Şimdi Ara

Oruç tutmak konusunda hala kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O maneviyatı hissedebilmek istiyorum ama kalbimde tam olarak hissedemiyorum Allah'ın ve bu dinin gerçekliği konusunda şüpheleri kafamdan atamıyorum dinden soğutan şeyler de oluyor. Ama mesela oruç tutmasam da tutmadığım için rahatsızlık duyacağım . Siz ne düşünüyorsunuz

• Oruç meselesi yemek yemek ile alakalı zannediyor bizim insanlar.

• Diyet yapmam gerekiyordu hem benim için güzel fırsat oldu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kuran meali oku. Kafana yatarsa tut yatmazsa tutma

• Yanacaksın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu siteye girip arama kutusuna merak ettiğin herşeyi yazıp sonuçları okuyabilirsin

Oruç tutmak konusunda hala kararsızım
    Oruç tutmak konusunda hala kararsızımdinimizislam.com
    Dinimiz İslam | Merak ettiğiniz bütün dini konular
    https://dinimizislam.com
  • Tuttun mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben şimdi evden çıkıp okula gideceğim ama öncesinde starbucks’tan white mocha alıp yanına da tatlı bir şeyler eşliğinde 1 saat civarı çalışacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 16’da anladım hocamOruç tutmak konusunda hala kararsızım 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah hidayet versin, umarım kalbin dine karşı yumuşar..
    Din düşmanlarını da hidayetleri mümkün ise ıslah eylesin değilse kahru perişan eylesin 🤲

• Hissedecek bir şey yok, benimseme meselesi... Benimseyebilirsen tut benimseyemezsen tutma. Ben benimseyemedim, hiçbir şey belli değil, 5000 tane din var dünyada anasını satim nereden belli bunun hak olduğu. Tutmuyorum ramazan beni bağlamaz... Sen de takıl kafana göre kimseye de hesap vermek zorunda değilsin. Konusunu bile açmana gerek yoktu kendi içinde çözmelisin bunu...

• benim ta 2005'ten yasak. özel psikiyatrist anneme dedi ki tutmaya çalışsa bile tutturma. ergenlikten tuluk tutma gibi bir olayım var çünkü ama sağlık veya bir sebeple tutamıyorsanız bu Allah ile aranızda olan bir şeydir. hesabını siz verecekseniz diğer kimsenin dedikleri önemli değil. Osmanlı çocuklara Muhammed ismi koymamış Mehmet ismini koymuş bu kadar kibarmış adamlar. sizde kalbinizde ben bir isim takmak istemiyorum tanışmadım ya da ismi olmak zorunda mı ya da başka bir şey bizim telaffuz edemeyeceğimiz ve o kibarlık yapmış siz Allah deseniz olur demiş yani bilemeyiz. ben de kibarım öyle arapça Allah yazısını altın uç kolye takanlara karşıyım deyip göktanrı bile diyebilirsiniz yani içinizden. 3 semavi din aynı tanrı diyorlar Yahveh Allah öteki zaten tam felaket adamlar birbirini kesti ama bir dil problemi var genel olarak.

