Merhaba.Bir kaç gün önce üni online sınava girdim.Ve aptal gibi yan sekmeden yaptığım bir kaç soru doğru mu diye teyit ettim.Aslında kopya bile sayılmaz ama bence de yaptığım çok kötü bir şeydi.Sınavda mikrofon ve kamera yok sadece önceki sorulara geri dönüş yapamıyorsun.Acaba okul benim bu yaptığım şeyi fark etmiş midir?Sınavın iptali gibi bir şey söz konusu olabilir mi?Ve sınavda istediğim gibi güzel geçmişti.Sanırım kendi ayağıma sıktım. |
Online Sınavlarda Yan Sekme Açma
Online sınavlar sırasında başka sekmeler açmak, öğrencilerin dikkatini dağıtabilir ve sınav deneyimlerini olumsuz etkileyebilir. Çoğu sınav sistemi, sınav sırasında başka sekmelerin açılmasını tespit etmek ve önlemek için güvenlik önlemleri uygular.
Online Sınavlarda Sekme Açmak Anlaşılır Mıdır?
Online sınavlarda sekme açmak veya sekme değiştirmek genellikle anlaşılmamaktadır. Sınav sistemleri, öğrencilerin başka uygulamalara veya web sitelerine erişimini kısıtlamak için tasarlanmıştır. Bu nedenle, başka sekmeler açmaya çalışmak, sınavın geçersiz sayılmasına veya sistemden çıkarılmanıza neden olabilir.
Online Sınavlarda Arka Sekme Açmak ve Farklı Sekmeler Kullanmak
Online sınavlarda arka sekme açmak veya farklı sekmeler kullanmak da tespit edilebilir ve önlenebilir. Sınav sistemleri, öğrencilerin arka planda sekmeler değiştirdiğini veya başka uygulamalar kullandığını izleyebilir. Bu tür eylemler, sınavın güvenliğini tehlikeye atabilir ve ciddi sonuçlara neden olabilir.
Özet
Online sınavlarda yan sekme açmak, sekme değiştirmek, arka sekme açmak veya farklı sekmeler kullanmak sınav kurallarını ihlal etmektir. Bu eylemler sınav deneyiminizi bozabilir, sınavınızın geçersiz sayılmasına neden olabilir ve hatta akademik dürüstlük ihlaline yol açabilir. Online sınav sırasında başka sekmeler açmaktan kaçınmanız ve dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak kalarak sınavınıza odaklanmanız önemlidir.