefesimi tutuyomusum gibi sanki,kas segirmeleri ,diş sıkma surekli,bas agrisi 2gunde bi enaz ,titremeler ,kafamda sarhosluk hissi vs... ozellikle 1senedir oh bugun cok iyiyim hic bsey yasamadim dedigimi hatrlamiyorum..buarada yaygin anksiyete bozuklugum var 9senedir ilac kllaniyorum,son 1Seneye yakindir lustral aliyorum ama dedigim gbi ataj disindada hep bubelirtiler surekli hastalik hissindeim uyku duzensizligim cok fazla bazen 15saat uyuorum bazen uyuyamiyorum gercrkten bende senin gibi bkmis durumdayim eskiden ayda bi 2 3 kez falan atak gelirdi sonra nrmal hayata donerdim.ama 1senedir duzelemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pelomex P kullanıcısına yanıt

    nefessiz kalarak uyanma uyku apnesi değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entel Maganda -- 13 Ekim 2020; 23:12:52 >
  • Korku ve kaygıdan 1 haftadır yemek yiyemiyorum yataktan çıkamıyorum kaygıyı düşünmemek için bir daha kaygı getirecek hiçbir davranış yapmayacağım kendime söz olsun yoksa bir daha bu kadar kilo kaybını toplarlayamam.

  • Pelomex P kullanıcısına yanıt

    hayat tarzında bi sakatlık varmı boy abdesti almadan uzun süreler geçirmek vb

  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    Benzer şikayetlerim var dini bir konu mu sizce ya da şüplendiğiniz bir şey mi var hocam
  • Duygu0310 D kullanıcısına yanıt
    Rahatsızlığınız ne durumda
  • Cok gecmis olsun öncelikle sizi cok iyi anlıyorum.Az da olsa yardımım dokunursa ne mutlu bana.Size önerebileceğim tek şey kontrol altına almaya çalışmayın.Cok ciddi durumlarda yada keskin belirtilerde doktora gidin.Yeterince gitmissiniz ve cok sukur birsey cıkmamıs.O noktada artık bırakmanız gerekiyor.Benim bahsettigim butun belirtiler devam ediyor birdaha doktora gitmedim kendime söz verdim.Yapmam gerekeni yaptım ve birsey yok dediler bu sonucu kabul edip yola devam ediyorum baska carem yok.Cunku ciddi birsey olsaydı kendini daha sert bicimde belli ederdi su ana dek diye dusunuyorum.Bu belirtileri vucudumda kabul ettim birseye baglı oldugunu biliyorum ama hayatıma bu sekilde de devam edebiliyorum bunu gordum.Eskisi kadar kafamda buyutmuyorum kontrol altına almaya calısmıyorum cunku yapabilecegim birsey kalmadı normal olarak kabul ettim.Kendime hergun canlı organizma oldugumu vucudumda degisiklik olabilecegini ve bunun normal oldugunu anlattım ve kabullendim.Ciddi birsey oldugunda zaten gerekeni yapıcaksınız ve kontrol hicbir zaman bizde olmucak bunu kabul etmek gerekiyor.Panik ataklarımı dibine kadar tek basıma yasayarak yendim.Artık vucudumun bir stres uzuntu yada takıntı karsısında,beynimin buna yonelik yaptıgı bir savas yada kac teknigi oldugunu o an bunu yaptıgını biliyorum ve kendime tehlikede olmadıgımı anlatıyorum yada savasması gereken tehlikeli bir durum olmadıgını soyluyorum.Bedenimi çözdüm o an aslında beni korumaya calıstıgı icin daha fazla kan pompaladıgını ve bunu takiben bir suru belirti gosterdigini biliyorum ciddiye almıyorum o anda.Boyle yaparak artık atak yasamamaya basladım.Atakları yoksaymaktan yada hayatın cok guzel oldugunu dusunmekten bahsetmiyorum.Oldugu gibi kabul edip savasmamaktan bahsediyorum.Mutluluk bundan ibaret.Herseyin cok guzel olucagını mukemmel oldugunu dusunmek degil,hersey tam ve guzel olmayabilir ama tamam kabul diyebilmek mutluluktur bence.Bilinclerimize bunları az da olsa kodlayabilirsek beynimiz tatmin olmak icin surekli savas halindeymis gibi hissettirmicek.Az da olsa bunları kendinize anlatmaya calısın.Tek tarif; kabullenip,elimizde olmayan seyleri kontrol altına almaya calısmamak.Siz de bunu yavas yavas deneyerek basarabilirsiniz.Bazen mutsuzluklarımızı kusurları sonuna dek yasamak gerekiyor.Mukemmel bir beden hayatı dusunmek sadece mutsuzluk sebebi.Hayatta her zaman kusurlar olucak,bedenlerimizde de.Bunu kabul edelim ve özgür kalalım🙏🏻 @Duygu0310

