Şimdi Ara

Oto sanayi ustası arabamı mahvetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
1
Favori
21.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
50 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2008 Mondeo mk4 2.00 tdci dizel otomatik titanium aracım vardı çok da severdim fakat 3 ay önce arabam motor arıza lambası yaktı sanayiye götürdüm tanıdık bir usta beni bir dizelci ustaya yönlendirdi o iyi anlar diye meğerse akrabasıymış. Neyse gittik ustaya yakıt pompasında sıkıntı var dedi parasını hemen verdim 3 güne yaparım dedi 3 gün oldu araba çıkmadı parça gelmedi dedi yarın yaparız dedi 15 gün geçti salladı durdu. bir gün Ayfon'dan pompacı beni aradı kardeşim parasını gönder de pompanı göndereyim diye. Meğerse bu usta benim parayı oynaşıyla yemiş parayıda pompacıya göndermemiş. Sonra kavga ettim adamla en son adam abi bir yalan söyledik yalan yalanı doğurdu dedi. Parasını gönderdim yarın gelir dedi. Yarın oldu arabayı aldım 1 gün bindim yine arıza lambası yandı gittim 10 gün daha yattı araba. Adam güvenilmezin teki arabanın içine sıçtı. Araba her yerden arıza vermeye başladı. Turbodan, turboşarjdan her yerden. Ki bu adam ilk bittiğinde sen bu arabaya binersen seninle daha çok işimiz olur demişti. Ben arabayı beklerken adam arabayla oynaşıyla tatile bile gitmiş.

Daha neler neler ama kısa kesmek istiyorum sonucu anlatacağım. Araba p0047 hatasını veriyordu onu yaptım dedi test sürüşüne çıktık araba su kaynattı araba yandı zannettim. Fan açmadı fanı bozuk dedi. Şimdiye kadar su kaynatmıyordu. Bana demiyor ama belki motorun üst kapağı bile çatladı. Adam motorla uğraşırken fan müşürü mü ısı müşürü mü yerinden çıkmış elektrikçi bir usta geldi anladı. Arabanın harareti birden bire ortaya gelip tekrar düşüyordu fan müşürünü yerine takınca ibre sabitlendi ama şimdi de fan çalışmıyor araba su kaynatıyordu. Fanı aküye direk bağladı turboşarj hatasını da yaptım deneyelim bi dedi denemeye çıktık turboşarj p0047 hatası geri verdi dükkana gittik eleman pompayı ters bağlamış dedi 3 dk da yaptı hata söndü ama 3 dk da pompayı nasıl değiştirdi anlamadım. Şimdi araba kapanın önünde yatıyor fanı direk aküye bağlı ama eminim ki bu arabanın turboşarj hatasını yapamadı 2-3 gün sonra yine aynı hatayı verecek. Bugün gel elektrikçiye gidelim fanın beyninde sıkıntı olabilir dedi. Gitmedim. İnternetten de biraz önce baktım fan beyni de pahalı 500-700 lira. Yemin ederim burnumdan soluyorum katil olacağım.

Ne yapacağımı bilmiyorum arabamı çok severdim yemin ederim arabadan soğudum binesim gelmez artık fan yapılsa bile. Neden başka ustaya gitmiyorsun derseniz de bu adam pompayı garantili yaptırdı başka bir ustaya gidemiyorum.

Arabayı düzgünce yapsa bense tatmin olsam ilk işim arabayı satmak ardında da bu adamın ağzını yüzünü güzel bi kırmak. Şimdi adamla kavga etsem adam arabanın bir yerini yarım yapar al başına belayı.

Ne yapayım ne edeyim bilmiyorum.

Katılım zamanı: 25 Temmuz 2019

yada bu foruma üye olmak için mutlaka başınıza bir olay gelmesi mi gerekiyor ?

kısaca konu sahibinin anlattıklarına inanmadım ,bir sürü mantık hatası var (bir arkadaşın daha bu durum dikkatini çekmiş)
    acaba insanları sanayiden uzaklaştırıp ,servislerin şefkatli kollarına yönlendirmek falan mı amaç ?

bin defa söyledik her dükkan açan iyi usta değildir ,önce bir araştırma yapacaksınız gerçek ustalar kim ,ondan sonra arabanızı teslim edeceksiniz
    ben yıllardır gittiğim ,akraba gibi olduğum tamircinin yanında dahi dururum (mecburiyet olmadıkça) ,gençliğimde bir defa hata yaptım toyluğuma denk geldiği için ,sanayi esnafı kelek yapmıştı ama ondan sonra hep işimi saniyede yaptırdım ve büyük sorun yaşamadım
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun. Anlattığınıza bakarsanız o usta işin içinden çıkabilecek birisine benzemiyor yanlış bi ustaya çatmışsınız yapabileceğiniz tek şey var oda ustaya iş bitene kadar dayı demeye devam edeceksiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşte anlamayan adam garanti verse ne olur vermese ne olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Corsair Severler Derneği Corsair Fan Club

