Şimdi Ara

Oruç tutana saygı var da tutmayana niye yok? Kahvaltı vermiyor şirket.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
0
Favori
37.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her sabah kahvaltı veriyordu şirket ama oruç diye artık vermiyor. Tutmayanlar ne olacak. Bize niye saygı yok. Millet gece 3 te yemeğini yiyor yatıyor. ben 19 da yediğimle duruyorum. adelet bu mu.

Edit: Arkadaşlar olayı farklı yerlere çekip amacının dışına çıkaranlar için tekrar yazıyorum.

Yıl boyunca kahvaltı veriliyor ama ramazanda kimseye sormadan kesiyorlar. Ama çalışanların yarıya yakını tutmuyor. Bu gün herkes aynı şeyden şikayet etti. Patron aşırı dindar. Sorun para mı derseniz bence değil. Saygısızlık konusuna gelince tutanlara saygısızlık olmasın diye kahvaltıyı kaldırtmak tutmayanlara saygısızlıktır. Kimseye zorla bir şey yediren yok. Kahvaltıyı getirirsin ona göre yiyen yer oruç tutan yemez. Bu kadar basit.

Yok başka ülkeye git. Yok işten ayrıl falan. Bunlar boş konuşmalar. Bi derdimiz vardı paylaştık. Siz sorun çözün diye değil, dertleşip konuşmak için.

Sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockandemir84 -- 8 Mayıs 2019; 14:58:30 >

• Hocam şimdi patronunun maliyeti kısmak için kahvaltıyı kesmesini neden oruç tutana saygı olarak algılıyorsun ki ? Belli adam bu parayı cebinde tutmak için bunu yapıyor.

Sende burada insanları kutuplaştırmak için böyle bir başlık altında konuyu dile getiriyorsun ama yaptığın yanlış doğrusu ise ;

Sözleşmenizde yer alan bir hakkınızı işveren yerine getirmediği takdirde noter aracılığıyla ihtarname gönderip hakkınızın ödenmesini veya ifa edilmesini talep edebilirsiniz.
    Eğer ihtarname aracılığıyla bir sonuç alamazsanız işverene dava açıp hakkınızı bu yolla aramaya devam edersiniz.
    Burada oruç tutan veya tutmayanlarla ilgileneceğinize hakkınızı aramanız gereken kişiyle yani patronunuzla ilgilenmeniz hayrınıza olacaktır.

İyi forumlar
    Ya şirketi bırak devlet kurumunda çalışıyorum yemekhanesi de kapalı çay ocağı da kapalı. Beyefendiler akşam evlerine gidip ölene kadar yiyorlar ben eve gidip makarna yapmakla uğraşıp yemek hazırılıyorum kendime. Açık bir yer bile yok Erzurumda. Avm olmasa açlıktan ölecez. Sen 12 imam orucunda bana saygı duyuyor musun? Karşımda bişey yememezlik yapıyor musun? Böyle saçma bişey olabilir mi ya? Sizin yüzünüzden sabahtan akşama kadar açım.
    Bu arkadasimizin sozleri cok dogru.
    Oncelikle yemek hakki senin en dogal hakkin. İster oruc tut ister tutma. Patron disinda bir yetkili varsa once ona durumu bildir. Gece gelen kahvaltiliklardan da ayirabilirler size. Patron umursamiyorsa bunun vebali ve hesabi patorununda. Oruc tutmamak ise (eger muslumansan ve iman etmissen) senin vebalinde bununda hesabini sen vereceksin. Actigin konudada patrona hesap sormak degilde oruc uzerinden İslam'a laf atmak gibi bir niyetin var.

SİMDİ EN ONEMLİ NOKTA SURASİ PATRON ORUC TUTUYOR MUSLUMAN AMA HAK YİYOR DİYE NE İSLAM' A LEKE ATABİLİRSİNİZ NEDE ORUC TUTMUYOR DİYE BU ARKADASA LEKE ATABİLİRSİNİZ. BUNLARİN İKİSİDE SAHİSLARİ BAGLAR İSLAM'A SUC ATAMAZSİNİZ.

Ustadinda dedigi gibi "HERKESİN DİŞİ İSLAM'A GEÇIYOR"

Bu arada Allah konu sahibine hidayet versin insallah.
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    HE İŞTE BUNLARI GİT YETKİLİYE SÖYLE DİYORUM. TEK GİTME ODUN VARDIR BELKİ

oruç tutmayanlar toplanıp toplu halde tepki veya isteklerini dile getirirse dikkate alınabilir diyorum. dayatmaya karşıyım
  • Adam hakli gencler madem boyle bir hakki var verilmesi gerekir
    Ha verilmiyorsa o kahvaltinin parasi verilsin o zaman
    Karsim ben seni hakli buluyorum bu olayda lakin degisen birsey yoksa al bi tane simit sabahlari idare et

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi patronunun maliyeti kısmak için kahvaltıyı kesmesini neden oruç tutana saygı olarak algılıyorsun ki ? Belli adam bu parayı cebinde tutmak için bunu yapıyor.

Sende burada insanları kutuplaştırmak için böyle bir başlık altında konuyu dile getiriyorsun ama yaptığın yanlış doğrusu ise ;

Sözleşmenizde yer alan bir hakkınızı işveren yerine getirmediği takdirde noter aracılığıyla ihtarname gönderip hakkınızın ödenmesini veya ifa edilmesini talep edebilirsiniz.
    Eğer ihtarname aracılığıyla bir sonuç alamazsanız işverene dava açıp hakkınızı bu yolla aramaya devam edersiniz.
    Burada oruç tutan veya tutmayanlarla ilgileneceğinize hakkınızı aramanız gereken kişiyle yani patronunuzla ilgilenmeniz hayrınıza olacaktır.

İyi forumlar
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Sözlesmende ramazan ayinda verilmez diyor olabilir sozlesmeni dikkatli oku.eger boyle bi ibare yoksa buraya konu acmak yerine patronuna soyle.burdakiler mi verecek senin kahvaltini:))Patronlarin isine gelir vermemek parasi cebinde kalmis oluyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6E0D3BF44

Bu mesaj silindi.
    bu kafa işte çok kötü bir kafa
  • bizim şirkette ramazan olsun olmasın o ücret ticketa yatar, yatmalıdır da.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya şirketi bırak devlet kurumunda çalışıyorum yemekhanesi de kapalı çay ocağı da kapalı. Beyefendiler akşam evlerine gidip ölene kadar yiyorlar ben eve gidip makarna yapmakla uğraşıp yemek hazırılıyorum kendime. Açık bir yer bile yok Erzurumda. Avm olmasa açlıktan ölecez. Sen 12 imam orucunda bana saygı duyuyor musun? Karşımda bişey yememezlik yapıyor musun? Böyle saçma bişey olabilir mi ya? Sizin yüzünüzden sabahtan akşama kadar açım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.