Şimdi Ara

Ankara'da Fiat Araçlar için Rot/Balans Ustası Öneriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güncelleme: @f.gulteki hocamın önerisi üzerine Hamamönü'nün Kurtuluş tarafındaki girişine yakın olan Faruk Rot Balans diye bir ustaya gittim. 100 TL'ye rot ayarı ve balansı yaptılar. Sağolsunlar gayet güleryüzlü davrandılar. Neler yaptıklarını da anlattırdım. Eve giderken tam olmadığını fark Edip geri döndüm ve rot ayarını tekrar düzelttiler. Ben memnun kaldım.

---------------------------------------------------

Herkese merhaba,
    FIAT Punto aracıma yazlık lastik taktırdım bir ay kadar oldu. Normalde araç hafif sola çekerek giderdi. Ama şimdi lastikten dolayı iyice arttı. Ayrıca 120-130 km/s civarında titreme yapıyor. Konunun rot / balans ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
    Hem usta önerilerinizi hem de problem başka bir yerden kaynaklanıyor şeklinde önerilerinizi almak istiyorum.

Ne kadar tutar bu iş, onu da tecrübesi olanlar yazarsa sevinirim.

PUNTO kullanıp da aracına şöyle şöyle şeyler yap diyen diğer forumdaşları da öneri vermeye bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kültürlü cingen -- 8 Mayıs 2020; 20:17:28 >

• bazı yerler yapamıyor bende değiştirdim 110 sonrası titreme

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

bazı yerler yapamıyor bende değiştirdim 110 sonrası titreme
    Ankara'da mı değiştirdin hocam?

Çözüldü mü titreme sorunu acaba?

• quote:

evet ankarada dün farkettim bemde hız yapınca bir ara gideceğim her zaman gittiğim yer var bu sefer farklı yere gitmiştim aynı yere giderim
    Hocam ağzından zor laf alınıyor

Nereye gittiniz, ne kadar tuttu, yine gidecek misiniz onları da yazarsanız sevinirim.
    yazlıklara geçerken 2 adet yeni lastik aldığımdam para vermedim ama lastik aldığım yer 100 tl değiştiriyor şu an tekrar aynı yerdeyim balanslara bakılıyor bu işin tavsiyesi olmuyor 100 tl yapan yere tekrar balansa geldim

• quote:

yazlıklara geçerken 2 adet yeni lastik aldığımdam para vermedim ama lastik aldığım yer 100 tl değiştiriyor şu an tekrar aynı yerdeyim balanslara bakılıyor bu işin tavsiyesi olmuyor 100 tl yapan yere tekrar balansa geldim
    Neresi hocam orası bi isim verseniz?
    Daha Fazla Göster
  • titreme sadece balans yüzünden olmaz benim de başıma geldi. lastik janta tam oturmadığından lastikte atlama denilen olay meydana geliyor. balans makinasında lastik dönerken avucunuzu lastiğin sırtına hafifçe dokundurun belli bir noktada lastik elinize vuruyorsa lastik atlama yapıyordur. lastiği jantın üzerinde 180 derece kaydırarak sorun düzeliyor. lastikçiler buna pek dikkat etmiyorlar

• Usta tavsiyesi isterseniz ve size de ters bir yerde değilse Hacettepe Tıp Fakültesinin yakınında rot balans ustası tavsiye edebilirim. Ben çok memnundum piyasaya göre de fiyatı çok iyiydi. Son bir yıldır Ankara dışında olduğumda dükkan halen açık mı bilmiyorum. Eski Zekai Tahir Burak Hastanesinin oradan Hacettepe Tıpın arka tarafına inen sokakta Faruk usta. Küçük bir dükkan ama genelde boş kalmaz. Rot ayarlarınıza da bakar balans da yapar. İsterseniz detaylı tarif edebilirim.

• f.gulteki F kullanıcısına yanıt
    Hocam Google haritalar üstünde işaretlerseniz süper olur. Bana yakın orası

• kültürlü cingen kullanıcısına yanıt
    Faruk rot balans adıyla google haritalarda var.

FARUK ROT BALANS
    Hacettepe, Kıvrım Sk., 06230 Altındağ/Ankara
    (0312) 320 11 66

Edit: Umarım memnun kalırsınız. Deneyiminizi iyi kötü bu konuya yazarsanız ileride arayan arkadaşlar da yararlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f.gulteki -- 8 Mayıs 2020; 12:44:57 >

• f.gulteki F kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağol, ne kadar tutar sizce bu iş?

• kültürlü cingen kullanıcısına yanıt
    Son dönemde genel olarak her yerde fiyat artışı var. Faruk ustaya da en son 2 yıla yakın bir süre önce balans ve rot ayarına 90 lira vermiştim diye hatırlıyorum. Geçen bir balans ayarına başka bir şehirde 100 TL verdik. O sebeple güncel fiyatlardan bilgim yok.

