Şimdi Ara

Oyundan çıkınca kasma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar her oyundan çıkışımda pc'm deli gibi kasmaya başlıyor ayriyetten oyundayken alt+tab yaptığımda da deli gibi kasma yaşıyorum alt+tab yaptığımda en az 10 saniye ekranın gelmesini bekliyorum sonrasında ise chromeda bir linke tıklamak falan herhalde bi 2-3 dakikamı alıyordur. Bu olayı yaşadığım oyun battlefront. Şimdi diceksiniz ki oyunun sistem gereksinimleri çok yüksek olduğu için kasıyordur. Yalnız böyle bir şey olsaydı oyunda da pcm kasardı fakat oyunda yağ gibi akıyor pc çok iyi optimizasyon etmişler oyunu. Her neyse buna ney sebep olabilir bu konuda bana yardımcı olur musunuz ? Ramden mi kaynaklanır yoksa işlemciden mi ? HDD için bad sector testi de yaptım HDD sapasağlam.

Sistem özellikleri:
    i5 3450 3.50 GHZ
    6gb ram
    500 gb HDD
    Nvidia GTX 750 Ti ekran kartı

Ayrıca işletim sistemi olarak en stabili bu olduğundan Windows 7 Professional Service Pack 1 kullanıyorum.

Teknik bilgisi olan yardımcı olursa çok mutlu olurum.
    Şimdiden teşekkürler.

• Fairy Tail kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağınıda belirtirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yellowblue55

Güç kaynağınıda belirtirmisiniz

Oyundan çıkınca kasma sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fairy Tail -- 25 Kasım 2015; 11:23:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bunun çeşitli nedenleri olabilir 1.en son ne zaman format attınız virüslerden şüpheleniyorum ben 2. görev yöneticisinden explorer.exe iptal et ve sonra komut olarak yeniden başlat düzelecektir ama en çok şüphelendiğim durum uzun zamndır format atmadıysanız sistem stabilliğini kaybetmiş olabilir temiz formattan sonra tekrar değerlendirme yapılabilir oyunlarda patch falan kullanıyormusun
  • quote:

Bunun çeşitli nedenleri olabilir 1.en son ne zaman format attınız virüslerden şüpheleniyorum ben 2. görev yöneticisinden explorer.exe iptal et ve sonra komut olarak yeniden başlat düzelecektir ama en çok şüphelendiğim durum uzun zamndır format atmadıysanız sistem stabilliğini kaybetmiş olabilir temiz formattan sonra tekrar değerlendirme yapılabilir oyunlarda patch falan kullanıyormusun

En son 5 ay önce atmışım hocam format. Ben de sizin dediğinizi düşündüm o yüzden birçok malware ve antivirüs programlarıyla tarattım pc'mi 40 tane falan malware sildi fakat şuan da durum pek farklı değil. Hani nasıl desem ki i5 işlemci yok da sanki core 2 duo var da o yüzden kasıyormuş gibi. Ya işlemci hızını tam olarak kullanamıyor ya da dediğiniz gibi virüs var ama kaç programla tarattım malware'lar dışında bi virüs çıkmadı. Oyunları steamden update'li şekilde kullanıyorum evet hocam.
    En son çare format sanırım. Peki windows 7'nin hangi sürümünü önerirsin?

bazen ne kadar temizletirseniz temizletin temiz formatın yerini tutmuyor hep biyerlerde kalıntıları kalıyor
  • quote:

bazen ne kadar temizletirseniz temizletin temiz formatın yerini tutmuyor hep biyerlerde kalıntıları kalıyor

Evet haklısınız peki windows 7'nin hangi sürümünü önerirsiniz şuan professional kullanıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oblivion'da Donma Sorunu
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Benim önerim yine Windows 7 professional dan ulucak en orta kısım daha verimli çalışan sürümü bence o genelde sisteme göre format atarım sistem düşükse home basic veya windows 7 startır ama sistem en üst sevide olsa windows 7 professionalden şaşmam tabi yinede tercih meselesi
  • quote:

Benim önerim yine Windows 7 professional dan ulucak en orta kısım daha verimli çalışan sürümü bence o genelde sisteme göre format atarım sistem düşükse home basic veya windows 7 startır ama sistem en üst sevide olsa windows 7 professionalden şaşmam tabi yinede tercih meselesi

Anladim tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.