Şimdi Ara

Özel hastane (Acil) komedisi- para alınmıyorduya?.. (Ücret iadesi aldım) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
3.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

    Benim bildiğim de bu şekilde. Ayrıca şirketleriniz size özel sağlık sigortası yapıyor olabilir. Ona da bakayın. Çoğu firma yatarak ve yılda 10 ayakta tedavi ücretini karşılıyor.

  • Açılın ben bir acilde görevli doktorum;
    Zaten anlatılmış olaylar. Parmak kesisi olabilir kanayabilir ama bu durumda ortada arter kesisi veya tendon kesisi yoksa hayatı tehdit eden bir durum yok. Daha iyi hizmet için özele gitmiş olabilirsiniz ama sizin kesinizin 4 saatte dikilmesi veya 6 saatte dikilmesi arasında fark yok.
    Siz devletin acili yerine özel bir hastanenin aciline gitmişsiniz ve bu insanlar para kazanmak zorunda ne bekliyordunuz ki. Özel hastane tamamiyle haklı sizin vakanızda.

    Sağlık paralı bir hizmet zaten şu an halkımız para ödemediği için en ufak bir şeyde acile geliyor. Gerçekten acil ihtiyacı olan hastalara daha geç sıra gelmesine veya hekimi gereksiz yere yorarak gerçekten acil bir hasta geldiğinde sağlıklı bir şekilde müdahale etmesine engel olmakta. Bunun sonucunda diğer hastalara zararı dokunmakta.
    İşin mental boyutuna gelirsek acildeki hekimler istifa etmekte yada kendilerini aile hekimliği uzmanlığına atıp Almanca çalışmakta. Uzmanların alanına girmeyeceğim ama 2 yıl zorunlusunu bitiren özele geçme derdinde veya muayenehanesini açma derdinde. Tabi kıymetli devletimiz hemen özellere kota koydu ama bu şartları çekebilecek uzman bulamamakta.
    Gelelim başıma gelen bir olaya
    Geçen gün kalp krizi sebebiyle bir hasta geldi. Ben ilçe hastanesinde olduğum için kardiyolog olmadığı için il merkezindeki hastaneye sevkettim hastayı. O günün sürprizi kardiyologun istifa etmesiymiş. E tabi adamı ilaçlayıp özel hastanenin kardiyoloji servisine göndermişler.
    Yani bu konu özelinde Acillerin durumundan girip bu konu özelinden çıkalım. Lütfen acilleri ve hastaneleri saçma sebeplerle meşgul etmeyinki eldeki doktorlarda saçma sebeplerle uzmanlarda yoğunluk yaratıp istifa etmesinler. Adamlar zaten ambulans şoföründen daha az ücrete çalışıyor yüklenmeyin fazla :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • relling R kullanıcısına yanıt

    Şimdi tabiki sıradan bir vatandaş olarak 6 dikiş atılacak kadar büyük, elimin kemiklerini görebildiğim bir vakayı ben acil olarak değerlendirip en yakın hastaneye müracaat ettim (Yeni taşındım, nerede ne var onuda bilmyorum). Açıp bakıyorum açıklamaya, evet benim durumum bence acil diyorum. Yani spesifik birşey söylenmemesi kafa karışıklığı yaratıyor ( ha bunu nasıl spesifik açıklayacaklar o da karışık, bunuda anlıyorum.). Ben özele SGK lı olarak gittiğimde SGk dan bunu tahsil etmiyor mu? Yani hiç ücretsiz mi yapmış oluyor bunu hastane? (Bunu bilmediğimden soruyorum)


    Bu tanımlama kesinlikle yanlış "1-Acil polikliniğine başvuru sonrasında hekim tarafından yapılan değerlendirme ile acil hal kabul edilen kişilere sunulan acil sağlık hizmetlerinden hiçbir şekilde ücret alınamaz. Acil hal tanımı ise ilk 24 saat içinde tıbbi müdahale gerektiren hayatın ve/veya sağlık bütünlüğünün kaybedilme riskinin doğacağı durumlardır. Bu nedenle sağlanan sağlık hizmetleri acil sağlık hizmeti olarak kabul edilir.Değerlendirme sonrası acil hal kabul edilmeyenlerden ilave ücret alınmaktadır."


