Şimdi Ara

Fabrika çıkışı lpg'li otomobil...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
27.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşağıdaki yazıya bir yerde denk geldim.
    Fabrika çıkışı lpg li denildiği zaman lpg sistemi otomobilin üretildiği fabrikada değil de sonradan başka yerde mi takılıyor ?

quote:

Honda veya Opelin satış temsilcileri size fabrika çıkış LPG'li araç ürettiklerini söyledilerse üzgünüm ama sizi fena kandırmışlar. Şuan hiçbir marka fabrikasında LPG'li araç üretmiyor. Honda ile anlaşıp LPG opsiyonu seçmeniz durumunda Honda fabrikadan benzinli olarak gelen aracınızı anlaşmalı olduğu otogaz dönüşüm firmasına gönderip LPG taktırıyor.

Normalde 1500 TL'ye yapılan dönüşüm işlemi için 2500 TL alıp aradaki 1000 TL lik ücreti aracın LPG nedeniyle arızalanma ihtimaline karşı sigorta yaptırmak için tahsil ediyolar. Böylece sıfır garantili LPG'li araca sahip oluyoruz ve yanlış bir tabir olmakla beraber buna fabrika çıkış LPG'li diyoruz. Malesef işi bilmeyen vatandaşlar da bu araç fabrikada LPG'li olarak üretilmiş sanıyor.

• Guest-548F160EC G kullanıcısına yanıt
    G Guest-548F160EC demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Bizzat üretim bandında takılmış lpgli araç yok.

Zaten mühendisliği tasarimi lpgye uygun geliştirilmiş motor yok.

Bilmeden yorum yapmayalim.

Hyundai i10 GPL/LPG/Blue motoru LPGye gore uretilmistir ve uretim.bamdinda.LPGli olarak uretilir.
  • Üretiyorlar ama Türkiye'ye gelmiyor diye biliyorum.
  • Opeli bilmiyorum,ama honda orjinal lpgli diğe sattığı civiclerin lpg sistemi araç uretim bandından indikten sonra montajı yapılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizzat üretim bandında takılmış lpgli araç yok.

• Honda nın eco modelleri, motor olarak lpg ye uyumlu hale fabrikada getirilir ve subaplar vb. lpg etkenleri ona göre hazırlanır. Satın alındıktan sonra da anlaşmalı lpg dönüşüm merkezinde araca lpg takılır

• Yanlış biliyorsunuz.

Buraya dikkat.

“FB7 kasa Civicler,yani 2016 öncesi Civicler aynen deidğiniz gibi serviste LPG montajı yapılıyordu”

FC5 yani 2017 Kasa Civiclerin hepsi Şekerpınar fabrikasında üretim esnasında takılıyor. Bu yanlışı düzeltelim.

Artık serviste lpg takma Honda da yok. Diğer markalar serviste takıyor ama.

• Avrupa'da birçok model fabrikasyon LPG'li olarak satılmakta, ülkemizde sadece Hyundai i10'u biliyorum ama o da artık satılmıyor diye biliyorum. Resmi firmalar istedikleri kadar LPG'li araç koysunlar satışa, LPG dolum başlığı o aracın yakıt kapağında değilse ve göstergelerde benzin yanında LPG seviyesi de gösterilmiyorsa o aracın fabrikasyon LPG'li olduğu öne sürülemez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fabrika çıkışlı Dizel Tofaş
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de fabrikada üretim bandında takılıyor zannederdim bu konuyu görene kadar.

Konuyu açan arkadaşa teşekkürler, bir şey daha öğrendim sayesinde.
  • quote:

Hyundai i10 GPL/LPG/Blue motoru LPGye gore uretilmistir ve uretim.bamdinda.LPGli olarak uretilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 29 Eylül 2017; 15:51:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Ben de fabrikada üretim bandında takılıyor zannederdim bu konuyu görene kadar.

Konuyu açan arkadaşa teşekkürler, bir şey daha öğrendim sayesinde.

Bunu anlamanin en kolay yolu ilk muayene tatihine bakmaktir.

Ilk muayene tarihi 0 araclarda 3 yildir.

LPGli olarak satilan araclarda 2 yildir, cunku bayode lpg takilip qrac muayeneye goturulur, boylece bir sonraki muayene tarihi 2 yil olur.

Ancak Hyundai i10da fabrikadan LPGli uretildigi icin ilk muayene tarihi 3 yildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Ben sadece LPG yakıtı olan aracı kastetmiştim.

