Şimdi Ara

Önlisans mezunu Yedek Astsubay işler nasıl yürüyor ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önlisans mezunu olduktan sonra astsubay olmayı düşünüyorum askere yedek astsubay olarak mı gidip 12 ay askerlik yapıp mı yedek astubaylığa orduda başlayacağım yoksa kpssden mi Yedek astsubay olacağım olduktan sonra askeriyede mi kalacağım yoksa lojmanlarda mı maaş skalası nedir biri aydınlatırsa çok memnun olurum bilgilendirilmeye ihtiyacım var lütfen.

• Bende önlisans mezunuyum askerliğe başvuru yaparken seçenek vardı yedek astsubaylığı sectim ama çıkmadı normal er olarak yaptım 6 ay tabi bu 4 yıl önceydi şimdi değişmiş olabilir
  • yedek astsubaylık çıkarsa 12 ayın sonunda görev yapabiliyor muyum peki ? meslek olarak

• Çağrı Mert Ç kullanıcısına yanıt

Yedek astsubaylığın kpss ile alakası yok. Mezun olursun askerlik başvuru sırasında yedek olursa yedek astsubay olarak görev yapmak istiyorum seçeneğine tıklarsın olursa olur.

Oldun diyelim astsubay olarak hayatına devam etmek istiyorsan görev bitimine son 1-2 ay kala zaten sana haber verirler istiyor musun diye kabul edersen senin komutanların da olumlu görüş bildirir ve vukuatın falan da yoksa şansa seçilme ihtimalin var.

Şunu da belirteyim askerlik yaptığım yerde 9 astçavuş (yedek astsubay) vardı ve hiçbiri uzatmayı aklının ucundan geçirmedi. Hatta bazıları keşke 6 ay yapsaydım diyordu.

Öte yandan görevi en rahat rütbeli asker kimdi diye sorarsan Başçavuşlar derim şüphesiz ama başçavuş olana kadar kırk fırın ekmek yiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OptikForm -- 18 Şubat 2024; 0:31:47 >
  • o zaman benim astsubay mı olmam gerekiyor

MSB alım yapıyor ara ara eğer yaşın tutuyorsa askerlik başvurusu yapmadan da astsubay olabilirsin.

• Hocam peki yedek astsubay değilde astsubay olsam kara deniz hava puanlamaya göre mi şansa göre mi gidiyorum denizciliği düşünüyorum mesela ekstra bir şey yapmam lazım mı ?

Bizim zamanımızda hepsinin alımı ayrı ayrı yapılırdı. Muayene, spor, mülakat vs. ayrı ayrı girerdin.

Deniz astsubaylık muayenesinde düz taban kararı verilen arkadaşım jandarma astsubaylıktan geçip mesleğe başladı bile.

• Askerliğimi yedek subay olarak yaptım. Yedek astsubaylık muhabbeti ben terhis olduktan sonra çıktı ama üç aşağı beş yukarı sistem değişmemiştir diye düşünüyorum.

Başvuruda bulunurken "Yedek subay/astsubay olmak istiyor musun?" ve "Komando olmak istiyor musun?" diye iki tane soru soruyorlar. Verdiğin cevaplara göre kaydın alınıyor ve ordunun ihtiyacı varsa yedek subay/astsubay olarak görev yapıyorsun. Başvuruda bulunduğun zaman gelmesi %100 değil tabii, ordunun da sana(okuduğun bölüme) ihtiyacı olması gerekiyor. Hatta bir dönem çok fazla kalekol inşaatı yapılıyordu, o zamanlarda mimar ve inşaat mühendisi arkadaşlar kendileri istemese dahi asteğmen olarak gidiyorlardı, biraz ihtiyaç birazda şans meselesi. Bazen istersin gelmez, bazen istemezsin gelir. Kısmet

Ben muhabere sınıfındaydım. Komutanlarımızın hepsi mühendis olduğu için anlaşmak kolaydı; iç alımda muhabereci olarak kalma imkanım olsaydı bir an bile düşünmezdim. Ancak iç alımlar için kışlaya broşür astıklarında Piyade, Topçu, Tank, İstihkam sınıflarına başvuru yapabileceğimiz yazıyordu, gelen emirde ise sadece Piyade için alım alınacağı söylenmişti. Ben Piyade olmak istemedim ama isteyen arkadaşlarımdan girip kazananlar oldu, şu an görev yapıyorlar.

Askere gidin, nihai kararınızı orada verirsiniz.

• yedek subay/astsubay şansa bağlı çıkıyor da çıkma ihitimali subaylığa nazaran çok daha az. ona hiç bel bağlama.

• Yedek astsubay dedigin sey mezun olduktan sonra basvuruyon askerlikte cikarsa 1 sene rutbeli yapmis oluyorsun sonra yok (anca dis/ic alim mevzusu var onlardan biriyle oluyodu da oda dusuk ihtimal heral)
    Sen kpss gir 60-70-75 artik hangisiyse siniri gec alimlari takip et bunlarin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.