Şimdi Ara

p 2 sisteme xp yüklersem ne olur..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • p 2 sisteme xp yüklersem ne olur..arkadaşlar biraz bilgi verirmisiniz lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

çok mantıksız iş yapmış olursun, kurmak sorun değil stabil çalıştırabilmek önemli olan. 98 kur.

dene ve gör derim . ama zaman kaybetmiş olursun ve sinir sistemin çöker
    saka bir yana performans ve calısma bakımından hayal kırıklığına uğrarsın

dene ve gör dememin sebebine gelince eger sen kendin yaparsan hatalarını ve karsılastıgın sorunları birebir görmüs olursun bu da sana daha sonraya coooook artılar kazandırır.

iyi calısmalar

• quote:

Orijinalden alıntı: btrbetr

dene ve gör derim . ama zaman kaybetmiş olursun ve sinir sistemin çöker
    saka bir yana performans ve calısma bakımından hayal kırıklığına uğrarsın

dene ve gör dememin sebebine gelince eger sen kendin yaparsan hatalarını ve karsılastıgın sorunları birebir görmüs olursun bu da sana daha sonraya coooook artılar kazandırır.

iyi calısmalar

Alıntıları Göster
    çok sık donar mı

müzik dinlemek ve film izlemek için

• quote:

Orijinalden alıntı: icetea

çok sık donar mı

Alıntıları Göster
    98 de işini görür o zaman.

Orijinalden alıntı: icetea

çok sık donar mı

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: icetea

çok sık donar mı

çok zorlanır sistem müzik dinlerken bile..98 kurun o makinaya.

May the light shine upon your path...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_mero

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hayırda xp yükleyip napacaksın yani kur 98 i en iyi performansında makinan çalışsın .

Leyla ile Mecnun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaplans007

Hayırda xp yükleyip napacaksın yani kur 98 i en iyi performansında makinan çalışsın .

Alıntıları Göster
    ben p2 300 128 ramli sisteme yükledim (98usb cihazlarını tanımıyordu )sorunsuz çalışıyor ama bir iki driverı bulurken zorlandım hatta tam hatırlamıyorum ama ses kartıydı galiba değil driverı üreticisini bile bulamadım adamlar kapatmış dükkanı

Orijinalden alıntı: arkitrom

ben p2 300 128 ramli sisteme yükledim (98usb cihazlarını tanımıyordu )sorunsuz çalışıyor ama bir iki driverı bulurken zorlandım hatta tam hatırlamıyorum ama ses kartıydı galiba değil driverı üreticisini bile bulamadım adamlar kapatmış dükkanı

Alıntıları Göster
    bende p2-400 ve p2-350li 128ramli aletlere xp yüklemiştim zamanında, çok memnun kalmamıştım. Ofis işlerini rahat götürür ama çok fazla pencere açarsan sorun çıkartabilir. Windows 2000 yüklemen daha mantıklı olur. Bence 98 yükleme, çok kötü bir sistem bana alırsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: abacus

bende p2-400 ve p2-350li 128ramli aletlere xp yüklemiştim zamanında, çok memnun kalmamıştım. Ofis işlerini rahat götürür ama çok fazla pencere açarsan sorun çıkartabilir. Windows 2000 yüklemen daha mantıklı olur. Bence 98 yükleme, çok kötü bir sistem bana alırsa.

Alıntıları Göster

hocam ne kasıyon illa kendini ya 98 kur istediğin herseyi yap

• quote:

Orijinalden alıntı: btrbetr

hocam ne kasıyon illa kendini ya 98 kur istediğin herseyi yap

Alıntıları Göster
    üstad dedikleri gibi stabil çalışmaz ama illa kurmak istiyosan kur ben celeron500 bile kurmamı istediler kurdum tüm efeklerini kısarsın işlerini görürsün ama 98 tavsiyem

• quote:

Orijinalden alıntı: fromalanya

üstad dedikleri gibi stabil çalışmaz ama illa kurmak istiyosan kur ben celeron500 bile kurmamı istediler kurdum tüm efeklerini kısarsın işlerini görürsün ama 98 tavsiyem

