Seyahat yanımda 200 TL otobüs bileti
İhtiyacı olan kullansın
Tarla ve çit çekme
Hobi amaçlı şöyle bir tarla aldım, etrafına çit çekme gibi bir niyetim var , nasıl çekecez
İçinde 10-15 elma ağacı, 2 ceviz ağacı var
Tapuda 2000m² gözüküyor fakat gidip gördüğümde işaretlediğim alan yaklaşık olarak 700m² falandır. Altındaki boş tarla 3metre aşağıda ve üstündeki ekili tarla 2 metre yukarıdadır.
Tapu sahibine sorduğumda yıllardır böyle olduğunu bizim arazi bu kadar dedi , alt ve üst tarlada herhangi bir akrabalık hisse vs yok , zamanında ne yapmışlar ise 2 dönümlük araziyi 700m² olarak benimsemişler anlamadım .
Şimdi ben bu araziyi ölçtürüp çit çeksem diğer tarla sahipleri ile ne gibi sorunlar yaşarım
İkinci olarak çit masrafı ne kadar gider
Çit çektikten sonra içine ekstra bişiler yaparız
Vodafone Mobil ödeme %25 (Max 100tl)
Vodafone %50 indirim ( Max 100 TL)
A101 hediye çeki alabilirisiniz
251 liralık a101 hediye çeki 251 TL
*Nisan-mayıs-haziran mobil kullanım ücreti 29.90 TL
Toplamda 280.90 TL ödüyorsunuz, 100 TL faturadan iade oluyor
251 TL lik a101 çeki 180.90 TL ye geliyor
İsteyen yakıt kartı da alabilir. Size kalmış
*Mobil kullanım ücreti tek seferlik alınıyor, 3 ay içinde servisi kullandıysanız tekrar 29.90 TL ödemezsiniz, 151 TL ye gelir
( Yardım ) raid ve ssd hızları
Karınca İstilası (SS li)
1 ay önce pencere kenarında birkaç küçük karınca toprak taşıyordu, ses etmedim, takılsınlar diye. Daha sonra bir ton toprak çıkardılar, birkaç defa toprakları süpürge ile aldım . Birkaç gün sonra da birkaç karıncayı sanırım susuzluktan veya açlıktan dolayı ( çok çalışmaktan da olabilir ) pencere kenarında ölü buldum.
Uzun süredir ses soluk çıkmıyordu. Dün birkaç tanesini çalışırken gördüm, umursamadım. Bu Sabah ise yuvalarının başında kanatlı ve kanatsız 10 arlı askerleri nöbete koymuşlar , bir süre bekledim sayıda azalma veya artma olmadı. Elektrikli süpürge ile çektim . 20 dk sonra baktım yeni grup yollamışlar, tekrar süpürge kullandım. Bu işlemi 4 kez yapıp pes ettim sürekli yeni nöbetçiler yolluyorlar.
Tuz alıp yuvalarının üstüne döktüm , belki tuzdan korkup kaçarlar diye . 1 saat sonra aşağıdaki manzara ile karşılaştım , topyekün savaş ilan etmişler , sayıları bilinmiyor , elektrikli süpürge kullansam yerine yenileri gelir muhtemelen .
Ben bunları kibarca evden nasıl kovabilirim, soykırım yapmak istemiyorum gerçi kullanmadığım boş odada takılıyorlar, son gönderdiği kuvvetler korkutucu geldi.
Alternatif olarak sineklikli pencereyi açtım , belki savaştan kaçıp kendini kurtarmak isteyenler olur diye , tahmin ettiğim gibi arada kaçanlar oluyor , ama büyük çoğunluk kapıda nöbet tutuyor. Tabi duvarın içinde daha ne kadar kuvvetleri var bilmiyorum
😭
Önerilere açığım
Gskill ram arıza
1 hafta önce gskill Trident z5 Neo 2x24 6400 MHz cl32 AMD Expo ram aldım, birkaç gün aktif Expo profilde kullandım .
Fakat bu sabah güncelleme yapıp PC yeniden başlattığımda tekrar açılmadı. Anakart CPU ve ram LED leri yanıyor.
Ramleri çıkartıp faklı slotlarda denedim,
Bios sıfırladım, yine de açılmadı.
Eski kullandığım ramleri taktığımda sorunsuz çalışıyor.
Tek tek denedim , ram in biri sıkıntısız çalışıyor, diğeri CPU ram LED yakıyor, yani biri bozulmuş anladığım kadarıyla .
Merak ettiğim 3 günlük ram nasıl bozulur bir de biri bozulmuş.
çözüm önerilerine açığım , sanırım servisi vektron , en kötü ihtimalle servise yollayacağım
7950x3d @ MSI pro x670-p wifi ram önerisi
Arkadaşlar daha önce patriot 6400 MHz ram aldım fakat hiçbir xmp profilde çalışmadı, stok 4800 MHz de kullandım , bir arkadaşın yardımı ile 6000 MHz manuel ayar ile çalıştı.
MSI anakart/ram uyumluluk listesi yayınlamış , daha önce yoktu böyle bir şey. Çoğu ram desteği var gözüküyor, fakat aldığım patriot 6400 ün desteği yok tabi ki
G.skill 7800/7600/7200 uyumluluk listesinde olan bu 3 ramden birini alıcam da, satıcılara mesaj atıp sorduğumda xmp desteklediğini ve bu hızları alamayacağımı, 4800 MHz alabileceğim söylendi, bunun için de Expo ram almamı tavsiye ettiler.
Şimdi listede uyumlu gözüküyor ama satıcılar uyumsuz diyor, ne alıcaz şimdi
Hepsiburada 500/2000 (stok 50)
Kupon kodu "CTV500"
Ürünler
Tek kullanımlık koddur
Her şey yanımda uygulamasında geçerli 75/200
Seyahat yanımda uygulamasında geçerli 175 TL indirim
Meslek: İşsiz
İşlemci : AMD Ryzen 9 7950X3D Anakart : MSI Pro X670-P Wi-Fi Ekran Kartı : Galax Rtx 4070ti 12 gb Ram : G.skill tz5 Neo RGB 6400mhz cl32 AMD Expo (2x24) Ssd : MSI Spatium M480 1 TB(7000/5500) Telefon : Xiaomi 11T Pro |
Son Giriş: 11 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.384
İkinci El Bölümü Mesajları: 364
Konularının görüntülenme sayısı: 319.716 (Bu ay: 4.183)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.554 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware