Şimdi Ara

otomobil satış danışmanı maaşları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
4
Favori
100.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhabalar günlerdir bu konumda birisini arıyorum; Allahaşkına bir cevap verir misiniz? Kabaca bir firma araçların satışından ne kadar kazanıyor? Tabii ki iş yeri kirası, elektrik, su, personel v.s. bilimum masraf bu kardan gidecek ama, kabaca, mesela B segmenti orta donanım, C segmenti yüksek donanım gibi, bir kaç örnek verir misiniz? Sakıncası varsa özelden atarsanız da olur. Söylemezseniz de canınız saolsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaTaDoR

quote:

Orijinalden alıntı: qzwxec

Hiç bir pazarlamacı iyi maaş almaz, iyi prim alır. Asgari ücretle çalışıp 20 bin liraya yakın aylık geliri olan da var, işten kovulmayacak şekilde zor bela bin lirayı geçen de.

Bu olay, tüm sektörlerde böyledir, ne sattığınızın hiç bir önemi yok. Bir de pazarlamacılık, ayrı bir yetenektir, otomobil satıcısının vasfı, otomobiller hakkında bilgili olması değil, sosyal psikolojiden biraz anlamasıdır.

20 bin rakamı biraz fazla oldu sanırım.

Oranın müdürü o miktarın 4'te birini anca alır.

Bahsettiğim kişi, pazarlamacı. Kredi satıyor.

aylık 36 bin liralık gelir beyan eden ve bunun üzerinden vergi ödeyen bir pazarlamacı da var, ama o network denilen piramit tarzı pazarlama ağı üzerinden kazanıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

Merhabalar günlerdir bu konumda birisini arıyorum; Allahaşkına bir cevap verir misiniz? Kabaca bir firma araçların satışından ne kadar kazanıyor? Tabii ki iş yeri kirası, elektrik, su, personel v.s. bilimum masraf bu kardan gidecek ama, kabaca, mesela B segmenti orta donanım, C segmenti yüksek donanım gibi, bir kaç örnek verir misiniz? Sakıncası varsa özelden atarsanız da olur. Söylemezseniz de canınız saolsun.

Her markada durum değişir, ayrıca her bayii için de farklı sözleşme hükümleri olabilir. Ama genel olarak, araçlardaki kar marjı, ham fiyat üzerinden %5-20 arasıdır.

Ne kadar çok satarsanız, kar marjı o kadar çok artar. Çok satılması zaten kesin olan markalarda bu artış, daha azdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: parezer

quote:

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

vw maaş ödeme de 9 ay bekletiyormuş diye duydum

• quote:

Orijinalden alıntı: 007nightmare

quote:

Orijinalden alıntı: parezer

quote:

Alıntıları Göster
    Bilgi net ve gerçektir ve de günceldir 14.01.2014 saat 11:00 tarihli görüşmem:

11 yıllık iş tecrübem var ,muhasebe-satınalma ve pazarlama üzerine dedim satış müdürüne.
    Araçlar konusunda bilgiliyim dedim.
    Yaşın 32 bu arada dedi evet dedim yaşlıyım,niye çağırdınız şaşırdım dedim.Yok dedi biz tecrübe ve yaş aramıyoruz bu ilan için dedi

maaş: sabit net 1000 TL + prim alacaksın dedi, prime göre 2.000-4.000 arası alan var dedi.

Ve en son biz seni ararız dedi.

hüzün notu: 11 yıllık iş tecrübesi hikaye oldu ya ben ona yanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Ben araç almaya gittiğimde bilgili olduğumu bilip, diksiyonumu beğenen temsilci 1500 tl + yemek + sigorta ve prim olarak gel başla demişti. İyi gülüşmüştük

Esmer ve seksi olan mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Ben araç almaya gittiğimde bilgili olduğumu bilip, diksiyonumu beğenen temsilci 1500 tl + yemek + sigorta ve prim olarak gel başla demişti. İyi gülüşmüştük

Esmer ve seksi olan mı?

Alıntıları Göster
    Maaş çok değildir ama motivasyonu ve satışı arttırmak için primler çoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheSun2014

Arkadaşlar ;

Tamamen tesadüfen bu forumla karşılaştım. Ve sadece buraya cevap yazıp kimsenin sizlerin aklını karıştırmasına izin vermemek için de üye oldum.. 14 Yıldır bu sektörde yöneticiyim.

Otomobil Satış Danışmanlarına YÜKSEK maaş verilmez. Yüksek Maaş performans düşüklüğüne neden olur. Ama işini düzgün takip eden, çalışan bir danışman ise bu sektörden kazandığını başka bir yerden kazanamaz.

