Şimdi Ara

Oruç tutana saygı var da tutmayana niye yok? Kahvaltı vermiyor şirket. (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
0
Favori
37.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Delinin biri kuyuya bi taş attı yine ayristik. Adam istediğini aldı. Helal olsun. Şu cevaplara bakın. Yazık halimize.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdaryigiter

Bu mesaj silindi.
    ben yıllarca oruç tuttum ve şuan sağlık nedeniyle tutamıyorum ,dediğim gibi dayanamıyorsan tutma
    bak oruç tutuyorum diye hakaret bile ediyorsun ama farkında değilsin (şekerin mi düşüyor nedir)

üstelik doktor bana oruç tutamazsın dediği halde zorlayarak 5 yıl daha tuttum ,ancak ailem çok ısrar edince bırakmak zorunda kaldım (onları da rahatsız etme hakkım olmadığından)

tuttuğum süre içerisinde bir defa dahi kimseye karşımda yeme içme demedim ,aksine siz hiç rahatsız olmayın derdim
    bazıları olmaz biz başka yerde yeriz derse ,o zaman ben bulunduğum yeri terk edip onların rahatsız olmasını istemezdim

siz daha din nedir onu bile bilmiyorsunuz
    boş yere akşama kadar aç susuz duruyorsunuz ,sizin tuttuğunuz oruç kabul falan olmaz ,aksine hanenize günah bile yazılıyor olabilir

tekrar ediyorum ;
    kimsenin ben oruç tutuyorum karşıma yeme içme deme hakkı yoktur (dinen) ,dayanamayan tutmayacak
    maddi durumu varsa fakir giydirecek yada doyuracak

siz din öğrenene kadar millet ateist olacak sizin yüzünüzden

bu arada yaptığın hakaret yanına kar kalmayacaktır (umarım) ,bu dünyada forum yönetimi ,onlar vermezse Allah cezanı verecektir

• Konu sahibi amacina ulasti asıl amaç insanlari ayristirmak bu tür konu ve tartişmalarla..Bu oyuna gelip birbirinizi kırmayın,tartısmayin istedikleri amaçladıklari bu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortada bir inanç yoksa neye saygı duyucan inekleremi..
  • hayalet002 H kullanıcısına yanıt
    içtiğin kadar ödemiyon çayı fişi yokmu yani ne kadar veriyon mesela 10 tl verip günde 20 bardak çay içebilirimisin mesela ocak taşeron firma çalıştırmıyormu kurumlarda her şey özel değilmi.
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Hayır öyleymiş de şimdi öyle değil. Her ay 15inde gelip kişi başı para topluyorlar o katın çay ocağında çalışan sorumlusu. O parayla gidip damacana su ve çay alıyorlar. Herkes istediği zaman gidip alıyor çayını çay ocağından

• konu sahibinin kalbini açıp göremediğimiz gibi amacını da bilemeyiz. islam hoşgörü dinidir, her inanca saygıyı, empatiyi gerektirir. oruç tutana da tutmayana da saygı göstermemiz lazım. ben niyetliyken birilerinin birşeyler yemesinden içmesinden rahatsız olmuyorum, tam tersi orucumun değerlendiğini, sevabımın arttığını düşünürüm.

• oruç tutanlar bir övülme bir saygı bekliyorlar ya bitiyorum
    herkeste aynı şey yaa oruçluyum başığmm ağrıye , yaa çoh açıkiyeem ya zaman geçmiyee
    herkese sormalar oruç tutuyor musun? yok dersen yanındaki oruç tutan arkadaşı ile bakışmalar
    ulan tutuyorsun git sessizce tut , tutmuyorsanda tutma işte herkese ilan etme işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 13 Mayıs 2019; 10:53:40 >
    limit yoksa güzel nekadar para toplanıyorki.?
  • oruç tutana saygı ---> oruç tutmasına karışmamak
    oruç tutmayana saygı ---> oruç tutmamasına karışmamak

bu kadar basit aslında olay, yani biri gelip size zorla yedirip içirmeye çalışmıyorsa saygı gösteriyor demektir zaten. sizde aynı şekilde o kişinin yediğine içtiğine karışamazsınız.

sizin dediğiniz olay çok farklı. ben herkesin yediğine içtiğine karışayım ama kimse bana gık demesin diyorsunuz siz. bu saygı değil zorlamadır
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    20₺ miydi neydi

• haqueim H kullanıcısına yanıt
    Çok güzel özetlemişsiniz hocam. Elinize saglik olmasi gereken de zaten bu.

çay + su ise güzel fiyat. normal 1 bardak b.çay 1.1.5tl
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.