Şimdi Ara

Panik Atak ve Anksiyete (Genel Kaygı Bozuklugu) Yardımlaşma Konusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
17
Favori
115.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sizlere manevi bir tavsiyem var gençler bu konuda.
    Sekine isimli bir dua var. Tavsiye ederim okumanızı.
    Her gün mutlaka 15 dakikanızı alır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

    quote:

    Orijinalden alıntı: SkörtılReyiz

    Ve bazen şeyi yaşıyorum , yaptığım konuştuğum şeyler saçmasapan geliyor , uykuya dalmadan önce gördüklerimi uykuyla uyanıklık arasında yorumlayabiliyorum , o kadar absürt geliyor ki gördüklerim alakasız şeylere atlıyorum yada bir görüntüden yaşantıdan aldığım sahneyi bir , diyalogu başka bir sahneye farklı pozisyonlara ekliyorum falan . Ve uyuklar gibiyken diyorum ki 'neden bu kadar saçmalıyor zihnim ' ve sonra sarsılarak uyanma geliyor .

    Abi en berbatıda o bak o anda neler oluyor söyliyeyim sana :kendini gerçek değilmiş gibi hissediyorsan, ben kimim? diye düşünüyorsan,biriyle konuşurken ya da tek başına gerçek değilmiş gibi geliyorsa o mekan. kısa bi zaman için ''bu gerçek değil yaa'' diye düşünüyorsan,çevreyi olduğundan farklı ,sanki gerçek değil gibi hissetme ya da kendini çevredekilerden ayrılmış,olağandışı ,farklı bir şekilde algılama hali..sanki geliyor sana ruhun dışarı çıkıcak ddeliricek aklımımı kaçırıyorum hissi bu ben değilim ne oluyor nasıl bir his bu yaşamayan bilmez bilemez anlıyamaz işin garip yanı şu bedenen canavar gibisin ama bu ruhsal bir hastalık oldğu için seni helak ediyor..

    Hocam bende de aynı hisler oluyor bazen. Ne yaptınız doktor ne dedi size?

    Doktora gittim bende bazen aniden durduk yere ayağa kalkıp gezip duruyordum. Delirecek gibi oluyorum. Heryeri kırıp dağıtasım kendime zarar vermek bile istedim ara sıra . İntihar olarak değil bacağıma vuruyorum o kadar.

    Çok konuşamadım doktorla. Selectra verdi. Gelecek ay tekrar gideceğim.

    Yalnız benim karanlık korkusu var. Geceleri tepem atıyor. Özellikle karanlıklarda var maalesef.




  • psikiyatri doktoruna giderseniz eğer verilecek tedavilerle bu şikayetlerinizde gerileme olacaktır. ama düzenli kontrol ve tedavi kullanımı bu işin olmazsa olmazı
  • selamlar bende büyük bi sıkıntı var 3 ay oldu ilk ay iki gogus ortasının birleştiği yerde garip bi carpıntı hissettim oturunca gecti bu sola batma saga batma şeklinde sonra baskı şeklinde ağrıya dönüştü(bu arada endoskopi oldum kürdan yutmustum sıkıntı yok dediler ve gastritim varmıs zaten tahmin ediyordum) sonrasında ilk ayın sonlarına dogru birde baş ağrısı eklendi herhangi bir araçta veya metroda 1 2 durak sonra öyle bir baş ağrısı baş dönmesi anlatamam nefes kesilme hissi vs bunlarla ilgili bir dünya doktora giittim yok yok yok sonra gogus agrılarım geçti şimdi son 1 aydır hayatımı felç eden bi durumla karşı karşıyayım evden cıkamıyorum yürürken veya taşıtta vs vs aynı olaylar olusuo bas agrısı hariç boğazda kuruluk yutkunamama boyunda kasılmalar ve gogsun o iman tahtası denilen yerin orta bi avuç kadar baskı tarzında ve boyundaki şah damarının dışarıdan atma görünümü de son 1 aydır var dışarıdan attığı görülüyo normalde yoktu bu kasılmalar omuz sırtıma kadar geldi ağrı sürekli ağrı şeklinde bu sürekli olmaya başladı son 2 haftadır bunlarlada ilgili doktora gittim yok yok yok şuanda duşa girsem otursam evden dısarı cıksam 2 dakikalık ayaklarımdada gücsüzlük dediğim tarzda sıkıntılar günde 1 2 kez olan ekstra atımlarım dışarı çıkınca %100 oluyor panik haliyle birleşince bu durum anksiyete bozuklugumudur veya yaşayan varmı