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • covert kullanıcısına yanıt

    biyolojik nedenlerden olma ihtimali kadar göz ardı edilen manevi yönüde var ama sadece manevi yönlede sınırlandırmak yanlış olur ana baba hukuku nasıl onlara asi olma durumu varmı yaşam tarzı bunların hepsi yaşanılan sorunda belirleyici

  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam benimde böyle bir sorunum var göz atarsanız sevinirim belki fikriniz vardır

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=146857930

    Ayrıca anne baba hukukum gayet iyiydi ve iyi
  • Diddys D kullanıcısına yanıt
    Kısmi belirtiler bende de var bazen çok sinir bozucu olabiliyor, antidepresan kullandığımdan beri rahatsız etmiyor ama ilacı bırakınca yine rahatsız edecek diye korkuyorum açıkcası geçmiş olsun size de
  • Panik Atak ve Anksiyete Rahatsızlığını Nasıl Yendim

    Uzun uzadıya ne yaşadığımı anlatmak istemiyorum. Özetle ocak 2020 başında babam akciğer kanseri oldu. 4. evre(son evredir). O dönem kendimi boşa çıkarınca kendi rahatsızlıklarıma da baktırdım, babamın peşinden hastane hastane koştum, hoop sonra covid. Oradan tansiyon, şeker, mide de h.pylori vs vs, Ayrıca eşimde de lenfoma şüphesi vardı. 10 Günlük biyopsi süresi... İçtiğim ilaçların yan etkisi... Derken patlama yaşadım. Sonuç olarak düşüp bayılacak gibi olmalar, tansiyon şeker altüst, korku, heyecan, üşüme... Aman rabbim kanser oldum galiba :):):)


    Vs vs gider. Bu konu uzar da gider. 1 defa psikiyatriye, 2 defa dahiliye ye gittim. Kan tahlilime bakıp bas git dediler. Kas gevşetici verdiler. Gerçekten de onlar bişeyin yok diyince rahatladım.


    Konuya bağlamakta zorlanıyorum :) Süreç içerisinde konu babamın kanseri olduğunda yada onun konusu açılınca kötü oluyorum. Dün yine başladı bu meret. Tabi o ilk zamanlardaki gibi değil. Şöyle bir bakayım dedim insanlar ne alemde, donanım bu işin kalbi zaten. Halime şükrettim. Nihayetinde ben kendimi iyileştirmişim de haberim yokmuş.


    Araştırma aşaması

    Esasen bir webmaster'ım web sitelerim var. Araştırmayı severim. Mesleğimiz gereği en iyi içeriği oluşturmamız gerekir. Bu nedenle de bu hastalıkla ilgili yerli yabancı ne varsa baktım. Nedir lan bu hastalık? İlla yeneriz dimi? Ölüm değil ya. Sonra yaptığım araştırmalarda 2 önemli detayı buldum ve bu hastalığı yenmeme yardımcı olacak bir fikir ortaya çıktı.


    Şimdi güzel kardeşim bu hastalık vucüdunda kortizon hormonunun fazlaca salgılanmasına neden oluyor, bunu biliyormuydun. Bu kortizon öyle bir şey ki savaş yada kaç diyor.


