Şimdi Ara

Otomotive ÖTV zammı geldi (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
5
Favori
51.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
317 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Seni de çok iyi biliyor forum merak etme, asacağız, keseceğiz diye yazıp duran kin ve nefret ile beceriksizligini ona buna seçilmişlere ortalama her akşam burada çaresiz bir şekilde yazarak ego sxçan üye olmaktan öte gidemezsin, üzgünüm gidemeyeceksin de.


    Cem görüyor musun ne demek istediklerimi işte gel de bunlarla ülkenin GSYİH sini 20000 dolar seviyesine çıkar, çıkmak istese bile bu kafalardan çıkmaz hacı anla artık sende çalış ki çalışıyorsundur bende çalışayım ve yoluma bakayım yoksa bu yorumları ortada olan ve benim hakkımda asılsız iddialar kır iftira atan ve nefret ile yaşayan bu üye gibi oluruz. Bir ara forumda bunlar gibi olacaktım ama kendimi görebiliyorum sabah akşam bunlar gibi olmaktan aşağı yukarı kurtardım kendimi, baksana üye o kadar çaresiz ki Türkçeme laf edip duruyorlar halbuki şunun gibileri cebimden çıkaracak eğitimleri çoktan geçtim ingilizce de YDS den 80 almak için sona az kalmış kalkıp iki mesaj yazıyoruz burada ve bu mesajlara bakıp olayı özetleyen kaliteye sahip insanlarla pardon varlıklarla uğraşıyoruz beni gerçekte tanisa gene şoka girer o ayrı muamma.


    O yüzden Cem biz değişelim aklı olan adamsindir, bende sonradan aklım başıma geldi bunlar gibi sürünecektim kurtarıyorum kendimi çok şükür ve Allah im görüyor hakkımda kır iftira asılsız iddia atan yazan kim varsa Rabbim ona çeviriyor, çeviriyor ki örneği önümüzde akp başta umrumda değil çok şükür nefes alıyorum mutluyum ama alıntıladigim üye ise kin nefret kusuyor çaresizce yaşıyor bu da Allah onun belasını verdiğinin resmi olduğunu gösteriyor aklı olan bir insanın internet ardında tanımadığı insanlar hakkında asılsız kir iftiralar attirmaz idi. ;)


    Düzenleme = Mobilde yazarken kişi ekleme olayını göremedim, şimdi ekliyorum seni Cem Baba. :) @Cem ekleme böyle yapılıyormuş, mobilden de olur o zaman demek ki ben eski sisteme göre ekleme var hala sanıyordum, neyse bir şey daha öğrenmiş olduk. :) Saygılar Cem. :)

    Hocam GSYİH iktidarın mevcut politikalarıyla da yükselmeyecek. Burada gençler yazıyor çiziyor, birçogu haklı. 2020 yılında kimse karın tokluguna çalışmak istemiyor. Ortalama bir ülkede garsonların rahat bir şekilde alabildigi araba için bilmem kaç senelik kredi çekmek istemiyor. Ekonomiyi de geçtim, mevcut şartlarda bu ülkede yaşamak istemiyor. Herşey ekonomi de degil. "baga mı bagüyün lan " diyen biri tarafından bıçaklanmak, dayak yemek istemiyorlar. Kırmızı ışıkta geçen magandalar tarafından öldürülmek istenmiyorlar. En ufak bir olayda kavga çıkaran biri tarafından agzı burnu kırılsın istemiyor. Şort giydi diye uyarılıp uçan tekme yemek istemiyorlar. Gençler istemiyor da istemiyor. İstekleri bitmez gençlerin :) Bak sana şunu diyeyim, şu an İNANILMAZ bir şekilde beyin göçü oluyor yurtdışına. Burada yazıp çizenlerden bahsetmiyorum. Etrafımdaki arkadaşlarımın hepsi ama hepsi yurtdışına ya gitti ya gitme aşamasında ya da gitme planları yapıyor. Bunlar boş beleş insanlar da degiller. Toefl'dan 85-90 üzeri alan adamlar bunlar. Master'ı doktorası olan adamlardan bahsediyorum. Mimarlar, doktorlar, yazılım dahileri, mühendisler... Tanıdıgım 2 kişi var bizzat, yurtdışında 2 haneli maaş alıyorlar. Biri silikon vadisinde çalışıyor. Net olarak söylüyorum, burada kalsalar karın tokluguna çalışırlardı. Böyle forumlarda "omo gomo bomo" diye çemkiren tiplerden olurlardı senin dedigin gibi. Yitip giderlerdi... Sen de "niteliksizsiz, boş beleş insansın" derdin bunlara. Otomotive ÖTV zammı geldi 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 31 Ağustos 2020; 18:43:4 >




  • Araba almak hayal. Orta gelirli bir İnsan çalışıp da kendine doğru düzgün bir araba alamaz mı yazıklar olsun gerçekten. Ağır konuşup küfür edenler olmuş. Bence sinirlerinize hakim olup onların seviyesine inmeyin.


