Şimdi Ara

Oyun Çok Dengesiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha LoL çıkmadan ben Dota oynuyordum ve hala da oynuyorum. LoL'ü ise 2. Sezondan beridir oynayan birisi olarak iki oyunda da deneyim sahibiyim. Öncelikle Dota daha çok strateji gerektiren, LoL ise daha eğlenceli, heyecanlı bir oyun. Dota'da yüksek MMR sahibiyim. Lolda ise AB Batı ve Türkiyede elmas çerçevem bulunmakta, hala da elmasım.

Sadece konuşmak, tartışmak için açıyorum konuyu forumda yüksek ligler, yıllardır oynayanlar, deneyimli oyuncular mevcut. Fikirlerini duymak isterim. Bana reddit ya da NA Forumlarında yazın demeyin oraları oyuna başladığımdan beri takip ediyorum. Benim gibi birçok kişi aynı şeylerden şikayetçi ama bir şey olduğu yok.

Sezon 5'e kadar arkadaşlarla girer gayet eğlenerek güzel güzel oynardık. Yenerdik yenilirdik bu sıkıntı değildi çünkü Dota'dan hep kazanamayacağımızı, takıma feederdan afksından her şeyin geleceğini biliyorduk. Fakat son 2 sezondur anlam veremediğimiz bir dengesizlik söz konusu. Hiçbir oyunda arkadaşlarla eğlenerek geçiremiyoruz. Her oyunda en az bir karaktere sövüyoruz bu nasıl hasar bu nasıl cc diye. Oyuna başladığımda 70 karakter ve totalde 6 ban hakkı tanınırdı. Şu an bildiğiniz üzere şampiyon sayısı 2 katına çıkmasına rağmen ban sayısı hala aynı.

3. Sezonda da elmastım ve o zaman Ustalık-Şampiyonluk ligleri bulunmamaktaydı, anlayacağınız oyunun en üst ligindeydim. Ocelote, Phantomlord, Froggen gibi birçok kişi ile oynadım ranked oyunlarımı. Hatırlıyorum 3. Sezon Assassin sezonu olmasına rağmen şu anki Assassinler kadar güçlü değillerdi. Çünkü şimdiki kabiliyet ve itemler gerçekten çok dengesiz. Yine o zamanlar Mid oynardım ve arkadaşlarla normal oyun girdiğimizde mide destek alırdım nocturne alırdım yorick alırdım ve hep ezerdim çünkü karşımdakinden iyi oynuyordum. Fakat yakın tarihten örnek vereyim, geçen haftalarda Karthus almak istedim mide, karşıma Fizz geldi benden 3 lig aşağıda. 10. dakikada 25 farm yapabilmişti kendisi, fakat internetten kabiliyet ve itemlere doğru bakmıştı. Lich Boğan çıktığı gibi tek yemeye başladım adamdan. %45 CD kasmıştı bir de hiçbir şansım kalmadı adama karşı. Ben de ne olsa TF'lerde ben daha çok iş yaparım diye düşünmeye başladım fakat hiç de öyle olmadı, bu arkadaşımız 4 saniyelik E'si ile sürekli bir şeyler yapıyordu ve oyun sonu da hasarı benden yüksekti. O zaman anladım hiçbir oyunda iki karakter arasında bu denli bir fark olmamalı.

Yıllardır Dotada da, LoL'de de işlem basitti. Bir yetenek hasar vuruyorsa işlevsel değildir, işlevselliği var ise de az hasar vurur. Syndra ve Veigar ultisi isterse 5k vursun hiçbir şey demem. Bu yeteneklerin amacı tek bir kişiye burst atmak çünkü. Son zamanlarda Zed R yeteneğine uyuz oluyordum hem hasar atıyor hem de işlevsel. Doğru zamanlamayla yetenekleri dodgelayabilir juke atabilir savaştan çıkabilirdiniz. Ama nerflendi az biraz. Şimdilerde ise Irelia görmekten tiksiniyorum. Karakterin her yeteneğinin birden fazla fonksiyonu var. Hiçbir yeteneği tek iş yapmıyor. Çok mobil, Sustain fazla, CC var, CC Reduction var True damage var, ee tamam güzel o zaman bu karakter az vurmalı diyor insan. Ama öyle değil bu kadar fonksiyonelliği, işlevselliği olan karakter çok da vuruyor.

