Şimdi Ara

HIZ AŞIMI TRAFİK CEZASI FAZLA DEĞİL Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün ilk defa ceza yedim güzelyalı sahil yolu bomboşdu gece 22.00 da 92 ile gitmişim trafik polisi durdurdu 270tl ceza yazdı şoke oldum için hala yanıyor hız aşımı bu kadar fazla nasıl olur bunlar asgari ücreti bilmiyorlar mı?50-100tl olsa anlarımda bir hız aşımı için 270 tl trafik cezası olur mu?

• ceza ucuzlarsa, hayat da ucuzlar.

edit: 1-2 km için can yakmak manasız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiveForSpeed -- 31 Ağustos 2010; 22:52:12 >

Orijinalden alıntı: LiveForSpeed

ceza ucuzlarsa, hayat da ucuzlar.

edit: 1-2 km için can yakmak manasız.

50-100tl bile olsa ben bir daha ceza yaptırmam ancak yok bomboş 3 seritli otoban gibi yol şehir içinde gitsem tamamda 270 tl nedir?
  • Afedersin de az bile bence, para cezası ne kadar fazla olursa caydırıcılık o kadar artıyor. Çoğu sürücünün hız limitleri dahilinde gitme sebebi ceza yememek, ne yazık ki insan hayatına değer verip de yavaş giden kişi sayısı az. Yani sonuç olarak, bana kalırsa azaltılmak yerine daha da artırılmalı cezalar :)

Ps: 1-2 km için fazla ceza ödesem ben de sinir stres sahibi olurdum herhalde ;)

Orijinalden alıntı: WindOfChange

Afedersin de az bile bence, para cezası ne kadar fazla olursa caydırıcılık o kadar artıyor. Çoğu sürücünün hız limitleri dahilinde gitme sebebi ceza yememek, ne yazık ki insan hayatına değer verip de yavaş giden kişi sayısı az. Yani sonuç olarak, bana kalırsa azaltılmak yerine daha da artırılmalı cezalar :)

Ps: 1-2 km için fazla ceza ödesem ben de sinir stres sahibi olurdum herhalde ;)

Aslında doğru diyorsunuz mesela ben hız yapmak mı imkanız yok yapmam 270tl çok fena koydu banaBana 1 km için 2 katı para ödenmez

• O yolda radar olduğunu bilmiyormuydunuz. Geçmiş olsun.
  • Sen hele birde 72 ile 270 TL öde bakalım o zaman insana nasıl koyuyor anlarsın. 15 gün içinde ödersen %25 indirim var ona göre, ödeme gücün varsa erkenden yatır parayı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yapici

Sen hele birde 72 ile 270 TL öde bakalım o zaman insana nasıl koyuyor anlarsın. 15 gün içinde ödersen %25 indirim var ona göre, ödeme gücün varsa erkenden yatır parayı.

Yarın yatırcam hemenAh 1km az hızla gitsem 100tl o kadar koymazdı
  • Bana da yazdılar 98 kmle radar cezası mı olur yahu ayrıca sizinki neden 270 bana 130 yazdılar 15 gün içinde ödeyince 97 lira oluyormuş.

Orijinalden alıntı: laprace

Bana da yazdılar 98 kmle radar cezası mı olur yahu ayrıca sizinki neden 270 bana 130 yazdılar 15 gün içinde ödeyince 97 lira oluyormuş.