• Dayı rot balans

Porsche ferrari gibi lüks araçlar bile rot balansa oraya gidiyor. Çok ünlü bi dükkan. Fiyatı tuzludur ama işi %100 garantiye alırsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Dayı rot balans

Porsche ferrari gibi lüks araçlar bile rot balansa oraya gidiyor. Çok ünlü bi dükkan. Fiyatı tuzludur ama işi %100 garantiye alırsınız
    Kendi lastik bölümümüz var. Çocuk yapamadı, kendim elimi sürmek istemedim.
    Dayı rot balans ve diğer forumlarda bir çok popüler, yere göğe sığmayan yere götürdüm Grande Puntoyu. 120 - 160 arası titremeyi hiç birisi kesemedi. birisi önleri düzeltiyor arka başlıyor diğeri arkaları düzeltiyor önler başlıyor titremeye. Jantlar yeni, lastikler yeni. Sağ olsun dayı rot balans uğraştı çevirdi etti, sonra ankara bulvarına çıktım bastım yok yine tir tir titriyoruz. Gidipte tekrar bu olmamış demeyi sevmem.
    bir pazar günü dükkana gittim, kendim uğraştım 2 saat kadar, 160 - 170 arası hafif önde titreme kaldı belli belirsiz.
    Şundan emin olun piyasada balans yapabilen adam yokmuş bunu öğrendim.

• Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Hocam Punto'ya neler yaptınız standardın dışında? Var mı yeni punto sahibine önerileriniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: kültürlü cingen

Hocam Punto'ya neler yaptınız standardın dışında? Var mı yeni punto sahibine önerileriniz?
    - orjinalciyim abuk subuk şeyler yapmam. Orjinal aksesuarları ekledim (krom cam çıtaları, krom bagaj kapağı çıtası), krom ayak dayama, orjinal kol dayama taktım ve kol dayamanın arkasındaki hava çıkışını aktif hale getirdim.
    - orjinal hız sabitleyici taktım.
    - Usb / Sdcart audio system apart taktım.
    - Kol dayama altındaki plastik parçaya aux kablosu ve usb kablosu çekip Vw'nin usb&aux portunu ebaydan alıp kesip oraya uydurdum (Orjinal gibi oldu )
    - Geçen hafta boşluktan emme manifoltunu ve egryi söküp temizledik. Emme manifoltunu kapakçıya gönderdim yıkama makinesinde yıkattım, egr ve diğer boruları kendim benzin ile temizledim.
    - Ford Focus 2.5 elektirikli kararan iç dikiz aynasını taktım harika oldu.
    - 4 günlük karantinada arabanın tüm koltuklarını söktüm eve çıkarttım, orjinal kılıfları söküp çamaşır makinasında yıkadım. Arabanın döşemesi bej renkmiş onu öğrendim
    - Egeanın ön tavan aydınlatmasını taktım. daha şık durdu. Çıkan eskisini arkaya kısma taktım tavan döşemesini kesip.
    - Ön Kapıların altına eşik aydınlatmasını yaptım. Emotion donanım ile gelir bu. ben tesisatını çektim yaptım (1 günüme mal oldu.)
    - 4 kapı içine koçtaşdan aldığım yalıtım süngerini uyguladım. Hem kapının iç boş kısmına doldurdum hemde döşemelere iç taraftan yapıştırdım. ses sistemi daha iyi oldu, tok kapı sesi peydah oldu (Golfcüler kıskanır söyeyeyim, 150 TL'ye mal oldu)

- Ön tampon boyanacak. Söktüğümde sis farlarına Clio 4'ün mercekli sis farını aktaracağım.
    - ön farlara B8 passatın led merceklerini koyacağım. Mercekler hazır ancak mercek beyinlerini temin edemedim.

Bu araba bir dünya resmen. Sökmesi takması herşeyiyle çok kolay, yada ben işin içinde olduğumdan kolay geliyor.
    O kadar araba sahibi oldum, halihazırda başka araçta mevcut ancak puntodaki gokart hissini hiç biri vermiyor. Bir kaç kat pahalı muadilleri veya bir üst sınıfları kıçını başını dağıtırken buna bir iki direksiyon hamlesiyle devam ediyordun. Şasesi rijit ve dar aks aralığı ile değişik hissettiriyor (Bmw 1 serisindeki gibi). Millet fiat diye burun kıvırır bide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 8 Mayıs 2020; 22:40:23 >

• Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç bu kadar detaylı bir cevap beklemiyordum. Bu arada ben de bugün AUX kablosu taktırdım araca. Far kaşı düşünüyorum bir de, şu linkteki gibi

urun.n11.com
    Far Ledi Far Kaşı Sinyalli Kayarlı Gündüz Farı Dıştan Montaj - n11.com
    https://urun.n11.com/led-far/far-ledi-far-kasi-sinyalli-kayarli-gunduz-fari-distan-montaj-P314177279

Ne diyorsunuz güzel olur mu sizce?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.