Şimdi Ara

Orduevine Giremeyen Uzman Çavuş Afrin'e Girdi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sözlükte dolanırken dikkatimi çekti. İçim burkuldu ve sinir kat sayım tavan yaptı.!
    Ne düşünüyorsun arkadaşlar.

Orduevine Giremeyen Uzman Çavuş Afrin'e Girdi!

Sözlükten Alıntı

zeytin dalı harekatına katılan kahramanlarımızın yazdığı iç acıtan bir duvar yazısı.
    belki hulusi akar ve hulusi akar'ın başkomutanı bu durumdan utanır diye şuraya koyuyorum;
    evet, biliyorsunuz ki uzman çavuşlar orduevlerine giremiyorlar.

evet, onlar da asker, ama onları orduevlerine almıyorlar.

ama uzman çavuşlarımız şehit olmak için, gazi olmak için en önde koşuyor.

boşverin orduevlerini.
    siz milletin gönlünün kabesindesiniz...

Kaynak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Beyler babam uzman çavuştu emekli oldu size şöyle söyleyeyim çatışmada Vietnamdaki zenciler gibi en öne bu uzmanlar sürülür ve her saçma iş onlara yaptırılır rütbe olarak ast üst ilişkisi vardır eyvallah ama uzmanları bize hizmet etmek için var derler sonra bu adamlar şehit olunca yalandan ağlarlar madem bu adamlara üzülüyorsun haklarını iyileştirsene 7 yıl Diyarbakırda lojmanda kaldık lojmanın içindeki havuza kuaföre ve büyük cennet parkına uzmanların ve eşlerinin girmesi yasaktı işte böyle saçma bir şey var ayıptır yazıktır yazları canımız cok istiyor diye kac kez o havuza zorla soktu babam
    Dün doktor bir arkadaşımla konuştum.

konuştuğumuzda 3 gün önce Kuzey Iraktaki operasyonda ki tek doktor olduğunu şimdi geriye türkiye sınırında ki üstte olduğunu öğrendim.
    Gerek babam gerek aile ve çevremdende biliyorum ancak o da benzer şeyleri söyledi(Uzman çavuşlar hakkında).(OPERASYON GAYET GÜZEL ASKER GAYET MORALLİ HEDEF GAYET NET)
    Uzman çavuşların ortaokul lise mezunu olduğu başka bir meslek sahibi olamadığı bu yüzden bu işte çalıştığı vb. gibi
    Haksız mı? hayır doğru
    OE ye girememeleri AKP öncesi de vardı. ast-üst ilişkisi gereği de olmak durumunda
    bazı arkadaşlar demiş ki cephe de en önde savaşan canını ortaya koyan diye, haklı mısınız? Haklısınız. Ne yapsaydık akademi de eğitim görmüş kurmaylık için daha zor şartlardan geçmiş generalleri mi en ön safta sürseydik. Komutanın beyni ve zinciri olan komutanlarımız generallerimiz mi en önde savaşsaydı? Aptallıkla Kahramanlık arasında ki o ince çizgiyi unutuyorsunuz sanırım.
    benim yadırgadığım tek konu yıllardır. Uzman çavuşa beylik tabancası verilmemesi evet devlet bir noktada haklı ancak ilk silah vergisiz olmasa bile çok cüzi ücretlerle verilebilir. Defalarca uzman çavuş infaz edildi silahsız olduğu için.

OE girmelerini doğru bulmuyorum. Ancak Onlar içinde böyle düzenlemeler yapılabilir. Ayrıca aldıkları maaş ve nitelikleri kıyaslanınca ortaokul mezunu olup üst düzey devlet memuru, mühendis, vb kadar maaş alan hangi meslek var söyler misin?
  • erlerde girsin o zaman orduevine. mantığa bak

Çoğu şehirde 1 subay 1 astsubay ordu evi var. Subaylar astsubay orduevine astsubaylar da subay ordu evine giremez. Bazı yerlerde ortak olabiliyor.

Orduevi her köşe başında olan bir kafeterya değil. Kapasitesi sınırlı. Öyle her uzman her erbaş girerse asıl üstlere hizmet veremez.

Ve orduevi son derece gerekli bir yerdir. Oradan oraya tayini çıkan askerlere çok fayda sağlar.

Yalnız son 5 senedir falan orduevleri akp tarafından bitirildi. Kiskaniyorlardi sanki askerler bedava yiyip iciyormus gibi dusundukleri icin zarar verdiler. Aslında ucuzdu ama bedava degildi yani devletin kasasindan cikan bir sey yoktu yine de kar ediyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 6 Mart 2018; 16:32:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: AlphaFéin

erlerde girsin o zaman orduevine. mantığa bak

En çok canını ortaya koyan girmesin ordu evine rütbesi olan girsin.