♦Urgot'un ultisi tamamen fonksiyoneldir, hasar vurmaz bu yüzden dengelidir ve bu yüzden kullanılmaz.
    ♦Cassiopeia'nın ultisi alana cc atar işlevseldir, bu yüzden kendisinin E yeteneği R yeteneğinden fazla vurur. Full AP iken bile ultisi aman aman vurmaz.
    ♦Riven yeteneğinin fonksiyonelliği yoktur, sadece hasar vurur ama alana hasar vurur. Bu yetenek hasar vurmalı fakat Syndra ve Veigar R kadar vurmamalı. Bu yüzden dengelidir.
    ♣Lee Sin ultisinin oyunda eşi benzeri yoktur, rakipten bir kişiyi sizin takımın arasına atabilecek bu sırada attığı kişi ile birlikte rakip takımdan birkaç kişiyi daha CC'leyebilecek bir yetenek. Böyle bir fonksiyonu olan yeteneğin az vurmasını beklersiniz, fakat öyle değil maalesef. Bu ulti çok vuruyor.

Dota oynayanlar bilir, son 2 haftadır neredeyse her gün bir yama geliyor. Oyun sürekli düzeltiliyor. Lolde ise tonlarca bug var ve Riot sadece turnuvada göze çarpan bugları düzeltiyor. Bu sıralar gözüme en çok batan bug ise Hecarim E bugu. Karakter duvar arkasından size E atabiliyor, tam E atarken CC'lerseniz CC yemiyor. Örneğin tam size toynakları geçirirken Azir R, Lee R, Thresh E gibi yetenekler kullanırsanız etkilenmemeniz gerek Hecarim toynağından. Fakat bug sağolsun o 400 hasarı yiyorsunuz.

Lolkings Charts yazarak oyunda en popüler karakterlere bakabilirsiniz. Bu karakter sizlerinde en çok tercih ettiği, diğer karakterlerden bir adım daha önde olan, hem hasar atan hem de işlevsel karakterlerdir. Metnin başında da belirttiğim gibi uzun zaman Moba deneyimim var. Bu yüzden oyunun asla %100 denge halinde olamayacağını biliyorum. Kimyasal Reaksiyonlarda ve Fiziksel işlemlerde bile %100, ideal olarak bahsedilir. Bu ideallik yoktur. Fakat bunun üstesinden gelmek o kadar da zor değildir. Oyuncuları dinlemek, oyun hakkında bilgiler almak önemlidir. Şu oyundaki her karakter birisi tarafından main edinilmiş, belki de binden fazla oyun atılmıştır. Hiçbir Riot Çalışanının bu kadar deneyimi yoktur. Oyuncular daima daha çok deneyimlidir, h

• Hepsini okudum, kendime inanamıyorum
    Dotayı bilmesem de Lolün ben de dengesiz olduğunu düşünüyorum. Haklısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grell. -- 3 Ağustos 2016; 20:49:57 >

-Grell Sutcliff. (≖︿≖✿)
  • Kesinlikle herseyiyle dogru.

Oyunda cok anormal seyler var.Sadece milli sampiyonumuz zed ile ilgili yazayim.

Bu sampiyon cok cok mobil.Muthis bir ayrik ittirme potansiyeli var.Manasiz bir sampiyon.
    Bu kadar guclu ozelliklere sahipken draktar midir nedir yeni item cikariyorsun.adam yanina gelip e aa yapiyor adc tek yiyor.Bari hasarini azalt su sampiyonun...
    Yani sacma olan birseyler var.Bir sampiyon her yonden mukemmel olmamali.Bu yazdigim zed cok guclu demek icin yazilmadi..Sampiyonlarin cogunda anormallikler var.ve gun gectikce anormallikler artiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yaklasik 2 yildir oyunu oynamiyorum, 1 hafta oluyor yeniden baslayali ve sifirdan bir hesapla baslamistim oyuna ama 1 el ranked atmak icin demin esas hesabima gecip Heimer, mid alip ilk item Zhonya ciktim. Karsida Syndra olmasina ragmen hem farmda hem lanede gerimdeydi, Zhonya ve ultim sayesinde gelen ganktan bile kill alip flashla mekandan kacmayi basardim.
    Bizim top ve botta 2ser kule dusmustu, rakibin sadece midi ben ittirmistim, son kuledeydim ve rakip takimla ayni zamanda psikolojik savas verip morallerini altust ediyordum "ehe :d" falan yapip.

