Şimdi Ara

Otomobil ile Hakkari'ye Gitmek Hakkında ?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
22.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Doğasıyla, yemekleriyle süper güzel bir yer.

Doğubeyazıt'a kadar gittik oradan.

Süphan, Tendürek, Ağrı Dağlarını gördüm sırasıyla.

Hakkari kısımını bilemem ama Van'ı mutlaka görün.

En az birkaç gün konaklayın.

Adalarını, gölünü, dağlarını, kahvaltısını, yöresel yemeklerini anlata anlata bitiremem.

ekleme: Edirne'den Van'a ya da Hakkari'ye karayoluyla gitmek çekilecek iş değil bence.

Ayrıca muhtemelen yalnız olacaksınız araçta.

İstanbul'dan uçakla Van'a gitseniz 2 saat sürer.

İstanbul'dan kendi aracınızla Van'a gitseniz 24 saatten fazla sürer.

Yorgunluktan pert olursunuz valla :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 23 Mayıs 2011; 15:50:14 >
  • biz bundan iki sene önce bursa(16) plakasıyla konvoy seklinde hakkariyeye gittik ve bile bile hep onların içinden geçtik.. geçtik geçtik dedik yemiyo bize birsey yapmak nede olsa konvoy..bi döndük ahanda bi basladılar ordan burdan laf atmaya:D bizlerde hepmiz erkek yani kadın osla birsey demeyizde neyse o duruma zaten gelmedik hiç,, sonra diyarbakırda mola verdik oturduk bir yerde yiyoz içiyoz:) bir alısveris merkezinde,neyse bi baktık bağrıslar çağrıslar patlamalar falan bi döndük arabalar yok:) polislerle bererber ankaraya gittik orda yaptık bir iki sey sonrada bende izmire döndüm.. kendi milletimde rahat rahat bi uçtan öbür uca gidemiyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarrChief -- 23 Mayıs 2011; 17:57:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarrChief

biz bundan iki sene önce bursa(16) plakasıyla konvoy seklinde hakkariyeye gittik ve bile bile hep onların içinden geçtik.. geçtik geçtik dedik yemiyo bize birsey yapmak nede olsa konvoy..bi döndük ahanda bi basladılar ordan burdan laf atmaya:D bizlerde hepmiz erkek yani kadın osla birsey demeyizde neyse o duruma zaten gelmedik hiç,, sonra diyarbakırda mola verdik oturduk bir yerde yiyoz içiyoz:) bir alısveris merkezinde,neyse bi baktık bağrıslar çağrıslar patlamalar falan bi döndük arabalar yok:) polislerle bererber ankaraya gittik orda yaptık bir iki sey sonrada bende izmire döndüm.. kendi milletimde rahat rahat bi uçtan öbür uca gidemiyorsun...

İlginç bir olay gelmiş başınıza.

Kaç arabaydınız ki, size laf atmalarına rağmen başınıza bir iş gelmedi ?

Araçların hepsi Bursa plaka mıydı ?

Diyarbakır'da araçlar yok derken, ne manada yoktu ?

Aracı Ankara'dan mı aldınız yoksa, polisler size Ankara'ya kadar eskortluk mu yaptı ?

Sorular fazla oldu ama, merakımı mazur görün. Olayı biraz daha geniş anlatırsanız daha rahat bilgi sahibi olabilirim çünkü.

• arkadaşım korkmana hiç gerek yok sadece yolculuğunu gündüz yap...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanhalim

arkadaşım korkmana hiç gerek yok sadece yolculuğunu gündüz yap...

Yok korktuğum bir şey yok.

Korkuyor olsaydım, buradakilerin uçakla git demesine kalmadan uçak bileti için yer ayırtırdım.

Zaten herkesin de oraya araç ile gidebileceğini sanmıyorum. Korkudan ziyade cesaret işi.

Amacım, bir an evvel gidip işimi görüp, tatile başlamak.

