Şimdi Ara

Osmanlı Devleti (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
1
Favori
15.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: soreş

Osmanlı Devleti benim gözümde değeri olmayan bir devlettir..
    Osmanlı hakkında bilinenler heo yüzeyseldir.Tarihi kazananlar yazmıştır.
    Osmanlı Türk devleti idi ama sözde.. Arap Kültürü ve Şeriat ile yönetilen, Türkiyenin ve doğunun bugün ki duruma gelmesini sağlayan bir devlettir.. Kahramanlıkları olabilir ama bi o kadar da lanet bir devlettir.

Senin gözünde değeri olmayabilir ama bu Osmanlının değersiz olduğunu göstermez. 500yıl boyunca Osmanlının bileği bükülmemiştir. Son yüzyıl ise devamlı isyanlarla başbaşa kalmıştır ancak yine de 72 milletten oluşan düşmanı Çanakkaleden geçirmemiştir.
    İsyan deyip geçmeyin arkadaşlar. Siz Türkiye'deki pkk terör örgütünün kuruluşundan beri bütçeden 10%'luk bir dilim yediğini biliyormusunuz? Yapılan büyük çaplı operasyonların milyonlarca dolar tuttuğunu hesap etmiyor musunuz? Bölgenin geri kalmışlığını görmüyor musunuz? Şimdi Osmanlıyı düşünün. Ermeni, Rum, Arap, Bulgar, Yunan, Makedon, Sırp hepsi ayaklanıyor. yıllar boyu Osmanlıda yaşanan terörün Osmanlıyı kemire kemire erite erite ne hale getirdiğini varın siz hesaplayın.
    Bakın bakalım bizi Avrupalılar mı dize getirmiş yoksa kendi içimizde ki ayrılıkçılar mı? bakın bakalım ortadoğunun bugün ki duruma gelmesini sağlayan Osmanlı mı yoksa bölünen Araplarla Ermeniler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellci -- 13 Ekim 2006; 0:08:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Dellci

Bakın bakalım bizi Avrupalılar mı dize getirmiş yoksa kendi içimizde ki ayrılıkçılar mı? bakın bakalım ortadoğunun bugün ki duruma gelmesini sağlayan Osmanlı mı yoksa bölünen Araplarla Ermeniler mi?

dostum anlayana sivrisinek saz

yok onların hiç suçu yok canım. tüm kabahat osmanlıda. hatta lawrence bile "altın taşıyan adam" lakabını londra'da çocukken almıştı. adama iftira ediyorlar ortadoğu ajanı diye. ortadoğu geri kalıp zenginlikleri batı tarafından sömürülse lawrence'e neydi ki? kabahat osmanlının.
  • Senin gibileri bu millet çok gördü ve görecekte söylesene ne için ve ne uğruna yaşıyorsun tamamen onun uzantısı bir toplum, devlet ve millet içerisinde yaşıyorsun Allah aşkına hangi aklı selimle yazıyorsun bunları hiçmi okumadın tarihi. Ama sen ve senin gibilere asil atalarımın uzun zaman öncesinden bir seslenişi var ve şöyle başlıyor tarihi çevir diye. Çevir ve dinle sende anlarsın.
    quote:

Orjinalden alıntı: soreş

Osmanlı Devleti benim gözümde değeri olmayan bir devlettir..
    Osmanlı hakkında bilinenler heo yüzeyseldir.Tarihi kazananlar yazmıştır.
    Osmanlı Türk devleti idi ama sözde.. Arap Kültürü ve Şeriat ile yönetilen, Türkiyenin ve doğunun bugün ki duruma gelmesini sağlayan bir devlettir.. Kahramanlıkları olabilir ama bi o kadar da lanet bir devlettir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kişi -- 14 Ekim 2006; 0:22:49 >

