< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süleyman Çakır. -- 28 Mart 2023; 0:21:27 > |
Önümdeki aracın kediye çarpmamak için ani freni sonucu arkadan çarptım
-
-
Yine de takip mesafesi derler olan size olur. -
Mesafem vardı da gelde kanıtla işte. Görenler de etrafta aynı şeyi söyledi herifin durduğu yer kuruydu hızlı durdu arkası ıslaktı birde ben bastım kızakladı -
carptiginiza gore mesafeniz yokmus. NOKTA
%100 kusurlusunuz NOKTA
kedi ani fren vs onemli degil, ayni istikamette seyrederken arkadan carpmak asli kusurdur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 27 Mart 2023; 8:51:11 > -
Araç kamerası bulundurmak şart, ancak yinede sizin durumda tüm kusur yine size kalır. Otobanda bile öndeki araç ancak sebepsiz bir şekilde duraklarsa ve bunu kanıtlarsanız şansınız var, aksi durumda hertürlü arkadan vuran suçlu.
-
tek çare kediyi bulup konuşturmak. bunu yapamazsanız 100% siz kusurlusunuz.
-
😀
* Uzun zamandır bir konu okurken tebessüm etmemiştim. -
kediyi bulup konuşturursa da büyük olay olur ha. :D
-
önününzdeki ne kadar ani fren yaparsa yapsın ona çarpmayacak kadar mesafe bırakmak zorundasınz,
tüm kusur size yazılacak.
-
Arabada ABS yok mu? Nasıl kızakladı ABS varsa?
-
Yerler ıslaktı fren tutmadı ben su birikintisine denk geldim hızım 40 civarı idi 20mt mesafede duramadı araba. Abs var araçta da kuru zemin olsa duracağı mesafeydi yani rahat şekilde -
Kedi de öldü zaten hadi vurduk bari hayvan kurtulaydı -
Sakin hocam bu gerginlik niye tamam. NOKTA 😂 -
Hocam sizde de nasıl bir bahtsız bedevi şansı varsa artık, tam da kedinin önünüzdeki aracın önüne çıkıp öndeki aracın ani fren yapmasına sebep ve imkân verecek zeminin kuru olmasına ama sizin takip mesafesinde fren yapsanız dahil duramayacağınız şekilde yolun ıslak olmasına denk gelmiş. Olur mu olur ama bana biraz serin hikâye gibi geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 28 Mart 2023; 14:39:25 > -
at yalanı seviyim inananı diyosun 😂 bişi olmaz ben bildikten sonra ne olduğunu gerisinin önemi yok🙃
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süleyman Çakır. -- 28 Mart 2023; 11:27:42 > -
Otobanda öndeki aracın sebepsiz yere durduğunu nasıl ispatlayacaksınız?
Sürücü kalp krizi geçirdim diyebilir, ani rahatsızlandım diyebilir, araç bir anda arıza ışığı yaktı diyebilir. Burada asıl önemli kısım arkadaki sürücünün takip mesafesini korumasıdır. Hava şartları uygun değilse sürücü bu mesafeyi ona göre ayarlamak zorundadır.
-
Öyle demeyelim de olay şüpheli geldi.
-
Aracın bayağı kızakladığını söylemişsiniz. Lastiklerinizin markası modeli neydi? -
Yanlış biliyorsun, kafana göre ani fren yapamazsın.
Madde 56,
d) Yavaş sürme ve yavaşlama :
Sürücülerin; araçlarını zorunlu bir neden olmadıkça, diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde veya işaretle belirtilen hız sınırının çok altında sürmeleri, güvenlik nedeni veya verilen herhangi bir talimata uyulması dışında, başkalarını rahatsız edecek veya tehlikeye sokacak şekilde gereksiz ani yavaşlamaları yasaktır.
-
Ben yanlis bilmiyorum, sen eksik biliyorsun. Yasak ve kusur farklidir.
evet kafana gore fren yapamazsin, ancak kafana gore fren yaptiginda biri sana carparsa carpan yine de asli kusurlu olur.
Madde 84 – Araç sürücüleri trafik kazalarında; d) Arkadan çarpma, Hallerinde asli kusurlu sayılırlar.
Yani kafana gore fren yapmak yasak olsa da kaza aninda asli kusur degildir, bi ihtimal tali kusur verirler. Mesela alkollu veya ehliyetsiz arac kullanmakta yasaktir, ancak kaza aninda kusur degildir. Alkollu ve ehliyetsiz birisi cani sikildigi icin frene basip dursa, sen de ona arkadan carpsan, buyuk ihtimalle %100, bi ihtimal %75 kusurlu cikarsin. Yani asli kusurlu olursun.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
tek çare kediyi bulup konuşturmak. bunu yapamazsanız 100% siz kusurlusunuz. |
carptiginiza gore mesafeniz yokmus. NOKTA %100 kusurlusunuz NOKTA kedi ani fren vs onemli degil, ayni istikamette seyrederken arkadan carpmak asli kusurdur. |
Araç kamerası bulundurmak şart, ancak yinede sizin durumda tüm kusur yine size kalır. Otobanda bile öndeki araç ancak sebepsiz bir şekilde duraklarsa ve bunu kanıtlarsanız şansınız var, aksi durumda hertürlü arkadan vuran suçlu. |
Benzer içerikler
- araba anahtarı okumuyor ne yapmalıyım
- honda civic otomatik şanzıman arızaları
- açık hava filtresi zararları
- otomatik araba neden stop eder
- akü kutup başı neden oksitlenir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X