Alıntıları Göster
    makinenis eski olduğu için çok yavaş çalışır. eğer sabırlı
    biriysenis xp yükleyin ama bence de win2000 veya en azından
    win98 daha iyi bir seçim olur

• quote:

Orijinalden alıntı: fromalanya

Alıntıları Göster
    bende celeron 433 128 mb ramli makineme xp yükleyip kullanmıştım, biraz kasıyor ama office uygulamalarında gayet rahat çalışmıştım, tabi performans olarak xp'nin altındaki işletim sistemleri daha iyidir,

The Soul Of BMW.
    Stresss, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: stresss

bende celeron 433 128 mb ramli makineme xp yükleyip kullanmıştım, biraz kasıyor ama office uygulamalarında gayet rahat çalışmıştım, tabi performans olarak xp'nin altındaki işletim sistemleri daha iyidir,

Alıntıları Göster
    Diskin 7200 Rpm ise xp kur iyi calisir.

Eger 5400 ve alti ise denemek gerek...

7200 disklerde islemci ne oldugu onemli degil, en iyi performans xp'dedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 18 Kasım 2005, 13:31:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo

Diskin 7200 Rpm ise xp kur iyi calisir.

Eger 5400 ve alti ise denemek gerek...

7200 disklerde islemci ne oldugu onemli degil, en iyi performans xp'dedir.

Alıntıları Göster
    WindowsXP Home Edition ı kurarsan sorun olmaz.En az 256 mb sd ram olmalı yanlız.

• quote:

Orijinalden alıntı: abacus

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: abacus

Bence Win2000 makinayı XP'den daha fazla kasar. Eğer Ram 128 falansa XP'yi kur.

• quote:

Orijinalden alıntı: cdemir

quote:

Orjinalden alıntı: abacus

Bence Win2000 makinayı XP'den daha fazla kasar. Eğer Ram 128 falansa XP'yi kur.

Alıntıları Göster
    http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/upgrading/sysreqs.mspx

• PC with 300 megahertz or higher processor clock speed recommended; 233 MHz minimum required (single or dual processor system);* Intel Pentium/Celeron family, or AMD K6/Athlon/Duron family, or compatible processor recommended
    • 128 megabytes (MB) of RAM or higher recommended (64 MB minimum supported; may limit performance and some features)
    • 1.5 gigabytes (GB) of available hard disk space*
    • Super VGA (800 x 600) or higher-resolution video adapter and monitor
    • CD-ROM or DVD drive
    • Keyboard and Microsoft Mouse or compatible pointing device

Görüldüğü üzere gereken minumum sistem özellikleri belirtilmiş, ancak bu işletim sistemi için. Yani yükleyeceğiniz diğer programlar dikkate alınmamış.

Şahsi görüşüm belirttiğiniz cihaza Win98SE yüklemek olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: X Files

http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/upgrading/sysreqs.mspx

• PC with 300 megahertz or higher processor clock speed recommended; 233 MHz minimum required (single or dual processor system);* Intel Pentium/Celeron family, or AMD K6/Athlon/Duron family, or compatible processor recommended
    • 128 megabytes (MB) of RAM or higher recommended (64 MB minimum supported; may limit performance and some features)
    • 1.5 gigabytes (GB) of available hard disk space*
    • Super VGA (800 x 600) or higher-resolution video adapter and monitor
    • CD-ROM or DVD drive
    • Keyboard and Microsoft Mouse or compatible pointing device

Görüldüğü üzere gereken minumum sistem özellikleri belirtilmiş, ancak bu işletim sistemi için. Yani yükleyeceğiniz diğer programlar dikkate alınmamış.

Şahsi görüşüm belirttiğiniz cihaza Win98SE yüklemek olurdu.