• ya harbidende cok sasiriyorum nasil bir toplumun icinde yasiyoruz inanamiyorum OSMANLI gibi bir gecmisimizi kabullenemeyen varliklarla yanyana olmak cok uzucu (artik nedesem onlara yeridir)...yaziklar olsun...OSMANLI bizim soyumuz degil OSMANLI TÜRK degil,OSMANLI savasmaktan baska ne yapti diyenlerin yorumunu gordum size soylenecek laf yok...bence siz TURK degilsiniz kesinlikle eminim sizin soyunuz TÜRK degil!!!bizim guzel ulkemizin gelismemesin sebebide sizin gibi gecmisini lekeleyen noktalardır!!!OSMANLI olmasaydı siz ne olacaktiniz soyleyin bana???ister kabul edin ister kabul etmeyin OSMANLI 600 yıl boyunca herkesin korktugu bir devletti ve biz gunumuz TÜRK lerinde azcik itibari varsa sebebi OSMANLI dır!!!
  • Osmanlı İmp. 'nun yıkılmasının, görünen sebeplerinden çok asıl sebebi; görünmeyen yani maneviyatından uzaklaşması neden olmuştur. Bir cümlelik kadar basit bişiyi dallandırıp budandırıp başka yerlere çekmenin alemi yoktur.

soreş lanetlediğin devletin torunu olarak (şüpheli) seni afaroz ediyorum
    dreaM der ki; "Netice ki, fena inkişaf etmiş bir hissin dimağ ve şahsiyet üzerindeki akislerini, Sırat-ı teğet geçecek imanla; yatayları dikey yapabilecek aSilBirRuhun gözyaşları cihanı sararsa, realitenin anadinamosu hüclerindeki tılsımından güc alabilir." datacell.org
  • Basit bir örnek:ortadoğuda örneğin filistin'de 400 yıl boyunca kaç tane hristiyan kaç tane yahudi öldürüldü?son 50 senedir filistin'de kaç müslüman öldürüldü?insanlık adına çok şey yapmıştır osmanlı.yanlışıyla doğrusuyla geçmişimiz Osmanlı. insana insanca muamele etmişlerdir en azından.Bugün batı ülkeleri bizi Afrikada,ortadopuda yaşayanları insandan bile saymamaktadır!
    geçmişi olmayan hiçtir, aslını inkar edense ...tir arkadaşlar.
  • fransa cezayirde kıyım yaptıktan sonra cezayir osmanlı tarafından alınmıştı. barbarosun dönmesini fırsat bilen haçlılar büyük bir donanma toplayarak cezayiri tekrar almak için yola koyuldular. amaçları barbaros yetişmeden cezayiri tekrar ele geçirmekti. hatta zaferden öyler emindiler ki donanmada tüm avrupanın kontesleri, düşesleri vs vs leri dahi vardı. olayı seyredip zevke geleceklerdi

barbaros ise cezayire yetim bulup büyüttüğü hasan reisi bırakmıştı. 600 civarında da levend vardı. olayı haber alan 1200 civarında savaşçı arap atlısı hemen hasan reisin imdadına yetişti. donanma karaya çıkıp kaleyi kuşattı. halk ise teslim olmaktan yanaydı. hasan reis, teslim olurlarsa önceki gibi katliama maruz kalacaklarını, adam gibi savaşmalarını emrettiyse de pek laf dinletemedi. 600 levend ve 1200 arap atlısı ile bölükler halinde geceleri kaleden çıkıp haçlı ordugahlarına baskınlar düzenliyorlardı. haçlılar, günler geçip kaleyi alamayıp geceleride bir türlü baş edemedikleri vur-kaç baskınlardan iyice moral bozukluğuna uğradılar. barbarosun da her an çıkıp geleceği ihtimali vardı ki, onu hiç düşünmek bile istemiyorlardı.

sonunda öyle bir fırtına çıktıki, sahil boydan boya karaya vurup batan gemi enkazlarıyla dolmuştu. kaçan kaçıyor ama bataklıklara saplanıyor, kaçamayan ensesine palayı yiyordu. birbirini ezerek sahile ulaşanlar da gemilerinin enkazlarını görünce büsbütün yıkılıp savaşacak takatten kesildiler ve 20.000 asker ya fırtınada boğuldu, ya öldürüldü ya da esir düştüler. ispanya kralı zar zor sağlam kalan gemilerden birine bindi ve "barbarosun yetiminin yaptığına bak. iyiki bir de barbaros gelmedi. yoksa halimiz ne olurdu?" diyerek canını zor kurtardı.

fransızlar ve ispanyollar bunu hiç hatırlamak istemezler

ama osmanlının çöküşünden sonra ise tekrar oralarda yapacaklarını yaptılar. işte osmanlı farkı. osmanlı şöyle-böyle bir devletti diyen ve bu düşünceye pirim verenlere duyurulur.