    Peki sen ne yapıyorsun? Savaşıyorsun:) Hatta savaştığın için buradasın. Peki ben işin hangi kısmındayım kaçma kısmındayım. O kaçma olayını biraz daha bekle lütfen. alt kısımda anlatcam çünkü.


    Hop kaçmadın savaşıyorsun senin bu beyin öyle tehlikeli ki! O kortizonun verdiği tedirginlik, kaygı sonucu ritmin hızlanıyor, kendini iyi hissetmiyorsun, dopamin serotonin yerlerde... Allah mahvoldun.


    Allah'u ekber... Beyin de amigdala diye bir mubarek var başlıyor arıyışa, yemek yedim ondan oldu, şekerim var, tansiyonum düştü, şekerim yükseldi, kalbimde delik var, beynimde tümör var, böbrek yetmezliğimi, kıçında basur, uyku apnesi var... Allah sana tüm hastalıkları vermiş zaten :)


    Sonra google'da hemen yaz baş dönmesi, üşüme, titreme, yüz solukluğu... Sana çıkarsın, kanser:):):)


    EVET SONUÇ

    Şimdi güzel kardeşim belki imkanın yok. Tıp sana bu bilgiyi dolaylı olarak verecek ve sen de zaten imkanım yok diyeceksin. Ben ne yaptım biliyor musunuz? Evime koşu bandı aldım. Evet çözüm bu mu büyük oranda bu. Nasıl olacak anlatayım.


    Şimdi üstte kortizon dedik, sonra amipdala dedik. Spor yaptığın zaman sana kaç diyen bu kortizonun dediğini yapıyorsun. Vücudundaki bütün kortizonu eritiyorsun. Spor yaptığın için vücudunda mutluluk hormanları salınmaya da başlıyor... Ohh miss. Bir de yine spor sonrası ağrıların azalsın diye vücut eşsiz hormonlarda pompalıyor. Allah'ım harikasın...


    Heee olayın bir diğer kısmını da es geçmeyelim. Spor yapıyorsun ya kan beynin dışında diğer hücrelere gidiyor. Spor esnasında beynin küçülüyor. İstesende düşününemiyorsun.


    Sadece bu da değil 2 ay boyunca evinde bu sporu yap, sonra benim gibi 15 dakika hafif tempo yürü tam 60 dakika koş. Rabbim öyle bir ahenkle yaratıyor ki bu bedeni. Alıştırınca oluyor. Benim gibi sigara içen biri bile bunu beceriyorsa.


    Tam 3 aydır spora hergün devam ediyorum. Sonuç kortizon yok, amipdala saçmalamıyor, 60 dakika koşabildiğim için ne tansiyonum, ne şekerim, ne de bir kalp rahatsızlığım olacağının ihtimalini bile düşünmüyorum. Sen 60 dakika hafif tempo yürü. Emin ol sağlıklı olduğunu anlayacaksın

    ---------------------------------------------

    Buna bir ek daha yapmalıyım. . O panik ataklarımın başladığı dönemde, spor aleti almamıştım. Bu hastalığı nasıl yendim ondan bahsedeyim. Ulan arkadaş cebimizde tonca para var. Hastaneye gidiyoruz ilaç veriyorlar. Ben ilaç kullanmaya karşıda panikliyim kardeşim:) Neyse gittik mahalle arasında bir güvendiğimiz bir aktara. Abi nereden getiriyorsan getir, kaç paraysa kaç para bana bir bitki söyle de iyeleşeyim. Bu defa hiç araştırmadan aktar zehir verse alacaktım. Bana papatya ve melisayı önerdi. İç abi bir şeyin kalmayacak dedi. Hakkaten de o dönem ilk aşamayı onla atlattım. Hala stresli gergin olunca ikisini karıştırıyorum. Özellikle bu hastalık mide ve bağırsağı vuruyor. Bu ikisi çok güzel gevşetiyor. Tavsiye ederim.

