Şimdi Ara

2010 clio 3 HB 1.5dci nasıl bir araç?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
16.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2010 model 1.5 dci dynamic HB Clio almayı düşünüyorum.

40 bin km , 28.000 TL

3 parça boya varmış değişen yok. Ön çamurluk, kapı, arka çamurlukmuş.

Bende 2005 1.3gls LPG'li getz var. 177 bin'de. 15'e alacak. Üzerine 12-13 bin vereceğim.

Fiyat nasıl? / ESP var mı?/ Kronik sorun var mı? /ağır bakımları ne zaman pdf formatında kullanım kılavuzu var mı?

Her gün 170 km yol gidiyorum, köy öğretmeniyim getz hiç problem çıkartmadı. Clio da gaddar mı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-beyaz-otomotiv-2010-renault-clio-iii-1.5-dci-dynamigue-40.000-de-152067712/detay

Ayrıntılı bilgi alabileceğim bir link ya da doküman varsa çok memnun olurum.

Tork, bagaj hacmi, yakıt deposu kaç lt; kaç lt yakar bunları öğrenmek istiyorum.
     2010 clio 3 HB 1.5dci nasıl bir araç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 7 Şubat 2014; 21:57:16 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2010 Model Clio 3 HB 1.5 dCi: Kapsamlı Bir İnceleme

2010 Clio 3 HB 1.5 dCi, Renault'nun popüler Clio modelinin üçüncü neslinin bir parçasıdır. Kompakt boyutları, yakıt verimliliği ve uygun fiyatıyla tanınır.

Motor ve Performans

Clio 3 1.5 dCi, 86 beygir gücü ve 220 Nm tork üreten 1,5 litrelik bir turbo dizel motora sahiptir. Bu motor, güçlü ivmelenme ve 20,6 km/l'ye varan birleşik yakıt ekonomisi sunar.

Donanım Özellikleri

2010 Clio 3 HB 1.5 dCi Extreme donanım seviyesi, geri görüş kamerası, elektrikli camlar, klima ve 16 inç alaşım jantlar gibi özellikleri içerir.

İç Mekan ve Konfor

Clio 3'ün iç mekanı, ergonomik koltuklar ve sezgisel bir gösterge paneli ile rahat ve pratiktir. Geniş bagaj alanı, günlük eşyalarınızı ve gezilerdeki malzemeleri taşımak için yeterli alan sağlar.

Güvenlik Özellikleri

2010 Clio 3, yolcu güvenliğini sağlamak için sürücü ve yolcu hava yastıkları, ABS frenler ve elektronik stabilite kontrolü ile donatılmıştır.

Kullanıcı Yorumları

Renault Clio 1.5 dCi Extreme, kullanıcılar tarafından güvenilirliği, yakıt verimliliği ve günlük kullanım için uygunluğu nedeniyle övgüyle karşılandı.

Genel olarak, 2010 Clio 3 HB 1.5 dCi, bütçesi kısıtlı ve yakıt verimli, pratik bir araç arayanlar için iyi bir seçenektir. Kompakt boyutları ve güçlü motoru, şehir içi ve uzun yolculuklar için idealdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu araçtan bir ara ben de arıyordum fakat icime sinen fiyat donanım ve km de bulamadım. Kullananlar genelde memnun ama beklentiyi düşük tutmak lazım. Ses yalıtımı pek iyi olmayabilir. Alınabiliyorsa 85 hp liklere bakmak daha iyi olur. Motor uzun ömürlü ve az yakiyo diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tunarda

Bu araçtan bir ara ben de arıyordum fakat icime sinen fiyat donanım ve km de bulamadım. Kullananlar genelde memnun ama beklentiyi düşük tutmak lazım. Ses yalıtımı pek iyi olmayabilir. Alınabiliyorsa 85 hp liklere bakmak daha iyi olur. Motor uzun ömürlü ve az yakiyo diye biliyorum.
    Dynamic versiyonu ile 1.5dci, sanırım 16valf 85 beygir.

Merak ettiğim dynamic full versiyonda esp var mı? Kimi var yazmış sahibindende.
  • Benim de bu ara baktığım araçlardan biri. ESP bu kasalarda mevcut değil. İşaretlediklerine bakmayın. Night&Day diye bi donanım var sadece onda 8 hava yastığı var. Dynamic modellerde 4 hava yastığı en boşta ise 2 hava yastığı var.

Ben de köy öğretmeniyim ve bozuk yollara gidecek en mantıklı araçlardan biri Clio.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

Benim de bu ara baktığım araçlardan biri. ESP bu kasalarda mevcut değil. İşaretlediklerine bakmayın. Night&Day diye bi donanım var sadece onda 8 hava yastığı var. Dynamic modellerde 4 hava yastığı en boşta ise 2 hava yastığı var.