bir de anımı anlatayım açık lisede kayıt yaparken sabahın köründe takım elbiseli bir adam geldi sinirli sinirli geldi yüksek sesle s.a. dedi ben de başımla aldım selamı. hani o kadar müslümansın bunu da bil bu sünnettir. tutturdu ben sana Allah'ın selamını verdim neden karşılık vermiyorsun? devlet memuruna diyor bunu demek ki kötü bir niyetle gelmiş bir işini belki bir gün önce yapmamışız bir tanıdığının bu bu eksik kesinlikle yapmayız demişiz açık lise orta okul öyle bir şey online yani kaçarı yok. dedim ki belki müslüman değilim alnımda mı yazıyor? ondan sonra başladı saygım var da vs vs heee gördük saygını. bi efendi ol da önce devlet kurumuna girerken sonra bi bakalım adam mısın? az önce sosyal sosyal politikalar meram şubesinden geldim sakin girdim hoşgeldiniz dedim engelli kimliğimi yenileteceğim tabi dediler buyurun sağdaki kapı girdim ama içerisi büyük sanıyorum hani memurlar boş boş oturuyormuş ya öyleydi çünkü önceden çıkarttığımda büyük bir yer ve memur da çoktu yoksa boş oturmuyorlardı yani. kapıyı çalmadan girdim yani ondan anlatıyorum tek oda olmuş içimden dedim tüh. neyse girdik böyle böyle hemen hallettik geldik. memur diyor ki bu e-devletten de yapılıyor ama ben başvuranları arayıp çağırıyorum gelin uğraşmayın buradan verelim diye. devlet daha nasıl yardımcı oluruz diye uğraşıyor vatandaş daha mevzunun farkında değil ama burada Allah ile olan ya da ne diyorsanız aramızdaki bağı konuşuyoruz felsefe oluyor too deep diyorlar çok keskin oldu mim diyeyim yapıyorlar şimdiki gençlik hiçbir şey takmıyor ki? ondan sonra hayata atılınca yandım anam. ben 2004'te annemin arkadaşının avukat kızını da biliyorum yani ben muhasebe bürosu açtım 6 ay boş oturduysam o da boş oturdu çünkü bence aile hekimi gibi aile avukatı gibi bir şey olmalı. yoktu o zaman şimdi bilmiyorum. hani tırnaklarımla geldim denir ya o kız öyleydi. benim ihtiyacım yoktu ama şu defter 300 lira tamam ok bitti bende yani böyle defter geliyordu. sonra ararlar başka biri 200'e tutuyor ne dersin? oda tarifesi var altı tutamazsın normalde ama konyada sallayan yok ona rağmen hala bedava olsa üzerine para isteyecekler yani. dedim o zaman gelsin benim büronun camlarını silsin 20 lira vereyim(büyük para).

böyle bir şey olabilir mi ben tamam demişim ki iş haftada 3 kez un fabrikasına gidip bakmak çekip çevirmek yani kolay değil ama hala neden arıyorsun beni 200'e yapan varsa ve benim gibi yapacağına inanıyorsanız onunla anlaşın. ben bir gün gittim kdv iadesi hazırladım bi baktım ettim falan hoşlarına gitmiş demek ki ama gitmeden önce 300 dediler görünce ooo iyiymiş daha ucuza nasıl yaparıza getirisen olmaz o zaman en baştan 200 de ben de gitmem. üç kağıtçılık bunun ismi ama şikayetvar'a yazın bu kelimeyi der ki işte dava falan açabilirler. açsınlar ya bir kere bana da oldu javsu dedim açın da TR'ye bi rezil edeyim terorist gibi su dağıtıcıları almışsınız trafikte annemle hastaneye gidiyorum taksi arkamızdan gelir yanımıza gelir parmak sallar önümüze kırar bir şey de yapığımız yok taksici Suriyeli efendi bir adam aslında biz haklıyız. ben orta parmak gösterdim sağa çek işareti yaptım taksici de yazıyorum işareti yaptı bi baktık eleman soldan zın. müşteri hizmetlerine dedim ki benim bildiğim jandarma paraşütçü komando atar bu ne böyle diye adamı şikayet ettim. tabi neyi temsil ettiğinden haberleri yok yani 2 gün uğraştım en sonunda sağlıklı günler dileriz efendim dediler. hakkınızı arayın ayrı ama şikayet hakkı bir yetki değildir ve yetkisi olan insan yerlerle iyi geçinin biraz ya çok zor ve karışık değil işte tecrübe hiçbir şey değilse.

• Çok şanslıyım babam zaten inanmazdı, ben muhalefet olarak 13 yaşına kadar sürekli soru sorardım sonra gördüklerimle doğru yolu buldum.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Tuttum . Sahura kalkmak baya zor yulaflı bi shake yapayım bari ilerleyen günlerde. Şu an işim yok zaten ama ayın 20sinden sonra başlayacağım anlarım o zaman oruç tutmayı :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rui Costa -- 11 Mart 2024; 10:25:16 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ry4n kullanıcısına yanıt

şanslı ? babanın yolu doğru yol değilse napacaksın?

• M0meNtS kullanıcısına yanıt
    Yatıp cezamızı çıkarız evel allah

• ry4n kullanıcısına yanıt

kitapta ebedi yazıyor

öteki taraf yerine burayı tercih edenlere de istediğinden verir ama 50 yıl çok kısa sürer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0meNtS -- 12 Mart 2024; 9:0:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.