Şimdi Ara

OTOSTOPÇU ALMAK ÇOK RİSKLİ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
1
Favori
16.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bazen özellikle memlekete gittiğimizde araba boş olduğu zaman yolda otostop çekenleri alıyoruz iyilik olsun diye.
    Bugün internet sitesinde okudum; adamın biri tatil yolunda birisini almış arabaya sonra araç kaza yapmış, aldıkları adam hastanelik olmuş. Adamın sigortası yokmuş , tüm hastane masrafları ve yakınlarının bitmek bilmeyen istekleri vs derken kredisini yeni bitirdikleri daireyi satmak zorunda kalmışlar.

    Gerçekten aldığınız insanın başına bir şey gelse-ölse iyilik yapalım derken sürünebelirsiniz. Ben bu tür şeyler yüzünden artık akrabam dışında kimse için durmuyorum araba boş bile olsa. İyilik yapanın bile yaptığı yanına kar kalmıyor malasef bu memlekette..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abavf -- 28 Temmuz 2010; 10:23:31 >
  • Şehirlerarası yolda otostopçu almam ama şehir içinde alırım.. O da otostopçusuna göre değişir
  • orası ayrı konu, bi de arabaya aldığın adamın ne çıkacağı konusu var... kendin de pek güende sayılmazsın aslında
  • Oturdugum muhıtten oldugunu bıldıgım bır bayanı yağmurda yakın bır mesafeye bıraktım

    anahtarını unuttu ne anlayım bundan sımdı :)

    Acık konusmam gerekırse rısklı buluyorum..
  • İST kısa bi mesafede almışdım inerken adam birde çorba parası istedi
  • Ben de prensip gereği almam kesinlikle. Bugüne kadar sadece bir defa aldım. O da polisti, resmi kıyafetliydi. Orhangazi'den alıp Yalova'da bırakmıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

    İST kısa bi mesafede almışdım inerken adam birde çorba parası istedi


    demek ki neymiş? adam almayacakmışsın
  • Ömrü hayatımda bi kere bi kere aldım, zaten o kişide otostopçu değildi,

    Antalya da hava limanına giden yolu bulamamıştım, saat sabahın 6 sı etrafa adres soracak kimse yok neyse otobüs durağında bekleyen bi kişi vardı havalimanını sordum,

    abi ben orda çalışıyorum dedi, üzerine giydiği montun arkasında THY amblemi vardı, atla gidelim dedim,

    Eleman beni götürdü artı girişte elemanın havaliman kartı mı ne varmış otopark ücreti vermedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ATTRACTION

    Oturdugum muhıtten oldugunu bıldıgım bır bayanı yağmurda yakın bır mesafeye bıraktım

    anahtarını unuttu ne anlayım bundan sımdı :)

    Acık konusmam gerekırse rısklı buluyorum..


    Bayan size yem bırakmış herhalde.
  • ben 2006 da ilk aracımı aldığımda baya bi otostopçu alırdım.
    son zamanlarda hiç almıyorum.
    hatta farketmiyorum bile.
    ilk zamanlarda bekardım,
    şimdilerde yolculuklarımda yanımda hep ailem oluyor,
    o yüzden almıyorum sanırım.
    yoksa yaya gitmenin ne demek olduğunu unuttuk mu?
    tok açın halinden anlamaz diye bir atasözü vardır, o hale mi geldik yoksa?
  • Istanbul`un hic bir yerinde otostopcu almam. Muhit mahalle farketmez. Kimseye guven olmuyor bu devirde ne yazikki. Hirsiz vs. bile cikabilir.
    Bugune kadar sadece okulun icinde bir - iki rast geldim yagmurda aldim. Bir de Bodrumda yasli bir cift gordum otosbus duragi olmayan bir yerde otobus bekliyorlardi onlari aldim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AXAPTA


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

    İST kısa bi mesafede almışdım inerken adam birde çorba parası istedi


    demek ki neymiş? adam almayacakmışsın



    Yazlıkda filan alıyorum, yanlız başka yerlerde riskli olduğundan almıyorum
  • Bende sık sık şehir içerisinde yanıma otostop çekenleri alırım, insanlık vazifesi diye alıyorum. Ama işin birde şu yanı var, ya yanıma oturan adam gaspçı ise ?? Genelde hep yüzüne bakarım biraz geçince durup geri gelir alırım bi kaç seferde bayan almıştım araca ama onlar en iyisiydi

    Fakat düşününce otostopçu almak çok tehlikeli bir iş, bu işin gasp'ı var hırsızlığı var allah korusun kaza sonrası ölüm var yaralanma var, eğer evli nişanli sözlü veya sevgiliniz var ise yanınızda tanınmadık bir bayan olunca kıskançlık krizleri var :)

    Düşünüyorumda otostopçu almamak en iyisi bence kendi sağlığımız için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canvarol


    quote:

    Orijinalden alıntı: ATTRACTION

    Oturdugum muhıtten oldugunu bıldıgım bır bayanı yağmurda yakın bır mesafeye bıraktım

    anahtarını unuttu ne anlayım bundan sımdı :)

    Acık konusmam gerekırse rısklı buluyorum..


    Bayan size yem bırakmış herhalde.



