Şimdi Ara

Oyun Çok Dengesiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Jungle ile herkesi kesebilirsin benim bahsettiğim matchuplar arasındaki denge.Mesela Tf Fizz matchup 95%-5% Fizz lehine.Bu 5%te rakibin Fizze tam hakim olmamasından kaynaklanır ama mesela Viktorda, Ahride, Cassioda, Azirde, Gpde bu durum yok.Onların matchupları genelde adildir ve rakibin kazanmasına imkan verir.
  • dotaya benzetmeye çalışmışlar biraz. Yeni herolar lolün mentalitesine aykırılar. Yavaş yavaş ulaşmak istedikleri mentalite her hero op olsun hepsinin bir counter'ı olsun. Ben bu şekilde düşünüyorum. Dota çakması bir oyun neden oynar bir insan dota orada dururken orası da enterasan. bakalım ne olacak.

Orijinalden alıntı: Postal Dude

Bak bende 11 sene Warcraft 3 oynadım.Battle.Net'te az dota,td,chf,chs oynamadım.Yüzlerce hero,binlerce skill ve oyun kompozisyonu vardır.Ama ben bu oyuna hala adapte olamadım 6-7 aydır oynuyorum.Wc3'te blink skilli vardır,kısa mesafeye ışınlar aynı sıçra gibi,ama menzili biraz daha fazladır.Fullemeyle birkaç saniye cdye düşebilir.Ama bunu telafi etmek içinse kafana yiyeceğin tek çekiç darbesiyle 5-8 saniye sersemleyebilirsin.Oyunda her şeyin bir ctsi vardır ve bunlar hard ctlerdir.Self buff ultiler(mesela lulu ultisi) birkaç saniye sürüyor.wcde bir avatar 60 saniye sürerdi,büyüye karşı bağışıklık vardır.Ad artışı ve zırh var. Buna rağmen fiziksel sersemleme yiyorsundur.
    Bu kadar deneyimimden sonra şunları söyleyebilirim,fizz'in e si op'dir.Ya arkadaş adam hem ışınlanabiliyor bir yerden bir yere,hem de 2 harekette öküz gibi hasar veriyor. Birkaç saniyede bir zonya basmak evet aşırı güçlüdür.Zedin ultisi ve kombosuyla verdiği hasarı ben warcraftta veremiyorum.Veigarınki zaten öyle.Bizde yamato cannon/finger of death skilli var,1k-2k-3k levele göre hasar verir.Ama bu veigarın ultisi kadar hasar vermez.
    Oyunda aşırı dengesizlikler var.Ben her oyun amumu banlamaktan bıktım.Bir uçtan öbür uca 1100 birimlik bir alan içindeki herkesi 2 saniye yerine kitlemek OPdir.Buna rağmen oynuyoruz işte,yapcak başka bir şey yok sıkılıyorum üni başlayana kadar.

Dediklerinin çoğu dotada da var. 11 level olmuş lion lina nın ulti sinden tek yediğimi hatırlıyorum.

Alana snare atıyormuş demişsin magnus alana 4 saniye stun atıyor üstüne bunu blinkle gelip atıyor ayrıca bütün rakip takımı nir noktaya topluyor.
    Bence farklı oyunları karşılaştırmak anlamsız. Bazı dengesiz karakterler var fizz gibi ama diğer verdiğin örnekleri yanlış buluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herşeye katılıyorum ama 6 ban normal çünkü metadaki hero sayısı 130 değilki metadaki hero sayısı 25 30 arasıdır 6 ban pick için ideal ban stratejisi çünkü 5 ban olsa rakibin tüm kompozisyonunu yıkabilirsiniz ki onlarda size aynısı yapar 3 ban en azından ellerinden şunu alalım şunu yaparız gibisinden stratejiler yapılıyor.
  • LoL de hero sayısının önemi yok hocam. Ct pick zaten fizz de . Fakat şöyle bir durum var oyunda meta diye bir olay var ve bunu bilinçli olarak oluşturuyolar ban sistemi de ona göre şu an çünkü oyunda her hero sürekli oynanabilir olmasının imkanı yok . Bunu oluşturuyorlar ve biz ayak uyduruyoruz.. Oyunu daha pro bir hale getiriyor bence bu olaylar
  • Dediklerinizde haklısınız arkadaşlar, profesyonel arena için bir şey fark etmiyor ama. Dopa örneği verilmiş fakat bu oyunun %1'lik kısmı ancak Dopa kadar iyi oynayabilir. Bu yüzden onun üzerinden değerlendirmek yanlış olur. Herkes dopa, faker değil çünkü. Bu oyunun büyük bir çoğunluğu gümüş altın liginde olan kişiler. Söyledim ben de elmasım ama ayak uyduramıyorum böyle şeylere, sadece şampiyonluk ligindekilerin uydurabileceğini düşünüyorum gerisi deney kobayı gibi. Hatta yayıncıları, bu oyunun en iyilerini izlerken fark etmişsinizdir bjergsen olsun sneaky olsun dyrus olsun hepsi karakter yargılar keşke şunu almasaydı der, bjergsen karşısına azir geldiği için of çekmişti bir defasında hatırlarım. Febiven rakip ormancı Lee diye of çekmişti hatırlarım.

