Şimdi Ara

Oruç tutana saygı var da tutmayana niye yok? Kahvaltı vermiyor şirket. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
0
Favori
37.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    3 bine yakın çalışan var. temiz para.
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Burası özgür bir ülke birşey diyemezsin ;)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kahvaltı istiyorsan başka ülkeye evlat.
  • Şu forumda yine iş olsun diye açılmış bir din ayrımcılığı konusu daha . Yahu bu kadar şey yazmaya aklın eriyor da gidip bir üstünle veya müdürünle konuş mayamı ermiyor. Bırakın artık şu saygı laflarının arkasına sığınmayı. Toplumda gösteremediğiniz yüzlerinizi burada klavyeden rahat rahat sallayarak gösteriyorsunuz. Sonuna kadar eminim ki bu konuyu açman haksızlığa uğraman değil İslam dinine olan düşmanlığını sergilemek.

Artık bırakın şu forumda din konularını siyaset konularını da bilgi dağarcığınızı geliştirmek için konular açın . Herkesin dini siyaseti kendine . İnsanları ayrıştırmayı bari bu platformlarda bırakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalet002

Bu alevilerin çoğunun inandığı uyguladığı bir eylem. İnanç konusunu bir kesinliğine bağlayamazsın. Ayrıca yukarıda o kadar yazdığım şeye rağmen takıldığın konu sadece 12 imam orucu mu? Sen beni kendi inancından dolayı ötekileştiremezsin. Senin yüzünden aç susuz kalamam ben dövemezsin yadırgayamazsın. Buraya gelip hoşgörülü müslaman tavırları takınmayın.
    Ne bu şiddet yahu. İnsan gibi soru sorduk. Böyle cevap vereceksen muhatap almayalım seni.
    Benim bildiğim Ramazan dışında farz olan bir oruç yok. Sünnet olan çok oruç var. Az önce netten baktım galiba 12 İmam dediğiniz Muharrem ayının ilk 10 günü orucu. Bunu isteyen herkes tutuyor zaten. Tamamen kişisel. Ama farzıyeti yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atsız-Ata

Hocam şimdi patronunun maliyeti kısmak için kahvaltıyı kesmesini neden oruç tutana saygı olarak algılıyorsun ki ? Belli adam bu parayı cebinde tutmak için bunu yapıyor.

Sende burada insanları kutuplaştırmak için böyle bir başlık altında konuyu dile getiriyorsun ama yaptığın yanlış doğrusu ise ;

Sözleşmenizde yer alan bir hakkınızı işveren yerine getirmediği takdirde noter aracılığıyla ihtarname gönderip hakkınızın ödenmesini veya ifa edilmesini talep edebilirsiniz.
    Eğer ihtarname aracılığıyla bir sonuç alamazsanız işverene dava açıp hakkınızı bu yolla aramaya devam edersiniz.
    Burada oruç tutan veya tutmayanlarla ilgileneceğinize hakkınızı aramanız gereken kişiyle yani patronunuzla ilgilenmeniz hayrınıza olacaktır.

İyi forumlar
    Bu arkadasimizin sozleri cok dogru.
    Oncelikle yemek hakki senin en dogal hakkin. İster oruc tut ister tutma. Patron disinda bir yetkili varsa once ona durumu bildir. Gece gelen kahvaltiliklardan da ayirabilirler size. Patron umursamiyorsa bunun vebali ve hesabi patorununda. Oruc tutmamak ise (eger muslumansan ve iman etmissen) senin vebalinde bununda hesabini sen vereceksin. Actigin konudada patrona hesap sormak degilde oruc uzerinden İslam'a laf atmak gibi bir niyetin var.

SİMDİ EN ONEMLİ NOKTA SURASİ PATRON ORUC TUTUYOR MUSLUMAN AMA HAK YİYOR DİYE NE İSLAM' A LEKE ATABİLİRSİNİZ NEDE ORUC TUTMUYOR DİYE BU ARKADASA LEKE ATABİLİRSİNİZ. BUNLARİN İKİSİDE SAHİSLARİ BAGLAR İSLAM'A SUC ATAMAZSİNİZ.

Ustadinda dedigi gibi "HERKESİN DİŞİ İSLAM'A GEÇIYOR"

Bu arada Allah konu sahibine hidayet versin insallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oruç tutanlara bir dakika saygı duruşu

• Oruç tutmayanlara yetecek kadar yemek getirir yada hiç yemek kahvaltı neyse getirmez, herkese 1 aylık parasını verir.

• Sana 10 bin TL verseler senin gözün doymaz . Bir çekememezlik var sende . Ben sende onu gördüm .

