Şimdi Ara

Otoban hız limiti ve yol verme sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Büyük ihtimalle linç edileceğim fakat paylaşmadan duramayacağım.

    Bahsedeceğim durum sürekli gerçekleşiyor fakat 9 saat araç sürünce insan cinnet geçirecek oluyor.

    1,5 dci Clio 3 2011 aracım var.

    Hafta sonu Kocaeli-Mersin-Kocaeli

    Toplam 2.000 km yol yaptım.

    Genel olarak sağdan veya orta şeritte sakin sakin gitme taraftarıyım.

    Fakat dün gece yer yer trafikte yaşanan yoğunluk nedeniyle geciktim ve Ankara-Bolu-Kocaeli güzergahında kendi çapımda hızlı sayılan 130-140 km/s hızlarına çıktım.

    Bu hızda seyir ederken en sağ şeritte 80-100 aralığında ağır araçlar, orta şeritte de 90-120 km/s hızında normal araçlar bulunuyordu.

    Yer yer orta şeriti sollamak için 45-50 saniyeliğine sol şerite çıktım.

    Bazen 150-200 metre geriden sinyalimi görüp 150-160 la gelen araçlar çıkmamam için selektör ile taciz ediyorlar.

    arakama neredeyse 10 cm dibime gelip hala selektör yapıyorlar.

    Bu gibi durumlarda inadına sol şeridi terk etmiyorum.


    Önden cevap vereyim de kimse parasıyla hava atmaya kalkmasın.
    Marka model motor gücü fetişzmine bağlamasın

    1- Otobanda 120 km/saat hız limiti var. Bunun üstüne çıkmak yasak. Bunun üstüne çıkan hiçbir konuda kendisini haklı göremez. Ki sollama esnasında 130 unda üstüne çıkıyordum yasal sınırın +%10 toleransını da zorlamıştık sonuçta. Haliyle o yoldan benden daha hızlı gitme hakkı kimsenin yok. Araç marka model veya motor gücü kimseyi haklı çıkartmaz.

    2- Otoyol kullanma ucreti benzer mesafe için eşit ödüyoruz. Lastik ebatı + asfalta uyguladığı araç ağırlığı + hızdan dolayı sürtünme baz alındığında ben birim başına o lüks arabalardan daha fazla para ödemiş oluyorum. Eğer otoban da bir şeritte hak iddia edilecekse birim başında daha fazla ödeme yapan benim o yolda gitme hakkım var.

    3- Benim yüzümden hızını 160 dan 130'a düşürmek zorunda kaldı... peki ben onun yüzünden hızımı 130 dan 100'e düşürmek zorunda mıyım? Daha pahalı araca biniyor diye özel haklara sahip mi oluyor?

    Diyeceklerim bu kadar.

    Dün akşam aldığım kararla bundan sonra ne olursa olsun hızımı 1 km dahi olsa düşürmek zorunda kalacaksam sol şeriti boşaltıp orta şerite geçmeyeceğim.







  • Hiz yapmayi marifet sananlar gelir birazdan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike Tyson -- 23 Mayıs 2017; 0:28:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O sol şeridi sen 130km ile gitmen için yapmamışlar sollama şeridi sollama solla geç sağ gidebiliyorsan git orta şeritte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne olursa olsun sol seritte senden hizli giden bir arabaya yol vermen gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin acil bir tedaviye ihtiyacınız var. Bakın bu lafımı dinleyin muhakkak . Bir başkası size alternatif tıp yöntemiyle tedavi uygulamadan bence modern tıbtan faydalanın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 23 Mayıs 2017; 0:16:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendinizi haklı çıkarmaya çalışmışsınız ama olmamış. Sizi geçen o kişi hız limitlerinin üstüne çıkıp ceza alınca birim başına sizden daha fazla para ödeyecek o zaman yol vermek zorundasınız. Hiç böyle düşündünüz mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi gelir, ben cezası neyse verir sol şeritte 300 le giderimciler. Dediğiniz şekilde sollama yaparken arkama yapışıp selektör atanlara ben de yol vermiyorum, kuduruyorlar arkada, hatta etraf karanlık ise arka sisi yakıp geçici kör etme taktiğimi uyguluyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 23 Mayıs 2017; 0:16:14 >
  • geçme xenonları yersin adam sağından geçer gider sen yine bekle orda.

