Şimdi Ara

Oto Yıkama Açmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
12.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 21Temmuz

Her şey hayırlısı olsun .
    Mahallede bir oto yıkama , oto lastik ve halı , perde yıkayan YIKAMACI vardı . Dışarıdan bakıldığında süper para kazanıyor gibi görünüyordu . Çünkü müşterisi çok ve bu işi yapan da ilk kişi . Hemen hemen 1 yıl önce dükkanına kilit vurup kaçtı gitti buralardan . Yaz tatiline geldi cami önünde konuştuk neden gitti diye ; eğer kaçmasaydım şuan toprak altında olurdum dedi . O kaçtıktan sonra başka biri başka yere açtı YIKAMACI dükkanı . İnan 1 yıl içinde 3.şubesini de açtı . O zaman bizde şimşekler çaktı .
    YIKAMA işinde inan para var ama TEHDİT ŞANTAJ olayını da göz önünde bulundur .
    Bu da dert ettiğimiz konulardan biri. İşler bir yeri adam neden bıraksın diyoruz aslında.

Bu arada buraya konu açmam çok iyi oldu. Biz genç adamlarız. Tak diye gaza geliyoruz. Ama işin gerçeklerini de görmemiz lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-45D13A301

Kart değilde telefon numarası ile kendi database inizde tutun zira insanlar artık kart görmek istemiyor :)

Pasta cila kuaför hizmetleri kesinlikle vermelisiniz sadece 20-25 liraya araç yıkama ile çok kazandırmaz gibi
    Tabi ki mesela güzel bir fikir açıkçası :)

• biraz mafyavari olacaksın. yoksa tutunamazsın bu yıkama piyasasında...
  • 4-5 sene önce açılsa iyiydi bende düşündüm çok ama vazgeçtim ufak bir dükkan açıp 10-15 araba yıkamaya düşündüm. İyi bir konum olursa önceden hazır müsterisi varsa olabilir yani iyi düşünmek lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devredenin beyanlarından ziyade 1 ay boyunca kendiniz işyerini gözlemleyin, müşteri trafiğini azçok tespit edebilirsin, burada yok vergiydi ssk idi giderdi diye ağlayanlara aldırış etme, en kötü ticaret birilerinin yanında çalışmaktan çok daha hayırlı ve kazançlıdır.

• Bu şekilde yapılacak iş için profesyonel olmak gerekiyor. Benzinlikte yapıldığı gibi fırçayla girişmek olmuyor maalesef. Artık insanlar eskisi gibi değil daha iyi hizmet ve ustalık bekliyor. İnsanlar yüzbinlerce liralık araçları size profesyonel ve güvenilir garantili hizmet için verecek. Bunun yerine benzinliklerdeki gibi yıkama otomatlarıyla oluşturulmuş bir alan işletmek daha rahat olabilir. Yaşadığım yerde bu şekilde 2 işletme var. Benzinliklerdeki bulunan tazyikli su ve köpük otomatlarından kurulu bir arsa üzerinden işletiliyor. Herkes kendi aracını yıkıyor. Kaliteli oto şampuanı, kaliteli bir hızlı cila, sıcak durulama, verimli oto süpürge gibi imkanlar yaratırsanız insanlar tercih edebilir. Profesyonellik gerekmeden daha az sorumlulukla bu iş daha uygun olabilir. Tek sorumluluğunun kaliteli, bakımı yapılmış makineler ve harici giderler olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erygnd -- 25 Temmuz 2018; 10:27:8 >
  • Nerde hangi avm olduğu da önemli. Bazı avmler sinek avlıyor İstanbul'da olsa dahi. Herşeyden önemlisi 24binTL parayı tek kişi çıkaramayorsa bu işe ortaklarla girmenin bir lüzumu yok. Kartmış abonelikmiş bunlar hiçbir yerde çalışmaz. Yıkama işinde tutturanlar ya lokasyonu ve otoparkı dolu çok iyi avmler veya müşterisi belli mahalle arası yıkamacıdır. Onlarda bile 30TL dan aşağı iç-dış yıkama yapan yok. Bir de elemanların bahşiş beklentisi olursa müşteri kaçar benden söylemesi.
  • müzdaribim bu konuda şöyle düzgün yıkayan yer bulsam veririm 3-5 fazla parasını
    1 yıkama yerlerine kamera koyun milletin eşyaları güvende olsun.her yıkamaya verirken gözlük vs toplamak zorunda kalmasın millet
    2 sıra beklerken vakit geçirmek için ps tv düzgünce bir bekleme yeri çay kahveyi söylemiom bile
    3 iç dış yıkama var cilalı yıkama var ama bi 10-15 tl fazla verip detaylı yıkama seçeneği olsa arabanın içi dışını daha detaylı temizleme seçeneği olsa
    4 araba teslim alan veren kişi güvenilir görünümlü düzgün tip olmalı
    5 fiyatı neyse tam koyun bahşiş filan müşteri uğraşmasın
    6 megaris sonax gibi ürünlerin uygulama seçeneği olmalı.şahsi fikrim bireysel yerine kurumsal franchasing alınması
    7 abonelik ve peşin satın alma mükemmel fikir hatta bu şekil abonelik alanlara yıkamada öncelik verin 1 saat içinde araç teslim diyin baya abonelik toplarsın
    Avm lüks yerdeyse fiyatı az yüksek tutup hizmeti daha iyi verin
    Misal iç dış 40 tl detaylı iç dış 50 tl gibi ...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    Hocam 300x25 - 2500 - 2 çalışan için ortalama 4000 lira - makine bakım giderleri vs.. hesaplarsak zarar edersiniz.