• Şiddet yok. Belki de şiddet dediğiniz şey istemeye istemeye zorla aç bırakılmaktan kaybaklanan asabiyet olabilir. Evet zorla aç bırakıyorlar çünkü yemek yiyecek bir yer çay içecek bir yer yok. Dediğim gibi siz hala olay farz sünnet olayıyla bakıyorsunuz ve oraya takılıp kalmışsınız. Olayın o küçük ayrıntısına takılmayın ben sadece 12 imam orucunu örnek gösterdim. Hristiyanlıkta musevilikte tutulan oruçları biliyor muyuz? Bilmiyoruz. Biz onlara saygı duyuyor muyuz? Duymuyoruz. Onlar sizlere saygı duymak zorunda mı? Evet zorunda çünkü azınlık değilsiniz siz. Yaşadığınız yeri bilmiyorum fakat imkanınız varsa gelin görün Erzurumu. Nasıl zorla saygı duymanız gerektiğini öğretiyorlar size. Lokantaları kafeleri açmayarak. Avm ler olmasa açlıktan öleceğiz. O yüzden hala farz mı sünnet mi vs vs sorularına takılmayın. Madem gerçekten saygı duyulacak onzaman siz de bize saygı duyacaksınız. Öyle lokantaları kapatmakla yolda su içen adamı dövmekle olmuyor bu işler. Şunu da belirteyim bilerek sizleri kışkırtmaya çalışan insanlardan bahsetmiyoruk tabiki. Bahsettiğim kişiler ben gibi sizlere karışmayan ama toplumun büyük bir kesimi tarafından dışlanan azınlık

• Oruc tutan biri olarak soyluyorum %100 haklisin, arkadaslar bosuna ustune gitmeyin adamin talebi isyani gayet hakli. Siz bu kadar ufak seye isyan ediyorsunuz tutmayin oruc fln milletin burnundan getircekseniz sevap fln kalmiyor zaten en onemli sey islamda iyi niyettir.

Ulan benim canim yok mu yurt disinda tutuyorum 5000 kisi arasinda oruc tutan 10 tane turk ve arap ya var ya yok turklerin coguda tutmuyor. Yani cevremde surekli herkes yiyip iciyor kimseyede bi laf etmeye hakkim yok elbette zaten tutamiyorsaniz orucu aglamayin yada evden cikmayin.

Arkadasa tek onerim tatli bir dille bu konuyu HR yada patronla konusmalisin. Duzgun bi sekilde bir soru sorsan kovulmazsin merak etme sozlesmen yok mu? Abartmissin o tarafini olayin, biraz pisiriklik olmus isin bu kismi.
  • Adam haklı abi istemeyen almaz kahvaltıyı, sen şirkette kim varsa konuş ortada bir haksızlık olduğunu belirt hocam, eminim tutan şirket arkadaşlarında bunun yanlış olduğunu dile getirirler.

• Oruç tutana saygı gösterecekmişim saygıdan kasıt o yemiyor diye bende mi yemeyeceğim e hani açın halinden anlamaktı oruç tutmak?

Ramazan bitince sizler açın karşısında görür diyerek yemeden kaçınıyor musunuz, hayır değil mi? Öyleyse ben neden yemeyeyim siz hem de bu işi bireysel bir ödül amaçlı yaparken.

Şu anda bol turşulu Burger King Whooper yerken yazıyorum bunu, alışın bunlara herkes Müslüman olmak sizin yaşayış şeklinizi benimsemek veya size uymak zorunda değil.

Adını değiştir diyecek sivri mutlaka olacaktır adımdan memnunum.
  • Böyle yapmalarının sebebi işten kaytarıp, masraflardan da kısmaktan başka bir şey değil.

Öğretmen evine gitmiştim bir gün içecek almak istedim iftara kadar servis yok dedi, gidip dolaptan aldım içeceği parasını da attım önlerine.

bunlarla bu üslupla mücadele etmeliyiz yoksa burayı Suudi Arabistan'a çevirecekler.
  • İşine gelmiyorsa çalışmayacaksın. Hem oruç tutmayacak, hem de atarlanacak.
  • Olay çok yanlış boyutlar tartışılıyor. Evet bence de yanlış bir şey şirketin kahvaltıyı kesmesi, de sorun bu mu? Yanlış anlama ama böyle küçük hesapların peşinde koşan alt seviye bir şirkette çalışıyorsan fazla konuşmaya sözün yok. Muhtemelen işten çıksan yerine gelecek yüzlercesi var. Ülkede karnını doyuran şanslı konumunda. Ha işinde çok iyiysen istifa et daha iyi bir şirkete gir. Burada şirket şöyle patron böyle diyerek neyi değiştirmeye çalışıyorsun ki? Alt seviye bir şirket işte, ne yapsa yeridir.
  • Şirketler neyi bahane ederim de gideri kısar, karlılık sağlarım onun derdinde.. Çok dindan olduklarından değil, kaldıki tutmayan çalışana saygı olmalı. Türkiye böyle bir yer.

• Siz Allah mısınız kardeşim TÖVBE HAŞA! oruç Allah ile kul arasındadır anası babası bile sorgulayamaz Sadece ve sadece Allah sorabilir. Siz ne sıfatla niye tutmuyorsun vs sorular sorabiliyorsunuz.

Ayrıcaaaa oruç aç kalanları anlamak değil mi? Dışarıda binlerce insan açken hepimiz tıka basa yiyoruz neden o insanlara saygı duyarı kasılmıyor? Bu ülkede sadece ramazan da oruç tutanlar aç değil 365 gün aç geçenler var onlarda bize saldırsın fiziki ve sözlü olarak çünkü onlar aç ve biz onlara saygı duymuyoruz

• şuana kadar en saçma yorumların yapıldığı konu olabilir
    adam haklı
    Tutar yada tutmaz belki bir rhatsızlığı var ondan tumuyo ki kahvaltı isteyenlere sorulur istemeyenler ramazan sonunda kahvaltı parasını alır

Dinimiz hoşgörü dini değil mi sizin yazdıklarınızda nerde bu hoşgörü
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.