• Bir alıntı. Okursanız Osmanlı'nın gücünün ne boyutlarda olduğunu görürsünüz.

""""""""Alman İmparatoru Şarlken’le, 24 Şubat 1525’de yaptığı Pavye Savaşı'nda yenilerek esir düşen Fransa Kralı Fransçois ve annesi Düseş Dangolen, büyükelçi Kont Jan de Franjipan ile Kanuni’ye birer mektup gönderirler.

Kraliçenin mektubu şöyledir :

Şimdiye kadar oğlumun kurtuluşunu Şarlken’in insafına bırakmıştım. Fakat Şarlken oğluma hakaretler etmektedir. Dünyaya geçen hükmünüz, cihanın bildiği azamet ve şanınızla oğlumun kurtulmasını temin etmenizi zat-ı şahanenizden niyaz ediyorum.

Bunun üzerine Kanuni Sultan Süleyman Kraliçe ve esir François’ya birer mektup gönderir. Mektupta kısaca şunlar yazılmaktadır :

Sen ki Fransa vilayetinin Kralı Françesko’sun. Sarayıma elçin ile mektup gönderip ve bazı ağız haberi dahi ısmarlayıp, memleketinize düşman girip, hala hapiste olduğunuzu bildirerek, kurtulmanız hususunda tarafımdan yardım ve meded istida eylemişsiniz. Padişahların mağlup olması ve hapsolması tuhaf değildir. Gönlünüzü hoş tutup üzülmeyesiniz. Gece gündüz atımız eyerlenmiş ve kılıcımız kuşanılmıştır. Allah hayırlar müyesser eyleyip meşiyyet ve iradatı neye müteallik olmuş ise vücuda gele (Allah’ın istediği gibi olur.)

Mohaç Savaşı sonucunda dersini alan ve Viyana kuşatması ile de iyice gözü korkutulan Alman İmparatoru Şarlken, François’yı serbest bırakmak zorunda kalmıştır.

Kanuni’nin mektubunda dikkati çeken nokta, Fransa Kralı'na "Sen ki Fransa vilayetinin Kralı Françeskosun" şeklindeki hitabıdır. Bu, Kanuni’nin Fransa’yı küçük bir vilayet, Fransa Kralı’nı da bir vali olarak görmesinin bir ifadesidir."""""""""""""""""

• benim anlamadıgım bu osmanlı torunları amerikada avrupada jet sosyetenin içinde parayla yüzüyorlar ve kim bilir kaçıncı kuşak torun bunlar ordaki devletlerin vatandaşı olmamışlar bi işle ugraşmamışlar işin ilginçi türkçeyi unutmamışlar bugün 3. kuşak alamancılar bile türkçeyi unuttu bugünlerde osmanlının bilmem kaçıncı kuşak torunları ortaya çıkmaya başladı.
  • Devlet-i Osmanlı zamanın günümüz tabiri ile "süper gücü idi." Konunun başında söylendiği gibi doğdu--büyüdü--yaşlandı ve öldü. Yıkılma sebebi olarak tarih kitaplarında bir çok neden bulabilirsiniz. Benim idem şu şekilde: Devler henüz bir uç beyliği iken, hayatta kalmak için genişlemeye ihtiyaç duyuyordu ve başardı. Genişledikten sonra "islam korumacılığını" üstlendi ve en iyi şekilde başardı. Batılıların tabi ile imparatorluk (Cihan Devleti) olduktan sonra ise, "BEN OLDUM" dedi ve "ÖLDÜ." Günümüzde bile büyük şirketler dahi ulaştıkları hedeften sonra kendilerine yeni hedef koymazlar ise batarlar...
    İnsanlar hakkında sürekli kötü düşünenler bilmezler ki kötülük ve şer onların tâ en derinlerine işlemiştir!
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemy32tr

