Şimdi Ara

opel astra 1.6 hb sorunlu bir araç mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
18.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugünlerde fiyatları ile opel astra hb lerin fiyatları dikkatimi çekti.2. el fiyatlarına baktığımda ufak tefek boyası olanları piyasada 22-24 arası seyir ediyor.Aracın tasarımına özelliklerine performansına baktılırsa c sınıfı hb bir araç için iyi bir seçenek olarak düşünülebilir diyorum.Yalnız çevremdeki arkadaşlardan internet forumlarından duyduğum kadarıyla opel astralar sorunlu bir araç olduğunu söylüyorlar ayrıca opel forumunda astra bölümüne girdiğimde araç sahipleri araçlarındaki sorunlardan bi hayli dert yanıyorlar.Forumun büyük bir bölümü araçtaki sorunlarla dolu bu durum benim kafamı karıştırdı acaba gerçekten bu araçlar sorunlu mu?

    Arkadaşlar mesajımda resmini koyduğum gibi opel astra nın yeni kasası hakkında (eski kasadan bahsetmiyorum)görüşlerinizi bekliyorum.opel astra kulanan veya bu araç hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen objektif bir biçimde sorumu yanıtlayabilirler mi.Yardımcı olursanız sevinirim

     opel astra 1.6 hb sorunlu bir araç mı ?



    _____________________________
    Bizde iktidarda kalmak önemlidir.İktidarda kalmak için kendi öz çocuğunu öldüren bir neslin torunlarıyız malesef.




  • Fiyat düşük değil normal. Fiyatına bakarak sorunlu mu diye şüphelenmemek lazım

    Aynı araç arkadaşımda var. İmmobilizer (yanlış yazmadıysam) hasatası veriyordu. Sürekli servise gidip yazılım güncellenirdi. Sorun olduun da 3-4 kontakta çalışırdı. Başka bir sıkıntısı yoktu.İç hacmin küçüklüğü var bir de.
    _____________________________
  • Performansının biraz düşük olması dışında başka bir şikayet duymadım şahsen ..
    _____________________________
  • yeni kasası çıktı araç değer kaybetti ayrıca bu araç şuanda classic 3 diye fiyatları biraz daha indirilmiş bir şekilde satılıyor
  • LPG li 2006 1.6 Enjoy Astra H ve 2007 2.5 130hp Transporter kullanıyorum.Bundan önce Toledo 1.9 TDİ kullanıyordum,performans konusunda kesinlikle hakkını yiyemem,oldukça hızlı ve seri.LPG çekişinden hiçbirşey eksiltmedi.Kronik sorunları var diyorlar ama hemen her araçta olan sorunlar,büyütülecek birşeyi yok.Ön kısımdan gelen gıcırtı mesela,viraj kol lastiği sebep oluyor 15.dk da takılıyor fiyatı 10 tl.Yağ yakıyor deniyor,yağını suyunu kontrol edip bakımını zamanında yaptırırsan yakmıyor.Bence dizaynı çok şık,içi rahat ve konforlu.Ben memnunum,bakmayın siz yazanlara binlerce araç içinden illa ki sorunlu olan vardır.Mercedes BMW Volvo forumlarına gir orada da şikayet edenler var.Çünkü sorunu olan biri yazıyor google a girip bende de var diyor sonra bu her araca mal ediliyor.Adam gibi binmesini bilirsen Doğan Şahin de yıllarca sorun çıkarmıyor mesela..
    _____________________________
    Honda ACCORD 2.0 Executive 155 Hp
    İphone 11 Red
  • özellikle opel astralar için sorunlu deniyor arkadaşlar şimdi doğan şahin de bakımlarını yaptırırsan sorunsuz bir şekilde binersin de yine de genel olarak bir araç hakkında sorunludur ibaresi konuluyorsa mutlaka birşey vardır değil mi yoksa niye böyle b irşey densin sadece dedikodu olamaz herhalde araç görünüm tasarım olarak gerçekten süper amaeğer kronik arızaları varsa insan uzaklaşıyo bi anda
    _____________________________
    Bizde iktidarda kalmak önemlidir.İktidarda kalmak için kendi öz çocuğunu öldüren bir neslin torunlarıyız malesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    özellikle opel astralar için sorunlu deniyor arkadaşlar şimdi doğan şahin de bakımlarını yaptırırsan sorunsuz bir şekilde binersin de yine de genel olarak bir araç hakkında sorunludur ibaresi konuluyorsa mutlaka birşey vardır değil mi yoksa niye böyle b irşey densin sadece dedikodu olamaz herhalde araç görünüm tasarım olarak gerçekten süper amaeğer kronik arızaları varsa insan uzaklaşıyo bi anda

