Şimdi Ara

opel astra 1.6 hb sorunlu bir araç mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
18.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Forumlarda kaç kişi var Astra kullanan? Gerçekte kaç tane var? Önce onlara bakmak lazım. Kimse illa al demiyor. Adı çıkmış 9a inmez 8e diye laf vardir aynen öyle. Dranov ya da benim yazdığım şeylere bakmayın. Yolda Astra kullanana ya da ilandaki araç sahipleriyle irtibata geçin onlardan alın bilgiyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dranov

quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Bence siz bu sorunlu araci almaktan vazgecin en iyisi.

Opel Astra eğer sorunlu olsaydı,şu an sokaklarda en fazla görülen araç olmazdı en basit şekliyle.Ama bence de en iyisi başka araçlara yönelmek,yarın bir sorun çıkarsa sorumlu durumuna düşmek istemem Alacağın araca ısınmakta çok önemli,kafanda soru işareti kalarak "acaba" diye için içini kemirerek araç almamak gerek..

Bir onceki mesajimi okursaniz gercek dusuncemi anlarsiniz. Konuyu acan arkadasin duymak istedigi fikir bu oldugu icin oyle yazdim. Anladigim kadariyla arabayi almaktan vazgecirmemiz icin konuyu acmis. Ben de sizin gibi dusunup istmedigi bir seye ikna etmektense istedigi seye ikna etmenin daha iyi olacagina karar verdim.

• astra kullanıyorum 2008 model makyajlı aracı 10 bimde aldım şu an 70000 de hiç bir arıza yapmadı tabiri caizse tepe tepe kulandım pardon :-) bir defa balans ayarı yaptırdım bide akü bitmişti .. Demek istediğim bu araçların çok daha fazla yıpranmışlarını gördüm .. Markalar arasında çok fazla rekabet var yani sorunlu bir araç piyasaya sürmeleri mümkün değil Arabanın içine 76 kişi binip bayırda birinci viteste 30 la gidersen normal yağ yakması :-) Arkadaşlar böyle bişey yok bu arablarda düzgün kullanım ve bakımla 400 000 km rahatlıkla yapılır..
  • İlk arabam 94 model 1.4 astra hb'di, ikinci arabam 2001 model astra 1.6 hb'di şu an kullandığım arabam 2004 model astra hb twinport. Hikayeden anlaşılacağı üzere astra'dan her zaman memnun kaldım, ilk arabayla yaptığım ciddi kaza dahil edindiğim tecrübeler doğrultusunda şunu rahatlıkla söyleyebilirm mi sağlamlık ve işçilik kalitesi bakımından astra'yı kendi sınıfında tek geçerim. Şimidiki twinportta 75000 km'deyim hiç bir sorunla karşılaşmadım. hatta 60000 bakımını elde olmayan nedenlerle 70000 de yaptırdım tek sorun ön balataların bitik olmasından dolayı disklerin tornalanması oldu. Arbanın yol tutuşu mükemmel, 140-150 km de direksiyonu bırak kendi gtsin. Virajlarda yolu kene gibi tutuyor. Yokuşta ise taşıdığın yüke, klimaya, lpgye bağlı olarak değişik durumlarla karşılşabilirsin ancak turbo dizel gibi olmadığı kesin, eğer aracı devirli kullanırsan 4kişi ve yüklü olarak hatırı sayılır bir yokuşta yavaşda olsa hızlanarak 100-110 gidersin. Ankaralı olanlar için ümitköy-incek yokuşlarını ve Alanya Ankara arasındaki torosları örnek verebilirim.Düz yolda ise devirli kulanıldığında oldukça iyi kaçıyor. Bendeki lpg li 160-180 krş yakıyor. Aracın içi dar değil tabi kişinin ebatlarına bağlı olarak yorum değişeibilir ama basketbolcu olmamak kaydı ile orta-iri arası 4 kişi rahat bir yolculuk yapar...

• sorunsuz araç yoktur fakat opel araçları genelde sıkıntılı araçtır bazı insanlar opeli kapının önüne koyma der bazıları çok memnun kalır birazda şans işi
  • Satis rakamlari herseyi soyluyor en cok satan c sinifi arac turkiyede filo satislarini cikartinca. Bu kadar insan almazdi sanirim problemli olsaydi. Tum markalar ne kadar sorunluysa opel de o kadar sorunlu. Araba isi sans isi birazda. Komsu 206 kullaniyordu 2 defa beyin arizasi verdi satti toyota corolla aldi full oda gecenlerde yolda kalmis eregli serviste yapilamiyinca gebzeye gondermisler sanirim oda satti aracini honda civic aldi. Hepside sifir aldi bu araclarin. Oldumu toyota da oluyor iste daha 2 sene olmustu sanirim alali onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcugum -- 8 Eylül 2010; 22:21:15 >
  • Ben de bu fiyatlarda otomatik araç bakıyorum. 2 tane corsam oldu hiç sorun yaşamamıştım ancak benim de dikkatimi çekti, aracın fiyatı biraz ucuz gibi piyasada. 22 civarına 2004-2005 easytronic astra enjoy almak mantıklı mı? Aracın tipi o kadar çok hoşuma gidiyor ki gidip de herkesin önerdiği civic corolla yerine astra alıp masraf çıkarırsa da yaptırırım kardeşim demek geliyor ama şahin doğan değil ki 3-5 bin masraf çıkarırsa kalkamam altından. En çok çekindiğim de easytronic vites, gerçi 2kere easytronic corsam oldu ama genelde corsalarda değil de astralarda sorun çıkardığı söylenmekte. 1.6 motorun bindirdiği yükten midir nedir? Corsalarda da 1.4 lerde sorun çıkarıyormuş genelde 1.2ler daha sorunsuzmuş ki benim corsalar da 1.2 idi. Zaten 0 km lerde 1.2 lerde easytronic var 1.4lerde tam otomatik.
  • 2001 astrada egr valfi bıktırmıstı,servıslerde bır o kdr ilgisiz,astranın o kasayı sürmedım sadece içine oturdum ama opellerın genelde süspansıyonları cok sert,konforusz yol tutus güzel hal böle olunca tabii,ısterse sınıfın en ii arabasını yapsın,golfden daha ıyısını yapsın farketmez,sonucta opel servıslerıne göturceksınız olası bı sorunda kı bu da ruhsal sorun yaratır bünyede
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.