    Hekim tarafından yapılan değerlendirmeye kalıyorum ben. 24 saat içinde tıbbi müdahale gerekmiyor mu bana? 4-6 saat içinde müdahale edilmesi arasında bir fark yok diyorsunuz ama ben vatandaş olarak şakır şakır kanayan kemiğimin göründüğü bir kesiğe acil gözüyle bakmayıp; amaan ne olacak 2-3 saat sonra diktiririm gözüyle mi bakmam gerekiyor? Ben sizin perspektifinizi çok iyi anladım fakat vatandaşın bakış açısıyla arasında dağlar kadar fark var (Çünkü ben tıbben bilgisi olmayan birisiyim). 24 saat içinde müdahale edilmezse sağlık bütünlüğü kaybedilecek bir durum değil mi bu? Tanımı bu şekilde yapmışlar. Arter kesisi vs bunlar zaten çok kısa sürede insanı öldürebilecek şeyler fakat tanım 24 saat diyor. Bende sağlık çalışanı ile konuştum, merak etme ne yapıp ne edip para alırlar senden diyorlar, e madem oyle o zaman yukarıda yazdığım tanım anlamını yitiriyor, doktor degerlendirmesi şaibeli konuma düşüyor ve vatandaş olarak ortada kalan ben oluyorum.


    İşin mental kısmı vs bunlar çok ayrı, zaten doktorluk zor iş.. Birde geçinmeyi düşünmek ağır bir yük ben bunlara katılıyorum fakat konu bu değil.

  • Ne kadardı ücret ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Suriyeli taklidi yapsaydın kardeş beleşe hallederdin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık çok mühim elbette ama şımarıklığın lüzumu yok. Gazlı bezle en yakın devlet acile gidilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon.. Kusura bakma elimin içindeki kemiği gördüğüm an bir şımarıklık geldi. Bunun üzerine şımara şımara özele koştum.

    @CeremiKılarksın İşleme başlamadan önce 800tl dendi, çıktığımda 1500 dendi. Neden dedim, uyuşturduk dikiş atarken dedi. Viski alıp amerikan filmlerindeki gibi kafaya diksem daha ucuza gelir dediğimde kendileri bile güldü. Sonra tetanoz aşısını reddettim 1250tl ödedim.

  • Hastanın aciliyeti kendine göre değişir fakat burada bir sınıflandırma mevcut öncelikle onu bilmeniz gerekir. Bu sınıflandırmaya "triaj" adı veriyoruz. Triaj uygulamasında üç renkle sınıflandırma yapılır. Bunlar yeşil, sarı ve kırmızıdır. Ayaktan hastalar yeşil kategoriye girer ve yeşil kategori için SGK ödeme yapmaz. Diğerleri için ufak bir araştırma yapabilirsiniz. Yukarıdaki alıntılamış olduğunuz bilgilerden daha anlaşılabilir bir bilgidir bu sınıflandırma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hllfre H kullanıcısına yanıt
    Çokmuş 1500.. Peki elinizi o kadar derin nasıl kestiniz nasıl oldu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun.

    Sonra, yeni mi öğrendin hacı? Bu ülkede her şey parayla. Paran yoksa sıra bekle. Sıra bulabilirsen.

    Herkese bu olayı anlatmak zorundasın. Hele ki emeklilere. De ki; biz onlara üzerimizden para kazansınlar diye oy vermedik. Bizler her şeyi gören ve duyanlarız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Paramedik kullanıcısına yanıt

    Cevap için çok teşekkürler, gerçekten en detaylı bilgiye bu alanlar üzerinden ulaşabildim. Benim anladığıma göre ben sarı alana giriyorum, basit kanamalar diye bir grup var sarı alana verilmiş ama tabi tıbben basit kanama ne anlama gelir kestiremedim fakat yeşil alanda şu ibare var; "Basit yaralar-küçük sıyrıklar, dikiş gerektirmeyen basit kesiler" . Tabi beni yeşil alana yapıştırmışlar. Fakat size sorayım; 6 dikiş gerektirecek, elin eklem kısmından kola doğru kesim kesim kemiğin gözüktüğü bir durum yeşil alana girebilir mi ? Ayak bileği burkulması bile çeşitli yerlerde sarı alana dahil edilmiş.

