Bildirim
Otoban hız limiti ve yol verme sorunsalı (3. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: 12 Angry Men
Rasgale bir video buldum bak adamlar hepsı sağ şeritte gidiyor, sollayanlar sollamasını bitirip tekrar sağa geçiyor. Hala ogrenmedınız sol şerit sadece sollamak ıcındır solladıktan sonra tekrar sağ şeride gecmen lazım hızın ne olursa olsun.
merhabalar,
Ya okuma yazmanız yok.
Yada yazdıklarımı okumadınız.
Okumadıysanız okuyun.
Okuma bilmiyorsanız bir kursa başvurun.
Ben sol şeriti kitledim şeriti boşaltmadım falan mı yazmışım?
-
quote:
Orijinalden alıntı: talharo123
Siz kipirdamayin,biz saginizdan geciyoruz zaten
okuma yazmanız veya okuduğunuzu anlama yetiniz olsa sağda geçilecek yer olmadığını anlayabilirdiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: ex_silver
"Vurmayın artık yeter.Öldü" diye yazarlardı eskiden.Nostalji günler.
Konuyu açan arkadaşın zihniyetinde olanlardan dolayı zaten trafik bu halde ya. Daha sol şerit ne işe yarar nasıl kullanılır bilmeyen bir milletin yaşadığı trafikte tabiiki gereksiz kazalar ve sıkışmalar olacaktır.
sizinde okuma yazmanızın olmadığını görüyoruz.
Hemen bi kursa başvurun.
Yada anlayamadıysnız dediklerimi yazıyı terkar okuyun.
Ben sol şeride zaten sollama için çıktığımdan bashediyorum.
120 ile sor şeriti kitleyip gözümü kararttım demiyorum.
Okumak önemli..... -
quote:
Orijinalden alıntı: kronin
Olayı okumadan yorum yapma hastalığımız ortaya çıkmış:) adam diyor ki mesafe varken çıkıyorum yine de izin vermiyorlar. Rahatsız ediyorlar. Siz diyosunuz ki niye sol şeride geçiyosun orta şeride geçmiyosun. Adam geçemiyor belli ki orta şeride. Sağında kamyon varken adamı sellektor yağmuruna tutanlara sitem etmiş. Napsın adam sağında kamyon varken ışınlansın mı? Diceksin ki hızlansın ozaman. Eee ulkedeki arabaların beygir ort 90 olunca ve biraz bayır varsa bmw li apaçimiz gibi hızlanamıyor vatandaşımız.
Bu durumdan ben de şikayetmiyim hatta deliriyorum. Sürekli bir taciz altında araç sürmek zorunda kalıyoruz. En sağ şerit boş diye oraya geçiyorum bazen ama makas atan bazı kendini bilmezler orda bile sellektor yapıyor ben geçerken.
Okuma yazması olup algısı açık olan adam kendisini belli ediyor.
eyvallah kardeş.
-
Ben okumadım başlığa göre yazdım. -
Ben de okumadim maalesef 🤧🤧 agresif ve kompleksli yapiniz hosuma gitti yalniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talharo123 -- 24 Mayıs 2017; 23:47:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bu konularda biraz iletişim eksikliğine yoruyorum bu durumu.
Trafikteki diğer araç sürücüleri ile aracınızın ışıklarını kullanarak iletişime geçerseniz sıkıntı yaşamazsınız. Tabii ki işin içinde barzosu şusu busu var ama ben şu şekilde yapıyorum mesela;
Bir kamyon öndeki kamyona yaklaşıyorsa, onu sollamak isteyecektir. Genelde sinyalini verir kamyoncu, çok arızi bir durum olmadıkça pat diye orta şeride atlamaz ama sinyal vermiyorsa bile öndekine yaklaşan bir kamyoncu görünce o civarda pek dolaşmamaya çalışırım. Ya hızımı keser kamyoncunun rahatça orta şeride çıkmasına müsaade ederim ya hızımı artırır kamyoncuyu frenlemesine gerek kalmadan sollar geçerim ya da müsaitse sol şeride atlarım. Ne kamyoncuyu sıkıştırırım ne önüme atlaması derdiyle boğuşurum.
