Şimdi Ara

Osmanlı Devleti (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
1
Favori
15.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Osmanlı'da yaşayıp Türk olmayan ve vatana ihanet edenler yüzünde Osmanlı nın sonu geldi. bunda bencil padişahların da hatası var elbette

Biz Osmanlı'nın neden yıkıldığını değil de, neden Türkiye'nin bu durumda olduğunu ve kalkınmamız için neler gerektiğini tartış mıyoruz?
  • osmanlı 1600 lerin sonlarından beri hemen hemen bütün savaşlarını kaybetmesine ve sanayi devrimini gerçekleştirememesine rağmen 3 asırdan uzun süre daha yaşamıştır bu daha başarılı yönlerinin hatalarından daha fazla olduğunu gösterir osmanlı tek kelimeyle müthiştir.
    ben bir yıl tarih bölümünde( uludağ tarih 98-99) okumuştum ilk öğrendiğimiz şeylerden biri mukayesedir yani bugün ile geçmişi mukaye edemeyiz osmanlıdaki mesela 1745 teki bir hadiseyi 2006 türkiyesi ile kıyaslayamayız 1745 ingilteresi vb ile kıyaslayabiliriz bu başlıkta veya tarihle ilgili konularda tartışırken buna lütfen dikkat edelim

bir de kanuni devrinde rusya bize ait olan kırım hanlığına vergi ödeyen güçsüz bir devletçikti bugünkü haliyle karıştırmayalım
  • Bazıları iyi okusun tarihine sahip çıkmak eski yönetimleri benimsemek değildir.Bazıları istesede istemesede Osmanlı atamızdır Türktür.Ha şöyle bir durum var Osmanlı atam değil diyen belki Türk değildir.O zaman o ayrı.Hunlarda,Göktürklerde....Osmanlıda atamızdır bu böyle biline...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordSoth -- 31 Aralık 2006; 5:05:33 >

Orjinalden alıntı: BauglirXul

quote:

Orjinalden alıntı: Laz

quote:

e.Bügün sizin gibi düşünenler var iseniz bu Osmanlının sizlere sağladığı özgürlüğün bir sonucudur emin ol.

Bugün biz var isek bu Atatürk önderliğindeki Kurtuluş savaşının sonucudur,Osmanlı'dan kalanlar dışarı kaçmak,kaçırmakla ha bir de İngiltere'nin bir taraflarını öpmeyle meşguldüler...
    AKILLI KONUŞ.. TARİH HAKKINDA SU DAMLASI KADAR BİLGİN YOK HELE OSMANLI TARİHİ HAKKINDA BİR KELİME DAHİ ETME !! BEN KİMSEYİ KÖTÜLEMİYORUM AMA VAHDETTİN VE AİLESİ SÜRGÜN EDİLDİ İSPANYA YA.. NEDEN İ İSE GAYET AÇIK; CUMHURİYET KURULDUKDAN SONRA BİR PARTİ KURUP İKTİDAR I ELEGEÇİRMESİNLER DİYE.. EMİN OL Kİ GİT OSMANLI AİLESİNİN FERD LERİ İLE YAPILAN ROPÖRTAJ LARI OKU AĞLARSIN.. %12093129387102 KOMÜNİST SİN LAFLARINDAN CUMLELERİNDEN BELLİ ! KOSKOCA OSMANLI İKİ ÇAMURLA LEKELENEMEZZZZ... KEŞKE ŞUAN OSMANLI İMPARATORLUGU OLSADA AB PEŞİNE DÜŞMÜŞ İT ROLÜNDEN VAZGEÇCEK.. FRANSAYI TEK BİR MEKTUP LA İNLETSEK.. AMERİKAYA KORKU SALSAK.. OSMANLI GİTTİ HER YERE HUZUR VE REFAH GÖTÜRMÜŞTÜR BUNU UNUTMAYIN.. ORTADOGUYU ŞUANA KADAR KİM ELEGEÇİRDİYSE HEPSİ ŞİDDET UYGULADI ORDAKİ HALKA, BUNU YAPMAYAN TEK ORDU TEK DEVLET OSMANLI İDİ.. ( KV IRAK DAN ALINTI ) ORADAKİ MİLLETLER EGEMENLİGİNDE YAŞADIGI DEVLETDEN KURTULUP HUZURA KAVUŞMAK İÇİN OSMANLI ORDUSUNUN YOLUNU GÖZLERDİ.. HERŞEYİMİZ EN SON MODERN DÜZEYDEYDİKİ KILIK KIYAFET KONUSUNDA HERKEZ İSTEDİGİ KIYAFETİ GİYEBİLMEKDE ÖZGÜRDÜ ( BAŞKASININ DİNİ VE MİLLİ DEGERLERİNE SALDIRI OLMAKSIZIN )

VE SON SÖZ

İMANIMIZLA KAZANDIGIMIZ BU KUTSAL TOPRAKLARDA, İMANSIZ BİREYLER YETİŞİYOR !!!

Evet,tabi ağlarım,eminim ağlarım dışarı çıkartılan veya kaçan 150 civarındaki hanedan üyesi için,hiç zannetmiyorum! 700 sene kulluk statüsünden yukarı çıkamayan halkımız için kim ağlayacak? 1. meşrutiyetteki ve ıslahat dönemindeki bazı iyileştirmeler dışında halkın ne hakkı vardı Allah aşkına söyler misiniz? Sizin gibi insanlar kendi başlarına hareket etmekten korkan,güçlü bir yönetimin altında ezilmeden ve sürülmeden yaşayamayan,kulluk statüsünün içinde hapsolmuş,"devletlüm,haşmetlüm" devirlerinden kalmış insanlarsınız,asıl ben sizi kaale almıyorum...

• Benim de Osmanlı Tarihi'ne karşı bir ilgim var.Tarihi roman okumanızı tavsiye ederim,gerçekten çok şey görebiliyorsunuz.
  • osmanlı kendi kendini yıktı aslında Kanuni den sonra gelenler Kanuni yi örnek alsalardı şimdi işler çok farklı olacaktı enver paşa nın Büyük Turan İmparatorluğu sevdası da Osmanlı nın yıkılış sebeblerinden birii
  • Arkadaşlar Osmanlı neden yıkıldı diye incelerseniz bir kaç gün önce CNN Türk te bir program buna çok net ışık tuttu derim kendi açımdan derim. Başbakanımızın çok önemli ve Prof olan bir danışmanı konuya inanılmaz bir tanımlama getirdi ve oradaki eski ve ünlü bir büyükelçi, gazeteciler ve taha Akyol program sunucusu olarak onayladılar. neydi bu derseniz :
    İlk milliyetçi ayaklanmayı Arnavutlar çıkardı. Şu anda 5 farklı ülkede darmadağınlar.
    Peşinden balkan devletleri geldi şu anda ufacık bir coğrafyada neredeyse 10 a yakın ülke var.
    Peşinden aynı hatayı Jön türklerle biz yaptık. Bir anda 30 sene toprak kaybetmeyen Muhteşem Kızıl Sultan'ın mirasını birkaç senede heba ettik.
    Araplar aynı hataya düştüler işte gördük durumları ortada.
    Eğer Kuzey Irak aynı hataya düşerse başlarına gelecek daha beter olacaktır ve bunu unutmamalı ve ders alıp birlik olmalıdırlar dedi.
    Tabii bu çok kısaca geçilmiş bir özet.
    Bir konu daha aktaracağım yine Tv den SKYTÜRK ten buda. Nihat Genç ve bazı gazeteci ve aydınlar Irak savaşı öncesi ortadoğuda arap devletlerini dolaşmışlar ve solcu/sosyalist olan bu yazar arkadaşımız şunu söylüyordu programında "Bizi kandırdılar. Aynı şeyi onlara da söylemişler. Her gittiğimiz yerde bize "EFENDİLERİMİZİN TORUNLARI GELMİŞ. SİZ GİTTİNİZ O ZAMAN SİZİN DEĞERİNİZ ANLADIK." HER GİTTİĞİMİZ YERDE BÜYÜK BİR SEVİNÇLE KARŞILANDIK"
    Bence birlik ve beraberliğimizi şu anda bizde G.Doğuda yapmaya çalıştıkları gibi, Irakta yaptıkları gibi zayıflatıp birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Bu oyuna daha ne kadar geleceğiz. Bakın Kazakistan devlet başkanı, Cezayir devlet başkanı, İslam Konferansı teşkiletında alınan kararlar ve daha birçok kişi veya İslami kurum birlik olma üzerinde konuşup birlikteliğin yolunu arıyorlar. Olacak işmi Arap kralı bile Türkiye'ye geliyor. Tüm bunlar bir birikimin ve çıkış noktasının OSMANLIDAN BİZE GELEN bir birikimin sonucu olarak birliktelik arayışlarının odağında olmamız olması gerek diye düşünüyorum.
    Ne dersiniz?

• Ayrıca bir kısa anımıda anlatacağım. Malatya da askerliğim sırasında stratejist kurmay albay bize bir birifing verdi. Konu Türkiyebnin konumu ve politik, askeri ve ekonomi stratejik açıdan Türkiyenin konumu ve önemiydi. Zbigniew Brezinskinin "Grand Cheese board(Büyük satranç tahtası)" adlı kitabından yaptığı bir alıntıda" avrasya yı kontrol etmek isteyen 2 ana ghüzergahı kontrol etmeli. biri afganistan pakistan koridoru diğeri ise Türkiye. bu iki noktadan Türkiye çok önemli" dedi. ama bunun devamında başka konuya geçince ben kitapta olan başka bir ayrıntıyı kendine sordum oda şuydu "Brezinski kitbında yrıca derki "Eğer Türkiye'yi başıboş bırakır ve ona kuvvetlenme imkanı verirseniz karşınıza bir dünya devi çıkartır Osmanlıyı kurarsınız, eğer yıkılmasına izin verirseniz inanılmaz bir kaos oluşur altından kalkamazsınız. bundan ötürü onun ayağa kalkmasınada yok olamsına da izin vermeyeceksinzi" peki Siz bunu mutlaka biliyorsunuzdur. Ne düşünüyorsunuz?" dediğmde bize aynen şunu söyledi ve ben ordumla tekrar gurur duydum onurlandım. "Arkadaşlar biz 700 sene (evet aynen bu ifade) geçmişi olan köklü bir kurumuz ve bizde konumumuzun farkındayız ve buradaki koşulların bize açacağı imkanları dikkatlice izliyoruz. Böyle geçmişi olan bir kurumun ve milletin asla bunu kabullebileceğini hatta bu halini kabullenebileceğini aklınız alıyormu? Siz hiç merak etmeyin. Rahat olun."
    İşte benim ordum demiştim ve onur duymuştum belki birileri uyuyor ama sağ olsunlar birileri hazırlıklı ve onlarda bunu istiyor.
    Osmanlının Varisi olduklarını ve bunun tekrar dirileceği uygun koşulları bekliyor. Ve çalışıyorlar. Sanırım bizim de yapmamız gerekenler ve bunun başında Osmanlının temel unsuru olan birliktelik, kardeşlik bağlarını ayakta tutmaktır. Bakın bayrağımızdaki AL kanlarımızdan, yani Türkü ile Kürtü ile Lazı ile, Arabı ile, Çerkezi, Arnavutu, Boşnakı, ve bilemediğimiz daha nice milletten kardeşlerimizin, dedelerimizin kanının renginden aldığını unutmamalı BU KAN KARDEŞLİĞİNİ HATIRLAYIP ARADAKİ KIRGINLIKLARI, KİSLİKLERİ, KAN DAVALARINI UNUTUP BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ. BİR VÜCUT KENDİ BEDENİNDEKİ UFAK TEFEK BAKIMSIZLIK VE HATALAR İLE UĞRAŞIRSA DIŞARIDA Kİ MİKROPLAR DÜŞMANLAR ONA RAHATLIKLA ZARAR VEREBİLİR. YAPMAMIZ GEREKEN HER BİR UZVUMUZA SAHİP ÇIKMAK ONLARIN İHTİYACINA CEVAP VERMEK VE DIŞA KARŞI TEK BİR BEDEN OLMAKTIR. UNUTMAYIN BİZ BİR OLUNCA NELER YAPABİLDİĞİMİZİ TÜM DÜNYA GÖRDÜ VE KORKULARININ TEMELİNDE BU GEÇMİŞ YATIYOR.
    Hürmetler ve iyi geceler

• Arkadaslar bu sorunun cevabını vermek cok zok zor gercekten.benim merak ettiğim başka bir konu da şudur

yıldırım beyazıd la timur arasındaki ankara savaşından sonra bildiginiz gibi fetret devrini yasadık.timur osmanlıyı

bayazıd 4 oğlu arasında paylaştırdı ve tam 12 yıl boyunca bu kotu donem surdu.osmanlı neredeyse cokuyordu.

daha sonra ne olduysa osmanlıınn en şaşaalı donemleri ondan sonra başladı ve dunyay hakım olduk.o kdr zor bı donemden kurtulmayı

başardık ama 1-2 savaş kaybedince gerilemeye başladık.2 donem arasındaki fark neydi acaba.ne oldu da o zor durumdan kurtulduk ne oldu da geri kaldık?

saygılarımla.... bu arada bilip bilmeden osmanlıyı kotuleyenlere cok yazık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetfatihcebi -- 4 Ocak 2007; 19:11:10 >

başardık ama 1-2 savaş kaybedince gerilemeye başladık.2 donem arasındaki fark neydi acaba.ne oldu da o zor durumdan kurtulduk ne oldu da geri kaldık?