    parayla alakası yok bu işin sen kendi kendine dert etmişsin arabanın sınıfını. 25-30 bine de hızlı giden araç var
  • Beyler her hafta aynı konu açılıyor ve büyük tartışmalar oluyor, fakat bu konu bir yere bağlanamıyor uzatmaya gerek yok artık.
  • Hem kuralı bilmiyorsunuz hem de uzun uzun yazmışsınız.

    Keşke sol şeridi işgal etmenin yasak olduğunu 20 ceza puanı ve 198 tl cezası olduğunu bilseydiniz.

    Dikkat edin bir gün otobanda sürekli sol şeridi işgal ederken hızlı gelen biri sizin üzerinizden geçmesin.
  • Yav ne bu kuralcılık ? Adam ceza yese sana giren çıkan mı var ?



    Artistlik yapma geç orts şerite kurallara uya uya git sollama şeridini meşgul etme

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Efective

    Beyler her hafta aynı konu açılıyor ve büyük tartışmalar oluyor, fakat bu konu bir yere bağlanamıyor uzatmaya gerek yok artık.

    Konu bağlı zaten , sol şerit ihlal edilmez. Yok hız limitiymiş, yok 160 la gidemezmiş zırvaları kimseyi bağlamaz. Sen doğruyu yapacaksan solu sollamada kullanacan. Sürekli solda seyredeysen serzenişte bulunduğun tipten zerre farkın kalmaz , çünkü sende kural ihlali yapıyorsun

    Ekleme : Ben genelde sınırlar dahilinde seyrederim, konu sahibi gibi sol şerit fetişim yok. Ama acelem varsa basar giderim , bunu kimsenin engelleme şansıda yok ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 23 Mayıs 2017; 0:46:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) Yanlış yanlışla düzeltilmez.
    2) Para ile hak alınmıyor. Herkesin hakkı eşit.

    Sol şeritte size yakın biri sizden daha hızlı gidiyorsa tabii ki önünü kesmeyeceksiniz. Önünü kesmek hız sınırını aşmaktan daha büyük bir hatadır. Ancak, makul bir mesafe var ise, tabii ki sollamaya çıkabilirsiniz. 200 metre geriden geliyorsa, bir zahmet yavaşlasın davar. Ancak çoğu zaman durum bu olmuyor. Sol şeritte 160 ile gidiyorsun, 40 metre önündeki adam 110 ile şak diye şeridine çıkıyor. Ani fren yapıyorsun. Arkandan gelen de afallıyor. Burada trafiği tehlikeye atan kim? Aslında hem hız yapan, hem mesafe uygun değilken sollamaya çıkan suçlu. Ve kesin olarak söyleyebilirim, sollamaya çıkan daha suçlu. Aynı durum ben 120 ile, sen 80 ile giderken de yaşanabilirdi. Sollamaya çıkmadan önce aynaya bakmak senin görevin. Bazen öndeki hızı kestiremiyor mesela. Aramızda 120 metre falan var. Çıkıyor sola. Başımla beraber. Olabilir. Yavaşlarım. Makina değiliz. Hata yapabiliriz. Yarın ben hata yaparım, sen beni toplarsın... Bazen hızımı da kestiriyor; ama yol yoğun oluyor. Arkam kalabalık, onu da görüyor, o yüzden çıkıyor. Buna da eyvallah. Yavaşlarım. Ancak sollama bittiğinde çekil. Ama rica ediyorum ani fren koyduracak mesafede sollamaya çıkmayın. O zaman işler karışıyor. O zaman fren mesafesi bırakmadan tüm boşluğu kullanarak sert fren yapıyoruz. Dolayısı ile tamponunuza yapışıyoruz. En kısa sürede gene arayı açıyorum; ama kısa süre de olsa tampona yapışıyorum. Çünkü arkadan gelene de maksimum fren mesafesini vermek gerek. Türlü türlü araba var. Arkadan gelenin freni benimkinden kötüdür. Onu da kollamak gerek. Gördüğünüz gibi, her koşulda, herkesi kollayacak şekilde araba kullanmak gereklidir.

