Şimdi Ara

Oto Yıkama Açmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
1
Favori
12.868
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başında durmadığın iş yürümez. , el elin eşeğini türkü çığıra çığıra güder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazakbil

Başında durmadığın iş yürümez. , el elin eşeğini türkü çığıra çığıra güder.
    El dediğimiz yine biziz. Muhtemel ortaklardan birinin eşi duracak başında.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

Ben size basit bir işlem ile bilgi vereyim. Önce kesinlikle heyecana kapılmayın iyice araştırın düşünün.

1800 TL kira

1500 elektrik-su

3200 en az iki eleman

1300 iki eleman SSK

1800 3 ayda bir stopaj

500 telekom-deterjan-muhtelif masraflar

500 eleman yeme içme masrafı

Şimdi iş yapsan da yapmasan da bunları mecbur ödeyeceksiniz.

Uzun vade de KDV gelir vergisi çöp vergisi reklam vergisi vs ekleyin.

Bunları toplayın hesabınızı yapın düşünün. Ay da en az 10 bin kazanman lazım ki dükkan dönsün.
    Heh merak ettiklerimiz bunlar. Çok şükür okumuş etmiş insanlarız. Genç insanlarız. Oturup sohbet ederken acaba yapabilir miyiz? Bir kere denemekten ne zarar gelir diyerek başladı muhabbet. Bu arada tutarı söylemedim ama adam 25-30 arasında bırakıyor işyerini. Müşteriyi satıyor bir nebze. 3 kişiyiz. Bizim derdimiz adam başı 10.000₺ alalım değil. 300-500 kar olsun kişi başı ama kendi işimiz olsun. Ek gelir olsun. Biraz insanları tanıyalım. Ticaret, esnaflık, hizmet sektörü nasıl bir şey onu görelim. Kişi başı 8.000 liraya bu devirde iş kurmak için komik bir rakam. Sizce de öyle değil mi?

• Kosgeb girişimcilik belgesi ile Antalya da arkadaşım açtı Konya dan aldı firma prosedür işleri ile de ilgilendi her şey dahil 14bin civarında tuttu. (kira+malzeme+dükkan dönüşüm)

• o zaman tabii daha iyi ben başında ortaklar tarafından kimse durmayacak diye düşündüm . bir işe başlarken istek ve konsantrasyon çok önemli çıkacak zorluklara uzun süre katlanmayı göze almak gerekiyor , ayrıca masrafların orta vadede çok iyi planlanması gerekiyor . çok iyi bir muhasebeci gerekiyor muhasebe işi çok önemli ilerde size tüm kazanımları kaybettirebilir. tanıdık ve tecrübeli biri olursa daha iyi. benden size bir tecrübe Türkiye de ortaklı küçük şirketlerin ömrü yaklaşık 5 sene oluyor o 5 senede ya iflas ediyor şirket yada çok iyi para kazanıyor ama bu durumda da ortaklar arasında para konusunda uyumsuzluk başlıyor herkes paranın peşine düşüyor ve ortaklık bozuluyor. oto yıkamanın başında duracak kişiye çok çok yardımcı olmanız gerek ,siz iş yerine gidip patron benim havasında işin başında duran kişiye saygı göstermez çalışanlara talimatlar verirseniz ortaklar iş yerinden ayrıldığında çalışanlar işin başında duran kişiyi umursamaz . bence o işin başında duran kişiye de şirkette pay vermeniz gerek eğer -ortak- sıfatı onun imajını sağlamlaştırır şunu unutmayın çalıştığı şirkete gönülden bağlı olmayan çalışanlar o anda işlerini yapıyor gözükebilirler ama temelde şirketin geleceğine büyük zararlar verirler ve bunu umursamazlar .

• Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    Eşi bir süre sonra diyecek ki, "dükkanda ben duruyorum ben çalışıyorum ben idare ediyorum ama kâr payımız aynı ben neden yorulayım?"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-45D13A301

Eşi bir süre sonra diyecek ki, "dükkanda ben duruyorum ben çalışıyorum ben idare ediyorum ama kâr payımız aynı ben neden yorulayım?"
    Ya bunlar dert edilecek şeyler değil bizim açımızdan. Ortaklık payını 40-30-30 yaparız olur biter.

Pek zannetmiyorum ama, hayırlısı olur sizin açınızdan inşallah. Fikrin güzeş 300-350 araç az rakam değil. Detaylı temizlik boya koruma seramik kaplama filan da var mı?
  • şu şekilde bir tavsiye vereyim.

-yatırım yaparken devreden kısının anlattıklarını dınleyın ancak kesınlıkle ıtımat etmeyın. kımse yogurdum eksı demez.

-devır alacagınız ıs yerını yerınde gorun. bu ne demek, 1 hafta ya da 2 hafta ıs yerını gozlemleyın.