    Memurluk falan varsa üstünüzde aman diyeyim... Burdan para karşılığı takip eden troller var yurt dışı hesapları çoğu alçağın teki. Sizi şikayet edip işinizden de atılmanıza sebep olabilirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 31 Ağustos 2020; 19:35:7 >
  • Bir de bu zamları savunmak için trafiği işaret eden fındık beyinliler var.


    Onlara göre sorun yüz ölçümü kıç kadar olan yerde 16 milyon insan yaşaması değil de herkeste araba olmasıymış.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Vallahi hiçbiri değil Cem, tanımıyorsun tahmin bile yapma derim, boşa günahımı almış olanlardan olmayasın. Biliyorsun işte İTÜ lafını yazdım o diploma ile aç kalmayacağına inanarak yoluna devam eden sıradan bir TC vatandaşıyım ne bir parti üyeliğim ne de başka bir şey, yaşın benle yakınsa ya da benden büyüksen geçmişe bakıp gıdım gıdım ilerleyen bir ülkeyiz ama birilerinin ya da yeni nesilin çalışmadan Almanya gibi yaşama kafası kusura bakma hayal dünyasından başka bir şey değil bunu dile getirmeye çalıştım, eskiden Ecevit e verdik daha önce yılmazlar vardı çillerler vardı hep bir umut idi ne oldu al işte ülke ortada bugünde milletimiz Erdoğan dedi buraya kadar geldi yani daha yazarım bilirsin zor oluyor senin içinde okumak kısa keseyim. Almanya da şuan yaşayan vatandaşları alıp bizim ülkeye bizi de Almanya'ya koyarsak bu ülke de değişim yaşanır aksi hal de senin kankin gibi omo mo gomo diye yazarak kafayı yemiş yeni nesilden başka bir şey göremeyeceğiz bu ülke de bunu da ileride yaşayarak sende göreceksin bende. ;)


    Düzenleme = Al bak sen mesaj yazmışsın ya biraz yukarıda hemen altındaki mesaj yazan üyenin düşüncelerine bak Allah bilir bu kardeşimiz gençtir ve görüyorsun lanet okuyor işte biz böyle bir milletiz çalışmayan biziz ama lanet okuyan da biziz söyle bana Allah bizim belamizi vermeyecekte daha ne yapacak, biz hak ettiğimizi yaşıyoruz işte en azından ben bunun bilincindeyim ve kendimi kurtarmaya çalışıyorum en azından çok geçte olsa o okula ulaştırdım kendimi aksi hal de bu gençler gibi bende sovuyor olacaktım daha çok. Eğer sistemi değiştiremiyorsan kendini değiştir demişler bak bu taktik eyi bir taktik. ;)