Orta şeritteysem bile aynamı takip ederim ama bilhassa sol şeride çıktıysam bir gözüm aynada olur. Arkadan hatırı sayılır hızla gelen bir araç varsa sağ sinyalimi yakarım. Bu hareketle "Geldiğini gördüm, ilk fırsatta orta şeride döneceğim" mesajını vermiş olurum. Arkadaki araç sürücüsü de bunun üstüne selektör yapmaz (Tabii orta şerit müsait olduğu halde dönmüyorsam bırakın da yapsın), genelde de sabırla bekler. Mesela ben arkadan geleni fark etmedim, adam hızıyla geliyor ve bana selektör yaptı, hemen sağ sinyalimi yakarım ve "Tamam, seni fark ettim, ilk fırsatta orta şeride döneceğim" demiş olurum. Arkadan gelenin selektörü ikilediğini görmedim daha. Zaten arkadan selektör yapan genelde "Bi an önce fark etsin çekilsin" diye yapıyor.
Sollamaya çıkacağım zaman aynaya bakıyorum, gelen araç var mesela. Sinyalimi yakıyorum, adam bana bir tek selektör atıyor. Yani bana "Ben geliyorum, çıkma" diyor. Haliyle onun geçmesini bekleyip sol şeride öyle çıkıyorum. Şimdi sırf adam hızlı geliyor diye frenletmenin ne anlamı var? Ya da selektör yaptı diye gıcık olmanın?
Yine benzer bir durum orta şeritteyim ama sol şeritteki arabanın hızı benim aracıma yakın ve beni solluyor. Solluyor ama yavaş solluyor. İşte o zaman mesela benim sol sinyal yakmam "Ben sollamaya çıkacağım" anlamına geliyor, sol şeritteki adam gaza basıyor ve beni bir an önce solluyor.
Kısaca biraz trafikteki diğer sürücülerin ne yapmak isteyeceğini, ne durumda olduğunu kestirip, biraz iletişim kurarsanız emin olun daha sıkıntısız bir trafik tecrübesi yaşarsınız.
-
sizin gibiler yüzünden trafik kitleniyor ya. arabana güvenmiyorsan sol şeridi ihlal etmeyeceksin kardeşim. sen arkadan 160 a gelen adamın ne ruh halinde olduğunu biliyor musun belki önemli bir işi var bir rahatsızı var acele ediyor. eşşek gibi de sağa çekileceksin. senin gibiler küfürden başka bir şey yemiyor. birde kendinizi kuralcı sanıyorsunuz ya. bencilsiniz. sizin gibiler araba kullanmasın. senin gibiler önüme gelince sağından gitmek zorunda kalıyorum acelem olduğunda mecbur muyum buna. sol şerit akışına uygun gitmiyorsan eşek gibi ortadan gideceksin. kanser oluyorsanda otobüs kullan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorunumuz şu
Solu kapatip gidenler orta şerittekilere saygı gostermio
Ayni sekilde orta serittekilerde sol seritten gidenlere saygi gostermio..
Sorun saygisizlikdan ibaret
Sol seritten gidenin kurallara uygun sekilde sollama yapan birini taciz etme, sellektor yapma, 1 cm kalana dek yaklasma gibi bir hakki yoktur.
Orta seritten gidenin de aynaya bakmadan yakin mesafeden soldan gidenin onune atlamaya hakki yoktur.
Kisacasi hakli olma durumu şartlara göre degisir. Olay saygida bitiyor...
Ama genelde sol seritcileri hatali buluyorum. Sola gecerim hic fren yapmam durmadan basarim mantigindan cikin be kardesim!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rıza Baba52 -- 17 Ekim 2018; 23:15:42 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Senin mantığına göre 40-120kmh otoban hızı ozaman ben en soldan 41 le gidebilirim. Yüzde on hız limitinide ekleyelim 45.0798731 kmh hız ile gidebiliriz arkadaşlar. Demekki atomu parçalamaya az kaldı doktorum nerde.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X