Şimdi Ara

Osram NightBreaker H7 & H11 aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
34.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Bauhous'tan kısalar için bir çift H7 Osram NightBreaker ve uzunlar için de bir çift H1 Osram NightBreaker ampül aldım. Forumlarda ve inceleme yazılarında Philips'in X-treme Power ampülleri ile karşılaştırılan performans serisi ampüllerden. Standart halojen ampüllere göre %90'a kadar daha fazla aydınlatma ve %10'a kadar daha beyaz ışık (4000K) sağlıyor. Ancak kesinlikle tuning maksatlı satılan Xenon-kılıklı beyaz mavi boyalı ampüller gibi beyaz/mavi bir ışık vermiyor; sadece biraz daha beyaz o kadar. Bauhous'tan aldım, fiyatlar gayet uygun; üstelik orijinal mi sahtemi diye endişem de olmadı. Plastik kutuları bir bandrolle mühürlenmiş yani ilk açan siz oluyorsunuz.

Kullandıkça deneyimlerimi burada paylaşırım, soru olursa da elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

• Araçta yanar halinin fotolarını da bekliyoruz
    Hayırlı olsun
  • yağmurlu havalardaki performansını paylaşırsan sevinirim,tabi bunun icin biraz bekleyebiliriz
  • fiyat ve kullanım deneyimlerini bekliyorum
  • ben en çok rengini ve gece performansını bekliyorum
    yagmurda eminim fena değildir...
  • hayırlı olsun kardeşim keyifli sürüşler... abicim resimleri araç üstünde gece ve yağmurlu kötü hava koşullarında nsl bi performans göstrdiğinide açıklarsan seviniriz..!!!

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 17 Ekim 2008; 23:28:35 >
  • NBL ler yağmurda görüntüde bir bozulma yapmıyor ancak bembeyaz değil.yani açık sarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    H7 ampul tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    narva beyaz ampüller
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yanarken de resimleri olsa iyi olur.
  • ş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELICOPTERPILOT -- 3 Mart 2009; 0:58:39 >
  • Fotoğraflardaki duvar arabadan yaklaşık 20+ metre kadar ileride. İlk önce farlar kapalı iken sonra kısalar açıkken ve sonra da uzunlar açık olarak üç fotoğraf çektim:

Farlar kapalı

Kısalar açık

Uzunlar açık

Renk tam %100 fotoğrafa yansımıyor malesef ama yine de aşağı-yukarı fotoğraflardaki gibi. Beyaz değil ama kesinlikle orijşnal ampüllere göre daha parlak ve biraz daha açık bir sarı. Açık sarı ya da beyaza biraz daha yakın olmasının nedeni daha parlak yanması da olabilir :-)

• Çok net bir fotoğraf değil ama renk sıcaklığı hakkında fikir vermek için faydalı olabilir. Parklar 6000K LED, sisler standart H11 halojen, kısalar ise Osram NightBreaker H7

• fiyatı nedir?
  • H7 çifti 39YTL
    H1 çifti 29YTL

Bu Osram'ları almadan önce elinden geldiğince araştırma yaptım, özellikle forumlardaki yorumları ve incelemeleri okudum. Bu araştırmalar sonucunda iki ürün arasında kaldım. Birisi bu aldığım Osram'lar diğeri ile Philips'in NightGuide modeli oldu. NightBreker daha parlak ve daha çok aydınlatıyor ancak bir handikapı var: ömrü standart halojenlere göre %50 daha az yani yarı-yarıya. NightGuide çok ilginç bir ampul: sürüş konforu ve güvenliği için yola 3 ayrı sıcaklıkta ışık veriyor; orta kısım parlak beyazımsı/açık sarı, sağ taraf beyaz/mavimsi ve sol taraf daha sıcak bir sarı (NightGuide hakkında bunları ben test etmedim, forumlarda ve Philips'in sitesinden okuduklarım). NightBreaker kadar parlak değil ancak ona göre önemli bir avantajı var: şimdiki güncel NightGuide'ın ömrü bir önceki nesil NightGuide'a göre 2x yani normal halojen ampulle aynı, bu da NightGuide'ı aracınıza taktığınızda iki kat daha çok kullanabileceksiniz anlamına geliyor.

Tüm bunları değerlendirip Osram NightBreaker almaya karar verdim :-)

• hayırlıolsun
  • ben de bugün osram nightBreaker h7 ampül taktım aracıma (kısalar için). gerçekten de güzel. Beyazlık çok az ama çok güzel aydınlatıyor.

daha önce narva beyaz ampül takmıştım. karşıdan iyi görünüyordu ancak önümü bile göremiyordum. 2 hafta dayanabildim. hemen çıkartıp eskilerini takmıştım.

bugün nightbreaker taktım. gece biraz yolculuk yaptım. gerçekten aydınlatma harika. Beyazlık isteyenlere pek hitap etmiyor. gece yolunu iyi aydınlatmak isteyenler alsın.

Ben çiftini 30 ytl ye aldım. (Kastamonu'da)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turan37 -- 28 Ekim 2008; 23:42:52 >
  • Yaklaşık iki haftadır kullanıyorum Nightbreaker'ları ve memnunum aydınlatma performansından. Istanbul'da şehir içinde pek çok yolda (E5, TEM, Ankara Yolu,..) aydınlatma yeterli olduğu için Nightbreaker'ların avantajı çok ortaya çıkmıyor, ancak yol aydınlatmasının yetersiz olduğu yerlerde eski halojenlerle olan farkı çok net görüyorsunuz.
  • kullanım ömrü konusunda bilgi verebilir misiniz,ben de aracıma taktırmayı düşünüyorum,ama kullanım ömrü philips ile yarı yarıya yazınca benim kafam karıştı şimdi
  • cumartesi günü tanıdık oto elektrikçiye gitmiştim bir iş için kısa farlardanda şikayetçiydi.Laf arasında söyledim.elimde bir ampül var %90 fark ettiriyor diye bahsetti.gündüz belli olmaz istersen takalım gece yolculuk yap pazartesi beğenirsen alırsın.beğenmezsen eskileri takarız dedi.tak dedim.takarken kutusuna baktım Osram Night Breakermiş.Neyse Gece 100 km yol yaptım.çok acayip rahat eskiden nasıl körü körüne gidip geliyormuşuz.Beyaz yanmıyor kesinlikle limon sarısı(standart halojenlere göre daha açık sarı) yanıyor.Aydınlatması çok güzel standartlara göre çok çok net gösteriyor yolu.bugün gittim parasını verdim.

Resimi osram satan bir sitede buldum.Çok net bir resim değil ama ampülün faydasını en mükemmel şekilde anlatıyor.(ampülleri takınca aynen resimdeki gibi oldu önce ve sonra...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 3 Kasım 2008; 17:01:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: br251

Resimi osram satan bir sitede buldum.Çok net bir resim değil ama ampülün faydasını en mükemmel şekilde anlatıyor.(ampülleri takınca aynen resimdeki gibi oldu önce ve sonra...)

tabi nb bu kadar beyaz değil. limon sarısı

ama aydınlatma çok iyi.

• night breaker bende takdırdım gerçekten aydınlatması güzel ama ömrü kısa bende3 ay anca dayandı patladı arkadaşlara tavsiye etmem
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.