Şimdi Ara

Otomatik araba kullanıp da zevk alan var mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
3.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla ben daha gencim o vitesi sürekli avcumda tutup ani hareketlerle değiştirmem lazım ama ağır araç kullanıyorsan manuel de olmaz, düşünsenize yokuşta vatandaş koca manda kasa mercedesi geri kaydırıp arkadakine vuruyor, olur mu böle bişiy
  • quote:

Orjinalden alıntı: -ece-

Yalnız buzlu yollarda tam otomatik vites tehlikelidir. Gerçi ben geçen sene -20 derecede çok kullandım ama lastiklerim kış lastiğiydi...
    Manuel vitesin tek avantajı bence buzlu yolda ... Gerçi yarı otomatiklerde bu sorun yok

buzlu yol modu da var artık otomatiklerde
  • [Deleted by Admins]
  • bu zevk biraz da yaninda oturana bağli desek

bazen keske otomatik alsaydim diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 5 Mart 2007; 10:57:11 >
  • Sıkışık İstanbul trafiğinde debriyaja basmaktan ayağım uyuştuğu zamanlar oldu, o yüzden sıkışık trafikte OV çok işe yarıyor. Debriyaja bas, kavrama noktası, az gaz, tekrar debriyaj, fren ve dur... Hepsi 10 cm yol gitmek için. OV'de ise frenden ayağını kaldırıyorsun o zaten ilerlemeye başlıyor, tekrar fren ve dur.
  • Duruma ve ortama gore cok degiskenlik gosterir bu konu.

Peki 2-3 saat dur kalklı yogun trafikte duz vitesten zevk alan varmı ?

Hic unutmam kıs mevsimi bir aksam kadıkoyden, halıcıogluna gitmek icin cıktık yola. Birden yogun kar basladı yolada cıkmıs bulunduk ortalık felc. Arabam hidrolik debriyajdı ve komple yeni degismisti pamuk gibiydi. Biz o gun 3,5 saatte eve ulastık. Yol acıkken 20 dk suruyor. Bacagımı hissetmiyordum nerdeyse. Birde altımdaki mekanik debriyajlı veya broadway yada dogan vs olsaydı eyvah eyvah. Otomatik olsaydı cok daha iyi olacagım kesindi.

Duz vitesi olanlar yogun trafige girdimi ve birde yokus tırmanma durumu varsa baslıyorlar dakikalarca cebellesmeye ter atmaya. Kalkarken kaydıranlar, fazla gazla patiye dusenler, az gaz verip stop edenler, surekli el freni ile kalkanlar, motorları bagırtanlar, yarım debriyajla ortalıgı kokutanlar vs vs otm araclar ise sakin sakin yuruyor sadece ayagını frenden cekiyor ve tekrar frene basıyor. Sehir icinde otm vites buyuk rahatlık. Duz vitesinde yeri ayrı. Bende otm vitesi sevmem tembel isi geliyor, araba kullandıgını hissettirmiyor ama yeri gelince buyuk kolaylık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 5 Mart 2007; 11:25:44 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: monodoks

quote:

Yalnız buzlu yollarda tam otomatik vites tehlikelidir. Gerçi ben geçen sene -20 derecede çok kullandım ama lastiklerim kış lastiğiydi...
    Manuel vitesin tek avantajı bence buzlu yolda ... Gerçi yarı otomatiklerde bu sorun yok

buzlu yol modu da var artık otomatiklerde

Tam otomatiklerde yok , multi modlarda var ...

böyle bayan sürücülere kurban

• aynen katılıyorum. rahatlık her şeydir.
    quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

Gayet keyifli ve güzel , şuan araba alacak olsam ve manueli 20hp guclu ve 2000-3000euro ucuz olsa yinede otomatik alırım.
  • kesinlikle hayıır mersoda bile olsa alamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Manuel gibisi yok. Hangi tip olursa olsun otomatikler zevksiz. İstediğin devire çıkamadıktan sonra ne anlamı var ki?