Dereceli oyuna giriyor olsam elbet metanın güçlü picklerini alırım. Fakat sadece 3-4 arkadaş olursa hep beraber girip eğlenelim diye oynuyoruz ben de ara sıra karakterler denemek istiyorum. Arkadaşın da dediği gibi ormancı ne kadar gelirse gelsin ne kadar ezersen ez Yasuo 2. eşyayı çıktıktan sonra senin 4 eşyan olsa bile ( Fighter karakter değilseniz Zed Irelia Jax gibi ) karakterle savaşmaktan çekiniyorsunuz.

Fizz'de de bu durum mevcut karaktere op demedim, fakat hiçbir karakter dakikada 10'da anca 25 farm yapıp bana tek atmamalı. Diyebilirsin geride dur R dodgela fakat ben faker ya da dopa değilim her skilli dodgelayamıyorum bu forumdaki kimse de dodgelayamaz zaten.

Solo Q ya da normal oyunda da dediğiniz şeyler geçerli değil arkadaşlar, o tarz stratejileri ancak 5 kişi girebilirsen yapabilirsin.

Ayrıca Lion ve Lina ultileri Syndra ve Veigar ultileri gibi tek bir karakteri burstlemek içindir işlevsellik ya da alan hasarı yoktur yeteneğin tek bir olayı vardır. Magnus'un ultisi ile işlevseldir ct'lenebilir, faillenebilir o ulti hasar vurmaz doğru dürüst. Bir şeyi varsa öbür şeyi yoktur. Direkt olarak LoL ile kıyaslamak yanlış olur dediğin gibi. Ama üzerinde durduğum olay bir yeteneğin birden çok iş yapmaması gerektiği. Yapacaksa Nidalee Elise Jayce gibi çıkarırsın karakterin 7-8 yeteneği olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 4 Ağustos 2016; 14:34:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Glamdring26

quote:

Orijinalden alıntı: Postal Dude

Bak bende 11 sene Warcraft 3 oynadım.Battle.Net'te az dota,td,chf,chs oynamadım.Yüzlerce hero,binlerce skill ve oyun kompozisyonu vardır.Ama ben bu oyuna hala adapte olamadım 6-7 aydır oynuyorum.Wc3'te blink skilli vardır,kısa mesafeye ışınlar aynı sıçra gibi,ama menzili biraz daha fazladır.Fullemeyle birkaç saniye cdye düşebilir.Ama bunu telafi etmek içinse kafana yiyeceğin tek çekiç darbesiyle 5-8 saniye sersemleyebilirsin.Oyunda her şeyin bir ctsi vardır ve bunlar hard ctlerdir.Self buff ultiler(mesela lulu ultisi) birkaç saniye sürüyor.wcde bir avatar 60 saniye sürerdi,büyüye karşı bağışıklık vardır.Ad artışı ve zırh var. Buna rağmen fiziksel sersemleme yiyorsundur.
    Bu kadar deneyimimden sonra şunları söyleyebilirim,fizz'in e si op'dir.Ya arkadaş adam hem ışınlanabiliyor bir yerden bir yere,hem de 2 harekette öküz gibi hasar veriyor. Birkaç saniyede bir zonya basmak evet aşırı güçlüdür.Zedin ultisi ve kombosuyla verdiği hasarı ben warcraftta veremiyorum.Veigarınki zaten öyle.Bizde yamato cannon/finger of death skilli var,1k-2k-3k levele göre hasar verir.Ama bu veigarın ultisi kadar hasar vermez.
    Oyunda aşırı dengesizlikler var.Ben her oyun amumu banlamaktan bıktım.Bir uçtan öbür uca 1100 birimlik bir alan içindeki herkesi 2 saniye yerine kitlemek OPdir.Buna rağmen oynuyoruz işte,yapcak başka bir şey yok sıkılıyorum üni başlayana kadar.