  • Konu 2 sene önce açılmış bir arkadaşımız yakın tarihte yazmis.oncelikle herkese gecmis olsun umarim onceden yazan arkadaslar duzelmistir.benzer sıkıntılar bende de var .boğazda takılma hissi ve buna eşlik eden göğüste bir yumru varmis hissi.ayrica vücudumun muhtelif yerlerinde segirmelerim var .damar atislarimi her yerimde hissediyorum.geceler kabusa döndü gece olunca insan kendini daha çok dinliyor .sırt üstü yatsam kalcama yakın yerde atmalar oluyor .yüz üstü yatsam karnimda.ayrica boyun ve omuzlarda ağrilar bazen kollara kadar vuruyor ve uyusukluklar da mevcut .4 farklı noroloji doktoruna gittim 2 kez EMG çekildi.2 beyin ve sinir doktoruna gittim .dahiliye,kalp damar ,KBB , fizik tedavi vs. Yani jinekoloji hariç her doktora gittim .check up a girdim kan testleri mr lar röntgenler vs. hiçbir değişiklik yok.gittigim doktorlardan 1 i antidepresan vermeyi tavsiye etti kabul etmedim .muhtemelen anksiyete bozuklugu var .ama bende ne yapacağımı bilmiyorum 2 aydan fazla süredir suruyor.

    Daha önceden bu rahatsızlığı yaşamış arkadaşlar ne durumda ve ne tavsiye ediyor.yardimci olurlarsa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cgr11 C kullanıcısına yanıt
    kardeşim bende de aynı sıkıntılar mevcut birbirimize ulaşabilirsek bilgi paylaşımı yapmış oluruz
  • Şuraya dua önerisi falan yazmayın arkadaşım ne yani ateist olupta panik ataktan kurtulan yok mu ? Allahtan şifasını istedi vs. demiş arkadaşın biri , bahsettiğin Allah önce sen elinden geleni yap sonra bana havale et demiyor mu? Hatta tevekküldü sanırım bunun adı...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vücudunun çeşitli yerlerinde ara ara uyuşmalar yaşayan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VioLee kullanıcısına yanıt
    Durduk yere uyuşma, karıncalanma hissettiğiniz oluyor mu? Mesela sırtın uyuşmaya başlaması ve bunun bir kaç saat sürmesi gibi? Konuyu açalı 2 sene olmuş. Şu an durumunuz nasıl? Panik atağı atlattınız mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panik atak, günlük hayatı zor duruma sokan rahatsızlıklardan biridir. Farklı yaş seviyelerinde görülebiliyor olduğu gibi dünyanın pek çok ülkesinde de bu sorunu yaşayan kişi sayısı bulunur.

    Panik atak; nöbetler şeklinde ortaya çıkan korku ataklarıdır.

    Sıkıntı duygularının içerisinde bulundurduğu gibi yoğun endişeye sebep olur. Psikolojik sorunlar, panik atağı tetikleyen en önemli etmenler arasında yer alıyor olduğu gibi farklı hastalıklarla beraber de panik atak görülebilir.

    Panik atak nöbetinde hasta tamamen korku içerisinde bulunur. Ölüm ve kalp krizi gibi sorunların görüleceği düşüncesi yoğun olarak hissedilir. Panik atak, 10 dakika içerisinde en şiddetli seviyeye ulaşır.

    Panik ataktan kurtulma yollarını araştırıyorsanız bu konuya bir bakın derim panik ataktan kurtulama yolları

    Panik atak nöbeti geçiren hastaların pek çoğu ilk 10 dakikalık zaman diliminde doktora başvururlar. Panik atak anında hastalar bayılacağı düşüncesini benimserler.

    Panik atak 30 dakikalık zamanın ardından geçmeye başlar. Panik atak nöbetinin geçirilmesinin ardından bitkinlik ve aşırı yorgunluk gözlenir. Hastalar bu sürenin ardından hiçbir istekte bulunmadıkları gibi tahammül açısından da sınır noktaya ulaşırlar.

    Yalnız kalmak korku verdiğinden dolayı, yanında birisinin olmasını isterler
    panik atak tedavisi olan bir rahatsızlık olduğu gibi bu rahatsızlık kişinin kendisinde biteceği gerçeğide vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baysam -- 17 Eylül 2018; 23:55:5 >




  • Buraya girerek anksiyete miktarınızı test edebilirsiniz. Küçük kısa bir test.

    http://www.fenomenpsikoloji.com/kaygi-anksiyete-testi/

    Benim tecrübem ise normal hayatta yaşadığımız sıkıntılar.