AMD Ryzen 7 1700 // MSI GTX 1060 6GB GAMING X // Corsair Carbide 400R // FSP Aurum-PT 1200W // Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz // Corsair H100i v2 // ASUS PRIME B350-PLUS // OCZ RD 400 NVMe

OnePlus 3T 128GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Geçmiş olsun, arabayı yapınca direk birine kitleyin, bir daha o arabadan hayır gelmez
    Alan adama yazık değil mi hocam. Arabanın düzen tuttuğuna inandığım an satacğım satarken de diyeceğim bu araba böyle böyle diye.

Orijinalden alıntı: J.M.Keynes_

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Anlattığınıza bakarsanız o usta işin içinden çıkabilecek birisine benzemiyor yanlış bi ustaya çatmışsınız yapabileceğiniz tek şey var oda ustaya iş bitene kadar dayı demeye devam edeceksiniz.
    Maalasef öyle hocam.

Orijinalden alıntı: NoyanDervis

Bu mesaj silindi.
    Yaşadığım yer küçük bir ilçe ford yetkili servisi maalasef il merkezinde. 2 saatten fazla sürüyor.
    Daha Fazla Göster
  • Cok gecmis olsun . Benimde basima benzer olaylar geldi . Esenyurtta bir adi bayasica usta yuzunden . Arabayi yaparim diye aldi tamam dedi oldu gittim 1650 para verdim araci aldim 10 km sonra yine ayni sorun . 1 gun sorna gittigimde beyinciye yolladi etti yine olmadi . Neyse dedim ama araba ilk verdigimde 1 sorunu varsa aldigimda 4 sorun birden vardi . Baska ustaya gittim . Megerse kullandigi parcalar yan sanayi ve hic ustaligi yokmus . Degiscekleri degistirdi , ayarlarini yapti ve araba ilk arizali haline geldi . Simdi bakalim neden mi bu ariza dedi megerse fan mis . Ilk basta esenyurttaki usta fan dese fan alicam biticek is ama sagolsun 1650 lira parami bosa aldi , daha cok bozdugu icinde 1000 tl den fazla para harcadim sirf bozduklarini duzeltmek icin yani 2650 harcadim bosuna . Sonra fan degisti ve sorun bitti . Mahkemeye vericektim cunku konusmalari hep whats app ten yaptim yani kanitim var elimde kapi gibi sonra dedim hadi ugrasma bu gerzeklerle . Allahindan colugundan cocugundan ciksin bir daha yapmasin dedim biraktim oyle .
    Elinizde saglam kanitlariniz varsa verin mahkemeye .

• Öncelikle geçmiş olsun.
    15 gün aracı nasıl bıraktınız adamın dükkanda? Ben yıkamaya bırakınca ( çoğu zaman kendim yıkarım) aklım araçta kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilengineer23 -- 25 Temmuz 2019; 19:58:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Elsa

Geçmiş olsun, arabayı yapınca direk birine kitleyin, bir daha o arabadan hayır gelmez
    Mesela size kitlese nasıl olur?..

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Mesela size kitlese nasıl olur?..

Alıntıları Göster
    Sevindim, asıl demek istediğim anlaşılmış.

AMD Ryzen 7 1700 // MSI GTX 1060 6GB GAMING X // Corsair Carbide 400R // FSP Aurum-PT 1200W // Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz // Corsair H100i v2 // ASUS PRIME B350-PLUS // OCZ RD 400 NVMe

OnePlus 3T 128GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: MGEREK

Alan adama yazık değil mi hocam. Arabanın düzen tuttuğuna inandığım an satacğım satarken de diyeceğim bu araba böyle böyle diye.

Alıntıları Göster
    İroni yapıyorum, keşke herkes sizin gibi düşünse.

OnePlus 3T 128GB
  • O ustaya sakın bir daha aracı teslim etme. Bataklığa girmişsin çık, durmaya devam edersen, batarsın. Net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fehmarnbeltlink -- 25 Temmuz 2019; 20:34:7 >
  • NoyanDervis kullanıcısına yanıt
    kesinlikle 100 200 kar edeceğim diye arabaların ağzına ediyorlar.
    sonra bu usta çok kötü....

DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • Geçmiş olsun. Ustanın adını iş yerinin adını adresini buraya yazın. Bu yaşadıklarınızı da Google haritalar gibi uygulamalardan gidilen yerlerle ilgili yorumlara ekleyin. Hem onlara ceza hem gideceklere koruma olur.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.