Onun için hızlı hareket etmeye çalışıyorum.
  • Hocam haklısınız.Lakin garibanın üstünden,gelir düzeyi düşük insanların üzerinden siyaset yapılmasına karşıyım.Varsa projelerin yapacakların onları anlat.Realitenin ön planda olması lazım.Örnek verecek olursak aile sigortası denen şeyi yapar doğrudur.Ancak merkez bankasının nispeten dolan kasasının iktidar olunması karşılığı boşaltılmasına karşıyım.

Avrupa birliği konusunda da bişeyler için ilk yıllar çabaladılar.Sonra hepimiz gördük kokoreçe kadar karıştılar.Birşeyin üstüne çok gitmemek gerektiğine inanıyorum o konuda.Alma niyetleri olsa zaten alırlardı.Yıllardır bu konu uzadı gitti.Önceki hükümet zamanında bile bu konular tartışılıyordu.Yaşım geregi daha öncesini bilemem.

Avrupanın dünyanın terörist gözüyle baktıgı ülkeler demişsiniz.Avrupalılar yada amerikalılar çok mu düzgünler.Amerikayı ele alırsak stratejisi bu zaten.Önce terörist ilan ediyorlar.Sonra işgale girişiyorlar.İşgallerin altındaki temel sebebi zaten biliyoruz.

Hocam senin yaşın sanırım benden büyük.Öncesini daha iyi bilirsin ancak bu iktidar dönemindeki gelişmeleri göz ardı edemeyiz objektif şekilde bakacak olursak.Ne sagdan nede soldan beslenmemeleri bile oyumu onlara vermem için yeterli.

Benim ailemin aile sigortası işine gelir.Bende isterim 600 tl versinler diye.Ancak ülkemin durumunu daha ön planda tutuyorum.Varsın olmasın 600 tl de ama diğerleri beni yönetmesin.Benim düşüncem budur.

Bu iktidar çoğu şeyi yerine getirdi.Herkes özelleştirmelere kızdı.Ama bir kaç yıl öncesine kadar internete telefon hattıyla baglanıldıgını bilirim.Şimdi 55 tl ye evire çevire internet kullanıyoruz.10 sene öncesindeki kredi faiz oranlarına bakalım,birde şimdi bakalım.Kısa vadelerde %1 bile degil çogu.Bu sayededir ki insanlar daha iyi arabalara biniyorlar ev alıyorlar.Bu faiz oranlarının başbakanın uğraş ve talimatları dışında oldugunu düşünüyorsanız üzgünüm yanlışınız var.

• Fatih211

arkadaşım yaşının benden küçük olduğunu düşünüyorum.2002 yılından önce bu söylediğin polise tokat atmak,hükümete küfür etmek,haburda yaşanan rezalet gibi olayları bırak yapmayı düşünemezlerdi bile.
    malesef söylediklerinin tamamı hükümetin suçu.başbakanda hükümette tek karar verici olduğuna göre başbakanın suçu.
    ayrıca bu hükümet özgür düşünceyi tamamen yanlış anlamış veya işine öyle geliyor.sen daha basılmamış kitabı yasakla,ama aynı zamanda teröristin yaptıklarına göz yum,şımart.bumudur özgür düşünce,ileri demokrasi?
    demokratik açılımı neden birdenbire rafa kaldırdılar?vazgeçtiklerinimi düşünüyorsun yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: antares07

Fatih211

arkadaşım yaşının benden küçük olduğunu düşünüyorum.2002 yılından önce bu söylediğin polise tokat atmak,hükümete küfür etmek,haburda yaşanan rezalet gibi olayları bırak yapmayı düşünemezlerdi bile.
    malesef söylediklerinin tamamı hükümetin suçu.başbakanda hükümette tek karar verici olduğuna göre başbakanın suçu.
    ayrıca bu hükümet özgür düşünceyi tamamen yanlış anlamış veya işine öyle geliyor.sen daha basılmamış kitabı yasakla,ama aynı zamanda teröristin yaptıklarına göz yum,şımart.bumudur özgür düşünce,ileri demokrasi?
    demokratik açılımı neden birdenbire rafa kaldırdılar?vazgeçtiklerinimi düşünüyorsun yoksa?

