ancak yeterli aydınlatma sağlamıyorlar, ayrıca hoşta görünmüyorlar artık, sıkıldım. hem h4 ampullerin ışık gücü belli...
o yüzden bu farlardan takmak istiyorum
yalnız şöyle bir durum var.
benim farlarım daha önce yazdığım gibi H4 dolayısı ile tek soketli. mercekli farın ampulu ise HB3(kısa) ve H7(uzun). H4 yerine bu takılabilir mi? takılırsa sanırım tesisatın değişmesi gerekecek. bu değişim mümkün mü? çok fazla kesip biçmeden bu yapılabilir mi? yoksa umuduma son vereyim mi?
Hayır;yapılması kesinlikle sorun olmaz.
kuş serisi için görmüşsündür belki çiftli ön farlar çıktı onlar çok rahat takılıyor(onlarad h7-h3 diye satılıyor ama şahin'in orijinal ampulü h4'tür.) yani sadece arkadaki ampül fişleri değişiyior sanırım. ama gerçekten iyi bir elektirkçiye yaptır işini;ileride başın ağrımasın.
bence mercekli far daha iyi olur;hem mercek ışığı daha iyi dağıtır.
Çoğu ampul 55 watt ken HB3 ler 65 watt tır.Bu bi problem çıkarır mı bilmiyorum.
aklıma takıldı. bu farın boyutları h4 olanla aynı mı acaba tam olarak? şekli şemali? hiç taktıran oldu mu?
Aynı olması lazım.Araçların kasaları aynı,çamurluklar aynı,kaput aynı,panjur aynı,farlar da aynı olmalı boyut açısından.
o zaman aklımda kalan son bir soru. HB3 xenon kit varsa bu araçlarda nasıl oluyor? mercekli cliolarda xenon pek görmedim de
Aslında mercekte xenın daha iyi aydınlatır bzıları merceğin görüş açısını azalttığını ve ışığını kırdığını söylesede.Hem mercekte daha iyi sonuç alırsın
Aslında mercekte xenın daha iyi aydınlatır bzıları merceğin görüş açısını azalttığını ve ışığını kırdığını söylesede.Hem mercekte daha iyi sonuç alırsın
evet öyle ancak mercekten merceğe fark var. bu farlardaki mercek biraz küçük sanırım, kirlendiğinde falan baya düşebilir aydınlatma. HB3 xenon kitlerin fiyatları ne kadar acaba
Mtec ler 400 ytl civarındaydı sanırım.Biyerde görmüştüm uygulanmışını clio ya ama canlı görmek lazım tabi
aracına o farı takabilirsin
yalnız şuna dikkat et:
kısadan uzuna aldığında kısa farın kapanacaktır. bununla ilgili elektrikciye başvur.