Uzman çavuşların orduda ne kadar önemli görevlerde çalıştığıni bilmiyorsun. Sadece boş konuşuyorsun, en çok ezilen en çok haksızlığa uğrayan rütbeli kısım uzman çavuşlardır.

Dünyanın bütün karanlıkları bir araya gelse bir mumun ışığını söndüremez.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

quote:

Uzman çavuşların orduda ne kadar önemli görevlerde çalıştığıni bilmiyorsun. Sadece boş konuşuyorsun, en çok ezilen en çok haksızlığa uğrayan rütbeli kısım uzman çavuşlardır.

ee? o zaman suriyeli mültecilerde girsin en çok ezilen onlar. ne alaka? orduevi elit bir yerdir koçum eskiden kravat takmadan traş olmadan giremezdin.

Suriyeliler ordu evine girmesin kardeş sana gelsin. Onları kendi evinde ağırla

Kıyasladığın şeyler o kadar alakasız ki cevap bile vermeye gerek yok.

Dünyanın bütün karanlıkları bir araya gelse bir mumun ışığını söndüremez.

• Doğru Askeri hastahanelerden sonra orduevlerinin içine ettiler. Uzman çavuşlar şuan sayıca en fazla personel. Onlar için ayrıca orduevi açılması lazım. Yoksa kapasitesi kaldırmaz. Astsubay orduevine müşterek olarak subaylar öğle yemeği maksadıyla giriyorlar lakin hizmet rezalet ve kaldırmıyor. Birde uzmanlar içeri girseler düşünemiyorum.

Kaldı ki Son çıkan KHK kapsamında polislerde orduevilerinden yararlanabiliyorlar. Siviller orayı yeme içme yeri olarak görüyorlar da öyle değil. Yeri geliyor çamaşırını yıkatıyon,geçici görevle gittiğinde güvenlik ve ekonomik fiyatlı oluyor. Asker , polis öyle binlerce lira maaş almıyor çoğunluğu gariban aile çocukları ev geçindiren var,annesine babasına para gönderen var... dışarıdan herşey maalesef göründüğü gibi değil.

• Sosyal fark kendi yaşam tarzında olur, aldığı ev, otomobil farklı olur. Eğer ki özel bir tatil köyüne gidiyorsa o yıl, en lüksüne gider. Futbol maçını locadan izler, fark burada ortaya çıkar. Ama meslek gruplarının tesisleri personele eşit hizmet sunma gayesinden ortaya çıkar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: -TRioN-

Kimse zorla uzman yapılmıyor.

Orası öyle ama en azından uzman çavuş rütbesinde bulunan personel için de bir sosyal tesis yapılamaz mı?
    Bunu hak etmiyorlar mı sizce?

• Beyler babam uzman çavuştu emekli oldu size şöyle söyleyeyim çatışmada Vietnamdaki zenciler gibi en öne bu uzmanlar sürülür ve her saçma iş onlara yaptırılır rütbe olarak ast üst ilişkisi vardır eyvallah ama uzmanları bize hizmet etmek için var derler sonra bu adamlar şehit olunca yalandan ağlarlar madem bu adamlara üzülüyorsun haklarını iyileştirsene 7 yıl Diyarbakırda lojmanda kaldık lojmanın içindeki havuza kuaföre ve büyük cennet parkına uzmanların ve eşlerinin girmesi yasaktı işte böyle saçma bir şey var ayıptır yazıktır yazları canımız cok istiyor diye kac kez o havuza zorla soktu babam

Orijinalden alıntı: wardsg1

Beyler babam uzman çavuştu emekli oldu size şöyle söyleyeyim çatışmada Vietnamdaki zenciler gibi en öne bu uzmanlar sürülür ve her saçma iş onlara yaptırılır rütbe olarak ast üst ilişkisi vardır eyvallah ama uzmanları bize hizmet etmek için var derler sonra bu adamlar şehit olunca yalandan ağlarlar madem bu adamlara üzülüyorsun haklarını iyileştirsene 7 yıl Diyarbakırda lojmanda kaldık lojmanın içindeki havuza kuaföre ve büyük cennet parkına uzmanların ve eşlerinin girmesi yasaktı işte böyle saçma bir şey var ayıptır yazıktır yazları canımız cok istiyor diye kac kez o havuza zorla soktu babam