benim anlamadıgım bu osmanlı torunları amerikada avrupada jet sosyetenin içinde parayla yüzüyorlar ve kim bilir kaçıncı kuşak torun bunlar ordaki devletlerin vatandaşı olmamışlar bi işle ugraşmamışlar işin ilginçi türkçeyi unutmamışlar bugün 3. kuşak alamancılar bile türkçeyi unuttu bugünlerde osmanlının bilmem kaçıncı kuşak torunları ortaya çıkmaya başladı.

uzun zaman sonra konuyu tekrar okudum. Açıkcası ilginc, mantıklı ve güzel yorumlar cıktı. Bu açıdan sevindim.
    Elbette farklı görüşe sahip olanlar çıkacaktır. Ama önemli olan fikirleri bir masada oturup tartışabilrmek.

gelelim osmanlı torunlarına. Halifeliğin kaldırılması ile birlikte Osmanlı ailesi bir gecede yurttan çıkartıldı. Yanlarında sadece kişisel eşyaları vardı.Onun dışında herhangi bir para pul yoktu.
    Vahdettin öldüğünde yaşadığı İtalyadaki sehirde manava, kasaba borcu vardı. Bunun yanında açlıktan ölen oldu. 1993 yılında ilk defa yurda gelen Şehzade Orhan Efendi mezarlık bekçiliği dahil birçok işte çalışmıştır.
    Eğer zengin olanları sorarsan onların cogu doğudaki devletlerin sultanlarıyla evlenen hanımlardır. Birçoğu bir şekilde başında çaresine bakmak zorunda kalmıştır.

Bunun için Murat Bardakçının Son Osmanlılar kitabını okumanızı tavsiye ederim

• quote:

Orjinalden alıntı: Laz

Osmanlı Sisteminden yanasınız öyle mi? Aferin size,bravo size,imtiyaz sahibi bir aile tarafından yönetilmek istiyorsunuz demek,bu söyledikleriniz açıkça Cumhuriyet rejimini reddetmektir,sizin gibilerin kafasını vuruyorduk 80 sene önce istiklal mahkemelerinde...

afferin!
    fahişeye fahişe, hırsıza hırsız, ahlaksıza ahlaksız diyemezsiniz.
  • fazla söze gerenk yok. zorunuza da gitse mustafa kemal bir osmanlı paşasıydı. osmanlı kişiliğinden sıyrılışı ve osmanlı kişiliği ile yaptıklarını kıyaslarsanız osmanlı ile cumhuriyetin farkını anlarsınız.
    fahişeye fahişe, hırsıza hırsız, ahlaksıza ahlaksız diyemezsiniz.
  • Kanuni doneminde yasamak istemezmisin LAZ kardes
    quote:

Orjinalden alıntı: wineleven

quote:

Osmanlı Sisteminden yanasınız öyle mi? Aferin size,bravo size,imtiyaz sahibi bir aile tarafından yönetilmek istiyorsunuz demek,bu söyledikleriniz açıkça Cumhuriyet rejimini reddetmektir,sizin gibilerin kafasını vuruyorduk 80 sene önce istiklal mahkemelerinde...

afferin!

• [Deleted by Admins]

Yardım talepleriniz için, lütfen özel mesaj atmayın.
  • quote:

quote:

e.Bügün sizin gibi düşünenler var iseniz bu Osmanlının sizlere sağladığı özgürlüğün bir sonucudur emin ol.