Ben de köy öğretmeniyim ve bozuk yollara gidecek en mantıklı araçlardan biri Clio.
    Ben bu arabaya altın semerli eşşek diyorum şahsen.. Benim görüşüm bu yönde.

Sadece az yakması sebebiyle alınabilecek bir araç . ;)

Ben sizin yerinizde olsam hele hele hergün 170 km gidiyorsanız kesinlikle değiştirmem getzi mi... Devam ederim.

Çünkü aldığınızın aracın değeride hızla düşecek , şu anda ki sizde ki aracın değeri zaten düşük km sinden dolayı... Daha fazla düşmez.. Çokta sorun çıkartmaz getz. Çıkardığı sorunları çok basit bir şekilde çözebilirsiniz uygun parça fiyatı nedeniyle...

Araç değiştirmemenizi tavsiye ederim...

He değiştirecekseniz de sizin için uygun bir seçenek...

• 1.3 benzinli arabayla her gun o kadar yol cekilmez. bence clio guzel bir secenek onun yaninda fabia, fiesta, corsa, punto gibi araclara da bakabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: greencher

Ben sizin yerinizde olsam hele hele hergün 170 km gidiyorsanız kesinlikle değiştirmem getzi mi... Devam ederim.

Çünkü aldığınızın aracın değeride hızla düşecek , şu anda ki sizde ki aracın değeri zaten düşük km sinden dolayı... Daha fazla düşmez.. Çokta sorun çıkartmaz getz. Çıkardığı sorunları çok basit bir şekilde çözebilirsiniz uygun parça fiyatı nedeniyle...

Daha tık demedi getz ama 180 bine girmek üzere. Bir yanım bin, bir yanım değiştir diyor.

Getze bin diyen yanım. Uzun yol yapıyorsun ve her gün arabada 5 kişiyiz. Daha kaç yıl gidip gelirim belli olmaz. Belki bu yaz yaklaşırım merkeze.

Clio al diyen yanım, yaşın 30, donanımlı, yeni model araba almak hakkın diyor.

Dediğiniz gibi bakımlar ucuz. 10 bin bakımlarını 100tl(yağ,buji,filtreler) + 50tl lpg bakımı ile hallediyorum. Sadece 60 bin bakımı 400 tl tutuyor.

Ama Ön disklerde artık değiştirilmeli. Çünkü frene basınca titremeye başladı direksiyon.

Toplamda 750 tl gibi bir masrafı olacak bana. Nazar değmesin daha baskı balata değişmedi. Ya baskı balata bitiverirse vb. durumlar sat artık dedirtiyor bana.

Yaza kadar 200bin olacak. Sonra satması çok zor olur gibime geliyor.

Bugün clioya bindiğimde o direksiyonun hafifliği, debriyajın yumuşaklığı donanımlı olması hoşuma gitti. Getze göre daha geniş geldi.

Ha araç tertemiz değil, ufak tefek çizikleri var ve 3, 4 parça boyalıymış. Boya önemli değil benim için. Önemli hasarı olmasın yeter.

Ne olursa olsun alacağım dizel araç ve 100binde satarım diye alacağım alırsam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

1.3 benzinli arabayla her gun o kadar yol cekilmez. bence clio guzel bir secenek onun yaninda fabia, fiesta, corsa, punto gibi araclara da bakabilirsiniz

Yok çekilmez değil, getz gerçekten çok atak bir araç binmeyen bilmez. Tek kötü tarafı arkada oturanlar çok sarsılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

quote:

Daha tık demedi getz ama 180 bine girmek üzere. Bir yanım bin, bir yanım değiştir diyor.

Getze bin diyen yanım. Uzun yol yapıyorsun ve her gün arabada 5 kişiyiz. Daha kaç yıl gidip gelirim belli olmaz. Belki bu yaz yaklaşırım merkeze.

Dediğiniz gibi bakımlar ucuz. 10 bin bakımlarını 100tl(yağ,buji,filtreler) + 50tl lpg bakımı ile hallediyorum. Sadece 60 bin bakımı 400 tl tutuyor.

Ama Ön disklerde artık değiştirilmeli. Çünkü frene basınca titremeye başladı direksiyon.

Toplamda 750 tl gibi bir masrafı olacak bana. Nazar değmesin daha baskı balata değişmedi. Ya baskı balata bitiverirse vb. durumlar sat artık dedirtiyor bana.

Bugün clioya bindiğimde o direksiyonun hafifliği, debriyajın yumuşaklığı donanımlı olması hoşuma gitti. Getze göre daha geniş geldi.

Ha araç tertemiz değil, ufak tefek çizikleri var ve 3, 4 parça boyalıymış. Boya önemli değil benim için. Önemli hasarı olmasın yeter.