    Ben de hız yapıyorum. Sollamaya çıkanları taciz etmiyorum. Diplerine girmiyorum. Selektör atmıyorum. Sollamalarını bitirmelerini bekliyorum. Sollamaları bittikten sonra çekilmezlerse bir kere selektör atıyorum. Çekilmezlerse kasmıyorum, gerilmiyorum, taciz etmiyorum, sağlayıp geçiyorum.

    Bunun arabanın modeli ile para ile alakası pek yok. Focus 2.5 1.6TDCI varken de 150 ile gidiyorum. A3 1.8tfsi veya Legacy 2.0i varken de 150 ile gidiyorum. Eşimin Kalos sakat biraz. Onda 130'u geçmiyorum. Ancak 2011 Clio olsa, onunla da 150'yi geçmem, 140'ın altına inmem. Kısaca bana bir şey değişmiyor. Çoğu kullanıcı için de böyle olduğunu düşünüyorum. Yani, evet, arkana yapışan o A5'li barzo bir barzodur. Ama muhtemelen A5'e değil, eski kasa focus'a biniyor olsa gene arkana yapışacaktı. Çünkü artık ortalama araçlar da bu tarz hızlarda gayet tutarlı, güvenli ve konforlu. Güçleri de yeterli. O hızda kullanacak adam onu da o hızla kullanır.

    ------------

    Trafikte ana kural trafiğin akışına uygun araç kullanmaktır. Trafiğin genel akışına ters her türlü hareket tehlikelidir. Bu bağlamda aşırıya kaçmayan yüksek hız, sık şerit değiştirmek, ani fren yapmak, başkasının yolunu kesip ani frene sebep olmak gibi durumlardan çok daha tehlikesizdir. ABD, Fransa ve Hollanda otoban kaza istatistikleri bunu kanıtlar niteliktedir.

    Herkes herkese saygılı olmalı ve birbirinin hatasını telafi edebilmelidir. Temel prensip budur. Yani, ben hızlı gidiyorsam ve sen 200 metre ileride sollamaya çıktıysan, ben takip mesafesine ulaşana kadar sen şeridine dönemeyeceksen, tabii ki ben yavaşlayacağım ve uygun mesafeden seni takip edeceğim. Sen sollamanı tamamladığında çekileceksin. Ben yoluma devam edeceğim. Bu süreçte kimse kimseyi taciz etmemeli. Yakın takip, selektör falan barzoların yapacağı işler. Ciddiye de alınmamalı. Yok hükmünde sayılmalıdır. Sizin de sol şerit ihlali yapmamanız gerekir. Kimsenin yapmaması gerekir. 150 ile giderken de, sollarsın, sonra orta şeride geçersin. Yoğunluktan ötürü geçemiyorsan, gözün aynada olur. Senden hızlı gelen varsa, ilk fırsatta çekilir ona yol verirsin. Çok yaşadığım bir durumdur. 150 ile giderken, orta şerit benden yavaş aktığı için (orta şerit kamyonları sağ olsun) devamlı sollama yaptığımdan bir nevi sol şerit ihlalinde olduğum durumlarda arkada benden hızlı gelen varsa, mümkün olduğunca ona hız kestirmeden orta şeride çekilir, bunun için gerekirse yavaşlar (orta şeritte önüm dolu ise), hızlı gelen beni geçtikten sonra tekrar hızlanıp sola geçtiğim çok olur. Yani, her zaman hızlı gelene yol veririm. Benim hızımın bir önemi yoktur.