    Sevilmemek, sevgiliyi kaybetmek, aldatılmak korkusu, işini kaybetme, başarısızlık, parasızlık veya iş bulamama korkusu, hastalık veya hayatını kaybetme korkusu gibi şeyler bunların en büyük besleyicisi. Bunların bazılarında her şey yolunda ise kişi daha az anksiyete yaşıyor gibi düşünüyorum ama olumsuz düşünmeye meyilli iseniz bunların azlığı fazlalığı pek etki etmiyor hep bir yetersizlik ile bunlara olumsuz takılar ekleyip bozabiliyor da insan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • anksiyete bende de var.Lustral verdi doktor kullan dedi.Bende panik öncesi bir duruma ya da düşünceye takıntı oluyor.Panik anında bacak,kollar ve karın kaslarım istemsizce kasılıyor sonrasında halsizlik , midede kramplar , baş dönmesi hissi vs.Hepsi tamam ama şu kasılmalara karşı bi önlem alamadım :( Bu durumda olan arkadaşlar varsa tekniklerinizi paylaşın lütfen.
  • 3 senedir yoğun anksiyete kaygı bozukluğu akabinde OKB hastalıklarım mevcuttu. Belki bazı arkadaşlara komik gelecek ama Bioenerjiye gittim ve eser kalmadı hastalıklarımdan. Tabi uygun uzman bulursanız gerçekten işe yarayan bir tedavi yöntemi. Biraz araştırıp branşında profesyonel bi terapist bulursanız şiddetle tavsiye ederim. Özellikle Panik atak hastası arkadaşlara
  • bağırsak mikrobiyotası ile psikoloji arasında bağlantı olduğu görüşüne katılıyorum ama forumda bu kadar ilkokullu şekilde küfür etmek nedir? okurken utandım.

    en yakın devlet hastanesine git xanax versinler. probiyotik seni düzeltmeye yetmez hahahha ergen seni.
  • bağırsak olayı 'tenya' kadar basit değil açıkcası. araştırmanızı öneririm, kesinlikle pişman olmazsınız.

    şahsen ben uzun yıllar içinde olduğum depresiflikten ketojenik diyet ve spor ile kurtuldum.
  • Merhaba

    Acaba son durumunuz ne oldu anksiyete ile ilgili. Aynı sıkıntı kaslar ile ilgili bendede var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vogue kullanıcısına yanıt
    Ne kadar sürdü bu rahatsızlık aynısını yaşıyorum bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hilmiş12

    Merhaba

    Acaba son durumunuz ne oldu anksiyete ile ilgili. Aynı sıkıntı kaslar ile ilgili bendede var
    Taş gibiyim taş. Hic bir seyim yok . Dis fircalayamadigim yutkunamadigim yuruyusumun degistigi zamanlari hatirlarim. Emg cekilmeden once hoca gag refleksinde azalma, dizde refleks artisi gibi seyler yazdirmisti.bir de sekretere. hepsi sacma sapan psikolojim yuzunden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 2 Temmuz 2018; 0:42:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun. İnşallah bende çabuk atlatırım. Şu kas olayı beni çok endişelendiriyor. Telefon vs bile tutarken yoruluyorum çabucak Als yada ms çıkıcak zannediyorum hep. Mr temiz çıktı. Procaz kullanıyorum sadece şimdilik. Ne kadar sürede atlattınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ay önce böbrek taşı düşürdüm , cok canım yandı daha önce hiç bu kadar acı hissetmemiştim. Sonrasında bu olayı atlattım geçti fakat bana hastalık hastalığı şeklinde korkunç birşey bıraktı. Bu beraberinde anksiyeteyi de getirdi. Hastaneden beri gelemiyorum. Surekli tereddüt halindeyim. Baş dönmesi , soğuk terleme , halsizlik şeklinde ataklar geçirir hale gelmiştim. Başım ağrısa beyin tümörü , göğsüm ağrısa akciğer kanseri , kalbim ağrısa kalp krizi geçireceğim sanıyordum ve inanılmaz panik oluyordum sabahlara kadar uyuyamıyordum.. İşin kötü kısmı bu öyle bişey ki kendini sürekli vücuduna konsantre ettiğin için ağrıyı sızıyı daha fazla hissediyorsun. Bi yerdeki ağrıyı düşündükçe o ağrı daha da artıyor. Tam 3 ay bu şekilde zehir zıkkım bir hayat yaşadım. Ailem , arkadaşlarım herkes benim bu paranoyak hallerimden , sürekli hastalık anlatışımdan , abuk subuk hareketlerimden usanmışlardı. Kimse beni dinlemek istemiyordu. Dinleyen olmadıkça da korku içimde daha da artıyordu. Son 3 gündür ben de dua etmeye , elimden geldiğince namazları kılmaya çalıştım. En azından Allah'a sığındım. Beni dinleyen biri olduğunu farkettim. İçime bir ferahlık geldi. Ve bu son 3 günü gayet güzel bi şekilde , eski hayatımda olduğum gibi mutlu ve huzurlu geçirdim.. Tabi aramızda ateist arkadaşlarımız olabilir , onları tenzih ederim. Ama içinde inanç olan arkadaşlarımın dediklerimi denemesini tavsiye ederim. Çünkü bu illet gerçekten adamın hayatını perişan ediyor..




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.