Şimdi Ara

Otoban hız limiti ve yol verme sorunsalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütün bunlar sürüşten keyif almadığımızdan kaynaklanıyor. Koskoca otobanda bile gerim gerim geriliyoruz. Kaslarımız gerildiği için kendimizi 40 km maraton kosmuscasina yorgun hissediyoruz. 4 şeritli koca otoban bile artık bizleri tatmin etmiyor. Hangi şeritte kaçla gideceğimizi bilmiyoruz. Adamlar Avrupada hızına göre şerit seçiyorlar. Hız düştükçe sağa yanaşıyorlar. Hızlı gitmek istediklerinde sola yanaşıyorlar. Ve muazzam bir takip mesafesi var. Trafik şiir gibi akıyor. Biz de maalesef olmuyor. Olmayacak da. Gerilmeye kasılmaya devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç sollama vs. kısımları ile yorum yapmıyorum çünkü olayı anlatmak ile yaşamak çok farklı şeyler, hatalı bir yorum yapabilirim.

Ama 2. maddeye değinmeden de geçmek istemedim.

Adamlar aynı mesafe yola aynı parayı veriyorlar ama o yolda daha az zaman geçiriyorlar. Birim zaman için daha fazla ödemiş oluyorlar haliyle. Siz yavaş kullandığınız müddetçe yolu daha ucuza işgal etmiş oluyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

Otoyolda hız sınırı otomobiller için 120 kmh

%10 tölerans var etti 132 kmh...

Bu hız sınırını aşan araçlar için de trafik cezası var...

Ama olay şu değil ;

Otoyolda 132 kmh nin üzerinde kimse gidemez, ben aracımla sol şeritten 130 kmh ile giderim arkadan gelenlere de yol vermem çünkü yüksek hız YASAK...

Yok öyle bir dünya...

Kural koyucu veya kural uygulayıcı değildir araç sürücüsü...

özetle bu güzel yazmışsınız.
  • Mufettis degilsin polis degilsin amir memur degilsin sen mi duzene sokacaksin ki boyle mukellefiyetinde yok. Seni irgalayan bi durumda yok. Sollamani yap geri seridine gec. Elini biraz hizli tut. Mumkun mertebe kimseninde hizini kesip yavaslatma. Olay bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Mufettis degilsin polis degilsin amir memur degilsin sen mi duzene sokacaksin ki boyle mukellefiyetinde yok. Seni irgalayan bi durumda yok. Sollamani yap geri seridine gec. Elini biraz hizli tut. Mumkun mertebe kimseninde hizini kesip yavaslatma. Olay bu kadar basit.

Aga bu gidişle 200 ü geçemeyeceksin

• "Otobanda 120 km/saat hız limiti var. Bunun üstüne çıkmak yasak." Bu ne saçma argümandır yahu! Yasak ise trafiğe çıkan araçların hepsine sınırlayıcı koyarlardı millet maksimumunda 120 km/s giderdi en fazla. Trafikte bu son sınır üstüne gitmek yasak ben sürekli işgal ederim şeridi mecbur o hızlarda gidecekler diye bir şey yok. 3 şeritli yol ise senin şeridin orta şerittir hızına göre önünde yavaş giden bir araç varsa sol şeridi kontrol edip sollayıp tekrar şeridine dönersin.

"hızımı 1 km dahi olsa düşürmek zorunda kalacaksam sol şeriti boşaltıp orta şerite geçmeyeceğim." kısmını da zerre anlayamadım sol şeride geçince neden hızını düşürmek zorunda kalasın ki inat edip orta şeride geçmeyeceksin?
  • Siz kipirdamayin,biz saginizdan geciyoruz zaten

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Aga araba 200'u gececek ama basip basmamak benim insiyatifimde :)

• Hastayım şu hız sınırı bu deyip sol şeridi sahiplenenlere. Dikkat edin de bir gün başınıza iş açmayın bari. Birde hızını 1 km bile düşürecekse orta şeride geçmezmiş paşam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 23 Mayıs 2017; 2:30:54 >
  • Arkanızdayım eğer birisi selektör ile taciz ederse ben de sinir oluyorum. Kendileri kurallara uymadıkları gibi başkasının da uymamasını bekliyor. 160 200 ile gitmek ceza ödemek sol şeridi kimsenin malı yapmaz. Hatta tüm araçlara trafik kamerası ve gps ile hız ölçen sistemi zorunlu hale getirilse, radara da gerek kalmaz. Arada bir değerler kontrol edilir sistemden eğer araç hız sınırını aşmış ise cezayı kesilir. Bunu yapabilecek teknoloji mümkün. İlk başlarda çok karşı çıkan olur. Hemen her araç ceza yer ama sonra millet alışır. Aşırı hız tarihe karıştığı için de trafik kazaları azalır.

Tabii ki böyle zorlama bir yöntem mümkün olsa da bu cahil toplumlarda gerekli olabilir. Asıl çaresi eğitim düzeyini yükseltip insanların birbirine ve kurallara saygılı bir toplum yaratmak.

• Böyle bir konu açıp böyle şeyler yazan birine açıklamalar yapmanın bir anlamı yok bence.Anlayışı olan birisi olsaydı zaten anlamış olur ve böyle düşünüp böyle bir konu açmaya utanırdı.
  • 1 Temmuzdan sonra akillanirlar

• Trafiğe uyum ve karşılıklı saygı esastır. Uzun yolda 200 le gidip gene sol şeridi mümkün mertebe işgal etmeyip mümkün olduğunca orta şeritten giden adam şofördür. Dikkat edin bu tip adamlar hızlı gitse de başkasının hakkına tecavüz etmez ve de güvenli kullanır. 160 la gelen adamın önüne hakkım var diye 120 ile atlamak pasif barzoluk. Ayıptır yapmayın böyle şeyler. Senin de 160 la sol şeridi babasının yolu sanandan ve yahut sağa geçip yol veremeyeceğin bir durumda habire selektör atan tiplerden farkın kalmıyor.

• Herkes konu sahibine yüklenmiş de Dilovasını bilmiyormuş gibi konuşmuşsunuz. Orta şerit kimi zaman 80'e düşüyor kamyon veyahut yavaş arabalar yüzünden. Biz de hızımızı 80e düşürüp müsait zamanda sollamaya çıkıyoruz ama cidden 2 kilometre öteden aralıksız selektör atmaya başlayanlar var. Ve sinyal açıkken arkamıza yaslanıp sollamaya sırasında selektörü yaslamanın mantığı nedir ? Zaten biz de sollamayı bitirip orta şeride geçmeye çalışıyoruz

• "Vurmayın artık yeter.Öldü" diye yazarlardı eskiden.Nostalji günler.

Konuyu açan arkadaşın zihniyetinde olanlardan dolayı zaten trafik bu halde ya. Daha sol şerit ne işe yarar nasıl kullanılır bilmeyen bir milletin yaşadığı trafikte tabiiki gereksiz kazalar ve sıkışmalar olacaktır.
  • aracı öğrenmiş olduk karşıma çıkarsan seni dövmek zorunda kalabilirim
  • Otoyolda özellikle bir sağdaki şerit boşsa oraya geçin adam 100km hızla orta şeride sabitliyor sağda kamyon filanda yok bomboş arkadan 130-140 la gelende sollayamıyor çünkü soldan daha hızlı gelen var mecbur yavaşlıyorsun.yada 110-120 ile gittiğini düşün 110 ile sol şeride çıkıyorsun 100 le giden sağa kaymadığından

• Olayı okumadan yorum yapma hastalığımız ortaya çıkmış:) adam diyor ki mesafe varken çıkıyorum yine de izin vermiyorlar. Rahatsız ediyorlar. Siz diyosunuz ki niye sol şeride geçiyosun orta şeride geçmiyosun. Adam geçemiyor belli ki orta şeride. Sağında kamyon varken adamı sellektor yağmuruna tutanlara sitem etmiş. Napsın adam sağında kamyon varken ışınlansın mı? Diceksin ki hızlansın ozaman. Eee ulkedeki arabaların beygir ort 90 olunca ve biraz bayır varsa bmw li apaçimiz gibi hızlanamıyor vatandaşımız.

Bu durumdan ben de şikayetmiyim hatta deliriyorum. Sürekli bir taciz altında araç sürmek zorunda kalıyoruz. En sağ şerit boş diye oraya geçiyorum bazen ama makas atan bazı kendini bilmezler orda bile sellektor yapıyor ben geçerken.

• Yıl olmuş 2017 hala sol şeridin ne için kullanıldıgını bılmeyen insanlar var bu ülkede.
  • Arkadaşlar benim birtane honda cıvıc 2002 var yoldan geldim kısa yoldan arabayı stop ettim 1 saat sonra tekrar çalıştırdım hızgöstergesi devir haralet benzin göstergesi çalışmıyor neden sinyal filan çalışıyor acill yardımcı olursanız sevinecem.

Otoban hız limiti ve yol verme sorunsalı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.