Şimdi Ara

Ses kartı tavsiyesi lazım Vista ve Win 7 için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sound Blaster Live 5.1 Digital (SB0220) ses kartım var. Bu karttan vazgeçemiyorum çok memnunum o yüzden Windows XP kullanıyorum. Vista ve Win 7 de doğru düzgün ses vermiyor.

Önceden SB220 kullanan arkadaşlar, Vista ve Win 7 sisteme geçtikleri halde yeni ses kartı satın alıp kullandıklarını, ne gibi değişiklik olduğunu ve memnun kalıp kalmadıklarını açıklayabilirler mi? Şu anda kullandığım ses kartı gibi ses veren hangi kartı önerirsiniz. Şimdiden herkese teşekkürler...

3rd party Audigy support pack 3.5 paketi ile tum yardimci yazilimlarda geliyor sesde oldukca iyi , ancak genede iyi bir anakartiniz varsa OB ses kartinizida deneyin W7 de cogu kullanici cok memnun.

I5-2400 | Asus Maximus IV GENE-Z/GEN3 | Asus GTX 970| Asus Xonar DX |OCZ 700 Psu |HP 2511X 25'' monitör | 2 * 4096 Gskill | SilverStone Sugo Evo Black Kasa| Razer Magma 3G Mouse| Asus DVDRW | PS3 NTSC-U 60 | HITACHI 42'' 9500TA
  • Ben 7.1 ini kyllanıyorum.Siteden indirdim win7 driverını.system tray da görünmüyor ama başlat menüsünde ayarları yapabiliyorsun creative consol panel var orada.basit bir arayüzü var. http://resim.donanimhaber.com/m_25677184/mpage_14/key_/tm.htm bu konudakileri yaptım aynen ve şu an system trayda simgesi var ve her türlü ayarı yapabiliyorum.burdakilerden birşey anlamadıysan pm aracılığı ile bana ulaşabilirsin arkadaşım her türlü yardımcı olurum.

Elbette biz de "Low Latency" veya "adam gibi kayıt" gibi raconların içyüzünü anladık. Fakat geçen bu kadar zaman sonrasında hehhalde herkes artık birşeyi çok daha açık olarak anlamış durumda: Ortalığı acıklı bir anlamsızlık kaplamış durumda.

Şu halde ahkam kesmek artık eskisi kadar zevkli gelmiyor. Çünkü hepsinin de havada kaldığı/boş olduğu ortaya çıktı. Kimbilir belki bendeniz 40´ı devirdiğim için öyledir. 17-18´indeki veletlerde durum belki farklıdır. Onların zamane pix´liklerinden kendini uzak tutup, içlerinde adam gibi müzik duygusu olabilenler (ki, şu pix populasyonu karşısında onlardan hiç var mıdır?) belki çocuksu sevinçleri hissediyorlardır....

Bu memlekette 1000$+KDV verip "işe yarar" denebilecek ses kartı alan kaç kişi var acaba?

Almış olsa dahi onun hakkını verebilen kaç kişi?

Kaldı ki, gidip X-Fi Pro gibi bir karta 600 TL vermek yerine bunu birkaç defa katlayabilecek yarı pro kartları tanıyan kaç kişi var?

Hepsi yalan...

Gerçek olan ise, aynı Audigy ZS´yi 7 yıldır kullanmakta olduğum... (yani 7+1 olmasından yola koyulursak, çöpe atmak için sadece bir yıl kalmış gibi görünüyor )

Bundan çok daha önemlisi ise, "ses kartı" denen şeyin, ortada "müzik" denebilecek bir şey olduğu takdirde anlamının olacağı. Yani, "müzik yapabiliyor musun?" o zaman olacaktır bu işte bir iş...

Yoksa Soundblaster 40+2= boş iş...

Bilmem, size tatmin edici cevap verebildim mi...