    Kardeş ben sayısalcı adamım, uzun yazıları sevmem, keskin ve kesin cümleleri severim. Sana şunu söyleyeyim nacizane bir tavsiye, diplomana güvenme, o diploma seni biyere getireceğini sanıyorsan yanından geçip gidenleri görünce neden ben değil diye çok dövünürsün. Yanlış hatırlamıyorsam henüz düzenli bir işin yoktu, hatta eğitim safasındaydın ve yaş olarakta 35 lere yakındın. Okumak bir yere kadar, hangi alanda olursan ol eğer sahanın tozunu yutmadıysan diploma bir işe yaramaz. Tavsiyem nacizane deneyimlerimden dir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    kaldırımlarda park edecek yer yok,kafeler dolu,avmlerde kuyruk var,otoparklar dolu,tatil gelince otellerde yer yok, şehirdeki gece kulüplerine rezervazyon olmadan girilmiyor, benzinliklerde sıra var,marketlerden millet poşet poşet alıyor,herkeşin elinde aypon var,caddeler lüks arabalardan geçilmiyor,halkpazarlarında iğne atsan yere düşmez,ramazan gelince pide kuyrukları var,millet şans oyunları için sıraya giriyor,starbuckslarda bi kahveye 15 20 lira veriyoğlağ,blek frideylerde alışveriş yapıyorlar,evde yemek yapmayıp konserve alıyorlar, herkes poşeti parayla alıyor, krismislerde çam ağaçları yok satıyor,pazar günleri sinemalarda bilet kalmıyor,ikinci el arabalara talep patlaması oldu fiyatlar yükselmek zorunda kaldı, kargolarda yoğunluk var,ilan sitelerinde bir sürü iş var millet beğenmiyor, her evde elektrik var,herkesin interneti var, herkesin sosyal medya hesabı var,eskiden fırın yoktu buzdolabı yoktu,yol yabdı,köprü yabdı, avrupada 1 tane domatesi kaç yurolara alamazsınız,belçika'da elmayı daneğleyn alıyorlar, çoluk çocuk gurbette büyüdü yoksa bizde döneceğiz vatana, kiraya 1000 yuro mutfağa 500 yuro veriyoruz yaşamaya para kalmıyor alamanya'da, nusret'in restoranı hep kalabalık,spor salonlarında yer yok,sanayideki araba tamircilerinde sıra beklemekten yorulduk, her sömestrede tatile gidiyorlar ,yaz gelince hep düğün var,hastanelerin yenidoğan birimlerinde yoğunluk var,forumun araba bölümü çok aktif, bayramlarda çikolata ve şeker yok satıyor, lcw de sıra kavgası var, her asgari ücretlinin elinde 5000 TL lik telefon var, eskiden kontörlü paket alınırdı şimdi herkesin faturalı hattı var, araba bayilerinde sıfır araç yok, virüs salgını olunca kolonya kuyrukları oluştu, Kurban bayramında herkes peynir ekmek gibi kurban alıyor, çoğu ailenin 3 arabası var, millet okulları beğenmiyor da çocuğunu özel okullara gönderiyor, hurdacılar çöpleri atv ile topluyor,avrupa'da benzini tl çevirince burası daha ucuz,iskandinav ülkeleri battı,avrupadan ilerdeyiz,almanya kıskanıyor, abd çıldırıyor, rusya panikliyor, hollanda 3.havalimanını çekemiyor,herbişeylerimiz 4x4



    Alıntıları Göster

    adam tüm aktroll söylemlerini tek mesajda toplamış emeğe saygı :))





  • Cem kullanıcısına yanıt

    Bende sayısalciyim o yüzden dediğin gibi fazla yazmayı sevmem ama yazınca uzun bir paragraf çıkmış oluyor bende anlamıyorum doğaçlama yazdığım için falan filan neyse kısa keseyim, İTÜ den kimleri görsem nerelere geldiğini biliyorum bunu bile bile yeniden eğitim hayatına döndüm ben kenara attığım yatırımı cepten yiyorum birçok şeyi göze aldım. Bir sürü tanıdığım insan makine mühendisliği bitirip saygın üniversitelerinden mezun olup AutoCAD bilmiyorum diyen bile o biçim işlere sahip oldular. Makine ile Yazılım olayına şuan ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu ama daha yolun başında olduğu alanlara yöneldim ben o yüzden dert etmiyorum tek eksik diploma ve de iyi seviye ingilizce kaldı. Ömrümüz olursa ileride nerelere geldiğimi de yazarım, her zaman derim insanoğlu ne yaptıysa onu eker onu biçer, ne yaptıysam da karşılığını aldım çok şükür, burada yapamayanlar ağlıyorsa yaptıklarının karşılıklarını alıyorlardir. Bak yine uzun oldu. ;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GOLF bakıyordum sabah bir uyandım fiyatlar 10 bin artmış esaslı bir s**tir çekiyorum şuan. Emeği geçenlerden aro.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    Ben bu güne kadar hiç şekilde böyle şeyler söylemedim fakat gerçekler ortada.


    Ülkede fakir varsa zengin de çoktur arkadaşım. En sonunda gördüğümü yazmak durumunda kaldım.


    Bu ülkede sadece istanbul izmir ankara yok tabi ama 250.000 tane milyoner var, bir dünya esnaf, iş adamı, kariyer sahibi insan, sporcu, şarkıcı, türkücü vs var.


    Hayatı evden yaşayanlar bunları göremez. Kafa sürekli muhalefete çalışıyorsa da bu dediklerime karşı söylemde bulunacaktır.


