|
Evet elimde derin bir kesik oluştu ve acile koştum. Tabi SSK lıdan para alınmıyor diye düşünerek :D Elime baktılar ve ücreti söylediler, o anki panik ile (kemik gozukuyor, her yer kan..) tamam lan yapın işte dedim. Sonra kendime gelince 170 i arayarak durumu sorguladım. Verilen cevap " 24 saat içinde müdahale edilmezse ölecekseniz para alınmaz, bunada doktor karar verir." Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz dedim ve prosedur bu dediler, kapattılar. Yani ben özele acil durum için giderken bunu düşünmeliyim, 24 saat içinde ölürmüyüm acaba? Sağlık sistemimizin ne kadar müthiş olduğunu kendim tecrübe ettim. Pazartesi sabahi bu işi sonuna kadar kurcalayacagim. Sonuc cikmasa bile herkesi rahatsiz edecegim. Edit: Para iadesi almış bulunmaktayım. Konuda bilgilerini paylaşan arkadaşlar sayesinde Kırmızı-sarı-yeşil acil alanlarının ne olduğunu öğrendim. Hangi kapsama girdiğimi araştırdım. Bunun yanısıra girişimi poliklinik olarak girmişler. Hastanenin muhasebesini arayıp girişimin ne şekilde yapıldığını sordum. Tabi benim ne şekilde geldiğimi bilmediklerinden ötürü direk poliklink dediler. Acile girdiğimi belirtince uyanıp zaten yeşil alanmışsınız vs demeye başladıklarında ise dikiş atılacak ciddiyette bir durumun sarı alana dahil olduğunu bildiğimi söyledim. Size geri döneceğizler başladı bunun üzerine. 1-2 telefon konuşması sonrasında hastaneye para iadesi için çağırıldım. Konuyla ilgili bilgim olduğundan sanırım faturayı göndermek istemediler, gönderirlerse şikayet edeceğimden mi korktular bilemiyorum. Konuda bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. İnşallah kimsenin başına böyle birşey gelmez fakat gelirse kırmızı-sarı- yeşil alanlara neler dahil olduğunu araştırmanızın özellikle faydası var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hllfre -- 23 Mart 2022; 22:1:35 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler