Şimdi Ara

::::PAHALI BENZİNİN & MAZOTUN & LPG NİN FAYDALARI::::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

herşeyi layanları hariç

bu duruma bir de iyi yanından bakalım istiyorum.

yakıtlara gelen zamların faydaları nelerdir ? diğer bir değişle zaman gelmese de ucuzluk olsa ne gibi sorunlar çıkabilir ?

veya gelin benzinin 1,5 lira olduğunu düşünelim

kendi cevabımı yazayım..

-trafik yoğunluğu artar,trafik çekilmez olur,yine dışarı çıkamayız.şimdi en azından toplu taşıma araçlarıyla veya özel durumlarda kendi araçlarımızla çıkabiliyoruz.

-ülkemizde yıllık toplanan 140milyar dolarlık vergi gelirleri düşer.

-hava kirliliği alır başını yürür.yaşlılar çocuklar büyük zararlar görebilir.

-trafik kazaları artar,ölümler artar.

-araçlarımızın fazla km den dolayı bakım masrafları artar.çabuk eskir,yenilemek ihtiyacı güdebiliriz.

bunlar ilk aklıma gelenler..sizin fikirleriniz nelerdir ?

zamlar devam etsin mi

her zamda mı ?

• Hızlı kullanım artar.....................
  • her zamda muhakkak açılan zam topiklerinde ları havaya savuranlar.

gelin burada banlayın..

-- Bütün hava kirliliği oto kullanımından mı oluyor?

-- Trafik yoğunluğu şimdiye kadar artmadı mı? Artması beraberinde çözüm arayışlarını getirmedi mi? Daha da artarsa yeni yeni çözümlere gidilir... Gidilmez mi? "Limit bu kadar, tıkandık" denilir mi?

-- Bu kadar basit mi?

Orjinalden alıntı: makinacı*

arkadaşlarım burda kimseyi lamayalım.

herşeyi layanları hariç

bu duruma bir de iyi yanından bakalım istiyorum.

yakıtlara gelen zamların faydaları nelerdir ? diğer bir değişle zaman gelmese de ucuzluk olsa ne gibi sorunlar çıkabilir ?

veya gelin benzinin 1,5 lira olduğunu düşünelim

kendi cevabımı yazayım..

-trafik yoğunluğu artar,trafik çekilmez olur,yine dışarı çıkamayız.şimdi en azından toplu taşıma araçlarıyla veya özel durumlarda kendi araçlarımızla çıkabiliyoruz.

-ülkemizde yıllık toplanan 140milyar dolarlık vergi gelirleri düşer.

-hava kirliliği alır başını yürür.yaşlılar çocuklar büyük zararlar görebilir.

-trafik kazaları artar,ölümler artar.

-araçlarımızın fazla km den dolayı bakım masrafları artar.çabuk eskir,yenilemek ihtiyacı güdebiliriz.

bunlar ilk aklıma gelenler..sizin fikirleriniz nelerdir ?

zamlar devam etsin mi

her zamda mı ?

trafik yoğunluğunun çaresi daha iyi yollardan geçer daha geniş kavşaklardan sokaklardan geçer sen bunları yapmıyosan benzine zam yaprak bak ne güzel yapıyoruz trafik olmuyor dersen olmaz bu doğru bi mantık deyil

vergi geliri benzinin sırtından deyil kaçak vergilerden çıkarılır

modern teknoloji araçların çoğu çevre dostu buda bahane deyil

trafik kazalrının çözümü benzin zammı deyildir öyle olsa amerika çarpışan otolar ülkesi olurdu

bakım aralıkları oldukça uzun olan sıfır kilometre araçlar için buda bahane deyil hatta çoğu kullanıcı aracının yağını suyunu deyiştirmekten başka ne masraf yapıyorki aracına ben 30 küsür bin km aynı yağ ile çalışan araçlar biliyorum

boşuna kendinizi avutmayın benzin zammını haklı bi tarafı ne yazıkki yoktur

• E2,E3 vs. gibi normlarla dikkat edilen bir konu çevre kirliliği işi
    ayrıcıa türkiye türkiye olsa adam gibi yolları olsa tüm türkiyede 3 gidiş 3 geliş (olmaz diye bişey yok) Otobanlar maksimum 4 derecelik açı ile yapılsa görürüm o zaman kazayı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Trafikteki araçların yarısından fazlası sürekli trafikte olmak zorunda. Benzin 5 lira olana kadar bunlar çıkmaya devam edecekler..