Alıntıları Göster
    2012'de OYAK kampanyasıyla 0 km alıp 2 ay öncesine kadar kullanıp sattık. 1.5 dizel 90 beygirlik ve Grandtour Night & Day modeliydi. Bildiğim kadarıyla kronik bi problemi yok. Şehir içinde 24 kuruş civarı yakardı. Grandtour yaklaşık 200 KG daha ağır HB kardeşi sanıyorum daha az yakar. Bakımları 20.000'de bir yol bilgisayarı öyle gösterirdi. Direksiyon elektrik destekliydi yavaşken yumuşardı ama hızlandıkça da çok fazla ağırlaşıp tepkili bi direksiyon olmazdı biraz hissizdi yani. Onun dışında bizim Grandtour HB'den daha yüksek olduğundan bazı virajlarda tedirgin ederdi Aklıma bunlar geliyor

• quote:

quote:

Valla hocam. Her gün yaptığınız 170 km sizin arabayı araç niyetinize kullandığınızın işaretidir...

Aldığınız clio ya verdiğiniz fazladan 15.000 size çok şey katmayacak..

Araçta 5 kişisisiniz şayet clio da bir o kadar kişi olacaksınız bu bir şey değiştirmeyecek.. He diğer hocalarım rahat etsin diyorsanız o ayrı mesele :)

Zaten şu anda getzi resmen ölü fiyatına vermek zorundasınız.. Getze göre km sini çoktan aşmış...

Aldığınız dizel aracı 100. binde satacaksanız söz konusu cliou bir sene kullanacaksınız demek...- He maksat borçlanıp para biriktirmekse bir şey diyemem ona-

Şu anda mutlaka tayin işleri düşünüyorsunuzdur.. Her gün o kadar km çekilmez.:)

O yüzden bana kalırsa sizin yapmanız gereken paranızı biriktirmek ... Yakın bir yere geldiğinizde şöyle afilli ve hakikaten istediğiniz bir araba almak iyi olacaktır...

Size şu anda ihtiyacınzı giderecek araba lazım.:) Daha fazlası değer kaybı demektir hocam :)

Yaktığınız yakıtta çok değişmez ;) 1.5 dci ile getz lpg hemen hemen aynı yakacaktır. :)

• quote:

quote:

1.3 benzinli arabayla her gun o kadar yol cekilmez. bence clio guzel bir secenek onun yaninda fabia, fiesta, corsa, punto gibi araclara da bakabilirsiniz

Yok çekilmez değil, getz gerçekten çok atak bir araç binmeyen bilmez. Tek kötü tarafı arkada oturanlar çok sarsılıyor.

5 kisiyle yol yapiyorsaniz. ayni markadan devam edin accent era alin derim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmg02

quote:

quote:

5 kisiyle yol yapiyorsaniz. ayni markadan devam edin accent era alin derim ben.

Alıntıları Göster
    o paraya fiesta bakın bence hocam clio eski kasa için değmez bence

• quote:

Orijinalden alıntı: tarx

o paraya fiesta bakın bence hocam clio eski kasa için değmez bence

Alıntıları Göster
    @mur@t_333

Esp yalan gibi görünüyor. Ama fren destek sistemi AFU işaretlenmiş çoğu ilanda. Bilginiz var mı?

@humerus06

Deneyimleriniz paylaştığınız için teşekkürler.

@greencher

yorumlarınız çok isabetli. Yılda gezmemle beraber 60bin yapıyorum. Seneye bu zamanlar 100bin olur bu yaz tayin çıkmazsa. O zaman bu aracın piyasası ne olur bilinmez.

Ama ben getze 2007 yılından beri biniyorum. Değiştireyim artık istedim. Şimdiye kadar sorun çıkarmadı ama artan km, ya sorun çıkarmaya başlarsa korkusu yaşatıyor.

Tayinim merkeze gelirse zaten afilli bir araç alırım :D Hayalim yeni i30.

Evimi bir şekilde aldım. Gerçi satıp değiştireceğim. Kurada 1. kat çıkmıştı. Üzerine kesin birşeyler koymak gerekecek. O sebeple ayda 1000 tl, 1 yılda zorlamaz beni.

@ tarx

Fiesta dizeller çok pahalı ve arka koltuklar dar, diz mesafesi de kısa geldi. İç mekanda corsa fena değil gibi. 1.3 olması vergide de avantaj ama ucuza bulmak zor.

Hyundaiden çok memnun bir kullanıcı olarak i20 isterdim. Ama denk gelmedi daha.

@muhlisgöktaş

Era düşünmedim hiç, sedan pek sevmiyorum.

Ama eşiminde beğendiği bir linea var 1.3 buna ne dersiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2011-linea-1-3-multijet-active-plus-hatasiz-orjinal-beyaz-152564890/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 7 Şubat 2014; 0:31:50 >

• quote:

@humerus06

Deneyimleriniz paylaştığınız için teşekkürler.