Maaş konusunu 2 ye ayıralım. İstanbul da Hiçbir Tecrübesi olmayan ve yetiştirilmek için alınan adaylar 1.000 TL ile başlar. Eğer Farklı Sektör Satış Pazarlama Deneyimi varsa 1.250 TL, Sektörde az da olsa tecrübe sahibi, hatta farklı bir markadan da olsa Eğitimleri almışsa 1.500 TL ile başlar.

Ama asıl gelir kaynağı Primlerdir. Primler ise Markalara göre farklılık gösterse dahi şu ana Kriterlerde Toplanır: Satış Hedef Gerçekleştirme, Karlılık, Satılan Araçların Stok Günü, Müşteri Memnuniyet Puanı, Gizli Müşteri Skoru ve CRM Veri Kalitesi

Burada Araç Başı Prim yazmak saçma olur ama şunu söyleyeyim, Bir Danışmandan maaşının minimum 2 katı Prim Hak Edişi kazanması beklenir. Bu işi düzgün yapan bir danışmanın, 2 yıllık Deneyim ile, 22-24 yaşında ayda 3.000 TL nin üzerinde kazanması lazım.

Araç Başı prim araç markasının Hacmine göre değişiklik gösterir. Ayda en fazla 4-5 Satış Yapabileceğiniz SAAB Markasındaysanız Araç Başı 400-500 TL de kazanabilirsiniz, FIAT ta Danışmansanız Araç Başı 80-120 TL alırsınız ama ayda en az 20 araç satarsınız( Aralık ayında 40-50 adedi bulur )

İlk 2 yılı zordur ama bir Meslektir ve iyi bir danışman en fazla 15 gün işsiz kalır unutmayın..

Umarım faydalı olmuştur..

Selamlar

Bende bunları yazacaktım, konuyu okudum, bilip bilmeden konuşup atan tutanlar var. Geçen seneye kadar Doğuş otomotiv' de Vw satış temsilcisi olarak görev yapıyordum. Sizin yazdıklarınıza ek olarak birkaç bir şeyde ben söylemek isterim.

- Konuyu açan arkadaşımız Borusan' ı araştırdım demiş fakat kendisi muhasebe mezunuyum demiş. Sadece araştırmakla kalır o kadarını söyleyeyim.

- İyi bir marka ve bayide çalışmak isteniyorsa 4 yıllık üniversite mezunu olmanız şart. Açık öğretim kabul etmeyen markalar var ( Borusan, Doğuş, Koluman vs. )

- Net maaş düşüktür fakat iş gereği zaten prime dayalıdır ve primler maaşın 2-3 katıdır. Net maaş 1.200 TL, primler ise araç başı ortalama 100 TL' dir. Bir satış temsilcisi ayda en kötü 15-20 araç zaten satıyor. Yaklaşık 1.000 TL civarıda kasko, garanti, kredi, aksesuar, boya koruma gibi ek satışlardan prim alır, ortalama bir satış temsilcisinin kazancı 3.500 - 4.000 TL civarıdır. En azından Vw' de öyleydi. Ekim, Kasım, Aralık gibi araçların çok satıldığı aylarda, 8.000-10.000 TL kazanabiliyorsun. Biraz da sana bağlı.

- Eğitimleriniz oluyor ve bu eğitimler, İstanbul' da verilmekle birlikte, 5 yıldızlı otellerde konaklanıyor ve tüm masraflar marka tarafından karşılanıyor. Eğitim demek bir nevi tatil arkadaşlar :)

- Yeni bir araç çıktığında, eğer bu aracın lansmanı yurtdışında yapılacaksa, yurtdışına gönderiyorlar. Yurtdışında en iyi otellerde ve en iyi restaurantlarda seni misafir ediyorlar.

Bunları bizzat Vw' de yaşadım ve ona göre yazıyorum. Satış temsilciliği bir meslektir. Bunu unutmayın. Herkesin beceremeyeceği, vasıfsız elemanların yapabileceği bir iş değil. Küçük görülmemesi gereken ve yükselme şansınızın her zaman olduğu bir meslektir. Vw' den ayrıldıktan sonra, Cv' mi gönderdiğim birçok firma benimle irtibata geçip iş teklifinde bulunmuştu. Buna Volvo, Mercedes gibi markalarda dahil. Fakat ben mühendislik alanında devam etme kararı aldım ve o yolda ilerledim. Fakat eski işimi çok özledim :) hayırlısı :)

• quote:

quote:

Esmer ve seksi olan mı?

• Arkadaşım 3ay çalıştı 1000 tl sattığı araç başına 50tl ayda 2 gün izin hafta içi oda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Esmer ve seksi olan mı?

Opsiyon olarak Gisele Bündchen ayarından bir şeyler istiyorum.

• Bazı araçlar kendi kendini sattığı için çok yetenekli satış temsilcisine ihtiyaç duymazlar.

Mesela ülkemizde Lüks grupta BMW, Mercedes, Normal grupta VW, Ford, Renault, Fiat gibi markalar zaten otomatik olarak satıyor.