• hocam iyi bir ses kartı arayan iyi müzik dinleyen veya müzik kulağı iyi olan herkes müzik yapmak zorunda değil.kaldı ki boşa geçti dediğiniz yıllarda müzikal anlamda üretilen zırvaların yanında cok güzel şeylerde var fazla olmasada.

bende xp de audigy 2 zs kullanıyorum hala.çünki win 7 de teneke sesi veriyo alet maalesef.sizde şiir yazıcagınıza somut bir öneride bulunsaydınız yardımcı olmak adına sölediklerinizin saimiyetine inanırdık o zaman. var mı bildiğiniz bir ses kartı bana hiç olmazsa win 7 de audigy2 zs nin xp deki performansını verebilicek? o kadarı da yeter bana açıkcası
    Monitör: Asus 26.5" XG27ACDNG Oled[ | Ekran Kartı: Sapphire 9070 XT Nitro+ | İşlemci: AMD R7 9800X3D| Anakart: Asus Rog Strix X870E E-Gaming | M.2 SSD: 2x Samsung 980 Pro 1TB Gen4 | RAM: G.Skill Z5 Neo 32 GB (2x16) 6400Mhz | PSU: Enermax Revolution D.F. X 1350W 80+ | Kasa: MSI MEG PROSPECT 700R | Soğutucu: ASUS ROG RYUJIN III 360 ARGB OLED
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carizma500

Xanu arkadaşımızın dediği support pack yüklersen xp deki tüm özellikleri win 7 de kullanırsın benim gibi..

Denedim zaten hocam. ama advanced fx equalizer yok o pakette de. grafik eq dan bahsetmiyorum. eax menüsündeki advanced fx eq olmadan ses pek bişiye benzemiyo açıkcası

"Şiir yazmak"...

Hiç duydunuz mu bilmiyorum fakat "Nibelungen" diye bir şey var mesela.

Ve o, "Harry Potter´in yalama taşı" olmadığı gibi, "papazın yüzüğü" de değil.

Bazen "ifade edilmek istenen" şey de "kavrayış düzeyi"ne bağlıdır.

Orijinalden alıntı: sertert

quote:

Orijinalden alıntı: Carizma500

Xanu arkadaşımızın dediği support pack yüklersen xp deki tüm özellikleri win 7 de kullanırsın benim gibi..

Denedim zaten hocam. ama advanced fx equalizer yok o pakette de. grafik eq dan bahsetmiyorum. eax menüsündeki advanced fx eq olmadan ses pek bişiye benzemiyo açıkcası

hım...
    Monitör: Asus 26.5" XG27ACDNG Oled[ | Ekran Kartı: Sapphire 9070 XT Nitro+ | İşlemci: AMD R7 9800X3D| Anakart: Asus Rog Strix X870E E-Gaming | M.2 SSD: 2x Samsung 980 Pro 1TB Gen4 | RAM: G.Skill Z5 Neo 32 GB (2x16) 6400Mhz | PSU: Enermax Revolution D.F. X 1350W 80+ | Kasa: MSI MEG PROSPECT 700R | Soğutucu: ASUS ROG RYUJIN III 360 ARGB OLED
  • ehehehhe
  • Arkadaşım sen kimin fake i sin bilmiyorum ama gizli kalmış estetik duygularını tatmin etmek için yanlış forum seçtin inan.Git edebiyat forumlarına takıl yada hayatın içinden konu dışı falan yap ne bileyim. burası bilgisayar forumu ve birbirimizi bilgilendirmek için buraya mesaj yazıyoruz dikkat ettiysen. Benim düzeyime sataşıcagna kendi düzeyine göre mekan seçmeni öneririm.ben memnunum halimden
    quote:

Orijinalden alıntı: metinfe

"Kestirip atma" tarzı hiçbir alanda işe yaramadığı gibi, müzikte hiçten işe yaramaz.

"Şiir yazmak"...

Hiç duydunuz mu bilmiyorum fakat "Nibelungen" diye bir şey var mesela.

Ve o, "Harry Potter´in yalama taşı" olmadığı gibi, "papazın yüzüğü" de değil.

Bazen "ifade edilmek istenen" şey de "kavrayış düzeyi"ne bağlıdır.

• Nerede ne zaman bulunup nereye katılacağımı bilirim.
    Forumlar hiç kimsenin (seviyesizlerin bile) babalarının çiftliği değildir.
    Şu veya bu şekilde katıldığım bütün forumlarda -seviyesizlere dahi-
    laf anlatmayı bilirim.
    Kafa basması için elbette seviye yükseltmek lazım.
    Hatta dandik bir ses kartı ile bir ...k olmayacağını anlayabilmek için dahi...
    ............