-kamera kayıtları ıllakı vardır. mumkunse aylık kaç araç gelıyor, gidiyor bunun raporunu cıkarın. ve bunu en sonki yıl ıcın yapın.
    bu sıze aylık ıs hacmını gosterecektır. evet zor bır ıslem ama kesın cozum.

-ayrıca personel olarak çalıstırabılecegınız kesım bellı. suriyeli, afgan, ozbekıstanlı, kürt vsvs. bunlarla ugrasmayı da goze almalısınız.

tutarsa cok ıyı para kazanırsınız emın olun. ama bır yıkamaya 25 lıra vermek benım gıbı bır orta duzey ınsan ıcın kabul edılebilir bır rakam degıl.

hayırlısı olsun.
  • kardeşim hiç bulaşmayın.
    oto yıkamada müşterisi ayrı dert, çalışacak işçisi ayrı dert, ortakla iş yapma ayrı dert.
    hiç beklediğin gibi olmuyor o işler.
  • İyi kar eden bir yeri gerçekten ciddi bir sorun yoksa kimse devretmez acele etmeyin önce iyi bir araştırma yapın ve kesinlikle gözlemleyin bir süre işletmeyi tabi risk almadan para kazanılmaz ama işletme sahibinin dediklerine pek itimat etmeyin kendiniz gözlemleyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşimin oto yıkama dükkanı vardı, bir sene çalıştırdı 2 ortak olarak.sonra aldığı işyerini devretti başkasına. Ohh be dedi, şimdi maaşlı bi ise giriyor :) durumun oZeti bu. Eğer cidden ekmek bırakan bir yer olsa elemanlar devralır işinin patronu olur hocam. Bense siz gibi beyaz yaka biriyim, ek iş bende düşünüyorum ama bu oto yıkama olmamalı, daha farklı bir kulvar olmalı bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herşeyden önce şunu belirteyim:

- Ortak iş açmak ilk başta güzel gözükür, ancak gerek iş payı bölünmesi gerek şahsi ihtiralar,gerek beklenti ve sonuçların herkes için değişkenlik arz etmesi gibi sebeplerden ötürü sıkıntılar kısa/uzun vadede çıkabilir.Birbirinizin hiç tanımadığınız yüzlerini görme imkanınız olur iş hayatında aynı kabı paylaşıyorsanız.

- Satın alacağınız işletme bir marka çatısı altında yer alan hüviyette mi yoksa noname dediğimiz türden bir yer mi?Markaya ait ise anlaşması ne zamana kadar devam ediyor,siz ana firma ile görüştünüz mü anlaşmanın devamı için?Bunun yanında marka çatısı altında ürün kotanız olur ve süreklilik gerektirir.

- İlgili Avm'nin kira kontratı ne durumda?Tl mi yoksa doviz endeksli mi?Bugün heryer Avm ve pekçoğu can çekişiyor ve battı batacak seviyede?

- İşe gelirsek,baz yıkama ve detailing işleri olarak ikiye ayırırsak size en az 4 personel gerekiyor.Kaldı ki iş bilen ve değerinin farkında olan kaşarlanmış bir kişiyi asgari+sigorta ile çalıştıramazsın.Ayrıca iş hakkında kontrolör kimliğe sahip olmanız için sizin de bilgi sahibi olmanız lazım,gerek teorisel gerek eylemsel.Kolları sıvayıp işin mutfağına girebilecek kimliğe sahipmisiniz 3 arkadaş olarak?

- Uzun yıllardır farklı ticari kimliklerle iş hayatında olan tecrübeli birisi olarak ve Türkiye'de oto sektöründe söz sahibi pekçok işletmeci arkadaşı olan birisi olarak ilk izlenimim;personelin oyuncağı olursunuz ve lanet edip devredersiniz gibime geliyor.

- Bugün 3 personelin size aylık masrafı en az 8000 tl olacaktır;kira,vergi,elektrik,su,muhabesebe,bunun yanında lojistik şusu busu ile en az 15.000 tl aylık masrafınız olacaktır.

- Size çizdiğim portre düzgün bir işletme için gerekli minimum gereksinimler,at hırsızı kılıklı saçma sapan bir işletme tipini baz almıyoruz tabiki.

- Yani bismillah deyip dükkanı açmanız günlük "en az 500 tl" ile başlamanız demek.Bunları göz önünde bulundurun.

• 1. İşin başında duracak kişi her ne kadar ortaklardan birinin eşi olsa da, ona bir maaş bağlamak durumundasınız. Hayrına, kocasının hatırına beklemez, kocası da sizin hatırınıza eşini oraya sabitlemez.

2. Kimse işini devrederken işler kötü demez. AVM oto yıkamalar akşamüstleri ve cmt-pazar günleri iş yapar, diğer günler genelde boştur. Siz genelde herkesin orada olduğu vakitleri görüyorsunun. Salı veya Çarşamba günü akşama kadar orada durun, bakın bi kaç araba geliyor yıkamaya.