    2 yakın arkadaşım,ben ve forumda Ünal Astra H kullanıyoruz.Ben hiç sıkıntı yada arıza olduğunu duymadım.Alırken de araştırarak aldım kullanıcılar memnundu.Piyasası da oldukça hızlı,ilana koydum koyduğum günden beri günde en az 5-6 kişi aradı..Fiyatta anlaşamadık vermedim.Sorunlu olsa bu kadar sorulacağını sanmıyorum..
    _____________________________
    Honda ACCORD 2.0 Executive 155 Hp
    İphone 11 Red
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 3008 1.2 alınır mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum bu aracın piyasada bulunma oranına bakarsak diğer araçlara göre sorunlu olduğunu söylemek doğru olmaz.Piyasa da inanılmaz yaygın bir araç.Opel forumu da bahsettiğim aracın bulunma yoğunluğundan dolayı en hareketli forumlardan biri.G kasa için kronik sorunlardan bahsedildi ancak h kasa kullanıyorum ve çok memnunum.
    _____________________________
  • Sorunlu deniyorda neresi sorunlu onu söylüyorlar mı? Doğrudur makyaja kadar CIM modülü arızası vardı. Yalan değil. Makyajda giderildi ve CIM modülü arızası olanlar serviste sorunlarını giderdi. 2004 model Elegance H kasa kullanıyoruz. Bugüne kadar sadece stoplar değiştirdik. Bir kaç defa sigortalarda sorun çıktı. Silecek sigortası değişti. Hepsi de en fazla 10 liralık masraflardı. Sorunlu deniyorsa neresinde sorun var onu söylemek lazım. 2.5 yıldır sadece bu problem çıktı. Onlarda önemli değil. Stop lambası değişimi sigorta değişimi. Far lambası değişimi falan filan. Bir kere easytronic beynine su kaçırdık vites sorun çıkardı o da bizim yüzümüzdendi.

    Dediğim gibi 2.5 yıldır yazdığım sorunlar dışında sorun çıkmadı ama onlarda ufak tefek her araçta çıkabilecek sorunlar. Varsa sorularınız her türlü cevaplayabilirim. İster kısa ister uzun şekilde.

    İlana koyduğunda çabuk satarsın. Mesela bir örnek vereyim. 3.5 yıl önce 99 model Clio vardı. 1 sene ilanda kaldı arayanlar 5 kişiydi en fazla. Clio ki en fazla satılan araçlardan birisidir Türkiye'de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 5 Mart 2010; 23:54:32 >
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    Sorunlu deniyorda neresi sorunlu onu söylüyorlar mı? Doğrudur makyaja kadar CIM modülü arızası vardı. Yalan değil. Makyajda giderildi ve CIM modülü arızası olanlar serviste sorunlarını giderdi. 2004 model Elegance H kasa kullanıyoruz. Bugüne kadar sadece stoplar değiştirdik. Bir kaç defa sigortalarda sorun çıktı. Silecek sigortası değişti. Hepsi de en fazla 10 liralık masraflardı. Sorunlu deniyorsa neresinde sorun var onu söylemek lazım. 2.5 yıldır sadece bu problem çıktı. Onlarda önemli değil. Stop lambası değişimi sigorta değişimi. Far lambası değişimi falan filan. Bir kere easytronic beynine su kaçırdık vites sorun çıkardı o da bizim yüzümüzdendi.

    Dediğim gibi 2.5 yıldır yazdığım sorunlar dışında sorun çıkmadı ama onlarda ufak tefek her araçta çıkabilecek sorunlar. Varsa sorularınız her türlü cevaplayabilirim. İster kısa ister uzun şekilde.

    Başlıca söylenen sorunlar ön takımdan gelen gıcırtı,yağ yakması,kontağın geç alması,koltukların gıcırdaması..Bitmez bu Astra nın gıcırdaması sorunu diye isyan edenler var forumlarda okuyorum.Ön takımdan gelen ses her araçta olşabilecek viraj demir lastiğidir,10 liraya değiştirir yada yağlatırsın kesilir.Yağ yakması Astra lara has birşey değildir,bakımları düzgün ve zamanında yapılmayan her araçta görülebilir.Kontağın geç alması ilk çıktığında kronik bir sorundu evet,ama Opel o zaman o araçları ya geri aldı,ya sorunlarını giderdi.Koltuk gıcırdaması 2007 transporter da da var,demek ki onlarda da kronik..Kronik olsa biz de nasibimizi alırdık diye düşünüyorum,bende hiçbir sorun yok..
    _____________________________
    Honda ACCORD 2.0 Executive 155 Hp
    İphone 11 Red




  • Koltuk gıcırdamasını hiç yaşamadım daha. Yağ yakmayı da görmedim. Ön takımdan sesler duymadım. Sadece son bir kaç haftada arabanın içinde tümseklerde gıcırtı geliyor ama ön takımdan ve koltuklardan değil plastik kısımdan veya kapılardan geliyor diye tahmin ediyorum. Bir kaç defa geç marş aldığı oluyordu.
    _____________________________
  • Valla 3 aydır altımda tık demedı daha

    sorunlu olsa bozulurdu kesin
    _____________________________
    :):):)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ATTRACTION