• Oto Yıkama işinde kendin başında durmassan ve yakın akrabanı çalıştırmasaan para kazanamazsın bir fiil başında durup gerekirse bedenen çalışman lazım ayrıca 3 ortak da çok çalıştıracağınız kimseler öyle sözleşme yapıp imzalatacağınız kimseler olamaz o sektörde şu ara suriyeli afganı çalışıyor hep türk de bulursunuz ama 2 günde bir eleman değişir araçta kaybolan eşyalar arabayı vurmalar sürtmeler riskli yanları var tavsiye etmem göründüğü gibi değildir oto yıkama işi

• quote:

Orijinalden alıntı: MeganeCC

Kosgeb girişimcilik belgesi ile Antalya da arkadaşım açtı Konya dan aldı firma prosedür işleri ile de ilgilendi her şey dahil 14bin civarında tuttu. (kira+malzeme+dükkan dönüşüm)
    Kosgeb girisimcilik belgesiyle oto yikama acilabiliyor muymus? Vay be
  • Konuya cevap vereyim, muhtemelen devrenden gelen parayi bankaya yatirip vaizi yiyecek, yine ayni parayi yapacak hem de ugrasmayacak.
    Vadeli faizlerine bir bakin derim, kips
  • Oto yikamalar eskisi gibi is yapmiyor. 1 tl kopuk 1 tl su isi hallediyor. Nasil tutturabilirsiniz isi fiyati dipte tutarsaniz bence kazanir 15 tl gibi bir rakamla cok sayida arac yikayip surumden kazanirsiniz. Fiyat cazip olursa yikatmayi dusunmeyen bile yikatabilir

1000 araclik parkta gunde 30 arac yikasan
    450 tl eder ayda 13500 eder 6 binini masrafa ciksan 7500 tl kazanir.
    Ama kazanmasinin tek ihtimali var fiyatin en dipte olmasi gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hard_hacker -- 25 Temmuz 2018; 11:27:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Adamın söylediğine göre eleman hariç giderler 2500 TL. Ayda min. 300-350 araç geldiğini söylüyor. Eleman giderleri ne kadar olur bilmiyoruz. Şu anda hedefimiz aylık 5000er lira almak değil de kendi işimize sahip olmak. Ancak bunu da minimum karla da olsa sürdürmek.

Alıntıları Göster
    Mutlaka arkadaslar yazmistir tek tek okuma sansim olmadi. Yalniz size tavsiyem kesinlikle devreden kisinin soyledigi rakamlara gore hesap yapmayin. Kar marjini yuksek gosterebilmek icin en kolay yontem masraflari az gostermek, sonucta ciroyu vs ciddi alici oldugunuzda gorebilirsiniz, kira giderini de.

Yanlis degilsem asgari ucretli sigortali bir calisanin isverene maliyeti asagi yukari 3 bin lira civari (Maas, sigorta ve diger odemeleri) Kacak gocek isleri olacaksa bilemem tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunduns -- 25 Temmuz 2018; 12:40:11 >

• Sonucu gördük galiba. YouTube da titizoto yıkama var. 20 liraya araç yıkıyorlar İzmir'de. Patron falan yok. Direk sahibi kardeşi yıkıyor aracı. Yan olarak bide ürün satmaya başladılar. Ama yine kendileri yapıyorlar onu da . Üretim de onlara ait. Ona rağmen ayda kişi başı zannetmiyorum 10biner lira kalıyordur. Size göre değil bu iş. Ek gelir istiyorsanız gelin size Eskişehirden apart alayım 70-80bine 600-700 geliri var her ay. Akarı yok kokarı yok :)