Neyse iste daha sonra Zz'rot+Banner alip midde iyice yardirdim, yardimada Lee Sin geldi. Rakip takim benim yuzumden bizi kesmeye tek gelemediginde takim olarak geldiler ustume ve ben bayagi dayandim orada, kill bile aldim ve o sirada bizim takim topta yardirdi.

Sonuc olarak tek bir skill bile atmadan herkesten cok farm yapip, oyun tasiyip milletin sinirlerini alt ust ettim ve 2 yildir oyunu oynamadigimdan bayagi hamdim. Oyunu bilmeyen biri bile bu chample oyun tasiyabilir kisacasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karıncayiyen Yiyen Adam -- 3 Ağustos 2016; 21:13:48 >

• Bak bende 11 sene Warcraft 3 oynadım.Battle.Net'te az dota,td,chf,chs oynamadım.Yüzlerce hero,binlerce skill ve oyun kompozisyonu vardır.Ama ben bu oyuna hala adapte olamadım 6-7 aydır oynuyorum.Wc3'te blink skilli vardır,kısa mesafeye ışınlar aynı sıçra gibi,ama menzili biraz daha fazladır.Fullemeyle birkaç saniye cdye düşebilir.Ama bunu telafi etmek içinse kafana yiyeceğin tek çekiç darbesiyle 5-8 saniye sersemleyebilirsin.Oyunda her şeyin bir ctsi vardır ve bunlar hard ctlerdir.Self buff ultiler(mesela lulu ultisi) birkaç saniye sürüyor.wcde bir avatar 60 saniye sürerdi,büyüye karşı bağışıklık vardır.Ad artışı ve zırh var. Buna rağmen fiziksel sersemleme yiyorsundur.
    Bu kadar deneyimimden sonra şunları söyleyebilirim,fizz'in e si op'dir.Ya arkadaş adam hem ışınlanabiliyor bir yerden bir yere,hem de 2 harekette öküz gibi hasar veriyor. Birkaç saniyede bir zonya basmak evet aşırı güçlüdür.Zedin ultisi ve kombosuyla verdiği hasarı ben warcraftta veremiyorum.Veigarınki zaten öyle.Bizde yamato cannon/finger of death skilli var,1k-2k-3k levele göre hasar verir.Ama bu veigarın ultisi kadar hasar vermez.
    Oyunda aşırı dengesizlikler var.Ben her oyun amumu banlamaktan bıktım.Bir uçtan öbür uca 1100 birimlik bir alan içindeki herkesi 2 saniye yerine kitlemek OPdir.Buna rağmen oynuyoruz işte,yapcak başka bir şey yok sıkılıyorum üni başlayana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Postal Dude -- 3 Ağustos 2016; 22:20:18 >

• Bence oyun eskisinden daha dengeli irelia'ya nerf geliyor ayrıca

Zed R'nin neresi işlevsel?
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyizjojuk2004

Kesinlikle herseyiyle dogru.

Oyunda cok anormal seyler var.Sadece milli sampiyonumuz zed ile ilgili yazayim.

Bu sampiyon cok cok mobil.Muthis bir ayrik ittirme potansiyeli var.Manasiz bir sampiyon.
    Bu kadar guclu ozelliklere sahipken draktar midir nedir yeni item cikariyorsun.adam yanina gelip e aa yapiyor adc tek yiyor.Bari hasarini azalt su sampiyonun...
    Yani sacma olan birseyler var.Bir sampiyon her yonden mukemmel olmamali.Bu yazdigim zed cok guclu demek icin yazilmadi..Sampiyonlarin cogunda anormallikler var.ve gun gectikce anormallikler artiyor