3. Kışın yağmurlu zamanlarda işler düşecektir. Dışarıda yağmur yağıyorken, yollar çamurluyken çoğu insan arabasını yıkatmaz.

4. Araba yıkama için 25 TL az da değil, çok da değil.

5. Bütün giderleri detaylıca toplayın. Kira, kiranın stopajı, sigorta, sgk, haftalıklar, kdv, gelir vergisi, elektrik, su, makinaların bakımı, muhasebeci, avm aidatı, sarf malzeme giderleri, muhtelif beklenmedik masraflar (çalışanlardan biri arabayı sürter, yaptırmak zorunda kalırsınız, bir haftalık ciro gider)

6. Üç ortak iş yapmak için çok fazla, danaya girer gibi işe girilmez. Ortakla işe girmek iyi cesaret

7. Bunları değerlendirdikten sonra bu işe girerseniz, bol şans, Allah utandırmasın...

Her çalışanın hayali kendi işini kurup kendi işinin patronu olmaktır, çok kolay diye düşünülür, ama işin içine girince öyle olmadığı anlaşılır.
    Hele bir de mekan açılıp müşteri gelmediği günlerde...
    Bol şans

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Her şey hayırlısı olsun .
    Mahallede bir oto yıkama , oto lastik ve halı , perde yıkayan YIKAMACI vardı . Dışarıdan bakıldığında süper para kazanıyor gibi görünüyordu . Çünkü müşterisi çok ve bu işi yapan da ilk kişi . Hemen hemen 1 yıl önce dükkanına kilit vurup kaçtı gitti buralardan . Yaz tatiline geldi cami önünde konuştuk neden gitti diye ; eğer kaçmasaydım şuan toprak altında olurdum dedi . O kaçtıktan sonra başka biri başka yere açtı YIKAMACI dükkanı . İnan 1 yıl içinde 3.şubesini de açtı . O zaman bizde şimşekler çaktı .
    YIKAMA işinde inan para var ama TEHDİT ŞANTAJ olayını da göz önünde bulundur .
  • Anladığım kadarıyla gençsiniz. Benden büyük olabilirsinizde yani 50 yaşlarında değilsiniz..
    Şimdi bu işi yapmazsanız hep aklınızda bir iş yapsak diye dönüp duracak.
    Yani eninde sonunda bir işe el atacaksınız

Gözden çıkarılmış bir para ise sermayeniz; denenebilir.. Bakarsınız işler çok iyi gidebilir

Bu işe girerseniz girdik ama olmadı diyebilirsiniz. Girmezseniz hep aklınızda acaba girsemiydik diye düşünceler olacak.

Bazen risk almak gerekir..

Benim bir işletmede dikkat ettiğim şeyler;
    1) İlgi alaka, temiz işçilik
    2) Sürekli olan müşteriye yada genel müşteriye kampanya olabilir. Küçük hediyeler yada indiirmler olabilir.
  • 3 ortak ve işin başında ortaklardan kimse olmayacaksa paranıza, zamanınıza yazık olur.
    işin başında patron yoksa pek hayır beklemeyin
    aynı şekilde arkadaşım kurumsal firmada çalışıp ortak ile internet üzerinden oto aksesuar satışına başladılar, işler gayet güzeldi fakat işin başında olamadıkları için hep birşeyler aksadı zararına kapattılar.
    Tekrar düşünmekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-45D13A301

Pek zannetmiyorum ama, hayırlısı olur sizin açınızdan inşallah. Fikrin güzeş 300-350 araç az rakam değil. Detaylı temizlik boya koruma seramik kaplama filan da var mı?
    Başlangıç için değil ama ilerisi için olursa düşünüyoruz. Hatta birkaç fikir de mevcut. Mesela bir kart olacak takip için. 10 kere araç yıkatana oto kuaför hediye gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: emindoner09

Kardeşimin oto yıkama dükkanı vardı, bir sene çalıştırdı 2 ortak olarak.sonra aldığı işyerini devretti başkasına. Ohh be dedi, şimdi maaşlı bi ise giriyor :) durumun oZeti bu. Eğer cidden ekmek bırakan bir yer olsa elemanlar devralır işinin patronu olur hocam. Bense siz gibi beyaz yaka biriyim, ek iş bende düşünüyorum ama bu oto yıkama olmamalı, daha farklı bir kulvar olmalı bence.
    Aslında bizim de gönlümüzden her beyaz yakalı gibi cafe/bar geçiyor. Ama öyle bir bütçemiz yok. Biz düşünürken ya acaba olur mu? Neden olmasın vs. diyerek bu işe baktık. Zaten hepimiz hanımcıyız. Onlar yok derse bitti

Kart değilde telefon numarası ile kendi database inizde tutun zira insanlar artık kart görmek istemiyor :)

Pasta cila kuaför hizmetleri kesinlikle vermelisiniz sadece 20-25 liraya araç yıkama ile çok kazandırmaz gibi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.