Hocam bahsettiğim şey şu;bu tokat atanlar vs daha önce sindirildikleri için yapamıyorlardı.Yoksa neler yapılırdı neler..Ama demokrasi diye tutturan sözde aydın kesimin istedigi oldu.Demokrasi,özgür düşünce falan fistan derken ülke demokratik bir havaya büründü.Bu yaşananlar da bunun bir tezahürü.Demokrasiye dayanarak her haltı yiyenleri bende eleştiriyorum.Ama bu işi isteyen kesim şimdi neden suskun ?

Hazır olmadıgımız şeyleri baskı altında yapmak zorunda kaldık.Bunun ceremesini de çekiyoruz.Muhalefet partilerinin liderleri seçim barajını niye düşürmüyorsun korkuyormusun diye her mitingde konuşuyor.O seçim barajı düşerse meclisteki hain sayısı artmayacak mı ?Bunları düşünmeden kendilerini iktidar yapabilmek için her işi her yolu deniyorlar.

Özgür bırakınca tokatlar atılıyor,teröristler törenle karşılanıyor.Biraz kayışı sıkıncada kitap toplanıyor.Hangisini seçsinler ?

Herkesin hatası olur olacaktır.Bunu asgariye indirmek önemli.Hatasız zaten denilmedi hükümete.

Şifre konusunda seçim arifesinde hükümetin bilgisi dahilinde yapılması olasılıgı size mümkün geliyor mu ?

Açılım konusunda bilgim yok.Yanlış yada inanmadıgım yorum yapmak istemiyorum.Ancak uygun ortam şu an yoksa askıya alınması normal kanımca.Agızdan çktı diye hassas konularda aceleci davranmak hata yapmak doğru degildir.Kürtçe kanal açılması,kürtçe egitim veren yerlere izin verilmesi cart curt falan bu açılım çercevesinde ki zaten ?

• Çocuğuna camı kırdırma o zaman.
  • 500 yıl hükümdarlık ile yönetilmiş insanlara Demokrasi ağır geliyor.
  • Bu bölgede 2 yıl devlet memuru, üstüne de 1 yıl askerlik için bulundum. Dolayısıyla yörenin havasını, halkını oldukça tanıdım. Yaşadıklarım şöyle:
    1. Öncelikle pek çok arkadaşlığım oldu, candan insanlarla tanıştım. Bunun dışında hoşlanmadığım tipler de oldu. Bunun bölge ile ilgisi yok. Her yerde olabilir.
    2. Cizre'de yoldan geçerken aracım tesadüfen gösterinin ortasında kaldı. Aracım 34 plaka idi. Zaten tipimden de bellidir o gösteri ile ilgim olmadığı. Dolayısıyla aracımıda sağlam cam kalmadı. Çok şükür polisler kurtardı da bize bişey olmadı.
    3. Bir kere de yine aynı yol üzerinde bir sıkıntı yaşadık. Ama ayrıntısını burada yazmak istemem.

Önerilerim:
    1. Oralar tabii ki yurdumuzun br parçası ve çok güzel insanların yaşadığı bir yer. Ancak ortamın Edirne gibi olmadığı da kesin. Oraların pskolojisi Edirne'ye benzemez.
    2. Daha önce oralara hiç gitmediğini göz önünde bulundurursan, bence aracını hiç götürme. Olur ya bir gösteri olur bişey olur, ne olacağı belli olmaz. Bizim yaşadığımız senin de başına gelmesin.Ben olsam Van'a giderim uçakla, oradan araba kiralarım. Kafan da rahat olur. Naıl olsa kiralık araçların kaskosu var.
    3. Gece yolculuk yapma.
    4. Gece yolculuk yapma.
    5. Orduevi kimliğini mümkünse yanına alma, kimseye gösterme (Jandarma bile durdursa)
    6. Kimseyle, hiçbir sebeple politik tartışmaya girme. Gerek yok.
    7. Dışarıda yemek yiyeceksen, alışkın olmadığın için bağırsakların bozulacak. Buna da hazırlıklı ol. Benim ve tüm arkadaşlarımın başına geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance
    ...
    7. Dışarıda yemek yiyeceksen, alışkın olmadığın için bağırsakların bozulacak. Buna da hazırlıklı ol. Benim ve tüm arkadaşlarımın başına geldi.