Eğitimden ve akıl yolunda uzaklaşan padişahlardır bence bunun sebebi...

osmanlı da öyle. çok çok büyük idarecileri de gördü, devlet yönetiminde olmayı bir tarafa bırakın, oralardan geçmesi bile abes olan insanları da devlet yönetiminde gördü. zamanı geldi bir çok etkenin biraraya gelmesiyle yıkıldı.

neyin kavgasını yapıyorsunuz ki?
    osmanlı her yönüyle süperdi demek mümkün değil, osmanlı berbatın önde gideniydi demek akıllı-kitap karıştırmış adamın işi değil. iyisiyle kötüsüyle tarih sahnesinde yeri kolay kolay doldurulamayacak bir yıldızdı osmanlı. ibret alınacak, öğrenilecek bir çok yönü var. baştan aşağı tutup karalamak nankörlük olur. herşeyiyle alıp baştacı yapmak ise saflık olur. iyisini alıp kötüsünden de ders çıkartırsınız olur biter.

• quote:

iyisini alıp kötüsünden de ders çıkartırsınız olur biter.

Budur...

Orjinalden alıntı: Dark Flyer

quote:

Orjinalden alıntı: Laz

Osmanlı Sisteminden yanasınız öyle mi? Aferin size,bravo size,imtiyaz sahibi bir aile tarafından yönetilmek istiyorsunuz demek,bu söyledikleriniz açıkça Cumhuriyet rejimini reddetmektir,sizin gibilerin kafasını vuruyorduk 80 sene önce istiklal mahkemelerinde...

Cumhuriyet rejimini kötülemiyorum ama Osmanlı sistemini şiddetle savunuyorum.Eğer denildiği gibi kötü bir rejim olsa idi İspanya kıyılarından hindistana kadar uzanmazdı sınırlar!Keşke yine bugünde Osmanlı sistemi ile yönetiliyor olsak da bugünkü gibi elin Hristiyanın'ın elinde oyuncak olup küçük düşmesek!İmtiyazlı bir aile tarafından yönetilmek mi?Doğru kararlar veren, dinini milletini düşünen süper güç olmaya çalışan bir aile (dediğin gibi imtiyazlı aile) başa geçerse neden olmasın?Sizler sizin gibi düşünmeyenlerin 80 yıl önce istiklal mahkemelerinde kafasını vuruyorken tek bir osmanlı padişahı yüzyıllarca sınırları içinde yaşayan ayrı fikirli ve azınlık insanların bırak kafasını vurdurmayı inanç ve yaşayışlarında hürriyet sağlayacak kadar moderndi.İşte kötülediğin Osmanlı'nın demokrasi anlayışı!!!!Bence geçmişten alınacak çok ders var.Bir de birşey dikkatimi çekti.Dünya yüzünde geçmişinden utanç duyan tek millet de biziz herhalde.Ne acı!!

Kendi sınırlarını korumadıkça yapılan her savaş katliamdır.M. Kemal Atatürk bu sözü sana hatırlatırım. Ve ardından şöyle örnek vereyim; Amerika sınırlarını büyütecek diye gelsin Türkiye'ye saldırsın. Ardından sende sempati duy. Arkadaşım Osmanlıdan nefret eden yok tarihimizdir. Fakat Osmanlı herzaman kahraman olmak istemiştir. Buda halka işkencedir. Halk devamlı acılar görmüştür. Türk milleti her zaman için kahraman olmak istemiştir. O yüzdende halkı hep zulüm görmüştür. Şöyle bir baktığımızda en çok savaşan millet olduğumuzu göreceğiz. Artık böyle olsun istemiyoruz. Barış Barış Barış naraları at sonra sınır genişleticem diye her yere saldır. Yok öyle yağma.. Sonra Türklerden neden nefret ediyorlar diyelim. Bunun hiç bir övünelicek yanı yok. Tek övünelicek yanı Osmanlı Kültürü,Osmanlı bilimi v.s. v.s.. Siz yaptığınız yanlız savaşlar ile övünmek

Lig TV alma, aldırtma!