• fabrika çıkışlı lpg li derken sanırım lpg takılacak halde hazır üretilmiş denilmek isteniyor bence. yani lpg kiti fabrikada takılmıyor. oysa bunu koca fabrikalarda takmak zor olmamalı. 20 m2 yerlerde montaj yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 29 Eylül 2017; 16:50:7 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Ben sadece LPG yakıtı olan aracı kastetmiştim.

Valla hic de öyle yazmamissiniz.

Kastetmekle olmaz bu isler.

Ogrenmis oldun bosver.

• Citröen C3

www.auto-data.net
    2016 Citroen C3 III 1.2 PureTech (82 Hp) LPG | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=27547

Dacia Sandero-Logan

www.auto-data.net
    2016 Dacia Sandero II stepway (facelift 2016) 0.9 TCe (90 Hp) LPG Start&Stop | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=27347

www.auto-data.net
    2016 Dacia Sandero II (facelift 2016) 0.9 TCe (90 Hp) LPG Start&Stop | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=27370

www.auto-data.net
    2015 Dacia Sandero II stepway 0.9 Tce (90 Hp) LPG Start&Stop | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=23625

www.auto-data.net
    2012 Dacia Sandero II 1.2 (75 Hp) LPG | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=17974

Bunlar var ama fabrika çıkışlı mı yoksa yetkili servis çıkışlı mı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 29 Eylül 2017; 20:19:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Yanlış biliyorsunuz.

Buraya dikkat.

“FB7 kasa Civicler,yani 2016 öncesi Civicler aynen deidğiniz gibi serviste LPG montajı yapılıyordu”

FC5 yani 2017 Kasa Civiclerin hepsi Şekerpınar fabrikasında üretim esnasında takılıyor. Bu yanlışı düzeltelim.

Artık serviste lpg takma Honda da yok. Diğer markalar serviste takıyor ama.

Malesef fc5 de uretim esnasında değil,uretim bandından indikten sonra brc personeli tarafından takılıyor

• Konuyu açan arkadaşa teşekkürler. Yukardaki yazı bana ait :) arabam.com'da Toyota'da satış temsilciliği yapan bi arkadaşın verdiği bilgiye istinaden yazmıştım fakat i10 ve Civic'de durum biraz farklıymış demek. Öğrenmiş olduk.

https://www.arabam.com/otomobil-haberleri/otomobil-haberleri/2018-toyota-corolla-yola-cikmaya-hazir/301544

• Arkadaşlar Lpg'li araç almak için araştırma yaptığımda bu konuyu iyice öğrendim. Honda Civic ve Hyundai i10 fabrikadan direkt hazır bir şekilde Lpg'li çıkıyor. Google'da aratırsanız Honda'nın yetkililerinden biri Türkiye'de Lpg kullanımının hâlâ ciddi seviyede olduğunu farkettiklerini ve artık Brc firması ile fabrikadan direkt bu şekilde çıkacağını söylüyordu. Bunun için aracın motor aksamında Lpg'nin yanması sonucu açığa çıkan fazla ısıdan etkilenmemesi için de bir takım modifikasyonlar yapılmış. Bu araçlarda Lpg göstergesi de var. Dolum yeri de benzin dolum yerinin yanında. Ayrıca sadece ve sadece Lpg ile çalışan yani üzerinde benzin deposu hiç olmayan araç var mıdır bilmiyorum ama ben almazdım. Zira Lpg bittiğinde yolda kalsan bir bidona koyup getiremezsin değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 1 Ekim 2017; 13:35:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/opel-insignia-1-4-turbo-lpg-ecoflex-modeli-geliyor--63370363

Opel Astra ve İnsignia için yapmış.

Hatta fabrika çıkışlı lpg'li astralar satıldı bir ara.
  • Zaten lpg li motor diye birşey yok. Motorlar yapısı gereği ya benzin yada mazotlu üretilirler. Adamlar benzinli araba üretip 100.000 TL ye satamazsın. Satışı kolaylaştırmak için araç bayiye indiğinde lpg takıp, araç fabrika çıkışı lpg li diye satarlar

• quote:

Orijinalden alıntı: bursagsli

Zaten lpg li motor diye birşey yok. Motorlar yapısı gereği ya benzin yada mazotlu üretilirler. Adamlar benzinli araba üretip 100.000 TL ye satamazsın. Satışı kolaylaştırmak için araç bayiye indiğinde lpg takıp, araç fabrika çıkışı lpg li diye satarlar

Öyle olan da var olmayan da.

Siz okudugunuzu anlamiyormusunuz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.