"Beleşe konmak" ile "paylaşmak" arasındaki farkı da anlamak gerekiyor.
    Pekçok forumda beni üzen hep aynı şey:
    Gizli içgüdülerini "Sırtlan mantığı" ile çalıştırıp, saygı için karşılarında hep bir "aslan albay" olmasını bekleyen, karşılarındakini "er" sandıklarında ise laubalileşen veletler...
    Döv döv bitmez..

• Hoca ben 30 yaşındayım .senin yaptığın laf salatası başka bir şey değil. gerçekten dövebiliceğine inanıyorsan pm den adresimi falan yollaım.Bir şey biliyosan paylaş yoksa bu forumda kenar mahallesi edebiyatı yapma .....
    quote:

Orijinalden alıntı: metinfe

Nerede ne zaman bulunup nereye katılacağımı bilirim.
    Forumlar hiç kimsenin (seviyesizlerin bile) babalarının çiftliği değildir.
    Şu veya bu şekilde katıldığım bütün forumlarda -seviyesizlere dahi-
    laf anlatmayı bilirim.
    Kafa basması için elbette seviye yükseltmek lazım.
    Hatta dandik bir ses kartı ile bir ...k olmayacağını anlayabilmek için dahi...
    ............

"Beleşe konmak" ile "paylaşmak" arasındaki farkı da anlamak gerekiyor.
    Pekçok forumda beni üzen hep aynı şey:
    Gizli içgüdülerini "Sırtlan mantığı" ile çalıştırıp, saygı için karşılarında hep bir "aslan albay" olmasını bekleyen, karşılarındakini "er" sandıklarında ise laubalileşen veletler...
    Döv döv bitmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertert -- 13 Aralık 2009; 9:00:50 >

• öncelikle soru benim olmasada aynı konuda yardıma ihtiyacı olan biri olarak soruyu yazmak yerine aynen kopyalıyorum sayın metinfe "Ses kartı tavsiyesi lazım Vista ve Win 7 için". şimdi yazdıklarınızı tekrar bi baştan aşağı okuyun ve bu soruya cevap olabilecek ne söylediyseniz tekrar yazın lütfen çünkü tekrar tekrar okumama rağmen bir tavsiyede bulunduysanız ben anlayamadım. bu benim anlayış düzeyimle ilgili olabilir ama bu bilgi birikimiyle bana görede söyleyecek bişeyleriniz vardır mutlaka.
  • win7 işletim sisteminde ses kartından verim alabilmek için x-fi titanyum almak zorunda kaldım

foobar kullanıyorum mp3 dinlemek için asio ayarlarını yaptığınız müddetçe dinlediğiniz mp3 lerinizde akustik olarak kulağınızı doyuracaktır

* Intel i7 14700KF * MSI Z790 Tomahawk MAX * Patriot Viper Venom 2x16gb 7200Mhz * Zotac Rtx 4090 * Aorus FO48U * 1tb WD Black SN850X + 2tb Samsung 980Pro *
    * Corsair RM850x * LianLi v3000+ * 480+360mm Rad. Custom Water Cooling * Razer BlackWidow Ultimate * Razer Basilisk * Logitech Z5500 * Logitech G533 * WD Red 3 TB NAS *
  • Ben vista ve win7 de müzik dinlemenizi tavsiye etmem. Belki daniel k nın driverlerini yükleyerek bir nebze dinlersiniz ancak iyi bir setiniz falan yoksa onboard dinleyin idare edin. Şu an için bildiğim kadarıyla hiç bir kart win7 ile iyi ses vermiyor.

Orijinalden alıntı: mahallenin_delisi

Ben vista ve win7 de müzik dinlemenizi tavsiye etmem. Belki daniel k nın driverlerini yükleyerek bir nebze dinlersiniz ancak iyi bir setiniz falan yoksa onboard dinleyin idare edin. Şu an için bildiğim kadarıyla hiç bir kart win7 ile iyi ses vermiyor.
    Bu hağriç PCI Express X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series
    Anakart Asuss sıtrıker exreme/işlemci Q6600 /ram corsair 4x2 8gb /ekrankartı asus 9800gx2 x2 sli/paw 1200w tagan/ hdd westren digital 1tb/ses kartı PCI Express X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series
    /logiteche z5500/monitör samsung xl2370
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.