Şimdi Ara

Şifre yanlış açılmıyor pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
15.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selama arkadaşlar...Bilgisayarımın açılışındaki şifremi değiştirdim.Neyse,sorum şu;pc kapatıp açtıktan sonra yeni şifremi girdim ama parolanız yanlış çıkıyor.Eski yeni şifreleri hep girdim ama açılmıyor.Ne yapmam lazım...Çok acil yanıtlarınızı bekliyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Şifrenizi Yanlış Girdiğinizde Ne Yapmalısınız?

Bilgisayarınıza yanlış şifre girdiğinizde kilitlenmesi yaygın bir sorundur. Aşağıdaki adımları izleyerek şifre sorununuzu çözebilirsiniz:

• Bilgisayar Şifresini 3 Kere Yanlış Girdiğinizde Ne Olur?

Bilgisayarınızın şifresini 3 kez yanlış girdiğinizde, güvenlik önlemi olarak şifre bloke olur. Bu, bilgisayarınıza yetkisiz erişimi önlemek içindir.

• Bilgisayar Şifresi Kaç Kez Yanlış Girilebilir?

Yanlış şifre girişlerine izin verilen sayı, bilgisayarın modeline ve işletim sistemine göre değişebilir. Ancak çoğu cihaz, 3 ila 5 yanlış girişten sonra şifreyi bloke eder.

• Bilgisayar Şifrem Doğru Ama Yanlış Diyor

Şifrenizi doğru girdiğinizden eminseniz, aşağıdaki sorunlar olabilir:

* Caps Lock tuşu etkin olabilir.
    * Klavyede bir tuş sıkışmış olabilir.
    * Bilgisayarınızda bir yazılım sorunu olabilir.

• Bilgisayarım Şifreyi Girdikten Sonra Açılmıyor

Şifrenizi doğru girmenize rağmen bilgisayarınız açılmıyorsa, aşağıdaki nedenler söz konusu olabilir:

* Bilgisayarınız donmuş olabilir.
    * Sabit sürücünüzde bir sorun olabilir.
    * İşletim sisteminiz bozulmuş olabilir.

PC Şifre Bloke Kaldırma

Şifreniz bloke olduysa, aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

• Güvenli Modda Başlatma: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın ve şifreyi orada sıfırlamayı deneyin.
    • Şifre Sıfırlama Diski Oluşturma: Bilgisayarınıza daha önce bir şifre sıfırlama diski oluşturduysanız, diski kullanarak şifreyi sıfırlayabilirsiniz.
    • Profesyonel Yardım Alma: Şifre sorununuzu kendiniz çözemiyorsanız, bir bilgisayar teknisyeninden profesyonel yardım almanız önerilir.

Şifre sorunlarını önlemek için, güçlü bir şifre kullanmanız, şifrenizi düzenli olarak değiştirmeniz ve bilgisayarınıza düzenli olarak bakım yapmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şifresini unuttuğumuz Oturumları tekrar kullanmak için XP‘nin komut sistemini kullanacağız. Her zaman işinizi görebilecek bu yöntem sayesinde kolayca şifre değiştirebilirsiniz.
    Eğer şifrelenmiş oturumdan başka bir şifresiz oturum varya oraya girin. Eğer yoksa CTRL+ALT+DELETE yapın ve çıkan panelden kullanıcı adını “administrator” yapın. O da olmazsa Windows XP‘yi güvenli kipte çalıştırabilirsiniz. Bilgisayar açılırken F8 tuşuna basılı tutun ve XP’yi Güvenli kip‘te açın. Oturuma girerken şifre istemeyecektir.
    Gelelim şifreyi nasıl değiştireceğimize. Herhangi bir oturumdan giriş yaptıktan sonra Başlat’ı açın ve Çalıştır diyin. Çıkan satıra CMD yazın. Çıkan komut ekranına aşağıdakini yazın:
    net user “şifresini unuttuğumuz oturum adı” “yeni şifre”
    Oturum adınızı yukarıya belirtin ve şifresini unuttuğunuz oturuma buradan yeni bir şifre verin. Eğer şifreyi kaldırmak isterseniz:
    net user “oturum adı” “”
    şeklinde yazın. Hiç sormadan işlemler erçekleşecektir.

• Teşekkürler.Birşey daha soracağım.Şu en son kısımda yazdığınız şifre değiştirme işlemini,denetim masası,kullanıcı hesapları ve yeni parola oluştur şeklinde de yapsak olur mu???
  • hiren boot yazılımını kullanırsan sıfırlayabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: makine07

Teşekkürler.Birşey daha soracağım.Şu en son kısımda yazdığınız şifre değiştirme işlemini,denetim masası,kullanıcı hesapları ve yeni parola oluştur şeklinde de yapsak olur mu???

eski şifrenizi biliyorsanız olur öyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun açılmıyor [Çözüldü]
    18 yıl önce açıldı
    pc şifre kırma yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.