Dediklerinin çoğu dotada da var. 11 level olmuş lion lina nın ulti sinden tek yediğimi hatırlıyorum.

Alana snare atıyormuş demişsin magnus alana 4 saniye stun atıyor üstüne bunu blinkle gelip atıyor ayrıca bütün rakip takımı nir noktaya topluyor.
    Bence farklı oyunları karşılaştırmak anlamsız. Bazı dengesiz karakterler var fizz gibi ama diğer verdiğin örnekleri yanlış buluyorum.

Ben şu yüzden karşılaştırdım.Dedim ya,adam birkaç saniyede bir blink atabiliyor ve menzili binlerle ölçülen bir skill.Ama stun atsalar kafana direk tek yersin ve stun çok uzun sürüyor.Bahsetme amacım şuydu,her şeyin counter'ı ağır bir şekilde var.Ama bu fizzin bu kadar oynak olmasının ve dokunulmaz olmasının birkaç saniye içerisinde counter'ı yok.

• Lee Sin OP mi? Eğer Lee Sin'i oynayan kişi gerçekten iyi bir Lee Sin oyuncusu değilse metadaki hiçbir junglera karşı earlyde baskı kurma şansı yok.(Tabi karşıdaki daha da kötü değilse.)

Orijinalden alıntı: Hurricane10

Brokenın anlamını öğren sonra gel tartış.Zed Qss kalktığından beri broken durumda hala belli ban yüzdesine sahip hala karşısında oynaması can sıkıcı.Diğerleri için de geçerli en azından Fizz için.

Ya çocuğum gerçek hayatta dediklerini kimse dinlemediğinden midir anlamadım bir lafını anlattırma çabasındasın. Ben de sana şöyle örnek vereyim. Bir saniyede haritanın diğer ucuna ışınlanıp uzun bir süre tekli stun veriyor bu tf'de. Ağlayalım hadi tf broken diye. Her karakter eşittir, ezildiniz diye broken olmaz.

Steam:frequiem11

Origin:frequiem11
  • calibrane kullanıcısına yanıt
    Ama sırf meta da yok diye sevdiğimiz şampiyonları oynayamıyoruz
    Tfin skillini sorgulayacak kadar oyundan bi habersin.Zaten onun amacı o.Diğer lanelere roam atıp snowball olmak hadi çocuğum oyunu öğren.Daha kelimelerden haberin yok.Zaten lanede oyunun neredeyse bütün mid karakterine karşı geride olan bir şampiyonun skillini sorgulayacak kadar düştüysen oynama bu oyunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 5 Ağustos 2016; 5:21:17 >

Orijinalden alıntı: Bloodimir

dotaya benzetmeye çalışmışlar biraz. Yeni herolar lolün mentalitesine aykırılar. Yavaş yavaş ulaşmak istedikleri mentalite her hero op olsun hepsinin bir counter'ı olsun. Ben bu şekilde düşünüyorum. Dota çakması bir oyun neden oynar bir insan dota orada dururken orası da enterasan. bakalım ne olacak.