• quote:

Barış Barış Barış naraları at sonra sınır genişleticem diye her yere saldır. Yok öyle yağma.. Sonra Türklerden neden nefret ediyorlar diyelim. Bunun hiç bir övünelicek yanı yok. Tek övünelicek yanı Osmanlı Kültürü,Osmanlı bilimi v.s. v.s.. Siz yaptığınız yanlız savaşlar ile övünmek

hala osmanlının tek derdinin sınır genişletmek olduğunu zannedenlerin olduğunu gördükçe şaşırıyorum hatta gözlerime inanamıyorum yanlış mı okuyorum acaba diyorum.

osmanlının dibini oymak için 7/24 plan yapan ve osmanlı etrafındaki devletlerden tutun beyliklere ve hatta kabilelere kadar organize edip bunları devamlı surette osmanlıya karşı kışkırtan hristiyan ve yahudi aleminin icraatlerinden hiç mi haberiniz yok? hiç mi açıp seferlerin gerekçeleri hakkında bir kaç kaynağa göz atmadınız?

mesela yavuz selim neden şamdan mısıra kadar fethetme ihtiyacı duydu hiç mi merak etmediniz? oralarda memlükler hakimdi ve bunlar türk asıllı-müslüman insanlardı.
    neden yavuz selim bunlara savaş açıp oraları fethetti sanıyorsunuz? baş sebebi memlüklerin mısırdan mekkeye kadar zulümle idare etmeleri, halkı yağmalamaları ve o beldelerden devamlı surette osmanlıya gelen yardım çığlıklarıydı.
    yoksa, çok mu lazımdı mısırın ve arabistanın çölleri osmanlıya?
    oralardaki baldırı çıplak birkaç bedeviden alacağı 2-3 kuruş vergiye mi tamah etmişti yoksa osmanlı?

eleştirirken biraz insaflı olalım arkadaşlar. kafasına kafasına vurmak eleştirmek demek değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 5 Ocak 2007; 11:50:11 >

• @C4 kusura bakma ama bence rüya görüyorsun. o kadar masum değil tarih.

çöller değil daha çok deniz kıyıları katılmıştır topraklara haritaya bakarsan görebilirsin. etrafında tehdit gören bir emperyalist gücün ,düşmanı güçlenmeden müdahalesi olarak da yorumlanabilir. (bkz. bugünki ortadoğu denklemi ve abd )
    Küllerinden modern bir Türkiye Cumhuriyeti kurularak tüm dünyaya örnek olmuştur.
    1299 da kurularak 1453te, sadece 154yıl sonra, İstanbulu fetheden Osmanlı gibi Türkiye Cumhuriyeti de emin adımlarla bölgesinde bir güç haline gelmiş ve dünya politikasında ağırlığını hissettirmeye başlamıştır. 83yıl gibi kısa bir zaman zarfında bileği bükülemez bir devlet haline gelmiştir.
    Yıllar geçtikçe biz kendimize daha çok güvendikçe kavgalar bittikçe tartışmalar azaldıkça kırgınlıklar yerini barışa bırakınca er yada geç dünya tekrar bu topraklardan yönetilecektir.
    Batı devletlerinin acımasızlığı dünyayı kaosa sürüklemektedir. Haksızlık, dışlama, dışlanma, ezilme, yok olma artarak devam etmektedir.
    Adaletin, barışın, huzurun güvenin sağlanması, açlığın sefaletin adaletsizliğin ortadan kalkması için geçmişte Osmanlı gibi bugün de süpergüç Türkiye bir zorunluluktur.
    Osmanlı devletinin bugün haksız yere suçlanması ve aşağılanmasının altında yatan gerçek: bu gücün tekrar ortaya çıkması ve acımasız düzenlerine bir son vermesinin getirdiği korkudur.
    En çok üzüldüğüm nokta ise; batı devletlerince yıllarca empoze edilmiş yalanların artık kendi halkımız tarafından da benimsenilmesidir.

• benım kendı gorusum osmanlı ıyı olabılır ama su an okullarda osmanlının yaptıgı yanlışlarıda anlatmak yerıne hep zaferlerının anlatılmasıdır bugun ıtalyanlar bıle romalı ımp. top olduklarını kendılerı ıtıraf etmelerıne ragmen turkıyede osmanlıya neredeyse toz kondurmuyorlar ve bazı ınsanalr hep bu dusunceyle osmanlı gerı gelse dunyayı fetedıceklerını dusunuyorlar artık bırazda gerceklerı kabullenmek lazım kımısı vahdettını hain kımısı kahraman goruyor kımısı yavuzu katil kimisi kahraman goruyor bırazda gerceklerı gormek lazım diye dusunuyorum

Orjinalden alıntı: dasdasq

@C4 kusura bakma ama bence rüya görüyorsun. o kadar masum değil tarih.

çöller değil daha çok deniz kıyıları katılmıştır topraklara haritaya bakarsan görebilirsin. etrafında tehdit gören bir emperyalist gücün ,düşmanı güçlenmeden müdahalesi olarak da yorumlanabilir. (bkz. bugünki ortadoğu denklemi ve abd )

O müdahaleler olmasaydı şuanda sen bu yazıyı yazıyor olmazdın....
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.