Örn.; babam sürekli bir yerlere gitmek zorunda. Atölyecilere, kumaşçılara, yıkamacılara vs.'ye. Bu durumda çok insan var ve araçlarını bırakamıyorlar.

Benzin 1,5 lira olursa bir miktar artış olur, ama inanılmaz büyük bir artış da olmaz. Benzin arttı diye aracını bırakıp toplu taşıma kullanan çok fazla kişi de yok.

• yaa doğru benzin mazot ucuz diye 20 yaşında araç kullanır herkes havanın içine eder. bu gayet çözümü kolay birşey yasa çıkararısın 20 yaşındaki araçlar kullanılamaz cezası şu kadar cart curt diye al sana temiz hava sizin deyişinize göre. lpgyi mazotu benzini öveceğinize lafta kalmayan yararlı bir eylem planı hazırlayın. burda klavye başındazamyapmışlar amanın alın sizebirban heey gençlik hade eylemyapıoz yapalım ağalar ooo yapmayan top olsun:) yaa bırakın yarın ben boğazda eyleme kalkışsam arkadan gelen adamlar yolu tıkadım diye gelir beni döver. neden hala halkımız banane bana dokunmayan yılan 1000 yaşasın felsefesinde. ayrıca kaza benzin kullanmaktan mazot kullanmaktan olmuyor. sen düzgün yol yapamazsan tabeki kazalar olur(kullanıcı hataları hariç) misal örnek vereyim bornova alsancak arasında bir yol var bilen bilir şu 62-63 otobüslerinin geçtii yada şööle diyeyim karşıyaka dan falan gelen yol oraya birleşiyor. yolda artık nasıl bir mühendislik zekasıyla yapıldıysa virajda eğim yok. yani şaka gibi dümdüz yolun sonunda keskin bir viraj oluyor araç hakimiyeti yok oluyor. orda çok kaza olunca yolun üstüne yavaşlatmak için bi ton şey koydular. yani benzin mazot lpg ucuzlaması kazaları arttırmaz hava kirliliğine neden olmaz. ha olabilir düşüncenize göre herkes daha fazla araç kullanır ama kusura bakmayın şu anda fiyat bu haldeyken zaten hala herkes kullanıo o zamanda bişey değişmicek yine aynı insanlar kullancak. ben görmüyorum buralarda oo benzine zam gelmiş otobüsle gideyim şurayı diyen adam. yinede keyfinden vazgeçmiyor arabasıyla gidiyor işine. bunların hepsi belli bir billinç düzeyine gelindiğinde aşılır. eylemler falan böyle şeyler bizim halkımız için zor şeyler onnar varsın yapsınlar eylemlerini aziz başkan bırakmasın başkanlığı diye.

• platinium kardeş ben burda bu sorunlar için çözüm üretmiş olsam dediklerin doğru.

burda gelen zamlara iyi yanından bakalım dedik.hava kirliliğini benzine zamla çözelim demedik.

fordt kardeş normalde işe arabayla gidecek adamların çoğu servisle gidiyor.bilmem anlatabildim mi?
  • akaryakıt fiyatları düşerse kullanım artar petrole ödenip yurtdışına akan paralar çoğalır, akaryakıt fiyatlarından korkup araba satın almayan insanlarda araba alır, araç sayısı artar yine arabalara ödenen paralarla yurtdışına çıkan para artar, kısacası üretmeden daha çok tüketir oluruz.
  • Yakıta zam geldi diye millet gaza daha az basmaya çalışıyor. Ne kadar çok gaz o kadar çok para demek... Tabi hal böyle olunca millet yavaş gitmiş oluyor. Öyle ya bassa çok para gidecek. Hele son zamlardan sonra...
    The Power of Dreams Honda

• Doğru aslında , depoyu bitince fullemek en iyisi. Her an yeni zam gelebilir çünkü...

bilinçli tüketici hesabı

Bütün zamlara

DACIA LOGAN 1.5 DCI AMBIANCE PACK CA İNCİ GRİ

• Ayrıca hiçkimse çevre kirlenecek diye benzinin pahalı olmasını istemez.

Pollyanna ya bile sorsak bu olaya iyi tarafından bakamayız derdi

DACIA LOGAN 1.5 DCI AMBIANCE PACK CA İNCİ GRİ
  • Kimse mazot pahalı olduğu için onun yerine 10 numara yağ, yanık yağı yakıp çevrenin içine eden kamyonları, otobüsleri konuşmuyor.

Geçen 100 metre önümde giden kamyondan resmen lağım kokusu geliyordu simsiyah dumanlarından. Daha ucuz olduğu için mokmu yakmaya başladı millet nedir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.