  • hllfre H kullanıcısına yanıt

    Çarpıtmanın lüzumu yok. Özele hastaneye gitmek şımarıklık değil, en yakındaki özele gidip ücretsiz tedavi talep etmek şımarıklık.

    Kemik görmek çok büyük bir olay değil. Eldeki deri altı yağ oranı gayet düşük zaten. Hayati tehlike yaratmayacak bir kesik bile kemiğe kadar iner.

    Gözümün önüne bu video geliyor mesajlarını okudukça

    sitedenizleyoutube
    Bedri Bayka'mın bıçaklanma yorumları wwwminiyorumcom
    https://www.youtube.com/watch?v=1U6X8rjLgyU&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faruk F kullanıcısına yanıt

    Anladım, konuya yazan bir akıllı sizsiniz. Yanımdaydınız ya, elimin neresinin ne şiddettle, ne ile kesildiğini gördünüz. Ne derece kanama olduğunuda biliyorsunuz. Özel hatanelerin acillerinde neyden ücret alınıp neyden ücret alınmadığınıda bilen bir uzmansınız ve bu şekilde buraya yazarken bu yüzden bu şekilde bir özgüveniniz var. Anlıyorum.


    Konuyla alakalı bilgisi olan Paramedik'e bile soruyu yöneltirken ya sormasam mı? Görmeden birşey söylemesi yanlış olur aslında diye düşünürken sizin bu şekilde cevap vermeniz takdire şayan. Hayati tehlike yaratmamış olduğunu ben 0 tıbbi bilgisi olan biri olarak gözlemleyemem, görmediğim iç tarafta birşeyi kesti mi? sinirlere mi zarar verdi ? Ne bileyim ben ? Gittiğimde bile ilk tepkileri burada el cerrahı yok şu an dediler fakat siz hemen olayı çözdünüz buradan ve ben bir şımarık olarak acile gidip ücretsiz tedavi bekledim çünkü sigortalıyım :D Normalde sizin gibilere çok farklı cevap verirdim fakat konuda verilecek bilgiler belki birinin işine yarar diye bu tarz yazılardan kaçınıyorum. Farkındaysanız hala birşeyler öğrenmeye çalışıyorum, siz gidin Bedri Baykam videolarına yorum yazın .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hllfre -- 22 Mart 2022; 19:51:10 >
  • özel hastaneler acil macil dinlemiyor.şubatta düştüm hiç aklımda yok sigorta var memurum normal girişten girdim dedim film çekilelim ben düştüm.dediler bi acille görüşün onlar alırsa oradan girin.onlar soktu aklıma yani gittik aldılar film çektiler bu arada girişteki bir kız sürekli gelip şu kadar borcunuz var diyip duruyor tilt oldum.acildeki abi yok almayacaksın falan gönderiyor.acil film ortopedi alçı ve çıkışta yine de para almışlar beni getiren arkadaştan.neyse dedim bir şey masrafıdır o kadar olur ışık hızında hallettik.eve geldim telefon geldi e işte şu kadar borcunuz var.dedim la hani acildi madem öyle niye çıkışta eksik aldınız?bu ayakla ben gelemem dedim haftaya zaten alçı değiştirmeye gelecem neyse verelim dedim.sonra sgk'dan sms geldi şu hastaneye şu kadar masrafınız ödenmiştir diye.aradım 170'i dedim bu adamlar acil diye aldılar sonra caydılar her şeyin parasını aldılar siz daha neyin masrafını ödediniz?yasal mı bu adamlar alabiliyor mu böyle dedim alabilirler dediler.cimer'e yazdım bu tip durumları il sağlık müdürlüğüne bildirin diye cevap geldi la bildirdik ya yani acil'in mantığı ne bu durumda kaldırın gitsin her şeyin parasını alıp daha da sigortadan para alacaklarsa.sonraki gidişilerimde zaten hapşursam para verdim.konya'da sıra falan olmaz stadyum gibi şehir hastanesi ama çok uzak işe geç kalacağız diye gitmemiştik ama bundan sonra gideceğiz yani ben yapılana kızıyorum ben ilk etapta parayla çek filmi diye gelmişim sen bana acilden gir demişsin.paşalar gibi girerdim çek şuradan bir film nerede bu doktor falan havamız olurdu nasılsa kapıdan giren biri gibi para verdim yani eksiksiz.