• Sonucu gördük galiba. YouTube da titizoto yıkama var. 20 liraya araç yıkıyorlar İzmir'de. Patron falan yok. Direk sahibi kardeşi yıkıyor aracı. Yan olarak bide ürün satmaya başladılar. Ama yine kendileri yapıyorlar onu da . Üretim de onlara ait. Ona rağmen ayda kişi başı zannetmiyorum 10biner lira kalıyordur. Size göre değil bu iş. Ek gelir istiyorsanız gelin size Eskişehirden apart alayım 70-80bine 600-700 geliri var her ay. Akarı yok kokarı yok :)

• Bizim mahallede bi tane yıkamacı var,1 senede 6 defa sahip değiştirdi:)Muhafazakar mafyalar birbiri ile çatışıyor(teşbih),sarıklı cübbeli amcalar sürekli değişiyor,çalışanlar da onlarla birlikte kah Kürt kah Tatar kah Suri...Tutturunca rahat para kazanma yollarından birisi(çalışanlar için değil)o yüzden mafyacılık oynayan tiplerin çökmeye çalıştığı mekanlardan birisi...

Tavsiyem biraz inceleme yapmanızdır,ya siz ya da sizin adınıza gözlem yapabilecek biri ile inceler iseniz kafanız rahat eder.Bu tarz varlıkların gelip gittiği bir yer ise uzak durun,diğer türlü ticaret risk işidir,bundan önceki sahibi 300 araba yıkar siz gelirsiniz iyi hizmet edersiniz 600 araba gelir.Tam tersi durumlar da olabilir.Önceki mesajlarınız da da belirttiğiniz gibi 10 bin bir kişi için riske atılabilir bir miktar,mafya işleri yok ise denenebilir.Hayat nerelere sürükler sırf onun için bile denemeye değer:)Umarım sizin için hayırlısı olur.

Bu arada ortak işler sıkıntılı işlerdir,para konusunda ortaklık işleri arkadaşlığı da bozar.En başında oturup kurumsal bir kafayla yaklaşırsanız da sorun olacağını düşünmüyorum.En başında kim ne alacak,ne verecek?Bütün varyeteler düşünülüp plan proje dahilinde imzalı bir anlaşma ile ortaklık olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Sonucu gördük galiba. YouTube da titizoto yıkama var. 20 liraya araç yıkıyorlar İzmir'de. Patron falan yok. Direk sahibi kardeşi yıkıyor aracı. Yan olarak bide ürün satmaya başladılar. Ama yine kendileri yapıyorlar onu da . Üretim de onlara ait. Ona rağmen ayda kişi başı zannetmiyorum 10biner lira kalıyordur. Size göre değil bu iş. Ek gelir istiyorsanız gelin size Eskişehirden apart alayım 70-80bine 600-700 geliri var her ay. Akarı yok kokarı yok :)
    Merhaba, yanlış anlamayın. 70-80k paramız olsa Eskişehir’e gelir kendim alırım :) 4-5 senemi geçirdim orda. Az çok tanıdıklar mevcut. Ha onu geçtim 80.000er paramız olsa şu anda cafe işleriyle uğraşıyorduk 😃

• Temizleme yapacağiniz araçların teyplerini son ses açan, orasini burasinı kurcalayan, elinden telefonunu düşürmeyen, ustune başina temizliğine dikkat etmeyen tiplerle çalışmayın yeter. Hayırlı uğurlu olsun. Bir iki ay zarar etsenizde kaliteyi tutturursanız alır yürür.

• Biraz sert ve net yazıcam sırf gözünü açmak için

Cevaplarına baktım, her risklerini anlatan kişilerin cevaplarına hallederiz, para dert değil, ortak dert değil, şu dert olmaz bu dert olmaz demişsin.

Galiba hafiften kaşıntınız tutmuş, rahatlık batmış gibi sezdim. Bence mutlaka bu işe girin, 8 bin tl verip muhteşem bir hayat dersi ve tecrübesi kazanırsınız.
    Sen sanıyosunki şirkette el işindeyken yiyip içip gezdiğiniz arkadaşların sen dahil işin içine ortak para girince böyle laylaylom takılmaya devam edicek. Önce yavaaş yavaş birbirinize karşı vesveselere başlar, 5 aya kalmaz da birbirinizi yemeye hazır hale gelirsiniz.

Ayrıca daha geçen gün semtimizde namı yürümüş, kapısında en az 10 tane vale- akraba- koruma gibi takılan kebapçıya tek bir tane hapçı gelip haraç kesmeye başladı. 1. haftanın sonunda yolda karşısına çıkıp hesap sormaya çalışan mekanın 3 tane valesini bıçaklayıp birisini toprağın altına gönderdi.

Her gaza geldiğiniz şeye zıplamayın, diyosunki bana aylık 300 lira kalsa yeter parasında değilim. Hele bi paranı koy dükkanı 3 ortak açın onuda görücez yeter mi yetmez mi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagızalp -- 25 Temmuz 2018; 14:28:25 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.