Allahtan eski çarlar var Gerçi hepsine mage update assasin update vs adı altında ufak da olsa rework çakıyorlar xd

alakası yok malesef. metada olmayan istediğin heroyla soloqda oynarsın. öyle aman aman fark olduğunu zannetmiyorum. soloqda hero çeşitliliği çok fazla zaten. istediğin pro oyuncuya bak. hiçbir zaman pro arenada picklemediği heroları kendi soloq hesabında oynar. çünkü meta dediğin şey çok daha high eloda pro maçlarda ortaya çıkıyor. onlar için viktor şart. ona göre takım kuruluyor. ben yasuo alırım taşırım yok. darius+ignite alıp laneyi kazanayım yok. çünkü takım için onu almaları gerekiyor ama senin bunu yapmana gerek yok. onların taktikleri bunun üzerine kurulu. sen akali jinx ahri xin kennen alınca win alamıyor musun. bu herolar metada değil o mantıkla bakarsan. kimse almaz pro arenada. ama her türlü win alınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doubleimp -- 5 Ağustos 2016; 13:22:09 >

KOREAN ADC 
    삼성갤럭시
    *High Elo AD Rehberi*
    I'm the greatest, everyone else is just trash.
  • Güzel ve faydalı bir yazı olmuş. Umarım Riot bunu görür. eline sağlık.

geçen gün lb oynuyordum
    liss in tek itemi yeni aldığı asırlık benimse morellaydı farm farkı 5 farm kadar ööndeyim

adamın tam kombosu benim tam kombomdan (q+r+w+e) fazla ve alana vurdu

hiç fark yok dimi

Orijinalden alıntı: Gömlekli Adam

hadi ya

geçen gün lb oynuyordum
    liss in tek itemi yeni aldığı asırlık benimse morellaydı farm farkı 5 farm kadar ööndeyim

adamın tam kombosu benim tam kombomdan (q+r+w+e) fazla ve alana vurdu

hiç fark yok dimi

Lb oynarken hasar konusunda geri kaldigini soylemek cevap vermemem icin yeterli. Bence once oyun bilgine agirlik vermen gerekir. Ne runlerini ne kabiliyetlerinizi gormedim. Ama lb su oyun tarihinde hicbir zaman hasar konusunda geri kaldigini dusunmuyorum. Assasin buyucu oynayip hasarim yok demek oyun bilgisiyle alakalidir. Lb op diye aglayan cok gordum de lb vurmuyor diyeni ilk defa goruyorum.Q+r+w basmani tavsiye ederim. Oyunun her dakikasinda can yakan bir herodur lb.

dostum rünler ve oyun bilgim hakkında geliştirmem gereken bir şey yok sana hasarım yok demedim. Olayları nerenle istiyorsan oranla anlıyorsun, karşı adc yı saf dışı bırakabiliyordum oyundan rahatça tek komboyla
    sorun bu değil sorun

adamın tanky bir build izleyerek benim kadar hattan benden çok ve alan hasarı veriyor olması ama bunu benim gibi daha çok ap üstüne odaklı eşyalarla değil tanklaşmasını sağlayacak eşyalarla yapıyor

boş yapıyorsun ve can sıkmaya başladın

edit: tavsiye ettiği combo sırası zaten benim yaptığım birde yani ben mi yanlışım acaba demektense direk benim oyun bilgimin zayıf olduğunu düşünebiliyorsun

yani senin yanlış olma ihtimalın yok eksik olan kesinlikle benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gömlekli Adam -- 5 Ağustos 2016; 19:33:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gömlekli Adam

şaka yapıyorsun galiba

dostum rünler ve oyun bilgim hakkında geliştirmem gereken bir şey yok sana hasarım yok demedim. Olayları nerenle istiyorsan oranla anlıyorsun, karşı adc yı saf dışı bırakabiliyordum oyundan rahatça tek komboyla
    sorun bu değil sorun

adamın tanky bir build izleyerek benim kadar hattan benden çok ve alan hasarı veriyor olması ama bunu benim gibi daha çok ap üstüne odaklı eşyalarla değil tanklaşmasını sağlayacak eşyalarla yapıyor

boş yapıyorsun ve can sıkmaya başladın

edit: tavsiye ettiği combo sırası zaten benim yaptığım birde yani ben mi yanlışım acaba demektense direk benim oyun bilgimin zayıf olduğunu düşünebiliyorsun

yani senin yanlış olma ihtimalın yok eksik olan kesinlikle benim

Çünkü o Lissandra
    Şaka maka bir zahmet vursun zaten karakterin menzili ufacık ve şampiyonun kendisi assassinleri counterlamak için tasarlanmış.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.