    Bunda stres olacak, sinir yapacak da bir durum yoktur. 150 ile giderken de sizin anlattığınız durumu sık sık yaşamaktayım. Bu şahısları ciddiye almıyorum ben. Yoklarmış gibi davranıyorum. Görgüsüzlükleri geçecek nihayetinde. O koltuğa oturan ilk nesil olunca, bir kısmı böyle barzo oluyor. İkinci nesil biraz daha sakin olur. Üçüncü nesil ise normal olur. Sabır işi. İlk nesilin ölmesini bekleyeceğiz sabırla. Zaman her şeyin ilacı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 23 Mayıs 2017; 0:57:6 >




  • adam silahı çekip saydırırsa napıcaksın
  • Sol şerit sürekli işgal edilmez ve trafik ceza maddeleri arasında gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmek diye bir ceza vardır 206 TL bu sizin içinde geçerli size selektör yapan adm için de geçerli ama şu durumda size selektör yapan haklı görünüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnoname -- 23 Mayıs 2017; 0:51:37 >
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediklerinize aynen katılıyorum. Kendimde otobanda genel olarak 130+ hızlarda seyir eden biriyim ve bu konudan otobanlarda bende cok cekiyorum. Arkadan 140 gibi bir hızla geliyorum sol şeritte 500 metre ilerideki tırları sollamaya niyetlenmiş veya keyfi solda 100le giden ama insan gibi beklesemde sellektör kıyamet girsem de yol vermiyor diyecek laf yok. Fakat malesef bu görüşü savunanlar kesinlikle vazgecmiyor. Gecen buna benzer bir konuda yine sayfalarca yazı yazıldı yasalar döküldü meydana ama yok yani bağlanmıyor, ne burada ne yollarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben nasıl kamyon sollarken arkamdan hızlı biri geliyorsa bir an önce sollayıp yol veriyorsam siz de verin. Artis falan demişsiniz asıl artis sizsiniz bence. Yeri geliyor ben de soldan hızlı gidiyorum vakti gelince orta şeride geçerim arkamdan biri gelmese bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hız limiti var diye sol şeriti kapatmak kesinlikle yanlış olur. Adam kodomandır. acil işi vardır ceza yemeyi göze alır basar gider.
  • Sorunsal nedir Allah aşkına şunu adam gibi sorun diye yazsanıza..

    gelelim konuya trafik şartlarında ben şu şeritten istediğim hızda giderim derseniz
    öncelikle sizden hızlı araçlar sizi sollarlar..
    yol vermezseniz sizi darp ederler açıkcası ziyan olursunuz.

    zaten sol şerit şu hızda giderim şeridi değil işinizi bitirip normal hızınızda gideceğiniz şeride size geçiş hakkı verir.

    bunun dışındaki durumlarda kendi psikolojinizi rahatlatmaktan başka işe yaramaz yaptıklarınız.
    hatta strese girersiniz
    arkadaki araçlar size tehlikeli yaklaşırlar ve bin bir türlü tehlikeli hareketler yaparlar.

    açıkcası değmez orta şeritten trafiği tıkamayacak şekilde seyir edin bence.
  • Otoyolda hız sınırı otomobiller için 120 kmh

    %10 tölerans var etti 132 kmh...



    Bu hız sınırını aşan araçlar için de trafik cezası var...



    Ama olay şu değil ;

    Otoyolda 132 kmh nin üzerinde kimse gidemez, ben aracımla sol şeritten 130 kmh ile giderim arkadan gelenlere de yol vermem çünkü yüksek hız YASAK...



    Yok öyle bir dünya...

    Kural koyucu veya kural uygulayıcı değildir araç sürücüsü...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.