Hakkariyi bilmem ama Van'da yediğim yemeklerin tadı hala damağımda.

Ki normalde bahsettiğin duruma çok hassasım ama Van'da 3 gün boyunca Van kahvaltısı üzerine öğlen yemeklerinde 8-10 çeşit, akşam yemeklerin de 5-6 çeşit yemek yedim (kalabalık gruptuk öyle ayarlanmış, benim suçum yok :) ama hiç bir şekilde bozulmadı valla.

Egeliyim, 22 yıldır bulunduğum Ankarada yöresel yemeklerden ve de sıklıkla yemek durumunda olduğum G. Doğu kebap türlerinden ve de iyice ticarileşen İskender türü yiyeceklerden keyif almıyorum. Urfa D.Bakır Mardin de de yöresinde yediğim yemekler bağırsaklarımı bozdu ama Van şu an yemek bakımından favorim oldu.

Bu kadar mı güzel olur, hiç mi lezzetsiz, yağı tuzu, birşeyi fazla olan bir yemek denkgelmez be ya ?

:) :) :)

• inanmak istemiyorum, kendi ülkemizi gezemiyoruz, yakında vize pasaport gerekecek nerdeyse,

şahsen urfa ve antepde bulundum güney doğuda olduğumu hisettmedim bile güzel ve büyük şehirler
  • edirneden hakkari arabayla gitmek bence çok uzun mesafe hiç gerek yok uçakla binip gitmek daha mantıklı orada araba çok lazımsa eger araba kirala yada taksiye bin bence kardes gidilmez o kadar yol
  • ya gülmekden kırıldım yok silah al yok zırh al vb. ne alemsiniz ya kardeş sen bin aracına geze geze git hiç birşey olmaz korkma ne olay varsa o halkla ilgili değil git diyarbakırda ciğer ye bingölde bal kaymak ye siirtte unuttum kebabını ,ye ,urfada urfa kebapye git gez ve gör.

bu arada doğu güneydoğuda o bölge plakalarından daha çok 34,06, vb. plakalar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 24 Mayıs 2011; 11:54:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goro1982

ya gülmekden kırıldım yok silah al yok zırh al vb. ne alemsiniz ya kardeş sen bin aracına geze geze git hiç birşey olmaz korkma ne olay varsa o halkla ilgili değil git diyarbakırda ciğer ye bingölde bal kaymak ye siirtte unuttum kebabını ,ye ,urfada urfa kebapye git gez ve gör.

ciger dedin ya, beni benden aldın şimdi. nerden bulacam ben Ankara'da ciger şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

quote:

ya gülmekden kırıldım yok silah al yok zırh al vb. ne alemsiniz ya kardeş sen bin aracına geze geze git hiç birşey olmaz korkma ne olay varsa o halkla ilgili değil git diyarbakırda ciğer ye bingölde bal kaymak ye siirtte unuttum kebabını ,ye ,urfada urfa kebapye git gez ve gör.

ciger dedin ya, beni benden aldın şimdi. nerden bulacam ben Ankara'da ciger şimdi?

imkansız bulamazsın tarihi dağ kapı cigercisiydi sanırım ciğer sevmeyen biri olarak dbakıra gittiğimde ciğeri yedikten sonra kendimi başka bir boyutta buldum.

• quote:

quote:

quote:

imkansız bulamazsın tarihi dağ kapı cigercisiydi sanırım ciğer sevmeyen biri olarak dbakıra gittiğimde ciğeri yedikten sonra kendimi başka bir boyutta buldum.

Siz bir de Edirne Ciğeri'ni yiyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bergspyder

quote:

quote:

quote:

Siz bir de Edirne Ciğeri'ni yiyin.

yolum düşerse kesinlikle bu önerinizi unutmayacağım. hatta Türkiye'nin her yerine bir şekilde yolumun düşmesi için çılgın projelerim var

kan, silah ve militarizm kokan söylemler yerine bütün kardeş halklar için böyle sohbetler diliyorum...

• Bu kadar bahsettikten sonra bugün ciğer yemek farz oldu.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.