    ---------------------------------------------

    Çok değerli arkadaşlarım dostlarım,

    yorum yazsanız dahi cevap verir miyim bilmiyorum. Sırf sizlere bir yol gösterebilir miyim diye yazdım. Umarım yol göstermişimdir. Bir Allah razı olsun deseniz yeter. Size şiddetle evinize koşu bandı almanızı tavsiye ediyorum. Spora her an ulaşın günde 1 saat yapsanızyeter. Hayatınız öyle değişecek ki... Sevgiler.





  • Tekrar merhaba arkadaşlar konuya bazı eklemeler yapmak istiyorum. Bir önceki mesajımda beslenme ile ilgili bazı önemli şeyler paylaşmadığımı farkettim.


    Yaptığım araştırmalarda omega 3, magnezyum ve d vitaminin yaygın anksiyete için çok önemli destekler olduğunun kanaatine varmıştım.



    Çok fazla balık tüketmeyen bir insan olduğum için 2-3 günde bir omega 3 desteği alıyorum. Ayrıca D vitamini seviyem düşük olduğu için yine 2-3 günde bir d vitamini alıyorum. Buna ek olarak spor yaptıktan sonra magnezyum takviyesi alıyorum. Tabi her spordan sonra magnezyum desteğini almıyorum. Doktora sorduğumda 3 günde bir akşam saatlerinde yatmaya yakın al demişti. (metebolizma hızı akşam saatlerinde düşük olur demişti)


    Ama özellikle üste saydığım üç takviye gıdadan gerçekten de en çok işime yarayanı magnezyum desteği oldu. Tabi ki hiç bir destek tek başına bu rahatsızlığı yenmenizi sağlamaz. Fakat magnezyum internette bir çok kaynakta vücutta 300 farklı fonsiyonda işleve sahip. Ama en önemli özelliği rahatlatıcı olması, kas gevşetici özelliğini olması.


    En doğal olanı magnezyumu doğal yollarla almak. Bunun içinde size iki besin önermek istiyorum. Birincisi badem, ikincisi yulaf. Bu iki besini tüketmenizi öneririrm.


    Her durumda gerçekten bu hastalığı yenmenizi sağlayak en nadide şey kesinlikle her gün spor yapmanız. En kolay ve en hızlı yapabileceğiniz spor ise yürüyüş. Bunu da yine en kolay ulaşabilecek şekilde evde yapabilirsiniz. Üstte ki mesajımda belirttiğim üzere koşu bandı.


    Yürürken tutacaklara tutunup gözlerinizi kapatın, aslında ne kadar sağlıklı olduğunuzu düşünün, vücunuzun rahatladığını ve sizi rahatlatacak türlü türlü hormonlar salgıdağını hissedin(madem beyin kötü düşüncelerle hayatınızı zehir ediyorsa, iyi düşencelerle de hayatınızı şenliğe çevirecektir) içinde bulunduğunuz hal için şükredin, nefes alabildiğiniz için, hala yürüyebildiğiniz için, içtiğiniz her yudum sudan zevk alabildiğiniz için, babanız, anneniz, çocuğunuz, eşiniz, dostunuz ve her şey için. Şükredin.


    Kendinizi panikli bir halde hissettiğiniz zaman derin bir nefes alın ve 5 saniye bu nefesi tutun sonra oturuyorsanız kalkın, yürüyün, farlı şeylerle ilgilenin, ilgilenirken de tüm beyninizi o işe verin emin olun hızlıca geçecek.


    Allah herkese şifa versin.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostweb

    ben 3 yıldır dönem dönem bu illeti yaşıyorum.3 sene önce ilk olduğunda kalbime bir ağrı saplanmıştı nefesim kesilir gibi oldu. allah allah ne oluyor lan derken çarpıntılar başladı.biraz stresliydim 3 gün boyunca 7/24 çarpıntı sürdü. daha sonra çarpıntıdan daha yemeği çiğnerken bile nefesim kesiliyordu çarpntı artıyordu. ne olduğunu anlayamadığım için iyice panik yaptım bu sefer sabah bir uyandım. bir terslik var ama ne bilmiyorum kalbim deli gibi atıyor cep telefonu programıyla ölçüyorum 105 çıkıyor oha diyorum lan durup dururken ne oluyor. çıkıyorum arkadaşla dışarı bi ara yürürken nabız iyice artıyor sanırım nefesim kesilmeye başlıyor göğsümde tuhaf bir his yürüyemiyorum dinleniyorum sonra yürüyorum felan. baktım bi kaç gün hiç düşmedi nabız ben kalp krizi geçiyorum kesin dedim. damarlar falan bitik diye düşündüm. sonra nabız düşmeyince midem bulanmaya başım dönmeye başladı ulan geberiyorum resmen hemen acile gittik oraya gidincede iyice panik yaptım göğsüm iyice sıkışıyor.hemen ekg çekiliyor hemşire bizimkilere şey diyor nabzı çok yüksek ama ritim düzgün.doktor görsün diyor.doktorda yemekteymiş apar topar çağrıyorlar. geliyor ekg ve ultrasonla bakıyor uzunca bir süre hiç bişey yok bu panik bozukluğu diyor.diderale başlıyoruz yarım tablet alıyorum nabız düşüyor ama şikayetler geçmiyor çaprıntı tam 2 ay aralıksız sürüyor merdiven çıkarken göğsümün ortasında garip bişey oluyor.antidepresanda kullanmaya başlıyorum. 2.5 ay sonra tamamen düzeliyor.hiç olmamış gibi devam ediyorum. 6 ay sonra kontrole gidiyorum ekg temiz.ilaçları 1 yıla tamamla diyor.tamamlıyorum ilacı bıraktıktan sonra hop tekrar başlıyor.oturduğum yerden ayağa kalkınca göğsümün ortasına ağrı giriyor.gene doktora gidiyorum ekg ultrason bu sefer bide efor testi yapalım diyor. oda temiz çıkıyor onun verdiği rahatlıkla bi kaç gün sonra tekrar düzeliyor.5-6 ay sonra tekrar başlıyor nabız yükseliğiyle beraber.bu sefer extrasistolde oluyor göğsümde gene sıkıntılar var.extrasistol 3 kere ardarda olunca kalp tekliyor geberiyorum diye acile gidiyorum kan değeri ekg derken monitorede bağlıyorlar hiç bir şey yok.40 dakika monitorden takip ediyorlar eve gidiyorum gene geçiyor.bu sefer nefes darlığı başlıyor aralıksız 5 ay nefs darlığı gene gidiyorum gene bişey yok.en son durup dururken başım dönmeye miden bulanmaya başladı beynimde bişey var sanıp panik yaptım özel hastanede hemen beyin MR çektirdim temiz.şimdi soğukta yürürken göğsümün ortası delinecek gibi oluyordu gittim gene ekg eko holter normal.ayakta duramıyorum efor istedi kalbim atıyo gümgüm.dedim heralde 10 saniye bile zor dayanırım.bugun girdim efor testine şaşırtıcı bir şekilde 185 maximum hıza ulaştım(%98)ve hiç bir sorun yok tamamen panik bozukluğu ve çarpıntılar yüzünden oluyormuş.otonom sinir sistemi sürekli uyarılınca bu tarz sıkıntılar ortaya çıkıyor. tam xanax aldığımda tamamen geçiyor sıkıntılarım ama oda uyuşturucu gibi bişeymiş sürekli alınamıyormuş. ızdırap çemberi içindeyim ama dikkati nekadar başka şeylere verirseniz okadar çabuk iyileşiyor. not: 2 kerede akciğer grafisi 1 kere solunum testinede girdim onlarda temiz. tüm batın ultrason yaptım onlarda temiz.(pankreas,dalak,böbrekler,safra,karaciğer,prostat,mesane)

    ALLAH ALLAH Yazmalıyız. Baş Harfler'i Büyük Yazmalıyız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • golmanya kullanıcısına yanıt
    Hocam ilacı aniden mi bırakmıştınız
  • sessiz_rihtim_22 S kullanıcısına yanıt

    "Kortizol"


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askere nasıl gidecem bilmiyorum çok kötüyüm.Hastalık mahfetti hayatımı
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.