Şimdi Ara

Otomatik araba kullanıp da zevk alan var mı ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
0
Favori
3.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne alakası var otomatik arabanın bayan arabası olduguyla o zaman madem erkek arabası istiyon 1901 model bi ford bul onu sür her tarafı buhar basınç vanalarıyla dolu yolda giderken vites atmayı bırak bide basınç ayarlarını yapıcan motor sogutma suyunu zamanında sen vericen yaglamayı sen ayarlican bilmemne flan filan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemy22tr

ne alakası var otomatik arabanın bayan arabası olduguyla o zaman madem erkek arabası istiyon 1901 model bi ford bul onu sür her tarafı buhar basınç vanalarıyla dolu yolda giderken vites atmayı bırak bide basınç ayarlarını yapıcan motor sogutma suyunu zamanında sen vericen yaglamayı sen ayarlican bilmemne flan filan.

en güzeli

• bunu anlamakta zorlandım. otomatik vites sadece bayan sürücülere mi kolaylık sağlıyor? direksiyona bir erkek oturunca durum değişiyor mu?
    benim arabam da otomatik vites... çok memnunum... hele istanbul trafiğine girince böyle bir tercih yaptığım için mutlu oluyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: .Taner.

Tabi kişisel zevkler değişiyor ama ben bayanlara kullanım kolaylığı sağlamasının dışında otomatik araba kullanmanın mantığını anlayamıyorum.
  • quote:

kaçıncı sınıf ?
    hele intern falansan iş işten geçmiş demektir, benim gibi nadir insanlar sıyırıyor. (megaloman.gif)

3.sınıf
  • haklısınız, o cümle biraz sakat olmuş. amacım erkekler otomatik vites kullanınca şöyle oluyor vs.vs gibi bir kategorizasyon yapmak değildi. Sadece bayanların genelde daha çok otomatik vitesli arabalara rağbet gösterdiğini anatmak istemiştim.

quote:

Orjinalden alıntı: bizimev

bunu anlamakta zorlandım. otomatik vites sadece bayan sürücülere mi kolaylık sağlıyor? direksiyona bir erkek oturunca durum değişiyor mu?
    benim arabam da otomatik vites... çok memnunum... hele istanbul trafiğine girince böyle bir tercih yaptığım için mutlu oluyorum.

quote:

Tabi kişisel zevkler değişiyor ama ben bayanlara kullanım kolaylığı sağlamasının dışında otomatik araba kullanmanın mantığını anlayamıyorum.

• quote:

haklısınız, o cümle biraz sakat olmuş. amacım erkekler otomatik vites kullanınca şöyle oluyor vs.vs gibi bir kategorizasyon yapmak değildi. Sadece bayanların genelde daha çok otomatik vitesli arabalara rağbet gösterdiğini anatmak istemiştim.

quote:

Orjinalden alıntı: bizimev

bunu anlamakta zorlandım. otomatik vites sadece bayan sürücülere mi kolaylık sağlıyor? direksiyona bir erkek oturunca durum değişiyor mu?

quote:

buyuksehirde otomatik şart olacak zamanla kadini erkeği yok

• Açıkçası otomatik vites kullananların zevk veriyor manuel kullananların zevk vermiyor diyeceği malum bir konu açılmışBen her iki şanzıman tipinide kullandım otomatik vites yormuyor vs.yalan şeyler arabanın kontrolünün tamamen sizde olmasını istiyorsanız manuel kullanacak istediğiniz devirde sollamaya çıkacak,istediğiniz devirde gideceksiniz...Otomatik vites özellikle mini segment (bayan aracı tabir edilen/1.3 motor ve altı )araçlarda özellikle sollamalarda araba bayılırda bayılır ayılamazsa zaten gözleri hastanede açma olasılığınız yüksek olur

Yani anlayacağınız accent 1.3 ,yaris 1.0 ,getz 1.3 araçların otomatik viteslerini kullanmış birisi olarak rahatlığı batsın diyorumAma üst segment 1.6 ve üstü motor seçenekli bir otomatik vitesse keyifli olabilir(astra kullandım çok rahattı.).Hoş tüm bu eleştirilere rağmen eşim sebebiyle yakında manuel vites aracımı satıp otomatik alacam gibi görünüyor

• tercihim her zaman otodan yana...bide colt yarı otm güzel..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SERKAN DENİZ

Açıkçası otomatik vites kullananların zevk veriyor manuel kullananların zevk vermiyor diyeceği malum bir konu açılmışBen her iki şanzıman tipinide kullandım otomatik vites yormuyor vs.yalan şeyler arabanın kontrolünün tamamen sizde olmasını istiyorsanız manuel kullanacak istediğiniz devirde sollamaya çıkacak,istediğiniz devirde gideceksiniz...Otomatik vites özellikle mini segment (bayan aracı tabir edilen/1.3 motor ve altı )araçlarda özellikle sollamalarda araba bayılırda bayılır ayılamazsa zaten gözleri hastanede açma olasılığınız yüksek olur

Yani anlayacağınız accent 1.3 ,yaris 1.0 ,getz 1.3 araçların otomatik viteslerini kullanmış birisi olarak rahatlığı batsın diyorumAma üst segment 1.6 ve üstü motor seçenekli bir otomatik vitesse keyifli olabilir(astra kullandım çok rahattı.).Hoş tüm bu eleştirilere rağmen eşim sebebiyle yakında manuel vites aracımı satıp otomatik alacam gibi görünüyor

Sen biraz şanssızsın çünkü söylediğin arabalar piyasanın en kötü otomatik arabalarından üçü desem abartmış olmam. Ayrıntıya girmiyorum. Ama Hyundai'ler gerçekten kötü. Toyota MMT de öyle.

• Otomatik vites araca sahip olan biri
    birdaha kolay kolay düz vites satın almaz
    Nereden mi biliyorum; kendimden.
    Bu konfor varken
    düz vitesi bidaha düşünmem bile.
    Şöyle söyleyim, Benimki 98 Citroen Xsara otomatik,
    şirketin ki 2005 Corolla düz vites
    işkence geliyor, anlamsız geliyor benimkinden sonra Corolla.
    Boş iş, vitesle uğraşmak.
    Bana hissettirdikleri bunlar.
  • Selamlar,

bu konudaki başlığı atan arkadaş sanırım 3 büyük ilden birinde İst,Ank,İzm yaşamıyor. otomatik şanzıman bence günümüz metropollerinin saç baş yolduran bol dur-kalk'lı trafiğinde en mantıklı seçenek. elbette kişisel zevkler ve görüşler farklıdır.. ama bayanlar dışında otomatik kullanan kişileri küçük görmek bence yanlış bir tutumdur. otomatik şanzıman normal şanzımana göre yarım litre daha fazla yaktırır. çok arıza çıkarır diyecek olanlara da sözüm şudur. eğer bir otomatik şanzıman arıza yapıyorsa 2 ihtimal vardır.. ya hatalı kullanılıyordur, ya da bakımları ihmal edilmiştir.

saygılar
  • ben ben ben ... vallaha tanıdığım insanların bazılarının arabası otomatik yada triptonik hemen arabayı istiyorum çok tatlı bi duygu
  • DSG sanzimanli passad kullandim harika birsey, hem manuel hem otomatik..
  • herşey vitesi 3 den 2 ye çekmek değildir.
    otomatik vitesi kullanan bilir sana kim ne anlatırsa anlatsın otomatik vitesi belli bir süre kullanmadıktan sonra anlayamazsın.
    bence düz vitesten daha keyifli. keyifi bozan tek şey çok yakması olabilir başka bir sebep olamaz.
    çocuksu hevesleri saymıyorum.
  • otomatik kullanıyorum
    çok rahat walla 1 el dışarda diğerinde sigara ve direksiyon.
    yokuşlarda kayma derdi yok şak die duruyor.
    hiç kasamam walla manuel manuel
  • 7 yıldır otm. kullanıyorum ve çok rahat. zevk konusuna gelince eğer aracınız güçlü ise ve gaz pedalına anında tepki verebiliyorsa otm vites gayet zevkli olur. Ben 2000 yılında 2 ay israilde kaldım ve orada araçların %80i (otobüsler de dahil) otm. vites idi. bence otm. vitesin yaygınlaşaması lazım en azından daha güvenli sürüş için gerekli. özellikle cep telefonu elinden düşmeyen kişiler için şart. ayrıca roketleme denilen hadise çok hoş oluyor
  • bmw 335i otomatiği kullanmak manuelinden daha zevkli motorun güclü olmasiyla cok alakali bir durum
  • Benim abide Honda jazz var. Otomatik vites. Walla ilk kez kullandım ve çok zevk aldım. Özellikle şehir dışında baya bi rahat oluyor. Bir de performansı da gerçekten şaşırtıcıydı. Trafik ışınlarında kalkışlar da süper hızlanıyor ve hyret ettim doğrusu.

Peki otomatik şanzıman bir araba alır mıyım ? Almam. Biz vitese alışmışız ve pratikleşmişiz, aynı otomatik gibi seri hareketlerle....
  • Cvt şanzuman varsa arabada alacağınız keyif en üst seviyelerde..
  • quote:

Orjinalden alıntı: meteg

Selamlar,

bu konudaki başlığı atan arkadaş sanırım 3 büyük ilden birinde İst,Ank,İzm yaşamıyor. otomatik şanzıman bence günümüz metropollerinin saç baş yolduran bol dur-kalk'lı trafiğinde en mantıklı seçenek. elbette kişisel zevkler ve görüşler farklıdır.. ama bayanlar dışında otomatik kullanan kişileri küçük görmek bence yanlış bir tutumdur. otomatik şanzıman normal şanzımana göre yarım litre daha fazla yaktırır. çok arıza çıkarır diyecek olanlara da sözüm şudur. eğer bir otomatik şanzıman arıza yapıyorsa 2 ihtimal vardır.. ya hatalı kullanılıyordur, ya da bakımları ihmal edilmiştir.

saygılar

izmir'de yaşıyorum. işyerim ege serbest bölgesinde ve ben gaziemir'den mavişehire günümün ortalama 1,5-2 saatini gidiş geliş için harcıyorum. Otomatik araba olunca beni altınyol üzerinden havalandıracakmı ? öyle bir faydası varsa hemen alalım. Anacak kastınız devamlı dur kalklardan dolayı debriyaj ve vites kullanmak ise o beni hiç yormuyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.