Şimdi Ara

Oruç tutana saygı var da tutmayana niye yok? Kahvaltı vermiyor şirket. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
554
Cevap
0
Favori
37.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Burasi musluman ulke aslanim. Iyi yapmis ben olsam oglen yemegi su vs hepsini yasaklardim.

Musluman mahallesinde kime salyangoz satiyorsunuz.
    Hani dinde zorlama yoktu islam hoşgörü diniydi.

Giderek araplaşıyorsunuz farkında degilsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: asyacafe

Benim dinim kuranı kerim de yazan Osmanlı uygulamasi veya devlet politikası degil
    Bir kitapta ne yazdığından çok daha önemlisi tarih boyunca insanların ondan ne anladığı, ne çıkarım yapıp bunu hayata geçirdiğidir eminim kafanızda ütopik kusursuz bir İslam anlayışı var ama İslam şeriatının uyguladığı ülkelerin hali ortada.

Ve evet biliyorum ki "siz onlar İslam'ı anlamıyor, gerçek İslam o değil" diyeceksiniz ama gelin görün ki peygamberin ölümünden sadece 10 sene sonra Müslümanlar birbirinin gözünü oymaya başlamış. Eceliyle ölen halife yok Ebu Bekir'den başka.

Cemel savaşında peygamberin karısı sizin anneniz olan Ayşe ile peygamberin kuzeni Ali birbirine girip binlerce Müslüman birbirini katlettiğinde hangi taraf İslam'ı bilmiyordu?

• quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

Hani dinde zorlama yoktu islam hoşgörü diniydi.

Giderek araplaşıyorsunuz farkında degilsiniz...

Alıntıları Göster
    Zorlama degil kokten cozum.

Burasi musluman ulke. Ramazan ayi mi evet. O zaman kurallar geregi uymak zorunda herkes.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • komadayim K kullanıcısına yanıt
    şirket kahvaltı vermek zorundamı.
  • quote:

Burasi musluman ulke. Ramazan ayi mi evet. O zaman kurallar geregi uymak zorunda herkes.

Alıntıları Göster
    Burası Müslüman bir ülke değil bunu kaç kere söylemeliyiz size, burası halkının bir kesiminin Müslüman olduğu laik bir ülke kaçta kaçının Müslüman olduğunu bilmediğimiz gibi bunun önemi de yok.

Ayrıca imzanızdaki söz de yanlış, bir olayda menfaati var diye o kişinin olayın sorumlusu olması veya şüphelenilmesi gerekmek. Aksi taktirde cinayet sonucunda ölen birinin mirası çocuğuna kaldığından mirasın kaldığı kişiyi sorumlu tutmak gerekirdi, bu hep paylaşılan bir örnektir hukukta.

• Bazı yiğitler görüyorum burada ahkam kesen şöyle yaparım böyle yaparım diyen. Dışarıda olsa iki çift laf söyleyemezler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Türkiye bir gökkuşagı her dinden,ırktan insan var.Ayrıca devletin dini olmaz yaşayanların çogu müslüman ama tek degilsiniz.

Böyle düşünenlere bunlar da anlatılmaz ki anlamazsınız.

Müslümanlık adı altında giderek araplaşıyor bir kesim.Ayrıca dünyada müslümanların dışlanmasının sebebi bunlar.Bütün dinci örgütlerle aynı düşünce bizden olmayanlar ölsün...

En azından Antikapitalist Müslümanlar gibi hoşgörüye sahip düşünme ve sorgulama kabiliyetini yitirmemiş insanlarda var.

Hoşgörü dini islamı bile yobazlıgınızla kirletiyorsunuz.

Allah sizin gibilere fırsat vermesin.

Hadi sana iyi forumlar.