sana katılıyorum arkadaşım aracı ben kullanıyorsam decride ben seçmeliyim belki düşük devirde kalmak istiyorum belki devri sonuna kadar kullanmak bunu nie aracım seçiyoki
  • Artık TIR larda otobüslerde bile otomatik(imsi) şanzumanlar kullanılmaya başlandı. Sürücüye sağladığı inanılmaz bir konfor var otomatiklerin, teknoloji olarakta artık son nesil otomatik türevleri hem manuel kadar az yakıyor hem de aynı performansı veriyor, hatta bazı istisnaları daha az yakabiliyor ve daha fazla performans sunabiliyor. Hala daha manuelde ısrar edenlere saygım sonsuz, ama özellikle sıkışık trafikte bi de vites ameleliği yapmaya hiç mi hiç niyetim yok benim artık.
  • Rahatlık=oto. vites
  • bende manuelden zevk alanları anlamıyorm
  • 2 seneye yakın golf 5 fsı kullandım t.tronıc çok memnun kaldım çok büyük rahatlık
  • Otomatik olduktan sonra otobüs kullanmak bile zevk verebilir. Gaza basıp vites düşürmenin zevkini almadıysanız ya çok zayıf ve kötü bir araba kullandınız ya da araba kullanmaktan anladığınız her türlü ayarı mıncıklamak. O zaman jikle verelim karışım oranını da siz ayarlayın hehehe...
    Bir de şu var, ben manuelden şaşmam zevk alamıyorum diyen adamın kullandığı arabaya bakmak lazım. Böyle Corolla, Golf, efendime söyliyim Albea gibi harcıalem sıradan monoton 1600cc filan gayet zayıf arabalar kullanıyorsa zaten kaç paralık zevk alıyordur arabadan? Binersin çakı gibi gerçek bir spor arabaya, o zaman eyvallah, tabi ki manuel kullanacaksın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nlty2000 -- 5 Mart 2007; 16:32:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

dsg, smg gibi manuelden daha hızlı vites değiştirebilen şanzımanlar da var.

Kesinlikle Haklısın. Fakat SMG çok daha maliyetli ve çok ayrı/farklı bir Şanzıman.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 10ur_1

ben hoşlanmıyorum ne otomatikten ne tiptronikten... yolda giderken belki içimde o an bi patlamna oldu ve canım ara gazı çekti o zaman basıyorum debriyaja arabaı redline dayıyorum sonrada rahatlayıp ayağımı debriyajdan çekip rahat rahat yol alıyorum

iide bu dedigini otomatıktede yapabılırsın at boşa kökle gazı dedigin gibi sonra çek gazdan at D ye

• Otomatik bende yüksek motorlu ve lüks arabalarda vazgeçilmezdir.benim fikrime göre passatın bile otomatiği alınmaz Audi A8,BMW 7,5 serisi Mercedes E,S serisi vb. gibi araclarda otomatik tat verir diğerleri otomatikten sayılmaz zaten (Megane focus vs.)
  • abartmayalım,otomatik vites otomatik vitestir,her araçta aynı tadı verir

manuel vitesli araçları kullanırken vitesle uğraşmaktan ben araba kullanmanın zevkini alamıyorum...halbuki otomatik viteste sadece gidiyorsun yada duruyorsun her gaza yada frene bastığında vites değiştirmene gerek kalmıyor,yola daha iyi konsantre oluyorsun....ama zevkler ve renkler tartışılmaz
  • şirket geçici süreliğine 99 opel astra verdi otomatik. yoğun trafikte oldukça rahat ancak benim gibi vites küçülterek yavaşlamayı seven birisi için biraz sıkıntı verici. yalnızca frenle yavaşladığımda balataları eritip bitiriyormuşum gibi geliyor bende gerektiğinde D den sırasıyla 3 ve 2 ye çekerek yavaşlıyorum. yaw arkadaşlar sizce doğru mu yapıyorum. yoksa bunu yapınca şanzımanı üzüyorumuyum biraz aydınlatırmısınız ? el alışkanlığı olmuş naapiyim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.