    Valla 3 aydır altımda tık demedı daha

    sorunlu olsa bozulurdu kesin


    _____________________________
    oçkd fiao ifrs stat çgu iüd nnu ir n
    Kim ulan bu Erol Egemen?
  • arkadaşlar cevap veren herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim herkes birşey biliyor ki ona göre konuşuyor ama daha fazla kişiye danışacağım ki yarın alacak olduğumda kafamın rahat etmesi önemli ...Peki arkadaşlar bu yağ yakma sorunu genelde görülen sorunlardan diyorsunuz neden yağ yakma görülüyor acaba bundan dolayı motor ömrünün azalmasından sözedilebilir mi bir de opel forumunda elektronik aksamlardan dert yananlar var acaba bu sorunlar onların araçlarına özel birşey mi yoksa bunlar kronik arıza göstergesi olabilir mi?
    _____________________________
    Bizde iktidarda kalmak önemlidir.İktidarda kalmak için kendi öz çocuğunu öldüren bir neslin torunlarıyız malesef.
  • Elektronik olarak bir çok aksam var araçta. Aracın tüm aksamına suç atmak olmaz. Korna sistemi, far sistemi, yol bilgisayarı... Neresi bu elektronik aksam. Belli bir partide sorun olabilir. Astra kullanıcıları konusunda elektornik aksamdan şikayet edeni görmedim ki 2004'ten 2010 yılına kadar tüm senenin araçları var konuda.

    Kullanıcılarla birebir iletişime geçerek onların görüşlerini de alabilirsiniz.

    Mesela Toyota MMT içinde ısındığında kilitlenir diyorlardı. Forumdan kullanan birine sordum ben aldığımdan beri sorun yaşamadım dedi. Belli bir partide sorun vardı şu anda yok dedi.
    _____________________________
  • Astra, diger C sinifi araclara gore daha fazla elektroniktir ve daha fazla elektronik donanim icerir. Sinyal kollari, silecek kollari bagaj acma dugmesi bile elektroniktir. Simdi ben de bagaj acma dugmesi bozuldu, bu astranin elektronigi sorunlu mu demek oluyor. Sonra lastik basinc gostergesi bozuldu. Diger C sinifi araclari gectim D sinifi araclarin bir cogunda yok bu donanimlar. Yani sunu demek istiyorum olmayan bir seyin bozulmasina imkan yok, arti bir seyden ne kadar cok varsa olasilik o kadar artiyor. Mesela astra da 100 tane elektronik donanim var diyelim digerinde 50 tane. Astra da elektronik ariza cikma olasiligi daha yuksek oluyor bu durumda. Ben bu durumu boyle yorumluyorum. 0 alip, 5 seneye yakin kullandim Astrayi, su an yatiyor Turkiye`de. 2 sene sonra tekrar kullanmayi dusunuyorum ve cok memnunum.
    _____________________________
    2020 Alfa Romeo Stelvio
  • arkadaşlar yukarıda resimini eklediğim opel asra h kasa oluyor değil mi eğer h kasa oluyorsa aşağıdaki opel sitesinde yazılanlara bakılırsa arkadaşlar çok sorunlu bir araca benziyor kimse kızmasın ama forum sitelerinde tabi ki sorunlar yazılı olacak ama bi araba forumda yazılan başlıklardan kendini belli etmez mi

    http://www.opelx.com/astra-h/
    _____________________________
    Bizde iktidarda kalmak önemlidir.İktidarda kalmak için kendi öz çocuğunu öldüren bir neslin torunlarıyız malesef.
  • easytronic şanzuman sorun çıkarabiliyor ilerleyen km' lerde.
    Diğer aksam sorunsuz. en azından benim arabada öyle.
    _____________________________
    It will shock you how much it never happened that a great car ever existed and yes the world around you is created to sell you things & cars ...
    You idiot! Think not BUY.
  • Bence siz bu sorunlu araci almaktan vazgecin en iyisi.
    _____________________________
    2020 Alfa Romeo Stelvio
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk984

    Bence siz bu sorunlu araci almaktan vazgecin en iyisi.


    Opel Astra eğer sorunlu olsaydı,şu an sokaklarda en fazla görülen araç olmazdı en basit şekliyle.Ama bence de en iyisi başka araçlara yönelmek,yarın bir sorun çıkarsa sorumlu durumuna düşmek istemem Alacağın araca ısınmakta çok önemli,kafanda soru işareti kalarak "acaba" diye için içini kemirerek araç almamak gerek..
    _____________________________
    Honda ACCORD 2.0 Executive 155 Hp
    İphone 11 Red
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.