Satış temsilcisinin hiçbir artısı olmaz. Herhangi bir insan bile otursa zaten aynı sayıda araç satar. Çünkü insanlar gelip alıp gidiyor.

Açıkçası satış temsilcisi gereken markalar; Mazda, Skoda, Volvo, Mitsubishi gibi az satılar markalardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.500 TL + prim + yol + yemek, ne dersin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Bazı araçlar kendi kendini sattığı için çok yetenekli satış temsilcisine ihtiyaç duymazlar.

Mesela ülkemizde Lüks grupta BMW, Mercedes, Normal grupta VW, Ford, Renault, Fiat gibi markalar zaten otomatik olarak satıyor.

Satış temsilcisinin hiçbir artısı olmaz. Herhangi bir insan bile otursa zaten aynı sayıda araç satar. Çünkü insanlar gelip alıp gidiyor.

Açıkçası satış temsilcisi gereken markalar; Mazda, Skoda, Volvo, Mitsubishi gibi az satılar markalardır.

Şener abi size gerçekten katılıyorum bu konuda yalnız Skoda'da artık ihtiyaç duymuyor satış temsilcisine....

Yaşadığım olayı anlatayım Denizli'de Skoda ile Mitsubishi bayiileri karşı karşıya ilk önce Skoda'ya girdik Octavia'yı sorduk adam dönüp yüzümüze bakmadı. Fabia'da 1.4 TSI 105 Hp dedi 1.4 düz atmosferik motora .
    Sonra çıktık doğru Mitsubishi'ye kapıdan girer girmez satış temsilcisi hoş geldiniz dedi.
    Hemen ihtiyaçlarımızı sordu kaç kişisiniz ne kadar bir bagaj hacmi lazım falan felan Colt'tan tutun L200'e kadar
    tüm araçları gezdirip incik cıncık tüm özelliklerini anlattı tüm arabaların ve sonunda tabi bende bir Mitsubishi'ci oldum.
    Bu devirde insana saygı çok zor bulunuyor.

• quote:

2.500 TL + prim + yol + yemek, ne dersin?
    sabitleri çok fazla değil, satış temelli olduğu için primlerden yürüyorlar.

sabit primde yok,
    sattığınız aracın kaskosunu yaparsanız ayrı, yanında sattığınız aksesuarlar ayrı hesaplanıyor.
    hedefler yüksek ne kazanaccağınız belli değil. 3 ay sabit maaş alıp yıl sonunda 3 ay prim aldığınızda hiç bir işe yaramıyor.
  • quote:

evet, tok bi ses de şartmış
    ( biraz mizah da gerekli :) )
  • quote:

2.500 TL + prim + yol + yemek, ne dersin?

Fena değilmiş :))

• quote:

Bazı araçlar kendi kendini sattığı için çok yetenekli satış temsilcisine ihtiyaç duymazlar.

Bahsi geçen markalar satıyorda, bu sefer adam bayi bayi geziyor aynı modeli 250 aşağısına veren bayiden alıyor, hatta iller bölgeler bile araştırılıyor. Örn: Focus almak için adam en az 5 Ford bayisini arıyor.
  • quote:

sen öyle san gel bu ay 4 tane araba sat bir yıllık maaşımı sana vericem şu an çalıştığım marka ford 2013 yılı motorlu taşıtlar türkiye birincisi marka :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ataalps

quote:

sen öyle san gel bu ay 4 tane araba sat bir yıllık maaşımı sana vericem şu an çalıştığım marka ford 2013 yılı motorlu taşıtlar türkiye birincisi marka :)

Ford zaten ayda kaç bin arac satiyor. Benim bildiğim sadece 2000 adetten fazla Fiesta satiliyor. Sizin bayi hangi sehirde bilmiyorum ama zaten Ford kolay satan bir marka. Yoksa o kadar araci kim satiyor yada kim aliyor. Mitsubishi falan bayisi olsaniz tamam ama Ford icin çerez birsey arac sayisi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ataalps

quote:

Ford zaten ayda kaç bin arac satiyor. Benim bildiğim sadece 2000 adetten fazla Fiesta satiliyor. Sizin bayi hangi sehirde bilmiyorum ama zaten Ford kolay satan bir marka. Yoksa o kadar araci kim satiyor yada kim aliyor. Mitsubishi falan bayisi olsaniz tamam ama Ford icin çerez birsey arac sayisi.

dostum benim çalıştığım bayi tekirdağda trakya bölgesindede en güçlü bayi biziz adetsel olarak ayın 22si şu anda bayide toplam kesilmiş faturamız 10 adet 6 satış danışmanı var hesabını sen yap öyle kolay değil bu işler ford en çok motorlu taşıt satan firma ama bunların çoğunu otokoç bayileri satıyo şahıslara ait olan bayilere daha küçük pay düşüyo ford çoğu adeti filodan yapar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.