Şimdi Ara

Oruç tutana saygı var da tutmayana niye yok? Kahvaltı vermiyor şirket. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
0
Favori
37.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyiki Adana da yaşıyorum ya oruç tutan tutmayan kimse birbirinin umrunda değil :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kuru fasulye bi harika adamım bildigin ĞAYMAK. Bakalım akşama ne yiyecez annemin lezis yemeklerinden
  • Sen sus konuşma. hadi başka kapıya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-42DBB8773

Şirketler neyi bahane ederim de gideri kısar, karlılık sağlarım onun derdinde.. Çok dindan olduklarından değil, kaldıki tutmayan çalışana saygı olmalı. Türkiye böyle bir yer.
    Eğer hak hukuk bilseler adil olma gibi bir kaygıları olsa aynı TSK'nın yaptığı gibi yapar oruç tutmayanlar için yemeği çıkarırlar.

TSK oruç tutacaklar için sahur yemeğini sabah hazırlıyor.

edit oruç tutana saygı bu şekilde olur ben ateist olsam da kendi şirketimde bu sistemi uygulardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 8 Mayıs 2019; 13:10:40 >
  • Yorumları anca bir sayfa okuyabildim çoğu ya troll ya da senede 1 ay müslümancılık oynayan insanlar olduğu kesin. Oruç tutan bir insan tutmayanlara kahvaltı verilmemesini desteklemez.
  • kardeşim bence böyle şeyler paylaşma dün gece 1 de din ile ilgili bi konu paylaştım artık gereksiz şikayet mi ettiler bilmiyorum bi admin kafayı bana takmış konumu bugün 4 saat önce kaldırdı. forumda "din" - "islam" diye bi platform var da biz mi göremedik ? millet çekemiyo konu dışına özel, cinsel hayatlarını anlatan başlıklar atıyolar görmezden geliyo bazı adminler şikayetçiyim yani konuna gelince tutmayan öbür dünya'da bedelini ödeyecek , tutan'da fazla böbürlenmesin yoksa tuttuğu oruç kabul olmaz herkes kendine tutuyo sonuçta sen tutan insanların gözünün önünde öylece yiyemezsin kb acı ama gerçek "biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar"
  • quote:

Orijinalden alıntı: abboww

İyiki Adana da yaşıyorum ya oruç tutan tutmayan kimse birbirinin umrunda değil :D
    Sıkıysa beni ikaz etsinler lüfen

Rezil rüşva ederim alayını o kırmaların
  • Her kişi ibadeti kendi için yapar bizim zorlama yoktur dinimizde fırsata çeviren patronlar vardir

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalet002

Şiddet yok. Belki de şiddet dediğiniz şey istemeye istemeye zorla aç bırakılmaktan kaybaklanan asabiyet olabilir. Evet zorla aç bırakıyorlar çünkü yemek yiyecek bir yer çay içecek bir yer yok. Dediğim gibi siz hala olay farz sünnet olayıyla bakıyorsunuz ve oraya takılıp kalmışsınız. Olayın o küçük ayrıntısına takılmayın ben sadece 12 imam orucunu örnek gösterdim. Hristiyanlıkta musevilikte tutulan oruçları biliyor muyuz? Bilmiyoruz. Biz onlara saygı duyuyor muyuz? Duymuyoruz. Onlar sizlere saygı duymak zorunda mı? Evet zorunda çünkü azınlık değilsiniz siz. Yaşadığınız yeri bilmiyorum fakat imkanınız varsa gelin görün Erzurumu. Nasıl zorla saygı duymanız gerektiğini öğretiyorlar size. Lokantaları kafeleri açmayarak. Avm ler olmasa açlıktan öleceğiz. O yüzden hala farz mı sünnet mi vs vs sorularına takılmayın. Madem gerçekten saygı duyulacak onzaman siz de bize saygı duyacaksınız. Öyle lokantaları kapatmakla yolda su içen adamı dövmekle olmuyor bu işler. Şunu da belirteyim bilerek sizleri kışkırtmaya çalışan insanlardan bahsetmiyoruk tabiki. Bahsettiğim kişiler ben gibi sizlere karışmayan ama toplumun büyük bir kesimi tarafından dışlanan azınlık
    Peki şimdi Vatikan'da oruç tutan bir avuç Müslüman için lokantalar kapanıyor mu?
    Vatikan halkı da orada oruç tutana saygı göstermesi gerekmiyor mu? Sizin söylediğinizden bu çıkıyor ama.
    Sen çoğunluğu Müslüman olup oruç tutan bir ülkede "Banane ben tutmuyorum bana saygı gösterin lokanta açın vs." diyorsun
    Çoğunluğa uymak zorundasın kusura bakma. Kimsenin oruç tutmadığı bir yerde de oruç tutan kişiler içinde geçerli bu. Kimseye çıkıp bana saygı göster lokantayı kapat falan diyemez. Madem Avm'ler açık git işini gör sende.