• Ulan bu ateistler de az yalanci degil forumda her gun islamla dalga gecerler allah var allah yok diyenin ta gibi sacma sapan konular acip bide hani islam hoşgörü diniydi diye söylenirler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Evet yazdıklarımız yüzde yüz doğrudur o yüzdendir ki kitabımız bu hatalar ve sonuçlarını içeren hadislerle doludur ben inanıyorum ki bu dine inanan bizler anlayış farklılıklarından beslenen yönetimlerin elinde oyuncak olan inanışa değilde asıl hak olan dine tabii olacağız

• Yemek kartı veremiyor mu tutmayanlara. Belki şirket ortamı yemek yiyenlerle yemeyenler için uygun değildi dışarda yiyebilin bari.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kas adam

Ulan bu ateistler de az yalanci degil forumda her gun islamla dalga gecerler allah var allah yok diyenin ta gibi sacma sapan konular acip bide hani islam hoşgörü diniydi diye söylenirler
    Karşında ki insanı tanımadan ateist ilan etmen kul hakkına girmiyor mu?Senin gibi düşünmeyenler ateist mi oluyor?

Bu konuda ki islam hoşgörü dini diyen herkesi ateist ilan etmişsin.Fetöcü ilan et bence daha etkili.

Ama sorsak oruç tutuyorum,müslümanım,namaz kılıyorum dersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 8 Mayıs 2019; 14:23:28 >
  • Hakki ile kazanmış adama saygı yok
    Oyunu verene saygı yok

Ülkede insana saygı Yok ki oruç tutmayana saygı olsun.

• Benimde şirketim var bende oruç tutuyorum lakin yemekler konusunda herhangi bir değişim yapmadık, sizin patron dindarlıktan ziyade düşüncesiz biriymiş bunu anlamış olduk.

Orucu herkes tutamaz, bazı insanlar sağlık ve bünye itibariyle bunu kaldıramayabilir. Bu durumu şirket sahibinin öngörüp, çalışanlarını düşünmesi gerekirdi. İnanıp inanmamak ayrı durum zaten, herkesi zorla dinine bağlı oruç tutan insanlar yapamayız kaldı ki o insanları da düşünmek gerek...

Klasik patron pintiliği yapılmış :)

Hangi şirket ? Ne üstüne çalışıyorsunuz dostum ?
  • Ben de kahvaltı verilmesin ama parası verilsin diyenlerdenim. Sonuçta adamın hakku

• Oruç ile alakası olduğunu sanmıyorum. Çoğu yer ramazanı bahane edip yemek kahvaltı vermeyebiliyor tamamen ekonomik

• quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Bu mesaj silindi.
    standart. hiç değişmez.

yazık lan...
  • Hakkaniyetli olmak lazim tutmayanlara kahvalti verilmeliydi. Oruc tutana saygi diye laf etmeyin benim karsimda biri yemek yese bir sey demem.Oruc tutmayana haksizlik edilmemesi gerek.Din sekilcilik degil adalet sevgidir hosgorudur.

• dükkanı yakalım ,, allahsız akpliler
  • Geçen senede böylemi olmuş. Öğle yemeği veriliyormu. Belki patron kahvaltıyı komple kaldırmıştır siz ramazandan sanıyorsunuzdur :)

Bak çalışıyorsun işin var maaş alıyorsun. Al 2 poaça ye aç karnına çalışma. Patron için kahvaltı verme gibi şart yok heralde kanunlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: ORGANIKHOSAF

Hakkaniyetli olmak lazim tutmayanlara kahvalti verilmeliydi. Oruc tutana saygi diye laf etmeyin benim karsimda biri yemek yese bir sey demem.Oruc tutmayana haksizlik edilmemesi gerek.Din sekilcilik degil adalet sevgidir hosgorudur.
    Olması gereken sizin dediginiz birisi yemek yese dahi hiçbir şey diyemezsiniz.Olması gereken bu.Keşke herkes sizin gibi düşünse

Tuttugun orucu Allah kabul etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 8 Mayıs 2019; 14:47:17 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.