Bugün biz var isek bu Atatürk önderliğindeki Kurtuluş savaşının sonucudur,Osmanlı'dan kalanlar dışarı kaçmak,kaçırmakla ha bir de İngiltere'nin bir taraflarını öpmeyle meşguldüler...
    AKILLI KONUŞ.. TARİH HAKKINDA SU DAMLASI KADAR BİLGİN YOK HELE OSMANLI TARİHİ HAKKINDA BİR KELİME DAHİ ETME !! BEN KİMSEYİ KÖTÜLEMİYORUM AMA VAHDETTİN VE AİLESİ SÜRGÜN EDİLDİ İSPANYA YA.. NEDEN İ İSE GAYET AÇIK; CUMHURİYET KURULDUKDAN SONRA BİR PARTİ KURUP İKTİDAR I ELEGEÇİRMESİNLER DİYE.. EMİN OL Kİ GİT OSMANLI AİLESİNİN FERD LERİ İLE YAPILAN ROPÖRTAJ LARI OKU AĞLARSIN.. %12093129387102 KOMÜNİST SİN LAFLARINDAN CUMLELERİNDEN BELLİ ! KOSKOCA OSMANLI İKİ ÇAMURLA LEKELENEMEZZZZ... KEŞKE ŞUAN OSMANLI İMPARATORLUGU OLSADA AB PEŞİNE DÜŞMÜŞ İT ROLÜNDEN VAZGEÇCEK.. FRANSAYI TEK BİR MEKTUP LA İNLETSEK.. AMERİKAYA KORKU SALSAK.. OSMANLI GİTTİ HER YERE HUZUR VE REFAH GÖTÜRMÜŞTÜR BUNU UNUTMAYIN.. ORTADOGUYU ŞUANA KADAR KİM ELEGEÇİRDİYSE HEPSİ ŞİDDET UYGULADI ORDAKİ HALKA, BUNU YAPMAYAN TEK ORDU TEK DEVLET OSMANLI İDİ.. ( KV IRAK DAN ALINTI ) ORADAKİ MİLLETLER EGEMENLİGİNDE YAŞADIGI DEVLETDEN KURTULUP HUZURA KAVUŞMAK İÇİN OSMANLI ORDUSUNUN YOLUNU GÖZLERDİ.. HERŞEYİMİZ EN SON MODERN DÜZEYDEYDİKİ KILIK KIYAFET KONUSUNDA HERKEZ İSTEDİGİ KIYAFETİ GİYEBİLMEKDE ÖZGÜRDÜ ( BAŞKASININ DİNİ VE MİLLİ DEGERLERİNE SALDIRI OLMAKSIZIN )

VE SON SÖZ

İMANIMIZLA KAZANDIGIMIZ BU KUTSAL TOPRAKLARDA, İMANSIZ BİREYLER YETİŞİYOR !!!
    Zor bir yolda yürümek mecburiyetinde olan insanlar yürümeye başlamadan önce gönüllerinde ve zihinlerinde yürümek ve yol almak zorundadırlar.. Evvela " Ben bu yolu nasıl aşarım ? " korkusundan kurtularak yola çıktıklarında görürler ki yol zorda olsa aşılmış, yürünmüş ve gidilmiştir. İşte o zaman insanların yüreklerinde aslında yolun zannedildiği kadar zahmetli olmadığına ve bütün sıkıntılı yolların aşılabileceğine dair bir iman doğar . . .
    Necm.Erb.

• tek suçumuz iyi niyetli olmaktı...
    kanuni ruslarla işbirliği yapıp tüm avrupayı ele geçirseydi ne olurdu düşünün bi...
  • Osmanlıyı masallardaki padişahların kafalarına göre yönettiği bir imparatorluk sanmak büyük hata olur kanımca.Osmanlının ünlendiği bir konu da yetiştirdiği devlet adamlarıdır.Osmanlının despot bir padişahlık yönetiminden çok ilkeleri olan bir imparatorluk yapısı ile öne çıktığını görmemek büyük yanılgı!Tarihi bir olayı günümüzdeki değer yargıları ile değerlendirmek ise daha da büyük bir hata olsa gerek.Osmanlının değerlendirilişi çağına göre yapılır.Nerden bakılsa en az 300 yıl (dile kolay)hakim bir güç olmuş bir devlet osmanlı.Ki bu imparatorluğun üzerine oturduğu pek çok değer bu günün hakim güçleri tarafından adı bile anılmayan insani değerlerdir.Bir tarihçi bakışı ile bakabilen için Osmanlı olsa olsa taktire şayandır...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.