Alıntıları Göster
    arkaşım bence sorun olmaz çünkü benimde ilk bilgisayarım p2 idi ama xp kurulu iken müzik ve film çalıştırabiliyordum ama geri kalan performans gerektiren işlerde donuyor veya çok kasıyor film ve müzik için fiyorsan kur derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Nightwish-Nemo

arkaşım bence sorun olmaz çünkü benimde ilk bilgisayarım p2 idi ama xp kurulu iken müzik ve film çalıştırabiliyordum ama geri kalan performans gerektiren işlerde donuyor veya çok kasıyor film ve müzik için fiyorsan kur derim

Alıntıları Göster
    PII 450 MHZ CPU
    256 MB SDRAM
    8.4 GB 5400 RPM HARDDISK

Bu sisteme deneme amaçlı XP PRO (SP2 entegreli) kurdum.
    Hiçbir program yüklemesem bile sistemin 98SE'ye göre kasacağını düşünmüştüm ama bu haliyle gayet rahat bir şekilde sistem açılıyordu.Klasörlerin ve windows uygulamalarının açılışı da 98SE'ye göre oldukça iyi.
    Şu sonuca vardım çıplak haliyle XP belleği çok iyi kullanıyordu.
    Sırasıyla diğer programları yüklemeye başladım.Önce Office 2003 kurdum.Word belgeleri üzerinde bazı işlemler yaptım ve sonuç yine oldukça tatmin ediciydi.
    İnternete girmek için Zone Alarm ve Firefox'u kurdum.XP'nin kendi firewall'unu iptal ettim.Denemelerim sonucunda Zone Alarm çalışırken bile gayet rahat bir sörf yapılıyordu.
    Daha sonra emule,flashget,netlimiter,acdsee gibi bazı irili ufaklı yazılımları sırayla çalıştırdım.
    Doğal olarak bu aşamada sistem acılar çekmeye başladı.

BSPLAYER ve JetAudio ile filmlerin ve mp3'lerin herhangi bir kasmaya neden olmadığını gördüm.

Yani şu sonuca vardım ki ofis ve internet uygulamaları,mp3 dinleme ve film izleme işlemlerinde bunların birkaçını beraber çalıştırmadığınız sürece sorun çıkarmadığını söyleyebilirim.
    Ama aynı anda birçok yazılımı beraber kullanmak isterseniz sonuç pek iyi olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: feylesof

PII 450 MHZ CPU
    256 MB SDRAM
    8.4 GB 5400 RPM HARDDISK

Bu sisteme deneme amaçlı XP PRO (SP2 entegreli) kurdum.
    Hiçbir program yüklemesem bile sistemin 98SE'ye göre kasacağını düşünmüştüm ama bu haliyle gayet rahat bir şekilde sistem açılıyordu.Klasörlerin ve windows uygulamalarının açılışı da 98SE'ye göre oldukça iyi.
    Şu sonuca vardım çıplak haliyle XP belleği çok iyi kullanıyordu.
    Sırasıyla diğer programları yüklemeye başladım.Önce Office 2003 kurdum.Word belgeleri üzerinde bazı işlemler yaptım ve sonuç yine oldukça tatmin ediciydi.
    İnternete girmek için Zone Alarm ve Firefox'u kurdum.XP'nin kendi firewall'unu iptal ettim.Denemelerim sonucunda Zone Alarm çalışırken bile gayet rahat bir sörf yapılıyordu.
    Daha sonra emule,flashget,netlimiter,acdsee gibi bazı irili ufaklı yazılımları sırayla çalıştırdım.
    Doğal olarak bu aşamada sistem acılar çekmeye başladı.

BSPLAYER ve JetAudio ile filmlerin ve mp3'lerin herhangi bir kasmaya neden olmadığını gördüm.

Yani şu sonuca vardım ki ofis ve internet uygulamaları,mp3 dinleme ve film izleme işlemlerinde bunların birkaçını beraber çalıştırmadığınız sürece sorun çıkarmadığını söyleyebilirim.
    Ama aynı anda birçok yazılımı beraber kullanmak isterseniz sonuç pek iyi olmuyor.

Alıntıları Göster
    Sonuç nedir?
    XP'yi yükleyip deneme yaptın mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.