Şimdi Ara

otomobil bolumu hakkinda nacizhane elestirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumun olayi arabalari tartismak ya da incelemek degil. neredeyse hic bir ozelligine bakmadan baska bir araba ile karsilastirmak.

mesela birisi audinin yeni arabasini koyuyor. arabanin motoru fiyati ne biliyim kullanilan malzemesi tartisilacagina. vw den ya da bmw den iyi mi kotu mu o tartisiliyor. sanki arabayi satin alma modunda herkes.

araba tutku isidir. her birinin ozel bir ruhu vardir. bazen olur 10 000 liralik araba 100 000 lik arabadan daha zevk verir adama. bunun markayla motorla alakasi bile yoktur.

su an takip ettigim kadariyla herkes bu araba daha guzel su daha ucuz. onu alacagima bunu alirim modunda. bu insanlar gelip de bana arabadan anliyorum demesinler. arabadan anlamak demek motorunu bilmem nesini bilmek demek degil. o arabaya zamaninda sahip olmak demek de degildir. arabadan anlamak sizi ne kadar mutlu edebilecegini anlamaktir. bazen bir minibus bile mustangden daha mutlu eder sizi (yasadigim bir ornek). lutfen bu gereksiz degerlendirmelerde bulunup hem kendinizi hem forumu rezil etmeyin. saygilarimla.

not: yuksek makine muh.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazen canım sıkılıyor herkese ve her şeye ayar vermek istiyorum. İnsanların benimle benzer zeka seviyesinde olamayabileceğini ihtimal dahiline bile almıyorum. Benim gibi düşünmeyen herkes yanlıştır. Hayatta herşey objektif değerlendirilmek zorundadır.

not: yüksek olmayan makine mühendisi
  • Size bütün kalbimle katılıyorum. Ancak her arabanın ruhu yoktur. Alman arabalarının ruhu olmadığı, yürüyen kütükler olduğu konusunda hemfikir değiliz.

Not: Alçak mimar. (Sade, yüksek olmayan, sıradan, alelade)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcg

araba tutku isidir. her birinin ozel bir ruhu vardir. bazen olur 10 000 liralik araba 100 000 lik arabadan daha zevk verir adama. bunun markayla motorla alakasi bile yoktur.

Bunu 12 bin liralık ilk arabamı kaybettiğim zaman çok iyi anlamıştım. Ondan aldığım hazzı henüz başka bir araçtan alamadım.

not: işletme mezunu (hani şu Türkiyede ipini koparanın yan gelip yatarak mezun olduğu dandik bölüm)
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

quote:

Orijinalden alıntı: tcg

Bunu 12 bin liralık ilk arabamı kaybettiğim zaman çok iyi anlamıştım. Ondan aldığım hazzı henüz başka bir araçtan alamadım.

not: işletme mezunu (hani şu Türkiyede ipini koparanın yan gelip yatarak mezun olduğu dandik bölüm)

Aynen katılıyorum arkadaşım

NOT:Radyo televizyon mezunu RTV (alçak mı yüksek mi daha karar veremedim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -REVOLUTİON- -- 24 Şubat 2012; 12:32:38 >
  • Hocam nacizhane ne ya ! Şifahane gibi olmuş yada ...hane gibi

Başlığı editleyin de yüksek, en yüksek gibi şeyler yazılmış , mahcup olmayın bari .

Doğrusu Naçizane olucak .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 24 Şubat 2012; 12:45:23 >
  • Beğenmediğiniz yorumları yapan insanları okumadan geçebilir, veya bloklayabilirsiniz. Burada bulunan üyelerin çoğu aşağı yukarı kimin ne tarz yazılar yazdığını, ne kadar bilgili-ilgili olduğunu biliyor, ona göre değerlendiriyor. Bazen kendimizi zor tutuyoruz, irademizi geliştirmemiz gerekiyor. Forumun yaş sınırı yok. Adam olan veya adam olmayı ilke edinen insanların örnek alabileceği türde davranışlar sergilemeliyiz. Foruma seviyeyi katan bilgi ve saygıdır. İkisi de kısmen var, yok da diyebiliriz. Bardağın ne tarafına baktığımızla alakalı.

Ek olarak: Ben de İnşaat Mühendisiyim. (evet evet rütbe oldu, çok lazımdı belirtmemiz. Konuyu açan arkadaşa da bu gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arac karsilastirma sitesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu normaldir.

Bunu ben dahil hepimiz az veya çok, bilerek veya bilmeyerek, kasten ve taammüden yapıyoruz. Yalan da değil, doğru ama...

Ülkemiz insanı aldığı veya alacağı canlı veya cansız her türlü şeyi yaygın olarak "BEĞENİ" ve "KABUL" kıstas ve kriterleri yerine "KARŞILAŞTIRMA" ve "ŞÜPHE" düşüncesi ile ele alır. Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür çünkü. Vatandaş OPEL INSIGNIA 1.6 TURBO 180 HP Beyaz Cosmo Navi Sunroof 19" almış, efendim "Neden Volvo almadın?" ya da "Onun yerine Passat da alabilirdin, daha kolay satardın" önerileri geliyor.

Araba devrilince yol gösteren çok olur. Kupon, klas ve prestijli araba alırsın, tebrik yağar, gider pahalı bir araba alırsın, bu defa 3-5 daha verirdin, üst sınıf alırdın, ya da 5-10 daha verirdin, 1-2 yaşında BMW 320d alırdın derler. 73.000 TL'ye FORD FOCUS alana şahsen ben de farklı öneriler verdim, C sınıfı bir araca 73.000 TL artık hakikaten fazla.

Türkiye'deki otomobil piyasası da para piyasası gibi, 2-3 ay sonrasını göremiyorsun. Bir sabah uyanıyorsun, televizyonda üst dudağa değmeyen bıyıkları ile bir şahıs "ÖTV motör hacmi ikibin sisi olan seyyaratlarda %60'tan %80'e, motör hacmi ikibin sisinin üzerinde olan seyyaratlarda %84'ten %130'a çıkartıldı" şeklinde beyanat veriyor, hem de göğsünü gere gere... Bari utanarak, ezilerek ver bu haberi ama yok, devlet diyor ki lüks sadece kalantorlara mahsus, hem ne yapacaksınız lüks arabayı, sizin binmenize gerek yok, biz sizin yerinize bineriz...

Aralık ayının son gününe kadar satışlar ark fırınında eritilen maynezyum ve alüminyum alaşımı kadar saf ve net giderken Ocak ayında %50 azalma ile tepetaklak gidince her zamanki gibi etekler tutuştu ama belli etmiyorlar. Verginin adı da yanlış bence, bu "Vergi" değil "Algı" olmalı çünkü artık bize sorulmuyor "verir misiniz lütfen?" ama onun yerine "alırız biz sizden" deniliyor. Tabi bu halk belki oldukça kurnaz ama o kadar da aptal değil, %130 kimse vermek istemez, %80 zaten akan kanı durdurmak için gerekli hidrofil pamuk kadar; kesildi ama durdurduk.

- V aldım
    - Hayırlı olsun
    - W de alabilirdin
    - X neden almadın
    - Y veriyorlardı o paraya
    - Z aldı komşum, çok memnun.

Tabi ki yukarıdaki muhabbet olacak, neticede bu bir beyin fırtınası ama verilen bir karardan sonra geri dönüş bu piyasada hem maliyetli, hem de zor. Tercih isteyene belki V, W, X, Y, Z önerilebilir, ama artık parayı ödemiş, plakayı takmış olup V alan birisine belki de sadece hayırlı olsun demek ve karara giden yolu sormak, aynı araç varsa veya aynı araç kullanılmışsa tecrübeler paylaşılabilir.

Saygılarımla,

Taner Göde

• Yüksek makina mühendisi diye birsey yoktur.. Makina yüksek muhendisi vardir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

Yüksek makina mühendisi diye birsey yoktur.. Makina yüksek muhendisi vardir

Mühendisi Yüksek Makina da var mıdır

Neyse karıştım ben çıkıyorum. Düz mühendisim kapasitem yetmiyor
  • Bence araçların tartışılması gayet güzel bir konu. İnsanları arabaların eksikliklerini vs özelliklerini anlatır ve okuyan kişiyi bilgilendirilir, ama bunun da bir dozu vardır. Herhangi bir iş abartılmamalıdır. Mesela DSG arızaları: her DSG arıza yapacak değildir kaldı ki arıza yaptıran kişinin nasıl kullandığı belli değildir. Bazende adama kelek gelmişte olabilir. Mesela VW: Güzel araçtır gerçekten ama öyle bir anlatılıyorki sanırsınız en üst düzey araç ya da tam tersi sanırsın 80 model dandik bir araç.Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.

Not: Daha mezun değilim ama bölümüm deniz ulaştırma işletmeleri mühendisliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bu normaldir.

Bunu ben dahil hepimiz az veya çok, bilerek veya bilmeyerek, kasten ve taammüden yapıyoruz. Yalan da değil, doğru ama...

Ülkemiz insanı aldığı veya alacağı canlı veya cansız her türlü şeyi yaygın olarak "BEĞENİ" ve "KABUL" kıstas ve kriterleri yerine "KARŞILAŞTIRMA" ve "ŞÜPHE" düşüncesi ile ele alır. Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür çünkü. Vatandaş OPEL INSIGNIA 1.6 TURBO 180 HP Beyaz Cosmo Navi Sunroof 19" almış, efendim "Neden Volvo almadın?" ya da "Onun yerine Passat da alabilirdin, daha kolay satardın" önerileri geliyor.

Araba devrilince yol gösteren çok olur. Kupon, klas ve prestijli araba alırsın, tebrik yağar, gider pahalı bir araba alırsın, bu defa 3-5 daha verirdin, üst sınıf alırdın, ya da 5-10 daha verirdin, 1-2 yaşında BMW 320d alırdın derler. 73.000 TL'ye FORD FOCUS alana şahsen ben de farklı öneriler verdim, C sınıfı bir araca 73.000 TL artık hakikaten fazla.

Türkiye'deki otomobil piyasası da para piyasası gibi, 2-3 ay sonrasını göremiyorsun. Bir sabah uyanıyorsun, televizyonda üst dudağa değmeyen bıyıkları ile bir şahıs "ÖTV motör hacmi ikibin sisi olan seyyaratlarda %60'tan %80'e, motör hacmi ikibin sisinin üzerinde olan seyyaratlarda %84'ten %130'a çıkartıldı" şeklinde beyanat veriyor, hem de göğsünü gere gere... Bari utanarak, ezilerek ver bu haberi ama yok, devlet diyor ki lüks sadece kalantorlara mahsus, hem ne yapacaksınız lüks arabayı, sizin binmenize gerek yok, biz sizin yerinize bineriz...

Aralık ayının son gününe kadar satışlar ark fırınında eritilen maynezyum ve alüminyum alaşımı kadar saf ve net giderken Ocak ayında %50 azalma ile tepetaklak gidince her zamanki gibi etekler tutuştu ama belli etmiyorlar. Verginin adı da yanlış bence, bu "Vergi" değil "Algı" olmalı çünkü artık bize sorulmuyor "verir misiniz lütfen?" ama onun yerine "alırız biz sizden" deniliyor. Tabi bu halk belki oldukça kurnaz ama o kadar da aptal değil, %130 kimse vermek istemez, %80 zaten akan kanı durdurmak için gerekli hidrofil pamuk kadar; kesildi ama durdurduk.

- V aldım
    - Hayırlı olsun
    - W de alabilirdin
    - X neden almadın
    - Y veriyorlardı o paraya
    - Z aldı komşum, çok memnun.

Tabi ki yukarıdaki muhabbet olacak, neticede bu bir beyin fırtınası ama verilen bir karardan sonra geri dönüş bu piyasada hem maliyetli, hem de zor. Tercih isteyene belki V, W, X, Y, Z önerilebilir, ama artık parayı ödemiş, plakayı takmış olup V alan birisine belki de sadece hayırlı olsun demek ve karara giden yolu sormak, aynı araç varsa veya aynı araç kullanılmışsa tecrübeler paylaşılabilir.

Saygılarımla,

Taner Göde

Katılmamak elde değil.

• forum genelde şu şekilde:
    - bir passat/jetta değil...
    - peki abi

mühendisim ama işletme masterı yapıyorum ne olacak o zaman?
  • isletme modifiyeli muhendis
  • http://tunacaglargumus.com/index.php?l=cv.pdf

konuyu açan arkadaş. engin tecrübelere haiz 1989 doğumlu yüksek makine mühendisi.

ben de birşey zannetmiştim yüksek makine mühendisi falan yazınca.. bildiğin talebe işte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: autoholic

http://tunacaglargumus.com/index.php?l=cv.pdf

konuyu açan arkadaş. engin tecrübelere haiz 1989 doğumlu yüksek makine mühendisi.

ben de birşey zannetmiştim yüksek makine mühendisi falan yazınca.. bildiğin talebe işte...

Her yorumun absurtluk abidesi peynir kardeşim.

izin verde üniversiteliler doluşsun siteye, bütün öğrencilere kin kusan enteresan bir üyesin.. okutmadılar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: parliament racer

quote:

izin verde üniversiteliler doluşsun siteye, bütün öğrencilere kin kusan enteresan bir üyesin.. okutmadılar mı?

Okuttular.

Benim tepkim, kendini farklı göstermeye çalışan insanlara.

2011 lisans mezunu bir insan, şu an nasıl yüksek mühendis olduğunu iddia edebiliyor?

Bu yalan değil mi? Yalan söylemek hak mı oldu?

• Aynen katılıyorum. Not: Alçak makine mühendisi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: parliament racer

quote:

Okuttular.

Benim tepkim, kendini farklı göstermeye çalışan insanlara.

2011 lisans mezunu bir insan, şu an nasıl yüksek mühendis olduğunu iddia edebiliyor?

Bu yalan değil mi? Yalan söylemek hak mı oldu?

bu forumda söylenenlerin, üye imzalarının, açılan tavsiye konularının %90'ı feyk adam yüksek mühendisim demiş çokmu? üstelik bütün bilgilerine ulaşabildiğin kaç üye varki allasen?

• Burası iyice egosunu tatmin etmeye çalışan yeni yetmelerle doldu. Ne yapalım yani yüksek gerilimsen bu forumda herkes fake değil makine bilgisiyle senin gibileri cebinden çıkaracak yüzlerce insan var. Ayrıca bende sana kendi yaptığım
    işi söyleyeyim kariyer yarıştıralım ne dersin? unutmadan benim babam senin babanı döver.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.