manuel viteste özellikle sol ayağımdaki ayakkabımın derisi aldıktan bir hafta sonra ezilmiş büzülmüş bir hal alırdı sağ ayağımdaki ise daha yeni kalırdı. şimdi tam tersi oldu.
quote:
Orjinalden alıntı: trapezoid
quote:
Orjinalden alıntı: 10ur_1
ben hoşlanmıyorum ne otomatikten ne tiptronikten... yolda giderken belki içimde o an bi patlamna oldu ve canım ara gazı çekti o zaman basıyorum debriyaja arabaı redline dayıyorum sonrada rahatlayıp ayağımı debriyajdan çekip rahat rahat yol alıyorum
iide bu dedigini otomatıktede yapabılırsın at boşa kökle gazı dedigin gibi sonra çek gazdan at D ye
asla manuelde olduğu gibi istediğin devri ayarlayamazsın
Düz viteste sen arabanın efendisisin
Otomatik viteste araba senin efendin
İtahat etmeyi sevmem
otomatik vites eskiden bayanların gözdesiydi artık beylerde otomatik vitesi sevmeye başladı, demek ki bayanların çıtayı yükseltme zamanları geldi, mesela git deyince giden dur deyince duran duygularla hareket eden otomobiller çıksa hayır diyeceklerini sanmam.
sen vites değiştirmektenmi zevk alıyosun ki....
yaşım 29 ehliyet alaldan beri düz vites kullanıyorum. 8 ay kadar önce otomatik aldım.Aslında hanım çok telaşlı vitesleri karıştırmasın diye ve otomatiği merak ettiğimden almıştım.inanılmaz memnunum. arada düz vites kullanıp hamallık nasıl bir şeymiş hatırlıyorum. arabayı değiştirmeyi düşünsem yine otomatik tercihim olur.
quote:
Orjinalden alıntı: ozzye36
zevk almasamda angarya gibide gelmiyor...
quote:
Orjinalden alıntı: lapseki
quote:
sonuçta ben aynı zevki alıyorum demek istediğim buydu
otomatik vitese karşı türkiye'de bilinçsiz bir antipati var. dünyada otomatik vites araçlar daha çok tutuluyor. özellikle bizim gibi geri kalmış ülkelerde manuel vites daha yaygın. örnek abd'de satılan araçların tamamına yakını otomatik şanzımanlı. dünyanın en prestijli araçlarının (BMW, mercedes, audi, vs) yine neredeyse tamamı otomatik şanzımanlı. insanlar teknolojinin nimetlerinden yararlanmasını biliyor.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: lapseki
quote:
sonuçta ben aynı zevki alıyorum demek istediğim buydu
yeni veya bir kaç yıllık bir araç almadıktan sonra otomatik vitesin çıkaracağı olası masrafı göze alamayacağım için özellikle otomatik vitesli araç tercih etmem zira manuel vitesli araç kullanmaktan dolayı bir şikayetim yok. ben ilk mesajımda bayanların araç kullanırken rahatlık yönünden erkeklerlerden herzaman bir adım önde olmak istediklerini belirtmek istedim. Yoksa otomatik vitese karşı bir önyargım yok.
quote:
Orjinalden alıntı: nebel
otomatik vitese karşı türkiye'de bilinçsiz bir antipati var. dünyada otomatik vites araçlar daha çok tutuluyor. özellikle bizim gibi geri kalmış ülkelerde manuel vites daha yaygın. örnek abd'de satılan araçların tamamına yakını otomatik şanzımanlı. dünyanın en prestijli araçlarının (BMW, mercedes, audi, vs) yine neredeyse tamamı otomatik şanzımanlı. insanlar teknolojinin nimetlerinden yararlanmasını biliyor.
bence nedeni, bizim ülkemizin dar gellirli insanların çoğunlukta olmasından, prestijli araçları satın alabilecek zümrenin ise azınlıkta olmasından kaynaklanıyor. Çoğu insan 0 km araç satın alırken beş altı yıl kullanıp aracı yenisi ile değiştirmeyi düşünüyor, daha büyük bir çoğunluk ise bu ikinci el araçları kullanmak durumunda, 0 km araç satın alan bir kişi aracı satacağı zaman otomatik vitesli ve belli bir yaşa gelmiş aracın ikinci el alıcısı tarafından olası sorunlardan dolayı tercih edilmeyeceğini biliyor, yoksa daha başka bir çok şey var bizim ülkemize ait olan mesela prestij ve rahatlık için otomatik vitesli güzel bir araba alıp şanzımanında sorun çıkınca felllik fellik çıkma şanzıman aramak, yakıttan tasarruf etmek için milyonlarca arabanın lpg taktırması gibi özetle otomatik vitesi tercih etmemek teknolojinin nimetlerinden yararlanmayı bilmemekten değil bu ülkenin dar gelirli insanlardan oluşmasından kaynaklanıyor.