sizin ceza yediğiniz yolda hız sınırı 90 filan heralde benimki 70 idi.bu 70in %30 una kadar 128 tl yani 91 e kadar bu fiyatdı ondan sonra 270 tl imiş bende int. baktım.
  • Banada E-80 otoyolunda çamlıca izmir arası 119 km hızla gittiğim için 270 lira itelemişler.
    siz belli ki aşırı hız meraklısı değilsiniz. geçmiş olsun diyorum. (yılbaşı akşamı aynı yerde saat 23.00 de radar cezası yedim 72 miydi neydi)
    ancak o yolda arabalarını maymuna çevirmiş, sürekli makaslar atan, yarış yapan yaratıklar yüzünden o kadar kişinin canı yandı, hayatını kaybetti ki..gözümün önünde yürüyüş yapanların arasına dalan, yarışırken takla atıp karşı şeritten gelen masum insanların canını alan....
    ben olsam sürekli aynı yere radar koymak yerine köprünün kara tarafında az ileriye ekip koyar, yarışmaya başlayan ite kopuğa cezayı döşerdim..
    tipler zaten kendini belli ediyor. arabalarından öküz böğürtüsü gibi sesler çıkar, sisler dahil heryerden uzay gemisi misali ışıklar fışkırır, iş makinası ebadinda
    enli lastikler, cascavlak parlayan jantlar, içinde akıl sağlığı yerinde bir canlının tahammül edemeyeceği yükseklikte müzik vs..
    bu tipleri savunmaya kalkanlar bir gün kendi canlarına, canlarından çok sevdikleri yakınlarına birşey olduğu zaman ne yaparlar onu düşünsünler...

• Eğer o yolda tüm 92 ile giden araçlara ceza yazıyorlar ise tamam derim. Yoksa buradan o trafik polislerine en derin sevgilerimi yolluyorum.

Orijinalden alıntı: keus35

arkadaşın dediği gibi o yolda sürekli radar oluyor. askeri lojmana gelmeden ve diğer şeritte de köprünün altında.
    siz belli ki aşırı hız meraklısı değilsiniz. geçmiş olsun diyorum. (yılbaşı akşamı aynı yerde saat 23.00 de radar cezası yedim 72 miydi neydi)
    ancak o yolda arabalarını maymuna çevirmiş, sürekli makaslar atan, yarış yapan yaratıklar yüzünden o kadar kişinin canı yandı, hayatını kaybetti ki..gözümün önünde yürüyüş yapanların arasına dalan, yarışırken takla atıp karşı şeritten gelen masum insanların canını alan....
    ben olsam sürekli aynı yere radar koymak yerine köprünün kara tarafında az ileriye ekip koyar, yarışmaya başlayan ite kopuğa cezayı döşerdim..
    tipler zaten kendini belli ediyor. arabalarından öküz böğürtüsü gibi sesler çıkar, sisler dahil heryerden uzay gemisi misali ışıklar fışkırır, iş makinası ebadinda
    enli lastikler, cascavlak parlayan jantlar, içinde akıl sağlığı yerinde bir canlının tahammül edemeyeceği yükseklikte müzik vs..
    bu tipleri savunmaya kalkanlar bir gün kendi canlarına, canlarından çok sevdikleri yakınlarına birşey olduğu zaman ne yaparlar onu düşünsünler...

Tamamen katılıyorum. Türkiye'de Trafik polislerinin %90'ı ceza kesilmesi gereken yerlerde değilde tuzağa düşürülecek yerlerde bekliyor. Spor araçlarla yarış yapanların olduğu bölgelerde bulunmazlarken şehirlerarası yollarda ayağınızı gazdan çektiğinizde arabanın 90ın üzerine çıktığı bölgelerde radar uygulaması yaparak trafik cezalarının kotasını doldurmaya çalışıyorlar.

Her sene gereksiz yere radar uygulamalarını görmekten bıktım usandım. Rampa çıkarken araba bayılmasın diye gaza az birşey yükleniyorsun hızın 100-110'a geliyor rampayı aşar aşmaz sağda radar aracı !!!

Bu uygulamalar değiştirilmeli. Amerika'da radar uygulamaları trafik kazalarının çok olduğu bölgelerde bulunmaktadır. Neredeyse her araçta radar dedektörü bulunmakta ve insanlar radarın olduğunun sinyalini aldığında yavaş gitmekte bunun sonucunda trafik kazaları azaltılmaktadır.

Radarın amacıda trafik kazalarını azaltmak olduğuna göre nedir bu güzelim ülkemizdeki trafik cezası yazma çılgınlığı???

• quote:

Orijinalden alıntı: keus35

arkadaşın dediği gibi o yolda sürekli radar oluyor. askeri lojmana gelmeden ve diğer şeritte de köprünün altında.

