< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
fiyatlar hala olması gereken yerde değil sıfır araç sorunu da kalmadı gibi bir durum var, 2.eldekiler direniyor ama araçları da o fiyatlardan satamayacakları belli favoriye aldığım ilanlar durmadan 1-2 bin tl arası indirip çıkarıyor maksat fava alanlara uyarı gitsin :) yani şu zamanda 1 milyon civarına bolca sıfır araç var hatta kampanya indirim falan 900-950 binlere de bulunuyorken 2.ele kim gidip 800 bin versin aynı sınıf aynı tip araçlar, balon şişti balon şişerken alanlar şimdi de balonun daha çok şişmesini bekliyor ama o iş olmaz artık |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu devirde bir şeyin fiyatı düşsün diye beklemek hata. Seçimin ilk turunun bir gün öncesinde acele şekilde araç almak için araştırma yaptım. Gözüme kestirdiğim ilk aracı 280'e aldım (96 model toyota corolla 1.6 gli). Araba temiz, o günün şartlarında aynı aracı 250-260'a bulmanız mümkündü. Ama ben aceleye getirip aynı gün almak istediğim için o farka razı geldim, şu anda fiyatı 400'e dayanmış durumda. Şu an 200 lira param olsa gider 180-190'a şahin bulup alırım, nasıl olsa her zamanki gibi artacak :) Bu koşullarda araba fiyatları düşmez, anca piyasa biraz durulur sonra geri çıkar :D |
Açıkçası benim de ilanda aracım var ancak aracımı sattığımda hala 2. el fiyatı 0 fiyatından daha yüksek istenen araçlar listeleniyor. Herkes bir yem atmış ya tutarsa diye ancak özellikle 1 milyon ile 1.2 milyon arası araçların satışı inanılmaz durmuş durumda. Bu bantta herkes 100 150 fazla veririm iyi kötü bir 0 araç alırım diyor. |
![]() |
acil para ihtiyacı olan dışında kimse malının fiyatını düşürmez. piyasa düşer diye bekleyen boşa bekler. piyasası düşen bir araç takip ediyorum, yüzde 5 düştü anca. benim arabamın piyasası 500 lirayı gördüyse acil olmadığı sürece o aracı 450 ye satmam. acil ihtiyacı olan bir iki kişi bulursanız fiyat düşürüp alabilirsiniz. geri kalanlar aracın piyasasının tekrar 500 e çıkmasını bekleyecektir. o fiyatta diretecektir. ihtiyacım yoksa niye fiyatı düşüreyim ki ? nasıl olsa dolar yıl sonu tahmini var elimizde, her şeyin fiyatı artacak en az yüzde 10 daha seçime kadar. geri 500 olacak o piyasa. |
Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black // _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
|
fiyatlar hala olması gereken yerde değil sıfır araç sorunu da kalmadı gibi bir durum var, 2.eldekiler direniyor ama araçları da o fiyatlardan satamayacakları belli favoriye aldığım ilanlar durmadan 1-2 bin tl arası indirip çıkarıyor maksat fava alanlara uyarı gitsin :) yani şu zamanda 1 milyon civarına bolca sıfır araç var hatta kampanya indirim falan 900-950 binlere de bulunuyorken 2.ele kim gidip 800 bin versin aynı sınıf aynı tip araçlar, balon şişti balon şişerken alanlar şimdi de balonun daha çok şişmesini bekliyor ama o iş olmaz artık |
*HP nin yırtına yırtına RPM'le geleni değil, yuksek hacmin alt devirlerdeki torkuyla sessiz sedasiz geleni makbuldur.
W220 S500L V8 Automat. (Satıldı) |
faizler arşa çıktığı için bu zamanda insanlar araçlara yönelmeyi bıraktı. fiyatların geri gelmeme sebebi satıcıların alınan fiyatların altına düşmek istememesi. çünkü alıştılar yüksekten satmaya. ihtiyacı olan düşürüp anca satabiliyor. bu bir süre daha devam eder böyle. ama sonunda illaki düşecektir. 2 hafta önce egea ilan sayısı 7 bindi. şimdi 19 bine dayandı. bu sadece takip ettiğim araçların sayısı. diğerleri de aynıdır. sıfır araçlara sürekli indirim ve kampanya yapılıyor. elinizde paranız varsa anında araç var gelin diyorlar. ayrıca filolar sürekli yaşı gelen aracı piyasaya sürüyor. stoklarda saklanan araçlar da elde kaldığı için piyasaya sürüldü. (beter olsunlar) 4 ay önce 720 den ilana koyduğum egea mı 680 e anlaşarak sattım. şu sıra araba bakıyorum ama sürekli bildirim geliyor fiyat düştü diye beklemedeyim. beklerken de altında değerlendirmek istedim. ocak şubata kadar bakalım neler olacak |
BAY VURAL
|
|
|
|
Yav dostum 900 950 ye 2015 passat almayı düşünen bir insan aaa sıfır araba dolu bayilerde gideyim de bayon alayım kendime der mi sence ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |