Şimdi Ara

Otomatik araba kullanıp da zevk alan var mı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
3.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: trapezoid

iide bu dedigini otomatıktede yapabılırsın at boşa kökle gazı dedigin gibi sonra çek gazdan at D ye

yap öyle de kır dişlilerini o zaman göreyim ben seni, manuel mantığı ile hareket etme otomatik viteste başın çok ağrır sonra
  • otomatik baslibasina bir zevk
    hele birde buyuk motorlu bir araba ise
  • quote:

Orjinalden alıntı: -ece-

Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok arkadaşlar ; gidin ABD 'ye manuel vites kullanan bulamazsınız.
    Teknolojiden korkmayın , onu sevin

teknolojiyi seviyorum bak
    />

• teknolojiyi sevelimde araba sürme keyfi diyede bişey var yav ne öle sadece bas gaza git bas frene dur insanın canı sıkılır manuel vites i tercih ederim ben şahsen vericen bi ara gaz ohhh
  • manuel vites devri bitmiştir. Hiçbir avrupa ülkesinde hele Amerikada ve japonyada manuel vites bulamassın(satılan standart arabalarda) özel performans arabalarını kasdetmiyorum.
  • Favorim VW DSG ve Audi S tronic
  • Otomatik vites 1950'lerde seri üretilmeye başlandı. Güzel bişey olsa bu zamana kadar manuelin esamesi bile okunmazdı.
    Çok yakan, düşük performanslı ,sık arızalanan bir sistem. Amerikanlar aşırı rahat düşkünü bi millet olduğu ve petrol ucuz olduğu için otomatik kullanıyorlar. Avrupa'da standart araçlarda manuel vitesliler daha fazla. Allah ömür verirse 70 yaşından önce kullanmam otomatik vites falan
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Otomatik vites 1950'lerde seri üretilmeye başlandı. Güzel bişey olsa bu zamana kadar manuelin esamesi bile okunmazdı.
    Çok yakan, düşük performanslı ,sık arızalanan bir sistem. Amerikanlar aşırı rahat düşkünü bi millet olduğu ve petrol ucuz olduğu için otomatik kullanıyorlar. Avrupa'da standart araçlarda manuel vitesliler daha fazla. Allah ömür verirse 70 yaşından önce kullanmam otomatik vites falan

O kadar da arızalı bir şey değil artık,
    Babam yıllardır otomatik vitesli otomobiller kullanır, ben de otomatik vitesli otomobil kullanıyorum ve hiç bir otomobilimiz şanzıman arızası yaşatmadı.
    Renault 9 spring'im vardı bir zamanlar, debriyaj baskı balata 60.000 km'de değişmişti. Fiat Tipo'da ise 120.000 km'de baskı balata değişmişti.

%10 civarında fazla tükettiği doğru, ama bunu hiçbir zaman sorun etmedim, özellikle şehir içinde dur-kalk traikte rahatlığını yaşadıktan sonra.

Güçlü motorlu otomobillerde düşük performans konusunda da bir sorun yaşanmıyor, tabii gidip 1.2 motorlu ve otomatik vitesli bir otomobil alırsanız performans sorun olabilir, ama 2.0 litre ve daha büyük hacimli otomobilerde sorun olmuyor, zaten motorun yeterince torku var, bu yüzden devir konusunda fazla sıkıntı olmuyor.

Kırmızı ışıklarda kalkışta normal bir kullanıcı otomobilini zorlamadan otomatik vitesli otomobil ile daha rahat ve seri kalkışlar yapabilir. ve uzayıp gidebilir. Debriyaj-vites kombinasyonu konusunda tam hakim olan sürücüler için demiyorum. Normal bir kullanıcı için diyorum.

• Acemi, bayan diyedurun bakalım, Japonya'nın %98'i, ABD'nin %92'si, ne, düz vites mi kullanıyor? Avrupa'da otomatik oranı azalıyor mu artıyor mu? Bi araştırın bakalım...
  • Artık yeni otomatik şanzımanlı arabalar ayrıca triptonik modlu.İstediğin devire kadar çıkabiliyorsun.
  • bu tartışma bitmez..

en güzeli benim gibi hem manuel vitesi olan hemde otomatik vitesi olan 2 araca sahip olmak sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

Acemi, bayan diyedurun bakalım, Japonya'nın %98'i, ABD'nin %92'si, ne, düz vites mi kullanıyor? Avrupa'da otomatik oranı azalıyor mu artıyor mu? Bi araştırın bakalım...

başlığa bakarsanız biz burada daha çok otomatik vites mi satılıyor, düz vites mi tartışması yapmıyoruz ki
  • Gayet zevk alarak kullanıyorum aracımı..

94 model E200 otomatik..

Bazı yerlerde 2 den 1 e geçmiyor ve araç kendi kendini boğuyor yani gaz yemiyor..Bu durum dışında memnunum vitesden..
  • quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz101

Artık TIR larda otobüslerde bile otomatik(imsi) şanzumanlar kullanılmaya başlandı. Sürücüye sağladığı inanılmaz bir konfor var otomatiklerin, teknoloji olarakta artık son nesil otomatik türevleri hem manuel kadar az yakıyor hem de aynı performansı veriyor, hatta bazı istisnaları daha az yakabiliyor ve daha fazla performans sunabiliyor. Hala daha manuelde ısrar edenlere saygım sonsuz, ama özellikle sıkışık trafikte bi de vites ameleliği yapmaya hiç mi hiç niyetim yok benim artık.

bi zamanlar leyland marka otobüsler vardı iett'de... otomatik miydi onlar.. vites kolları bi acaipti
  • İzmir'de 92 sanırım. Otomatik Sanos'lar ve arkasından Volvo'lar belediye otobüsü olarak hizmete girmişti.

Clio 1.4 16V otomatik. Süper bir şehiriçi otosu. Bir de az yaksa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hlkkln

quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz101

Artık TIR larda otobüslerde bile otomatik(imsi) şanzumanlar kullanılmaya başlandı. Sürücüye sağladığı inanılmaz bir konfor var otomatiklerin, teknoloji olarakta artık son nesil otomatik türevleri hem manuel kadar az yakıyor hem de aynı performansı veriyor, hatta bazı istisnaları daha az yakabiliyor ve daha fazla performans sunabiliyor. Hala daha manuelde ısrar edenlere saygım sonsuz, ama özellikle sıkışık trafikte bi de vites ameleliği yapmaya hiç mi hiç niyetim yok benim artık.

bi zamanlar leyland marka otobüsler vardı iett'de... otomatik miydi onlar.. vites kolları bi acaipti

leyland ve otomatik vites kelimelerini yanyana koymak bile ütopya

• 4 yıl düz vites kullandım, ancak son 2 yıldır otomatik kullanıyorum ve çok memnunum.... Bundan sonrada otomatik tercih edicemm gibi geliyor..
  • 2 yıldır otomatık arac kullanıyorum yakıt harıc her yonunden memnunum. sımdıkı aracım 1500 motor ve sehırıcı 100 kılometrede 10 lıtre benzın yakıyor. 1500-1600 cc ustu otomatık kesınlıkle almam 1500 motor 10 lıtre yakarsa 2000 motor ne yakar sız dusunun....
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: .Taner.

quote:

Var , ben varım

ece, zaten ben otomatik vites kullanmayan doktor görmedim hiç

Sen otomatik vites olayını sevmediğin için mi doktorluğu bıraktın
    Bu arada iyiki bırakmışsın ; çekilir gibi değil artık
    Üni' ye ilk girdiğim yıl bırakıyım demiştim ama cesaret edememiştim !!!
    Kendime

Kafamı

yol yakınken dönsemmi ki acaba....Aklıma kurt düşürdünüz vallahii....Hem endokrin komitesinden yeni çıktık ...Bilmemki

• kaçıncı sınıf ?
    hele intern falansan iş işten geçmiş demektir, benim gibi nadir insanlar sıyırıyor. (megaloman.gif)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.