Maalesef söylediklerin tam doğruyu yansıtmıyor. Uzman çavuş en öne sürülüyor ifadesi çok çarpitici. Zorunlu askerlik döneminde subay/astsubay lider/yönetici işini yaparken zorunlu askerler alt kademedeki görevleri icra ederdi. Daha sonra bazı kritik konularda profesyonellesmeye gidildi. Bu, daha geniş tabana yayildi ve uzman çavuş, sözleşmeli erlik kavramları geldi. 20-30 kişilik bir takımdan subay sorumludur. Astsubay subayin yardımcısıdır. Diğerleri ise uzman çavuş/ sözleşmeli erdir. Bu resme bakınca bile görev ve sorumlulukların farklı olduğu bariz ortadadır. Bu lider personel tüm alandan sorimluyken uzman çavuş küçük bir timden, bir mevziden, bir silahtan sorumludur. Oysa cephenin gerisinde telsiz, karargah vs.de çalışan uzman da vardir. Yani geri kademede de, bireysel görevleri onlar icra eder. İlave cok örnek var ama hepsini yazmak mümkün değil. Mesela yerdeki birliğe desteğe giden Kobra pilotu subaydir. Bir fuzelik, bir mermilik canı vardır. Havada vurulduğu an, kurtulma olanağı sıfır. Bu yüzden en öne uzmanlari sürerler gibi manipülatif, ayrımcı sözler hoş değil.

Diger yandan, TSKda her statü bir üstünden şikayetçidir. Erler uzmandan, uzman astsubaylardan, subaylar kurmay/generalden şikayet eder. Tabiki bu hiyerarşik sistemde haklar arttikca yetki ve sorumluluk da artar. Kimse bu sorumluluğu dert etmez, sadece haklardaki farklılıklara odaklanır. Aslinda alt kademedeki personel gencken, öğrenciyken, okulda/sinavda daha başarılı olsaydı bir üst kademede olabilirdi ama bundan bahsetmez. Yani, doktorun aldığı parayı elestirecegine sen de gezmeyip calissaydin ve doktor olsaydın gibi..

Ayrica, birçok ilde ortak kullanılan sosyal tesisler var. Uzman çavuşlar için de tesisler mevcut ancak yeterli değil. Şahsi fikrim, statü farkı olmadan herkesin bu alanları kullanabilmesi. Bu konularda gelişme olmalı. Uzman çavuşlar da bu konularda ihtiyaçlarını bildirmeli. Ancak ayrıştırıcı,manipulatif ve gerçeği yansıtmayan ifadeler hele şu anda uygun değil.

• Uzman çavuşları; erlerden farklı görmüyorlar askeriyede subay ve astsubaylar.
    Hatta erlerden tek farkı kolundaki bıyık rütbe diyenler bile vardı.
    Ben Tekirdağ/Hayrabolu'da yaptım askerliğimi bizde Orduevi değilde GAZİNO vardı herkes girebiliyordu. Uzmanı, Astsubayı, Subayı hepsi. Onuda bizim alay komutanı yapmıştı. Normalde her yerde olduğu gibi uzmanlar giremiyordu. Nüfüs küçük olduğu için çokta fazla uzman olmadığı için girsinler demişti.

Örnek;
    Bizde alay komutanı eğitim yapın derdi; tabur komutanı yarbaylar da üsteğmen-yüzbaşı bölük komutanlarına söylerdi. Bölük komutanları bölük başçavuşlarına söylerdi. Başçavuşlarda uzmanlara...

Uzmanlarda askeri öperlerdi.
    Çünkü hep ezilen o oldukları için intikam alırlardı resmen.

Alay içtimada, tugay içtimada koşu yürüyüş felan olurdu, uzmanlar erlerle aynı sırada aynı hizada yürürlerdi. Ben şöförüm diye ne içtima, ne koşu hiçbirşeyim yoktu. Uzmanlardan daha t...klıydım resmen.

Uzman çavuşlarda işini gerçekten iyi yapan, vatan millet sevdalısı olan fazla.
    Ama bu işi geçici iş kapısı olarak gören; 6-7 sene yapan ayrılan sonrada memlekete döner zabıta felan olurum diye düşünenler/uygulayanlar var.
    Genelde çoğu dışarda iş bulamayacağını düşünen yada askerden sonra iş bulamayıp yahu gideyimde 3-4 bin tl maaş alayım diyenler.