Hızlı giden biri değilim gece 22.00 da yol bomboşdu ailem ile fuara gidiyorduk otoban gibi yol neyse artık akıllandım yalnız dün gece Heralde ayın snu diye polisler baya coşdu fuara gittim kaldırım kenarlarına herkes park etmiş trafiği aksatmıyor annem dedi şuraya da sen park et bir baktım polis kaldırımın orda bekliyor belki kaldırıma dizili 20-30 araç var hepsinin siliceklerinde cezaDedim şimdi birde burdan ceza yeriz birşey yapmadan günde 500tl harcamış oluruz boşverin gelin evimize gidip oturalım.Sahil yolundan dönerken trafik kontrol yeri çok daha kalabalıkdı millete cezaları veriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oranj001 -- 1 Eylül 2010; 14:36:49 >

• güzelyalı yolunu yaklaşık bir yıldır kullanıyorum okula gitmek için yolda hem hareketli hemde yol kenarında radar var daha ceza yemedim. lakin sabah işe gidiş öğlen 12-1 ve akşam 5-7 saatleri dışına hep radar oluyor çok geç saatler hariç. ayrıca ayda bir kere parktan ceza yiyen biri olarakta aracımı artık parama kıyarak otopark a koymayı öğrenmiş bulunuyorum

geçmiş olsun diyorum bu saatten sonra da o yolda asla 70 , geçmessiniz umarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: oranj001

Bugün ilk defa ceza yedim güzelyalı sahil yolu bomboşdu gece 22.00 da 92 ile gitmişim trafik polisi durdurdu 270tl ceza yazdı şoke oldum için hala yanıyor hız aşımı bu kadar fazla nasıl olur bunlar asgari ücreti bilmiyorlar mı?50-100tl olsa anlarımda bir hız aşımı için 270 tl trafik cezası olur mu?

Gözümde canlandı ilk yediğim radar cezası. Yıl: 2006, Hız: 93 km/h, Ceza: 206 YTL (O zaman Yeni TL)
    Aynı senin verdiğin tepkiyi verdim. Hiç unutmam 550 TL maaş alıyordum o dönemler. Polislere verdim veriştirdim para kolay mı kazanılıyor, size yazılsa verebilir misiniz? Allahtan korkun vb. vb. : ))))))

• ben de girdim, 237 lira yazmışlardı, ben aynı hatayı bir daha yapmam ama keşke o zaman da şimdi de 3 katı fazla olsaydı

buraya gelip de köpürmenizi de anlamıyorum siz o hızla gidiyor muydunuz gitmiyor muydunuz, ki ayrıca radar araçları (radara girenler iyi bilir) 5-10 km/h eksik gösterir (daha doğrusu sizin göstergeniz 5-10 km/h fazla gösterir)

uzun yollarda bulunan hız göstericilerinden de kontrol edebilirsiniz bunu
    Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R
  • Zaten trafik polisimiz bu tür tepkilere alışmış...

Ben gece radara yakalandım, 270 küsür ceza yazdı trafik polisi. Biliyormusunuz hayatımda yediğim ilk radar cezamdı... İlk olduğu için fazla gitmedim trafik polisinin üzerine. Dedim sizin göreviniz, suçlu isem elbette yazacaksınız. Adam şaşırdı, itiraz etmemi falan bekliyordu,az bi ceza değil neticede... Ekip aracında oturan komserle biraz lafladık... Bizde ceza yazmak istemiyoruz ama kameraya giriyor, bilgiler merkeze gidiyor,ceza yazmassak biz suçlu konuma düşeriz dedi... Çünkü hatalı idim. Dedim hayırlısı olsun, ne yapalım,bu bana ders olsun,bir daha dikkat edeyim. Önemsememeye çalıştım. Ama tabi cezadan sonra moralim bozuldu,bir süre kendime gelemedim. Hızım çok fazla değildi, hafif ticari olunca cezada fazla oluyor. Aradan epey zaman geçti, o zamandan bu zamana asla hız yapmam, bana iyi ders oldu... En fazla yarımsaat geç varıyorum memlekete, hem daha az yoruluyorum hemde riske atmıyorum...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.