    Ülkenin sürekli alt tabakasına bakarsan ilerleme kaydedemezsin, bu ülkede dediğim gibi parası olan bile ağlanıyor, atıyor parayı dolara altına ühü ühü param değer kaybediyor!!


    Bu forumda ben dahil insanlar ne üretiyor da sürekli ağlanıyor?? Eski zamanlar olsa gider tarlanı sürersin, sabahtan akşama tarlada uğraşır böyle internet başında gezme fırsatın olmaz.


    Ya da zanaatkar olursun işten güçten vakit bulamazsın ama maaşallah burada ardı ardına bitmek tükenmek bilmeyen şekilde muhalefet yapıyorsunuz..


    2023'de bor'da benzin yapıcaz onu da ekle sevgili lazer...





  • Saadet partisinin devletinden.com tepkisi

    Otomotive ÖTV zammı geldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    avm otoparklarında yer bulamıyoruz,herkes arabası ile alışverişe geliyor, istanbul'da iş dönüşünde trafik kilit oluyor

  • Araç sitelerinin çoğu fiyatları kaldırmış,"güncelleniyor" diye yazı koymuşlar...

  • Bi ogrenemediniz gitti zam degil guncellemeeeee 2023 turkiyesine hosgeldiniz loadinggggggg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dikkat ettiniz mi, son zamanlarda aktrollerin yazdıklarında en küçük bir mantık dizgesi, en küçük bir anlam yok. saçma sapan, çala kalem zırvalıyorlar. sanırım vücutları bile artık reddediyor şereften yoksunları.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muaz1984

    Ne zır zır agliyorsunuz az bile bu ÖTV zammı Yeşildere trafiği hergün böyle;




    Onun nedeni ülkenin 4de 1nin İstanbulda yaşıyor olması olabilir mi. İyi gidip başka bir yerden de foto koyalım bomboş caddeler diye bumu ölçü. Tamam sizin paralarını vergileri ile geliyor ama daha yaratıcı şeyler bulun. O zaman al sana dünyanın en gelişmiş ülkesi kuzey kore okadar yol var araba yok.

    Otomotive ÖTV zammı geldi
    Otomotive ÖTV zammı geldi




  • Sanırım hayatım boyunca hiç bir zaman araba sahibi olamayacağım

  • Şu anda beni ilgilendirmeyen durumdur. Vergi sıfır olsa da almayacağım. %350 olsa da almayacağım. Otomotive ÖTV zammı geldi 2010 model, 325.000km'de, karaduman atan, freni dengesiz tutan, el freni netameli, geçen haftaya kadar tüm ikaz lambaları yanan bir Fusion'ım var. Geçen hafta aracı muayeneye soktum. Muayene öncesi sanayiye gittim. Motor ikaz lambası dışında tüm lambaların sebebini bulup düzelttik. Airbag lambası sönmedi. Bobin arızalıymış. Direnç attık. Acelem vardı, muayeneye yetişecektim. Girdim muayeneye. Freni dengesiz, kara duman atan araç plakasındaki delikten kaldı. Plakasını değiştirip tekrar gittim. Muayeneden de geçtim. Binerim aga ben bu hurdaya. Otomotive ÖTV zammı geldi 19 yıl daha binerim yani. Komaz.


    Sizi yolunacak kaz bellemişler, yol babam yol. Yol babam yol. Otomotive ÖTV zammı geldi Haksız da sayılmazlar yani. Sizi yolsunlar, bize dokunmasınlar. Bana uyar.


    Vatansever bir birey olarak, devletimin kötü niyetli olduğunu düşünmek istemiyorum. Bir tüketim ürününe vergi konuyorsa, devlet babanın bunu tüketmemizi istemediğini düşünürüm. Kötü niyetli olduğunu düşünmem. "Madem devlet baba tüketmemizi istemiyor, ben de almam emrin başım üstüne" derim. Almam. Devlet baba tekne almamızı istiyor. Devlet baba pırlanta almamızı istiyor. Ben böyle anlıyorum. O yüzden zaten araba mümkün olduğunca almam. Parayı biriktirsem tekne alırım.