arabanın markasından markasına deişik tatlar alıyorum... en cok 79 model BUICK ten tad almıstım klasik amerikan o arabayı manuel olarak kullanmanın hiçbir tat vermiceenden eminim...
bmw, mercedes gibi bi araç almadığım sürece kesinlikle manuel vites alırım, hatta otomatikten daha pahalı ve daha çok yaksa bile yine manuel alırım. çünkü manuel vitesli bir araçta tüm kontrol bende oluyor, her şey benim elimde, otomatikte öyle değil, sen ona uyacan. ve tabii manuel viteste sollamalarda 5. vitesten 3. vitese attığın zaman aldığın haz işte o anlatılmaz yaşanır! ayrıca otomatik bir araçta dur kalk trafiğinde aracın fren balataları çok aşınıyor bence, çünkü sürekli araç ilerlemeye hazır konumda bekletiliyor, yarım debriyaj gibi, fren basıncını hafiflettiğin anda aracın gitmeye yelteniyor. bence bu bakımdan olumsuz, ancak otomatik vites olayını şöyle yapsalar daha iyi olabilirdi; mesela yeri geldiğinde vites otomatik değişsin, yeri geldiğinde de vitesi ben değiştiriim, ama debriyaj da olacak yoksa şu an zaten o tip vitesler var.
Benim aracım imzamdaki gibi ve Tam otomatik . Buzda kalkış modu ve Power Tuşu standart olarak var
quote:
Orjinalden alıntı: -ece-
quote:
Orjinalden alıntı: monodoks
quote:
Yalnız buzlu yollarda tam otomatik vites tehlikelidir. Gerçi ben geçen sene -20 derecede çok kullandım ama lastiklerim kış lastiğiydi... Manuel vitesin tek avantajı bence buzlu yolda ... Gerçi yarı otomatiklerde bu sorun yok
buzlu yol modu da var artık otomatiklerde
Tam otomatiklerde yok , multi modlarda var ...
Konfordan cok performans ve surus keyfi arayanlardanim. Duz vites herzaman favorim olmustur. Fakat bir BMW nin SMG yada Bir Mercedesin Geartronic Sanzimanini kullandiktan sonra fikirleriniz degisir. Hadi on da gectim. Sehir icinde trafikte dur kalk insanin ayagi uyusuyor.
quote:
Orjinalden alıntı: .Taner.
quote:
quote:
ben hoşlanmıyorum ne otomatikten ne tiptronikten... yolda giderken belki içimde o an bi patlamna oldu ve canım ara gazı çekti o zaman basıyorum debriyaja arabaı redline dayıyorum sonrada rahatlayıp ayağımı debriyajdan çekip rahat rahat yol alıyorum
iide bu dedigini otomatıktede yapabılırsın at boşa kökle gazı dedigin gibi sonra çek gazdan at D ye
olay ztn istedigin deviri ayarlamak degılde arkadasın dedıgı gıbı redline a sokmak
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: .Taner.
quote:
quote:
olay ztn istedigin deviri ayarlamak degılde arkadasın dedıgı gıbı redline a sokmak
ben ya anlatamadım ya da siz anlamadınız. aslında en güzeli ispatlamak istediğim şeyi pratikte göstermek ve bunu otomatik vitesde yapabilirmisiniz demek ama o da zor tabi ki, zaten benim için o kadar da önemli bir konu değil
quote:
Orjinalden alıntı: hasok
Benim aracım imzamdaki gibi ve Tam otomatik . Buzda kalkış modu ve Power Tuşu standart olarak var
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: monodoks
quote:
Yalnız buzlu yollarda tam otomatik vites tehlikelidir. Gerçi ben geçen sene -20 derecede çok kullandım ama lastiklerim kış lastiğiydi... Manuel vitesin tek avantajı bence buzlu yolda ... Gerçi yarı otomatiklerde bu sorun yok