@greencher

yorumlarınız çok isabetli. Yılda gezmemle beraber 60bin yapıyorum. Seneye bu zamanlar 100bin olur bu yaz tayin çıkmazsa. O zaman bu aracın piyasası ne olur bilinmez.

Ama ben getze 2007 yılından beri biniyorum. Değiştireyim artık istedim. Şimdiye kadar sorun çıkarmadı ama artan km, ya sorun çıkarmaya başlarsa korkusu yaşatıyor.

Tayinim merkeze gelirse zaten afilli bir araç alırım :D Hayalim yeni i30.

Evimi bir şekilde aldım. Gerçi satıp değiştireceğim. Kurada 1. kat çıkmıştı. Üzerine kesin birşeyler koymak gerekecek. O sebeple ayda 1000 tl, 1 yılda zorlamaz beni.

@ tarx

Fiesta dizeller çok pahalı ve arka koltuklar dar, diz mesafesi de kısa geldi. İç mekanda corsa fena değil gibi. 1.3 olması vergide de avantaj ama ucuza bulmak zor.

Hyundaiden çok memnun bir kullanıcı olarak i20 isterdim. Ama denk gelmedi daha.

@muhlisgöktaş

Era düşünmedim hiç, sedan pek sevmiyorum.

Ama eşiminde beğendiği bir linea var 1.3 buna ne dersiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2011-linea-1-3-multijet-active-plus-hatasiz-orjinal-beyaz-152564890/detay/

erayi kullandim. lineada yolcu olarak bulundum bence linea cok daha oturakli ve konforlu ama motor olarak bence era daha iyi.

• AFU mevcut. Ben 28-30 bin bandında bakıyorum seçeneğimi 2ye düşürdüm. Opel Corsa 1.3 CDTI Enjoy ya da 1.5 dCi Clio Dynamique düşünüyorum. Fiesta baktım Trend donanımda mevcut o da çok boş. Keza Polo da öyle çok boş.

Sedan isterseniz Linea 1.3 Dynamic Plus ya da Emotion donanım bakabilirsiniz.

• fiat puntolarda güzel araçtır ama temizimi bulabilirseniz

• quote:

AFU mevcut. Ben 28-30 bin bandında bakıyorum seçeneğimi 2ye düşürdüm. Opel Corsa 1.3 CDTI Enjoy ya da 1.5 dCi Clio Dynamique düşünüyorum. Fiesta baktım Trend donanımda mevcut o da çok boş. Keza Polo da öyle çok boş.

Sedan isterseniz Linea 1.3 Dynamic Plus ya da Emotion donanım bakabilirsiniz.

Ya uyku girmedi gözüme. Hiç sedan sevmem ama yukarıda linkini verdiğim aracı yarın görmeye gideceğim.

AVANTAJLAR
    Fiat servisinde çalışan tanıdığım var.

1.3 vergisi daha düşük

2-2.5 ayda 10bin yapıyorum. Linea bakım periyodu 20binde birmiş. Triger değişimine daha 50 bin var.
    Clio 20bin sonra ağır bakım.

Linea 1 yıl daha genç, 1000tl daha ucuz. Belki pazarlık payı vardır.

Pazarıda geniş.

Beyaz renk

DEZAVANTAJLAR

Bu 73 binde

Kısıtlı donanım.

Kullanım şartlarım belli ne dersiniz?

• 2-2.5 ayda 10 bin km.mi? Ben yapacağın km.ye dikkat etmemiştim günde 170km demişsin. Linea'dan başka bakma hocam. Trigeri zincirli ağır bakım aralığı fazla. İlerde satarken de sıkıntı çıkarmaz.

Ama o ilanda değişensiz diye üstünde durmuşlar boyalı parçaları olabilir ve km düşürme olabilir. Bakım kayıtlarını iste ve boya durumuna mutlaka baktır. Sahibinden ilanlara bakmanı öneririm. Dürüst galerici yok denecek kadar az çünkü.

• quote:

2-2.5 ayda 10 bin km.mi? Ben yapacağın km.ye dikkat etmemiştim günde 170km demişsin. Linea'dan başka bakma hocam. Trigeri zincirli ağır bakım aralığı fazla. İlerde satarken de sıkıntı çıkarmaz.

Ama o ilanda değişensiz diye üstünde durmuşlar boyalı parçaları olabilir ve km düşürme olabilir. Bakım kayıtlarını iste ve boya durumuna mutlaka baktır. Sahibinden ilanlara bakmanı öneririm. Dürüst galerici yok denecek kadar az çünkü.

Uyarın için teşekkürler. Her ne kadar istediğin servise göster dese de, değişensiz ibaresi benimde dikkatimi çekmişti.

• Fiyat yüksek sadece dizel ve birkaç yıl daha yeni diye 12bin Tl vermeyin derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.