Ayrıca olaya esnaf açısından bak. Günde 100 müşterisi olan bir lokantanın 90 müşterisi oruç tutacak 10 müşteri tutmayıp yine aynı lokantaya gelecek. Ama bu lokantacının işine gelmez. Bütün gün onca personelle sadece 10 kişiye yemek ver. Peki sonra? Esnafın çoğu ramazan ayında tatil verir çalışanlara. Müşterisinin büyük kısmı oruç tutuyor ve dükkanına gelmiyorsa adam da kapatır gider. Sokakta su içiyor diye adam dövende kusura bakma müslümanım diye geçinmesin. Kimse kimseye zorla oruç tutturamaz. Adam belki yahudi canım kime ne. Böyle bir kaç salağı baz alıp dine ve ya inanç sahiplerine kin kusamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: asyacafe

Her kişi ibadeti kendi için yapar bizim zorlama yoktur dinimizde fırsata çeviren patronlar vardir
    Dininizi pek tanımıyorsunuz laik Türkiye Cumhuriyetinden İslam'ı öğrenince böyle oluyor olabilir mi, çünkü İslam şeriatı ile yönetilen Osmanlı zamanında Ramazan ayında sokakta yemek yiyen falakaya yatırılıyordu.
  • İslam sevgi ve hoşgörü dinidir... (Yersen:) vurmayın gidiyorum :D
  • Şirket neden kahvaltı veriyor ki? ben olsam tümden kaldırırım. tartışma da biter
  • Oruç tutarken istiyorlar ki herkes oruç tutsun kimse sokakta bir şey yiyip içmesin.Orucun ne anlamı kaldı?

O zaman orucu sadece zayıflamak için tutuyorsunuz.Gerçi iftarda tıka basa yiyince yine faydası yok.

Sokakta birisi yemek yerken sen nefsini terbiye edemiyorsan tutma oruç.1 ay gündüzleri aç geziyorsun kalan 11 ay sende yiyorsun.Senin gözünün önünde sokakta birileri yemek yiyecek ki nefsini terbiye edebilesin,aç kalanların halinden anlayasın.

Aynı şekilde kendisi gibi düşünmeyen/giyinmeyen/yaşamayan kişilere de saygı göstermez bunlar.

Hangi ara islam bu kadar gösteriş dini oldu.11 ay her türlü pisligi yapanların 1 ay mola verme zamanı.

Ellerinden gelse 1 ay tatil ilan edecekler orucu dinen degil devlet zoruyla tutturacaklar dinde zorlama yok ama bunlarda var

Bu kadar müslümansınız Allah korkusu var sadece ülkemize degil müslüman ülkelere bakın her türlü pislik,yolsuzluk,hırsızlık,taciz,tecavüz ne arasan var.Gavur dediginiz avrupa ülkeleri bizden daha dürüst.

Suriyeliler bile Avrupa'ya kaçma derdinde bizimkiler hala sokakta yemek yiyeni dövme peşinde,oruç tutmayanı elinden gelse öldürme peşinde ama oruç tutuyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 8 Mayıs 2019; 13:33:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

Kendi kininde boğul.

Alıntıları Göster
    İnşallah tez zamanda sen kendi kininde boğul. Ne yapalım oruç tutuyorsan ödül madalya felanmi verelim Nefsine hakim olamayacaksan tutmayacaksin bu kadar basit. Sırf nişanlım tutuyor diye ayrıldım tokatı bastım karşı gelince. Çok şükür kurtuldum ayrildikta hadi ötede oyna.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 de nişanlıydim nişanlım tutuyordu uyardım bak bana gelmez tutmayacaksin dedim baktım ileri geri laflar ediyor. Tokadi bir bastım defoldu gitti kurtuldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

Bu mesaj silindi.
    Eger sacma cevaplara alinacak iseniz forumlara mesaj atmazsiniz olur biter.Gelen sacma cevaba ayni seviyede cevap verdikce durum suna donuyor : polemik cikartip tartismak amac sadece. ki malesef tartismaya da cok acik bir konu.
  • yav arkadasım ulke ne hale gelmıs sen kahvaltı derdındesın ıs bulabıldıgıne sukret
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Benim dinim kuranı kerim de yazan Osmanlı uygulamasi veya devlet politikası degil

• Burasi musluman ulke aslanim. Iyi yapmis ben olsam oglen yemegi su vs hepsini yasaklardim.

Musluman mahallesinde kime salyangoz satiyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birde tersi olan yerler var. oruç tutmayanlar yemekte oruç tutanlara ise bir şey verilmemekte.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.