Benim zamanımda bizdeki uzman çavuşlar, astsubaylar; TSK ne derdi Türk Silahlı Kuvvetleri derdim, hayır Türk Subay Kurumu derdi.
    Askerde subay'a verilen değer ne yazık ki ast ve uzmanlara verilmiyor maalesef. Kendi incelemelerim, gözlemlerim. Çünkü Alay Komutanının şöförüydüm ve çok fazla rütbelilerle içli-dışlı olmuşluğum vardı.

• Yazıyı yazan/lar soruşturma geçirmese bari. Allah yar ve yardımcıları olsun.

• Neyin ne olduğunu bilmeden sallamışsın koftiden,bunun altlık üstlükle hiç alakası Yok,sadece tahsis var,uzm çvs ordu evleri yapılıyor orayada subay girebiliyor kalabiliyor mu bir öğren,zamanında subay ordu evi açılmış,kontenjan sınırlı,adam niye uzm.cvş tahsis etsin, uzm çvş için gerekli tesislerde yapılıyor zaten,herşey zamanla olacak

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

quote:

Uğruyorlarda aldığı maaşlarda ortada,birçoğu lise terk adamlar ve 4000-4500 gibi maaş alıyorlar.O parayı başka hangi işte çalışarak alabilirler söyler misin ?

Yaptıkları iş gerçekten zor ama aldıkları parada ortada.Ordu evlerinin subay&astsubaylar için olmasıda gayet doğru bir karar.

• Dün doktor bir arkadaşımla konuştum.

konuştuğumuzda 3 gün önce Kuzey Iraktaki operasyonda ki tek doktor olduğunu şimdi geriye türkiye sınırında ki üstte olduğunu öğrendim.
    Gerek babam gerek aile ve çevremdende biliyorum ancak o da benzer şeyleri söyledi(Uzman çavuşlar hakkında).(OPERASYON GAYET GÜZEL ASKER GAYET MORALLİ HEDEF GAYET NET)
    Uzman çavuşların ortaokul lise mezunu olduğu başka bir meslek sahibi olamadığı bu yüzden bu işte çalıştığı vb. gibi
    Haksız mı? hayır doğru
    OE ye girememeleri AKP öncesi de vardı. ast-üst ilişkisi gereği de olmak durumunda
    bazı arkadaşlar demiş ki cephe de en önde savaşan canını ortaya koyan diye, haklı mısınız? Haklısınız. Ne yapsaydık akademi de eğitim görmüş kurmaylık için daha zor şartlardan geçmiş generalleri mi en ön safta sürseydik. Komutanın beyni ve zinciri olan komutanlarımız generallerimiz mi en önde savaşsaydı? Aptallıkla Kahramanlık arasında ki o ince çizgiyi unutuyorsunuz sanırım.
    benim yadırgadığım tek konu yıllardır. Uzman çavuşa beylik tabancası verilmemesi evet devlet bir noktada haklı ancak ilk silah vergisiz olmasa bile çok cüzi ücretlerle verilebilir. Defalarca uzman çavuş infaz edildi silahsız olduğu için.

OE girmelerini doğru bulmuyorum. Ancak Onlar içinde böyle düzenlemeler yapılabilir. Ayrıca aldıkları maaş ve nitelikleri kıyaslanınca ortaokul mezunu olup üst düzey devlet memuru, mühendis, vb kadar maaş alan hangi meslek var söyler misin?

• Hala yok maaş yok bilmem ne diyen var.

Ulan adamlar canını ortaya koyuyor canını. Bilgisayar oyunu değil bu, ölünce yeniden doğmuyorsun. İnsanda biraz haysiyet olur.

Ulan sen üniversite okudun da ne faydan var vatana millete diye sorarlar adama? Yeri geldi mi bedelli peşinde koşar, profosyonel ordu lazım derler. Yeri geldimi de şu kadar para alıyorlar ölürse de ölsünler değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerliğe giderseniz en çok uzman çavuşlardan çekersiniz.(hala askerim 13 marta kadar) Adamlarda şöyle bir mantık var. En iyisini biz biliriz diye. Bide kendilerini çok havalı görüyorlar. Uzman çavuşlarin orduevine girmemesini mantıklı buluyorum. Hemen hepsi lise ve altı eğitime sahip. Yine çoğu cahil ve dünyadan haberi olmayan tipler. Yerinde karar olmuş. Ha iyi uzman çavuşlar yok mu? Tabikide var. Birkaç iyi uzman çavuşta gördük ama bunların sayısı çok az.. İnsanları askerlikten soğuttan kişiler uzman çavuşlardir... Ben olsam ülkedeki tüm uzman çavuşlari Afrine gönderirim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.