Zed çöp
  • OHA Lee sini, zedi, fizzi op yaptılar

Sizin kafaya nasıl ulaşılıyor cidden merak ediyorum

Steam:frequiem11

Origin:frequiem11
  • DANAKAÇIRAN kullanıcısına yanıt
    Op demiyor broken diyor.Ayrıca o iki şampiyon arasındaki matchuptan bahsediyor ki haklı.Fizz ve Tf matchupı kadar adaletsiz matchup yok.Tf ile sen onu asla kesemezsin.Hiçbir counterplayin yoktur Fizze karşı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 4 Ağustos 2016; 0:56:06 >
  • Zaten meta denen seyi de onlar olusturuyor. Evet dengesizlik belirli oranda mevcut. Bundan rahatsiz olmayan kimse yoktur. Lakin oyunu canli tutmak bi nebze de bunu gerektiriyor. Bi ara suikast metasi aktifti bi ara tank metasi. Bi ara adcler uctu gitti bi ara top lane uzerine oyun kuruldu. Bi ara ormancilar tek tasirken bi ara azir viktor uzerine butun mid lane oynandi. Bunlar hep degisken seyler ve degisiklik erkegi her zaman zinde tutar diye bi laf var. Evet hecarim su an gayet guclu. Evet irelia gayet guclu. Evet viktor kadar garanti hasari olan bir hero yok. Evet malzahar kadar safe pick yok. Evet anivia=win demek. Bunlara itiraz etmiyorum. Ama stratejiler de bunun uzerine kurulu artik. 6 ban hakki bence de yetersiz. 8e cikarilabilir. Ama sen rakibe irelia veriyorsan kendin viktor sivir alacaksin mesela. Gragasi almiyorsan rakibe gitmesin diye ban atacaksin. Hecarimi kaptiriyorsan braum lucian alacaksin. Boyle takaslar stratejiler yaparak dengeli durmaya calisacaksin. Ben sahsen bu cesitlilikten asiri memnunum. Bulut ejderini birakip kuleye yonelebiliyoruz. Kadimi satip baron alabiliyoruz. Alev ejderi icin 5e5 fight atmak istiyoruz. Artik pro arenada her mac 15-20 skor ve ustunde bitiyor. Bu da izlemesini zevkli kiliyor. Her an aksiyon var. Bos bos farmlamak yok. Ben bu gidisattan memnunum. 6 yerine 8 ban olsa daha guzel olabilir. Bazi herolar su an 1 tik onde durabilir ama bu da oyunun dogasinda var. Bana 6 sezondur butun herolar dengeli diye bi savunma yapmaniz imkansiz. Hele ki soloqda en azindan d1 ve ustu haricinde metanin pek onemi oldugunu dusunmuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hurricane10

Op demiyor broken diyor.Ayrıca o iki şampiyon arasındaki matchuptan bahsediyor ki haklı.Fizz ve Tf matchupı kadar adaletsiz matchup yok.Tf ile sen onu asla kesemezsin.Hiçbir counterplayin yoktur Fizze karşı.

Fizzi, Lee sini, Zedi broken yaptılar xd

Steam:frequiem11

Origin:frequiem11
  • Fizzin apsi adsi full tankı fark etmiyor siz adc veya apc oynuyorsanız ve ulti yerseniz fizzden teke tekte hiçbir şekilde çıkamazsınız. Demiyorum tüm şampiyonlar fizzi kessin zedi teklesin vs bu herolar assassin öldürmeleri lazım ama en azından ufak da olsa bir güçsüz yan bırakmalısın ki karşısındaki adam o yanı kullanabilsin. Fizz in tüm oyun boyunca tek eksik yanı midde oynuyorsan earlyde zorlanması.

• Bende dotaciyim 1 den beri oynuyorum dota lol kadar hikayenin etkinliklerin üstüne düşse zaten efsane ama unutulmaz bir oyun olur dotanın hikaye madeni bilmem farkında mısınız ama warcraft evreni tabi valve-blizzard çatışması da var bide geçen seneden beri abuk sabuk itemler aghanim yükseltmeleri geldi onlara sinir oluyorum ve ne olursa olsun dotada lolde oynadım şunu gördüm dotada gram canınız bile kalsa taktikle full canlı adamı kasmadan rahat alabiliyorken lolde bunu yapan adan videolara oraya buraya çıkıyor ve dotada takım oyunu yani heroların birbiriyle olan sinerjisi daha fazla

Edit: Dotaya bu kadar sık güncelleme gelmeye başlamış olmasının sebebi ti2016 başlayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goblin Mind -- 4 Ağustos 2016; 1:38:19 >

Orijinalden alıntı: Hurricane10

Ölmedikten sonra jungle ile kesebilirsin

• Bende tamamen katılıyorum kata vs yasuo atıyorum adam 0 8 ben 12 1 ama gel gör ki farmda da yükseğim 3 item bitirmiş ne hasar yiyor ne az vuruyor.Zaten cdleri az çat çat çat diye vuruyor 25 dk yasuo ile 1 vs 1 bile atılmıyor.
  • Yasuo fizz leesin thresh gp bana göre hep op.

Brokenın anlamını öğren sonra gel tartış.Zed Qss kalktığından beri broken durumda hala belli ban yüzdesine sahip hala karşısında oynaması can sıkıcı.Diğerleri için de geçerli en azından Fizz için.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.