  • özel hastaneler % 300 muayene farkı alıyorlar, devletten bu konuda tık yok. devlet özel hastane sahıplerini gücendirmemek için elınden gelenı yapıyor.ölen ölur,kalan sağlar bizimidir meselesi.

  • Umarım hiç birinize lazım olmaz fakat ben kısa bir kaç bilgi vereyim.

    Annemin acile gitme hikayeleri genellikle benim onu devlet acilinden alıp özele götürmemle son buluyor.

    Numune acile "nefes alamama" şikayetiyle gitmiş.

    Sonra başlamış beklemeye.


    Ben bir saat sonra yanında olabildim. Ayakta bekliyordu. Oturacak yer yok. 30 doğumlu yahu. Sıra numarası 590 idi. Sıra da 450 civarındaydı. Hemen dedim özele.

    Daha sonra bu sahne defaatle tekrarlandı.

    Açıkçası özel acilde size çok net bir tablo sunuyorlar. Diyorlar ki, "biz teyzeyi rahatlatacak ilk müdahaleleri gerekirse ücretsiz yaparız" Fakaaaaat

    Hah o fakat fena


    Kalp tomografisi gerekir,

    şu şu şu değerlere ayrıntılı bakmak gerekir

    şu şu şu tetkikleri yapmak gerekir. İşte onlar dört bin tele


    Yani bir yarım saat bir saat, gerekirse üç beş saat buyrun misafirimiz olun da en gerekli ve pahalı tetkikler bedava olmaz.

    Neyse tomografiyle ortaya çıkan "kalpte aortta problem", kan vermeler vesaireler derken her seferinde iyi ki özele gitmişiz diyorum.


    Devletteki tüm görevlilere de ayrıca teşekkür de ediyorum. Onca mülteci, onca gereksiz acile koşan hasta ile inanılmaz bir yük altındalar.

  • hllfre H kullanıcısına yanıt
    Ücret konusunda detaylı bir mevzuat bulamadım henüz ama sizin söylediğinize göre sarı alana giriyor. Ek olarak yaptığım araştırmada acilden poliklinik girişi yapılabiliyormuş ücret ordan çıkmış olabilir. Tavsiyem hastaneden faturanızı alıp 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezine ulaşmanız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hllfre H kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin durumunuz acil ama özel hastanenin “ücret almayacağı acil” kapsamında değil.

    Sorun şurda SGK muayene için belli bir ücret belirliyor ama bu ücret o muayenenin hakettiği ücret değil. SGK bu fiyatları güncellemediği için bu tip ek maddeler ekleyerek özel hastanelerin hastalarından ücret almasını sağlıyor.

    Mesela 2016 yılında benim çalıştığım devlet hastanesinde sgknın hasta başına ödediği miktarla hastane kara geçip bunu döner sermaye olarak dağıtıyordu. Ama yıllar geçti hastanenin elektrik doğalgaz malzeme masrafı arttı ama SGK muayene ücretini artırmadı. Bunun sonucunda hastanenin SGKdan elde ettiği gelir artık hastanenin giderlerini karşılayamaz halde. Yani devlet hastanesi bile artık SGKnın ödediği muayene ücretiyle kendi masraflarını ödeyemez halde. Hükümet ısrarla bu ücretleri artırmıyor bunun sonucunda bütün kamu hastaneleri ve özel hastaneler zarar ediyor. Sonuçta Özel hastaneler hayır kurumu değil ve Özel hastanelerin kar etmesi için SGK ek maddelerle onlara hastadan ek para alma fırsatı yaratıyor.