    Filmlerdeki gibi taktik uygulamaya çalışmışdır
  • Yaşlıysa alırım. Hatta eşyası varsa tutar kapısına kadar çıkarırım. Ama gençse yürüsün kazma. Hele bir de kapısında arabası olduğu halde sırf pintilikten kullanmayıp yoldan geçen arabalara ciğerci kedisi gibi bakanlar var ki isterse 100 yaşında olsunlar yine almıyorum.
  • Bahçeköy'den 4. Levent'e gelişte mutlaka öğrenci arkadaşlar otostop çeker onları alıyorum genelde.Nerden biliyorum öğrenci olduklarını kardeşimde orda okuyor

    Mayıs ayında kardeşim ile arkadaşlarını Yaprak dökümü dizisinin Ali Rıza Bey'i almış.Yeter artık yürümeyin diye

    Ancak şehirler arası yolda ben almıyorum.Kesinlikle.O da neden.Babam ile ortağı zamanında adamın tekini 60 km 'lik mesafede alıyorlar ve ertesi gün Jandarma karakoluna davet edilip ifade veriyor.Nedeni ise adam kuryelik yapıyormuş beyaz işinde ve takip ediliyormuş.
  • bu zamanda kimseden zarar görmek istemiyosan kimseye iyilik yapmıyacan; allahın belası insanlar bu hale cevirdiler tüm değerlerini yitirmiş şerefsizlerin dolu olduğu bir ülke haline geldik artık okuduğum duyduğum hiçbirşeye de şaşırmıyorum; yazık o kurtuluş savaşında ölen değerli insanlarımıza bu milletin böyle olacağını görseler o kadar acı çekmezlerdi düzelir diyorum ama ne düzelecek iyice batıyoruz artık kimsenin değer yargısı yok sadece ben var zevk sefa eğlence şerefsizlik ne kadar kötü ararsan var ama iyi şeylere gelince hiç bir şey yok yazık diyecem ama demekten de usandım ; çok doluyum paylaşmak istedim bu değerlerini yitirmiş insanlara bunları söyleyince bi de alay ediyo şerefsizler
  • İlk okuduğum üniversite Muğla Üniversitesi'ydi ve yaşın da getirdiği enerjiyle, okumaktan çok gezmekle vakit geçirmiştim. Bu gezilerimin hiçbirinde otobüse para vermedim. Arkadaşlarımla bütün Ege'yi karış karış ve otostop yöntemi ile gezdim. O dönemden kalma olan bir alışkanlıktır bende otostopçu almak.

    Bunun yanısıra, eğer arabada tek başıma isem, özellikle yaktığım benzine acıdığım için yol kenarında bekleyen insanların otostop çekip çekmediğine bakmaksızın durup sorarım. Eğer gideceğim yere doğru gidiyorlarsa mutlaka alırım. Yanımda eşim varsa, biraz daha seçici davranırım.

    Ben otostopun çok faydasını gördüm. Eğer zamanında ben otostop çekerken beni almasalardı, hem birçok yeni insan tanımamış hem de birçok yeri görememiş olurdum. O yüzden de, otostopa karşı değilim.

    Başıma sadece bir defa kötü bir olay geldi ve o da arka koltuktaki eşyalarımın bir kısmının otostopçu öğrenciler tarafından çalınması olayı oldu. Ama onların da canı sağolsun demekten başka birşey içimden gelmiyor. Benim olan ve onların olmayan birşeyi bu sayede paylaşmış olduk.
  • Okula gelip giderken arasıra otostop çeken öğrenci arkadaşları aldığım oluyordu.Birde yaşlı teyzelerimiz var.Arabayı durdurup beni şuraya kadar bırakırmısın diyorlar.Onlarıda alıyorum tabi.Birde bundan 2-3 sene önce başıma ilginç bir olay gelmişti.Madem konu açıldı anlatayım.Akşam saat 9-10 civarıydı sanırım.Yolda ilerlerken 100-150 m ilerde yolun kenarında genç bir bayanın geçen araçlara dur işareti yaptığını gördüm ve kimse ilgilenmiyordu.Bayana doğru yaklaştığımda kıyafetinin yırtılmış olduğunu, kol ve bacağında ise yaralanmalar olduğunu, ağlayarak araçlara dur işareti yaptığını gördüm.Bayanın önünde durarak aşağıya indim ve zaten zorlukla yürüyen bayana yardım ederek arabama aldım.Apar topar hastaneye götürdüm.Yolda bana neler olduğunuda anlattı.Kapkaça uğramış ve çantasını bırakmak istemeyince yolda biraz sürüklenmiş.Kolunda çatlak varmış ve bacağınada dikiş atılmıştı.Hastaneden çıktıktan sonra ben ailesine haber verdim ve birazdan evlerine getireceğimi bildirdim.Eve bıraktım bol bol hayır duası alıp çıktım evden.Benim anlamadığım kadın perişan halde yardım istiyor ama kimse durmuyor.Gerçi saat geçti ve insanlar sanırım güvenmemişlerdi.Ben biraz risk aldım ama değdiğini düşünüyorum.Ha şuda var kesinlikle öğrenci ve yaşlı teyzeler haricinde arabama tanımadığım insanları almam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ATTRACTION

    Oturdugum muhıtten oldugunu bıldıgım bır bayanı yağmurda yakın bır mesafeye bıraktım

    anahtarını unuttu ne anlayım bundan sımdı :)

    Acık konusmam gerekırse rısklı buluyorum..



    ee naptın ahahtarı verdinmi :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.