    --------------------------


    Ancak zaten tüketim pompasına oldukça gıcık olduğum için, vergi sıfır olsa da almam sanırım. Bu hurda işimi görüyor. Uzun yola gidecek olsam anamın arabasına çökerim zaten. O yüzden mesele yok yani. 3 kişiye bir düzgün araba yeter. Kalan ikisi yürüyen hurda olsa da, herkesin işi görülüyor. Otomotive ÖTV zammı geldi Almaya cesaret etmeyi geçtim, aklınıza gelmeyecek arabalarda büyüdüm ben. 1991 yılında 1989 Alfa'nın arkasına oturdum. 1995 yılında 1994 Saab 900'ün arkasına oturdum. Sonra o Saab ilk arabam oldu falan. Şimdi, Legacy'den inip Fusion'a binmem bana bir anlam ifade etmiyor. Veya A3 Cabrio'dan inip Kalos'a binmem bir anlam ifade etmiyor. O yüzden A3 Cabrio abimin oldu. İstanbul'a gitti. Legacy pert olunca yeni araba almadım. Kendi Mini'mi anneme verdim. Ben de fabrikadan gelen hurda Fusion'a biniyorum. Otomotive ÖTV zammı geldi 


    Vergiyi %450 yapsınlar. Bana farkmaz.


    --------------------------


    Devletimizin kötü niyetli olduğunu düşünmek istemiyorum cidden. Alkoldeki vergi mesela... Adam diyor ki, "tedarik zincirini yorma aga, şekerle üretilmiş dandik alkol de içme. Daha kalitelisini kendin üretirsin." diyor. Ben böyle anlıyorum. Ortada kötü niyet olsa, hane halkının da alkol üretmesini yasaklar falan. Yasaklamıyor. Demek ki iyi niyetli. Kaliteli içki içmemizi istiyor. Vergiyi %670 yapabilir mesela. Bana fark etmez. Benim maliyet hep aynı. Sen meyveye zam yapmadığın sürece aynı hiç olmazsa. Otomotive ÖTV zammı geldi Elimde rakımla giderim abi meyhaneye. Servis ücretini öderim. Kendi rakımı içerim. Nedir yani? Otomotive ÖTV zammı geldi "Ama iş meyhanede bitmiyor ki Hüseyin? Bunun barı var, bilmem nesi var..." Kanımda sokarım. Yasak mı var arkadaşım. Kanımda sokarım alkolü mekana. Girerim bir bira içerim. Kalkarım. Nedir yani? Böylece şekerden üretilmiş alkolle de pek haşır neşir olmam. Devlet iyiliğimizi ister hep. Bir vatansever olarak buna inanmak lazım gelir. Madem düzenleme var. Buna göre yaşayın. Nedir yani?


    --------------------------


    Lan bir de fabrikayı kapadım, onca adamı işten çıkardım. Sonra Corona patladı. Kendimi işten çıkaramıyorum. Yasak. İstifa etsem işsizlik sigortamı alamayacağım. Aylardır yasak kalkar diye mal gibi ödüyorum SGK'mı. Şu yasağı kaldırsalar da kovsam şu şerefsizi de işsizlik maaşımı bağlatsam...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 1 Eylül 2020; 0:31:6 >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajınızda dikkatimi çeken bir nokta oldu. Devlet "rakıyı hemde daha iyisi kendin yap" diyor dediniz de, yasal düzenleme ile tarımsal kökenli etil akole alkolün tadını bozan "denatonyum benzoat" katılıp evde alkol yapılmasını engellemeye çalışıyorlardı en son. Alkolle hiç aram yoktur ve tüketmem de lakin çevremdeki içici büyüklerim ve arkadaşlardan öğreniyorum bunları ve gündemden :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Eylül 2020; 0:45:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Hocam mesajınızda dikkatimi çeken bir nokta oldu. Devlet "rakıyı hemde daha iyisi kendin yap" diyor dediniz de, yasal düzenleme ile tarımsal kökenli etil akole alkolün tadını bozan "denatonyum benzoat" katılıp evde alkol yapılmasını engellemeye çalışıyorlardı en son. Alkolle hiç aram yoktur ve tüketmem de lakin çevremdeki içici büyüklerim ve arkadaşlardan öğreniyorum bunları ve gündemden :)

    Hazırcılık etmeyin. Etil alkolün nasıl üretildiğini de bilmiyoruz. O da büyük oranda şekerdir bence. Yeni rakı fabrikasına her gün kamyon kamyon şeker giriyor.


    Al üzümünü, kendi alkolünü kendin yap. Etil alkol alıp ondan kendi rakini yapmak kolaycilik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.