    Yanlış anlamayın sizin durumunuzun suçlusu ne sizsiniz ne de Özel Hastane. Sorumlusu mevcut SGK. Sizin 2011de ödediğiniz primle şimdi ödediğiniz prim aynı mı? Tabiki değil.

    Sizin ödediğiniz prim 4-5 kat artarken SGKnın ödediği muayene ücreti %40 arttı o zamandan bu yana. Sonuç olarak sizin durumunuz dahil şu anki sağlık sistemindeki çoğu olayın sorumlusu SGKdır. Mevcut düzende bilinçli olarak insanlar özel hastaneye muayene olmak zorunda bırakılıyor.


    Uzman doktorlar 70-80 hastaya hatasız bakmak zorunda bırakılıyor. Ve sonucunda adamlar istifa edip özele geçiyor.


    Siz bir vatandaş olarak gerçek sorumlulardan hesap sormuyorsunuz. Özel hastaneyi suçlu görüyorsunuz ama değil. Kimse zararına iş yapmaz. Siz sadece masraf olarak 200-300 tl harcadığınız işi 150 tlye yapar mısınız?


    Acilde çalıştırdığı doktor, hemşire kullanılan iplik kullanılan makas penset hepsi ücret ve bunlar dolarla geliyor ülkemize yada ülkemizden dolarla ihraç edildiği için dolar yükseldikçe onlarında fiyatı artmakta. Lütfen sorunun kaynağının farkına varın ve ödediğiniz SGK primlerinin hesabını hastanelere veya doktorlara değil Muhatabınız olan SGK veya onu yöneten Hükümete sorun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @_Paramedik Bilgiler için çok teşekkür ederim, gerçekten iki mesajınızda aydınlatıcı oldu. Hem şu anki durum için hemde ileride başıma birşey gelme ihtimali için. Yarın faturamı isteyeceğim ve o sırada imzalattıkları kağıtlarıda alıp bakacağım.


    @relling Sizede bu konudaki bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, arka planda neler oldu ile tabiki bizim çok bir bilgimiz yok. Fakat bu şartlar altında hükümete birşey sorup cevap alabileceğimi ve ilerleme kaydedebileceğimi pek sanmıyorum. Lakin çok daha vahim konular ile ilgili bile neler yaşanıyor. Bana kalırsa biz vatandaşlar olarak eğer hakkımızı aramaya çalışırsak şu anki sistemde bizlerden çok daha güçlü olan özel hastane sahipleri daha çok etkili olabilir diye bir umudum var. Paramedik arkadaşımızın önerdiği yola başvuracağım.


    Bu arada kesinlikle anlıyorum hastanelerde oluşan inanılmaz yükü, özellikle devlet hastanelerine ve doktorlarına kızgın olmak pek mümkün değil. Anlattığınız konuyu zaten 170 te karşıma çıkan kişiden anladım zaten, pek umurunda olmadı. Yok yeşil alan, sarı alan vs hiç birsey söylemedi, direkt olarak doktor müdahale edilmezse ölmeyeceğiniz kanaatini verdiyse birşey yapamayız dedi özetle. Yani açık kapı bırakılmış burada özel hastanelere. Biraz dağınık yazdım, kusura bakmayın.

  • hllfre H kullanıcısına yanıt

    Hocam ne yazık ki ülkemizin şartları böyle. Ben vatandaşla birebir muhatap olduğu için anlayabiliyorum yaşadığınız şeyi ama gerçekten şu an sağlık alanında ucu görünmeyen bi tünelde ilerliyoruz.

    Hükümete hesap sormak imkansız, sorgulamak imkansız ve açıkçası önümüzdeki 5 yıl içinde sağlık alanındaki sorunların hiçbir şekilde çözümlenmeyeceğinin farkına iyice vardım.

    Allah sonumuzu hayır etsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.